Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nieukowa mama chce jak najlepiej
Ja tez mam wspaniala mamea to oddala nam za wozek jak kupilismy,potem sporo dorzucila do wyprawki mimo iz nie chcialam brac..jak cos kupi mi w sklepie to potem oddaje jej kase a ona spowrotem wrzuca mi do torby..
Synkowi tez non stop cos kupuje.. Dzisiaj kupilam ten komplet w lidlu jedne body i te spodenki a ona 2 komplety inny wzor spodenek i rozmiar wieksze..mi ten top kupila i leginsy..mimo iz sama za to chcialam zaplacic..
Raz,dwa razy w miesiacu przyjezdza ogarnac mi dom..bo ja przeciez nic nie moge robic tylko leze-lezalam..a do ogarniecia troche jest..salon kuchnia 4pokoje 2lazienki..
Takze niewiem kiedy i jak bym to zrobila sama..gdyby nie ona.. -
nick nieaktualnyDzień dobry drogie Panie
Muszę się pochwalić, że wreszcie spakowałam torby do szpitalaMój szpital dużo nie wymaga więc ładnie się zmieściłam
jeszcze brakuje mi tych aptekowych rzeczy, ale to może po wizycie dziś dokupię
Ja ktg od tego tygodnia mam mieć raz w tygodniu
Wyprałam już wyprodukowaną przez moją mamę pościel, potem poprasuję, zamontuję i się pochwalę!
Co do staników, to ja przez całą ciążę nosiłam te cyckonosze co przed, z push upem delikatnym, cyce mam jak silikony i nie chciałabym aby dotknęła je grawitacja więc wkręciłam sobie, że te staniki do karmienia są fe be itpMam jeden do karmienia, ale chyba będę nosić nadal te same.
Dziś wizyta, następna 25go i mam nadzieję, że jej już nie będziemuszę tylko dopytać o te bóle w pachwinach i miednicy, bo się tym martwię.
Mój mąż wczoraj został zwolniony z pracy, cieszę się, bo wreszcie znajdzie coś normalnego, w normalnych godzinach i w normalnej atmosferze ! zabroniłam mu wracać, nawet jakby go błagali na kolanach
Nieukowa nie narzekaj na mamę, w chwilach zwątpienia pomyśl, że mogłoby Cię spotkać starcie z wiedźmami ode mnieRozalia, Z., dorcia8919, szczesliwamama, maglic, Inesicia, Alorrene13, gosi_a, Sista, Nieukowa, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Ja dziś mam diabetologa na 19:30 to w drodze powrotnej zajedziemy do centrum handlowego bo widziałam że w c&a są staniki, tylko pytanie czy coś będzie dobre... Wczoraj dokupiłam dwie koszule ciazowe ale takie trochę lepsze, niby bawełna ale zobaczę jak przyjdą. W sumie biorę trzy do szpitala i to chyba mało przy cc, ale nie znoszę koszul i szkoda mi kasy. Najwyżej mąż mi wypierze i dowiezie.
Jejka u mnie jeszcze tydzień do usg we wtorek następny, a potem w środę więc porównam wymiary dwóch różnych lekarzy i skalę błęduSista lubi tę wiadomość
-
Ja tez wróciłam z Lidla ze stanikiem i marynarskimi body Tatuś sie ucieszy
Zrobiłam 6 km spacer a teraz kawka na słonecznym balkonie.
Kurcze nie widziałam termometrów a tez bym kupiła ,no ale musze jeden stanik oddać wiec i tak do lidla podjade ..
Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość
-
Ja do cc biore 2 koszule ale mam zamiar zalozyc trzeciego dnia juz luzne spodenki od pizamy zeby byl wysoki stan i luzna koszulke, jak juz sie wstaje, to nie trzeba koszuli, a rane sprawdzaja na obchodzie, wtedy sie odkrywa bluzke. I jeszcze biore takie gacie zeby mialy wysoki stan bo ta rana jest dosc nisko i wszystkie beda przeszkadzaly
[/url]
-
Witam dziewczyny od wczooraj nadrabiam wasze wpisy ale udalo sie Jestem po goscinnym weekendzie nareszcie moge sie nacieszyc cisza. Dzisiaj moj synek pierwszy raz pojechal na szkolna wycieczke do obozu indian o 17 mam go odebrac z pod szkoly wiec mam caly dzien dla siebie Juz posprzatalam i zrobilam obiadek wiec teraz blogie lenistwo. Brzuszek wg znajomych opadl a ja nie mam juz tej cholery zgagi z ktora meczylam sie jeszcze w tamtym tyg wiec mozliwe ze faktycznie Jedyne co odczuwam to glowke na dole strasznie to nie przyjemne no i od wczoraj mam troche wiecej bolesnych skurczy ale na razie nie wybieram sie nigdzie Od dzisiaj za 3tyg przywitam moja Juleczke Zaraz wybieram sie na kawke i lody z psiapsiola Co do mycia prysznica zakupilam cilit bang w sprayu tylko psika sie i pianke zostawia na 10 min potem splukac trzeba i troske doczyscic gabka brodzik a szybe po kazdej kapieli sciagam wode rakletka Pozdrawiam i zycze milego dzionka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 11:23
Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość
-
witam sie po 3 dniach :)mieszkanko odgrzybione dzis zostaje mi posprzatać , przeczytać zaległości i oczekiwać na przybycie Zosi
dziś byłam w lidlu dorwałam termometr stanika nie kupowałam bo po pierwsze nie dyło białego i bałam się że po praniu może się rozejsc wieć bym się w nim topiła lub pływała , podkłady kupione i frida
zaraz bede robiła kompocik z rabarbaru
SP. chyba sumienia nie macie dla mnie jak wychodziłam w piatek to stron było 1077 a teraz 1091i poco mi książka do czytania jak mam Was
Z., dorcia8919, Alorrene13, A1984, gosi_a, Inesicia, Rozalia, Sista, Nieukowa, karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
Dziękuję za info o Lidlu, zaraz uciekam do ginekologa to akurat mam po drodze, zobaczę co jeszcze zostałoWłaśnie skończyłam szykować siebie i Bożenę, na szczęście ciąża spowodowała u mnie generalnie zahamowanie wzrostu włosów WSZĘDZIE (nawet rzęsy mi nie rosną, aaaa!) więc niby nie było tego dużo ale nagimnastykowałam się konkretnie. Powinnam zacząć już masaż krocza ale chyba zlecę mężowi bo jak ja mam to niby zrobić żeby było mi w miarę wygodnie? Nie mam takich długich rąk
Nieukowa jak Ty to ogarniasz?
Zdziwiłam się dziś stając na wadze bo od ostatniej wizyty miesiąc temu mam na minusie 2,5 kg, co jest o tyle dziwne że brzuch mam na bank duuużo większy, jem normalnie, wcinam tonę owoców i mam dni pt " Magnum na śniadanie, obiad i kolację". Nie wiem o co kaman, może rzeczywiście jest tak jak piszą że pod koniec ciąży się nie tyje ewentualnie się puchnie od wody a ten problem na razie mnie omija. Tak czy inaczej dorzucę sobie dodatkowy posiłek koło 22 / 23 tak żeby ciąże zakończyć na około +12.
Wkurzyłam się też dziś z lekka bo nam US chce dowalić karę, nawet 3500 PLN. Kupiliśmy samochód i podatek od zakupu opłaciliśmy o 2 tygodnie za późno. Nie wiedzieliśmy że termin na opłatę jest taki krótki, mój J miał wtedy jedną nogę skręconą a w drugiej wybitego palucha i się nie poruszał, ja miałam wtedy leżeć bo twardnienia i jakoś tak wyszło... No ale zapłaciliśmy normalnie, bez żadnych upomnień, nawet nie wiedzieliśmy że coś jest nie takNo i dostaliśmy wezwanie w sprawie podejrzenia przestępstwa podatkowego, mój J tam dziś był i się dowiedział o karze - możemy się odwołać... No kuźwa, ja rozumiem jakbyśmy nie zapłacili wcale, ale jest różnica pomiędzy zatajeniem zakupu i niezapłaceniem podatku a spóźnieniem w jego zapłaceniu...
Mikolay super kołderka, dzieciaczek będzie miał wspaniałą pamiątkę, jednak to zupełnie co innego niż kupić kocyk w Smyku! No i nie wyglądasz jak orka absolutnie, chciałabym także zgłosić że nie można wyglądać jak blada orka bo okrki z tego co mi wiadomo się w większości czarneJa się chyba maznę kremem brązującym...
Kasika - trzymam kciuki, ale zgadzam się że lekarze pewnie wiedzą co robią i lepiej dla dziecka jak jeszcze trochę w brzuszku posiedzi, widać to ciśnienie mu jakoś mocno nie zagraża
Co do przebarwień - ja mam tylko wysyp piegów na nosie i policzkach, duuuużo więcej niż zazwyczaj więc to chyba pewna forma przebarwień, będę się smarować kremem 50 który kupiłam MłodemuRozalia, Alorrene13, Sista, karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNieukowa wrote:Witam się z kawką
Uprzejmie donoszę o kolejnych warsztatach dla mam: Ikea family organizuje, poznańskie są w tę sobotę przed południem...
A tak w ogóle moja mama jest u nas od wczoraj wieczorem i już zdążyła mnie do białej gorączki doprowadzić... kobieta anioł, ale to jest upokarzające, że mając groszową emeryturę wciska mi bez mojej zgody pieniądze do portfela jak nie widzę, kupuje mi rzeczy które są absolutnie niepotrzebne ("klapeczki plastikowe na ogród", "czajniczek do herbatki" itd...). Rano poszła po zakupy, specjalnie się obudziła o 6:00 rano i wyszła żebym jej nie słyszała... oczywiście nakupowała całą lodówkę żarcia, mięcha na pół zamrażalnika, bo my biedni tak mało w niej mieliśmy. Oczywiście za swoją kasę. Nawet nie mam serca opieprzać, ale co ja z tym mogę zrobić? Włożę jej te wszystkie pieniądze które mi dała z powrotem do jej torby jak będzie wyjeżdżać ;(
Obecnie myje mi łązienkę i zrzędzi że mam jej nie pomagać tylko leżeć na tarasie i nic nie robić... Ech.
skąd ja to znam
-
nick nieaktualnyhejka, u mnie słabo rozpoczął się dzień. Obudziłam się o 6:30 i nie mogłam już zasnąć. Bolał mnie brzuch, jakby miał zaraz eksplodować. Chyba mały się tak dziwnie ułożył bo po rozchodzeniu mi całkowicie przeszło. Do tego głowa boli ale to chyba przez pogodę. Dziś mamy wizytę więc trzymajcie kciuki. Mamy pobranie GBS i pewnie dostaniemy skierowanie na pierwsze ktg.
Maglic kurcze nawet nie pomyślałam o praniu wkładki. Muszę się zastanowić jak ugryźć temat. Ale czy to faktycznie jest konieczne?
karolinka85 ja się zastanawiam nad koszulkami ale już sama nie wiem czy kupować na samą końcówkę ciąży. Troche szkoda mi kasy. Zerknę jeszcze na legginsy skoro tak zachwalasz
kasika8303 wiem że łatwo mówić ale trzeba myśleć pozytywnie. Może większe ryzyko wiąże się z cc? ile ma teraz Twoje maleństwo kilogramów?
A1984 u mnie za to +2kg w ciągu 2 tygodni. Pewnie przez leżenie. A przede mną jeszcze prawie 4 tyg ciąży.
sss, Rozalia, Alorrene13, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Witam sie z domu. Wypisali mnie. W sumie to taka zla wyszlam. Moj lekarz jest na wyjezdzie i w sumie nic nie wiem., ordynator zmacal przepisal aasmag forte luteine i powiedzial ze mam miec czestrze wizyty i tyle. Jak bylam po recepte to mnie zjebal ze kto powiedzial ze sa juz wypisane. Tak mnie wkurwill.... Nienawidze tych lekarzy na stanowiskach uwazaja sie za bogow, ja tam dupy lizac nie umiem........wypis dopiero juutro. Nie wiem co lykac w sumie , musze napisac
co gina czy mnie wcisnie na wizyte bo tak mam dopiero 27.05.
Ciesze sie ze u was wszystyko ok pomijajac rozne bole na tym etapie.Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Jakoś udało mi się pokonać dzisiejszego lenia i poszłam na pocztę (ale pewnie gdybym nie musiała to bym się nie ruszała z domku-nic mi się nie chce). Później jeszcze poszłam do szmateksu i nabyłam sukienkę i sweterek dla Małej. Dziś mieliśmy odebrać wózek, ale M w pracy więc podjedziemy po niego jutro. Pani ze sklepu już dzwoniła czy się dziś zjawimy.
Myślałam, że po porodzie M dostanie 5 dni urlopu okolicznościowego i do tego weźmie jeszcze 2 tygodnie opieki nade mną, a ten już dziś dzwoni, że jeszcze się wpisze na czerwiec w grafik. Jak trzeba do pracy chodzić to narzeka, że najchętniej rzucił by to w cho...re, ale jak przydałoby się żeby posiedział w domu to nagle mu się przypomina, że jak on im nie będzie szedł na rękę to oni kiedyś jemu też nie pójdą. Tylko szkoda, że do tej pory jego pracodawcy nie mieli okazji się wykazać w tej kwestii. Wiem, że marudzę, ale to chyba z tych nudów.