Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Alorrene13 wrote:
Dziewczyny przy prawidłowo przebiegającej ciaży kiedy chodzi się na KTG? Zdziwiłam się bo u mnie mam iść pod koniec maja jak będzie skończony chyba 38 tydzień, czy to nie za późno? W tej sytuacji to może być moje pierwsze i ostatnie KTGNie licząc porodu... Będę wdzięczna za info jak jest u was.
Ja mam od 37 tygodnia skończonego chodzić raz w tygodniuMoże to ze względu na cukrzycę. Moja koleżanka która urodziła w marcu była na KTG właśnie raz w 38 tygodniu - 3 dni później urodziła.
Rozalia - zazdroszczę apetytu, u mnie porażka - na nic nie mam chęci, tylko na wodę lodowatąMam nadzieję, że nie schudnę - bo jeszcze tego by mi brakowało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 09:26
Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Allorene ja mam termin 1,5 tygodnia wcześniej niż Ty i na usg na którym dowiem się ile waży Mała idę 20.05, a później wizytę mam 25.05 (o ile dotrwam
) Co do ktg to szczerze mówiąc mój lekarz nawet o tym jeszcze nie wspomniał, a ja zapomniałam zapytać i też zastanawiam się czy w ogóle jest to badanie niezbędne jeśli wszystko przebiega prawidłowo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 09:29
Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Bylam w lidlu kupilam tylko spodenki i body marynarskie..stanika nie wzielam bo myslalam ze choc delikatnie bedzie usztywniony a on taki zwykly..
jak dla starszych pan.. Kupilam jeszcze leginsy ciazowe fajne sa..wzielam szare..ale jak bede jechac potem do gina i beda jeszcze czarne to wezme bo sa super dobrze ze wzielam L bo M moglaby uciskac..a i top ciazowy szary wzielam ale M i jest za luzny pod pachami..wiec bede musiala oddac ewentualnie zamienic na S ale watpie zeby jeszcze byly..
A i termometr bezdotykowy tez kupilamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 09:36
Alorrene13, Inesicia, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Kieruja wczesniej na ktg jesli sa jakies problemy komplikacje..typu twardnienie brzucha tez..
A na ip jesli sie idzie to przynajmniej u mnie dodatkowo je wykonuja od 33tc..
A normalnie to raczej od 38tc..
Ja po ostatniej wizycie 26maja bede chodzila co tydzien? na ktg na ip..przynajmniej tak mowila profesorka a bede w 35t5d
Co do boli okresowych to niektorzy w tym ja mam je co jakis czas praktycznie cala ciazedlatego tez nospa 3x1 codziennie idzie w ruch..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 09:49
-
aghata wrote:Szczesliwamama ja mam te bole od dwoch tygodni z przerwami
aha,wiec sie chyba nie ma czym martwic,ja swiruje bo nastawilam sie w 100% na cc,a jestem juz po 37 tyg ...co do KTG nam robila raz na poprzedniej wizycie,ale zapytala czy mamy czas sobie zrobic a my ze tak jasne,a pozniej dopiero sie dowiedzielismy ze to odplatnie 50 zl nam doliczyla,wiec 200 zl zaplacilismy za poprzednia wizyte ;/ normalnie placimy po 150 z usg wiec i tak duzo,i jeszcze dojezdzamy do niej 60 km w jedna strone ;/ wiec troche nam poszlo...no ale w srode maly juz bedzie z nami i koniec jezdzenia ...uff...[/url]
-
Wiesz Inesica moja gina też właściwie nie wspominała o tym KTG jeszcze, nie mam też jeszcze pobranego GBSu, 19 maja będę miała. Bardziej połozna z mojego szpitala wspomniała że na KTG pod koniec maja możemy się umówić.
Tak jeszcze są ciążowe ciuchy w Lidlu, ale o tym to ja już nawet nie myślęLegginsy miałam 4 pary z allegro i je noszę, dwie pary długich i 2 pary Rybaczek, ale fajnie Karolinka, że Ty się obkupiłaś
karolinka85 lubi tę wiadomość
-
Aaa, a Wy zaraz będziecie tulić swoje maluszki. Ależ Wam fajnie
Ja dziś byłam mam nadzieję ostatni raz w labie przed godziną P. Teraz pozostaje już tylko czekać. Im szybciej wyjdzie tym lepiej bo teraz dziecko łapie masę a ja jestem drobna i boję się, że za ciężko mi będzie urodzić... W całej tej końcówce najgorsze jest to, że nie wiadomo kiedy będzie TEN dzień.
Chyba też się skuszę na ten termometr, ciekawe czy po południu jeszcze będzie...
Maglic, fotelik samochodowy? Ja z nim nic nie robię... Powinnam?
Miłego dnia!szczesliwamama, Alorrene13, maglic lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Allorene13 leginsy sa wyzsze z fajnego materialu ale po ciazy tez beda sie nadawaly do chodzenia wiec dokupie czarne jak beda..
a ten top z takimi marszczeniami po bokach tez fajny jak bedzie S to zamienie a jak nie to oddam ta M..
Z.. u mnie bylo sporo tych termometrow..a ludzie jakos zbytnio sie nie rzucili na nieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 09:56
Z., Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny melduję się, padł mi net w szpitalu. Wyszłam dziś choć pewnie zaraz wrócę, ciśnienie w miarę ok, trochę unormowali. Ale będzie tak jak ostatnio, wyjdę, skończą się kroplówki i znowu pójdzie do góry. Ja nie kumam, czemu oni cc nie zrobią? Tylko faszerują prochami i małą męczą.
Dzięki za kciuki, nie będę Wam smęcić, ale nastrój mam paskudny. Boję się jak to ciśnienie wpływa na mała i żeby nic jej nie było. Tak to jest ja się mieszka na zadupiu i jest 1 szpital, a człowiek od niego uzależniony
Nie nadrobię Was, ale mam nadzieję że nic poważnego się u Was nie działogosi_a, Rozalia, Alorrene13, Inesicia, maglic, Magda2013, dorcia8919, Ania1704, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość
-
Kasika to dobrze ze wrocilas do domku..oby te skoki cisnienia ci juz odpuscily..no bo ilez mozna..
Wierze ze dotrwacie juz w spokoju do ciazy donoszonej..kasika8303 lubi tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczynki,
U mnie spokojna noc z M. - nareszcieToaleta raz, pobudka po 8.00. Na dzisiaj mam sporo planów, ale opisze jak juz zrobię, bo możliwe, ze len ze mnie wyjdzie
Wrzuciłam za to juz drugie pranie, takie nasze normalne
Karolinko - ile Ty masz wzrostu? Bo ja wybieram sie do Lidla po top wlasnie i nie wiem jaki wziąć rozmiar.
No i odczuwam skutki brzuchaWczoraj chciałam sie ładnie ogolić na spotkanie z M. Nic juz nie widziałam, wiec podcięłam sie, jakbym wpadła w tłum kosynierów
Olga od rana szaleje, az miło. Zastanawiam sie gdzie ma nóżki, bo puka z prawego i lewego boku, jakby siedziała w szpagacie
Ja na badania wybieram sie w środę, czyli dokładnie 4 tygodnie przed CC, ale w szpitalu zrobią swoje badania, wiec sama nie wiem. KTG nie miałam jeszcze wogole i tez myśle, ze mi zrobią dopiero do porodu.
Miłego dnia Dziewczynki i zycze realizacji wszystkich dzisiejszych planówszczesliwamama, Z., Alorrene13, Rozalia, maglic, dorcia8919, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Witam się z kawką
Uprzejmie donoszę o kolejnych warsztatach dla mam: Ikea family organizuje, poznańskie są w tę sobotę przed południem...
A tak w ogóle moja mama jest u nas od wczoraj wieczorem i już zdążyła mnie do białej gorączki doprowadzić... kobieta anioł, ale to jest upokarzające, że mając groszową emeryturę wciska mi bez mojej zgody pieniądze do portfela jak nie widzę, kupuje mi rzeczy które są absolutnie niepotrzebne ("klapeczki plastikowe na ogród", "czajniczek do herbatki" itd...). Rano poszła po zakupy, specjalnie się obudziła o 6:00 rano i wyszła żebym jej nie słyszała... oczywiście nakupowała całą lodówkę żarcia, mięcha na pół zamrażalnika, bo my biedni tak mało w niej mieliśmy. Oczywiście za swoją kasę. Nawet nie mam serca opieprzać, ale co ja z tym mogę zrobić? Włożę jej te wszystkie pieniądze które mi dała z powrotem do jej torby jak będzie wyjeżdżać ;(
Obecnie myje mi łązienkę i zrzędzi że mam jej nie pomagać tylko leżeć na tarasie i nic nie robić... Ech.szczesliwamama, Alorrene13, karolinka85, maglic, dorcia8919, Ania1704, Finezja, Sista, Viola lubią tę wiadomość
-
Sista ja to malutka jestem
165cm i M jest za luzna pod pachami.. Wiec zamienie na S jak beda jeszcze.. Ale Ty to wysoka..wiec pewnie M chyba ze lubisz luzniejsze to L
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 10:18
Sista lubi tę wiadomość
-
Wiecie co ... też mi się nie chcę ruszać fotelika (prać) bez przesady
Skoro nie sterylizujemy wszystkiego
Kasika dzięki za info, trzymaj się dzielnie kochana !
Nieukowa Mama kochana, trzeba jej wybaczyć tą jej opiekuńczość
Sista, kasika8303 lubią tę wiadomość
-
Witam w piękny poniedziałkowy poranek, bo u mnie świeci słońce
Maglic- ja też dzisiaj wizytuję u diabetologa i pewnie będzie to jak zawsze wizyta prowizorka, bo cukry ok, z dzieckiem ok więc do zobaczenia za 3 tyg. Mam nadzieję, że dzisiaj jest moja przedostatnia wizyta, bo nie chce mi się tam jeździć.
Zadałaś mi niezłą rozkminkę z tym fotelikiem, ale po chwilowej konsultacji z mężem stwierdziłam, że upiorę tą wkładkę dla niemowlaka dla świętego spokoju.
Kasika, dobrze, że już Cię wypisali. Na pewno chcą żebyś donosiła ciążę, bo dla takiego maluszka to liczy się każdy dzień. Im dłużej siedzi w brzuchu tym lepiej, więc nie załamuj się, jesteś już bardzo blisko tego 37-tygodnia. Gdyby ciśnienie stanowiło zagrożenie, pewnie już by Cię pocięli.
Z. ja też martwię się wagą małej, tyle, że ja mam jeszcze 4 tygodnie do donoszonejMam nadzieję, że czas szybko zleci i zaraz się wyjawi mała istotka.
Nieukowa- u mnie podobnie. Mama ciągle podrzuca kasę, a ostatnio mnie rozbiła tekstem, że może my głodujemy. Ciągle jakieś obiadki podrzuca, albo zaprasza (tu akurat nie protestuję, bo za pierogi mamy dam się pokroić). Ale co się dziwić? Mamy takie są- sobie odmówi, a dziecku da. Zresztą niedługo będziemy takie same
Mnie też dopadają bóle miesiączkowe, ale ja tam się tym nie martwię wcale, bo przecież macica pracuje na pełnych obrotach, siedzi tam mały 2-kilowiec to co się dziwić, że zaboli. To już końcówka ciąży, więc nie ma się co oszukiwać, że organizm też ma dość.
KTG nie miałam jeszcze i z tego co wiem, to jak dziewczyny pisały w prawidłowej ciąży nie robi się go wcześniej niż w 38 tygodniu.
Od kilku dni (chyba dlatego, że wciąż temat się tu pojawia) myślę o porodzie. Im dłużej, tym jestem spokojniejsza. Nie boję się porodu kompletnie i oby tak zostało jeszcze przez te 7 tygodni
U mnie dzień musi być fantastyczny- dzisiaj idę doprowadzić brwi do porządku, potem diabetolog, SR (pierwsza pomoc). A jutro będę się gimnastykować najpierw na basenie, a później na sesji brzuszkowejmaglic, Z., Inesicia, Alorrene13, Finezja, Sista, kasika8303, Nieukowa, Scintilla lubią tę wiadomość