Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki
Ciesze sie ze u was wszystko ok. Cudne macie kąciki dla maluchów. Ja leżakuje i juz mnie mogę plecy bola, naszczęście mi odłączyli kroplówki wiec mogę sie trochę ruszyć. Nie narzekam opieka dobra, ktg codziennie międzyczasie i tak badają tętno. Jutro chyba obejrza moja szyjkę i sie okaże co tam. Plucka zabezpieczone i zobaczymy. Niestety juz dostalam wycieku z moich mega cycków. Maly sie wierci caly czas szok mpze brzuch puścił a on nadrabia.Ania1704, Muniek lubią tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Aka81 ja bylam wczoraj na tym darmowym usg4d i moj synek niechcial wspolpracowac
wiec jedna fotka bokiem dosc niewyrazna ..
Usg robila mi taka mlodsza babka z krotkimi ciemnymi wlosami..bardzo mila sprawdzila co chcialam i wogole..
Lilianko ja mam takie przebarwienie na policzku z lewej strony..wyglada jak brudna plamka..tylko taka ktorej nieda sie zmyc
Jutro ide do tego lidla zobaczyc te staniki..
Kasika co tam u Was?As i Stokrotka..wy tez odezwijcie siejak sytuacja u Was sie ma?
-
A gdzie się podziała Scintilla - w szpitalu przeoczyłam czy wyjeżdża czy co?
Ja mam pijaną ciemną linię przez cały brzuch, do tego wyszły mi 3 tygrysie, fioletowe rozstępy koło pępkapomimo stosowania kremów - trudno ten typ tak ma, zbledną w końcu
Z. - ja zmieniałam lekarza w 20 tygodniu - więc kartę wezmę od niego, ale na wszelki wielki schowam w czarny kąt tą wcześniejsząWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 17:05
Z., Scintilla lubią tę wiadomość
-
A ja mam dzisiaj strasznie senny dzień.
Cały dzień leniuchujemy z M oglądając serial Forever.
Obiadu na szczęście nie musiałam robić bo teściowa posłała bigos
Teraz zbieramy się do Kościółka i na wybory - aż się boję, że nie zmieszczę się do butów. Dziewczyny Wam też tak stopy puchną? Mi od wczoraj jak za długo posiedziałam to pierwszy raz tak mocno spuchły. Po nocy opuchlizna trochę "puściła" ale teraz znowu masakra. Myślicie, że mam się czym martwić?
Muniek śliczny pokój
Mikolay masz talent
Muniek lubi tę wiadomość
-
Mikolay bardzo ładny brzuszek - śliczna przyszła mama a nie orka.
Muniek - pokoik Samuelka prześliczny !!! Bardzo mi się podoba !
Też już bym chciała mieć sypialnie gotową na tip -top, ale dziś przynajmniej fachowcy skończyli malowanie, teraz tylko czekać aż porządnie wyschnie i będziemy przenosić rzeczy, a później czekamy na łóżeczko (mamy dostać od mojego kuzyna, tyle że muszą je nam przysłać z Lublina do Szczecina:)) i wtedy tylko odmalować i będziemy mogli ustawiać kącik małej. Ale chciałabym już go mieć))
Za to jak będzie pogoda mogę zacząć prać rzeczy Igusi i szykować powoli torbę.
Mam pytanie chyba głównie do Nieukowej, bo też dopiero co malowaliście pokój małego, czy po malowaniu spałaś poza domem? Niby okna otwarte, a drzwi od sypialni zamknięte, ale czuję zapach farby i się martwię czy małej tym nie podtruję, bo sama jakoś zamulona dziś chodzę? A Iga od kiedy skończyli malować jakaś spokojna ;(
Pewnie przesadzam...Muniek, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Finezja ja spalam na dole w salonie, a pokoj malowany byl lateksem na gorze i w ogole tego nie czulam... Za to troche sprzatalam w tym pokoju zanim farba obeschla, nie przejmowalam sie wdychaniem tego zapachu... Gdyby.to byla farba olejna albo jakis lakier to inna sprawa, ale te farby do scian sa mam nadzieje nietoksyczne. Fajne brzuszki, nie ma co miec kompleksow
Mamy przewijak. Stan idealny, gratismdostalismy rozowa nakladke piankowa. Ale moj maz sprzeciwia sie kladzenia syna na rozowym jednorozcu wiec raczej kupimy inna -
nick nieaktualny
-
Nieukowa, Aka81 - dzięki za odpowiedź. U nas też lateks, więc chyba powinno być ok. Dziś będę spać w drugim pokoju, więc oby wszystko było ok, ale chyba z tego stresu pierwszy raz mam w miarę regularne twardnienia brzucha, bezbolesne(wcześniej też mi twardniał, ale nie było to regularne lub przy długie aktywności), ale od godziny tak średnio co 15 min.
Wyszło słońce więc idę zagłosować, przewietrzę się i przejdą mi głupie myśli
Aka81 - śliczna fotka z buziulką, moja na ostatnim USG tak się schowała, że bez szans było na takie ładne foto
Mikolay - kocyk świetny, jeszcze fakt, że ręcznie robiłaś to już w ogóle szacuneczek
Rozalia wrote:Ja znam najlepszy preparat na szybę i wszelkiego rodzaju zacieki łazienkowe, to Fist z Biedronki. Kosztuje jakoś 6 zł, psikasz, czekasz parę minut i wszystko schodzi elegancko)
Też przetestuję, chociaż ostatnio koleżanka poleciła mi FROSCH - Winogronowy środek do kabin prysznicowych, na bazie naturalnych kwasów cytrynowych, bardzo dobrze czyści i nie śmierdzi taką gryzącą w gardle chemią.
Tak samo jak Sista po każdym prysznicu staramy się wytrzeć taką ściągaczką do okien.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 18:33
Rozalia lubi tę wiadomość
-
Hej Kochane
Dziś wróciliśmy z działeczki. Fajnie bylo, ale wiecie zbyt duzej aktywnosci fizycznej juz nie popelnie, więc zaliczony spacer, grill, a tak to dużo drzemek, odpoczynku i troszkę seksuDużo pisałyście, a ja czytalam w miare na bieżąco. Trudno jednak kazdej odpisac więc tylko to co spamiętałam :
- Sista świetnie wyglądasz i tak trzymać
- Mikolay fajny brzunio i super kołderka
- Muniek wspaniały pokoik dla synka!
- Zyrciu super, że wróciłaś, piękne fotki, łóżeczko i brzuniek
- Lilianko nie mam przebarwień, jedną chyba tylko na dekolcie
- sss trzymaj sie dzielnie w szpitalu, oby bylo coraz lepiej
- Scintilla wspominala ze ma gorsze dni ostatnio, odezwij sie co u was kochana?
- Karolaja też się nie odzywa, co u Ciebie?
- Kasika halo halo?
- Agata mysle ze taki wypadek mogl sie zdarzyc w kazdym szpitalu, ale zapytaj poloznej o ta sytuacje, co Ci szkodzi...
U mnie z ruchami w miare, Mlody daje o sobie znac co jakis czas...
Ostatnie USG szacujace wage mam 25.05, Mąż mowi, że to za pozno i moze byc juz "po zawodach"Sista, Muniek, dorcia8919, Rozalia, maglic, Z., zyrcia, Scintilla lubią tę wiadomość
-
A ja w skowronkach bo mąż już do nas wraca, oj jak ja kocham tego człowieka
Jak my malowaliśmy mieszkanie to ja normalnie siedziałam, trochę było czuć farbę ale bez tragedii.
Finezja fist bardzo dusi jak się go popsika dlatego wręcz go mężowiForsh czy jak to się pisze też używamy ale on wg mnie jest słaby na zacieki w kabinie,ja myję nim wannę i umywalkę.
Finezja, maglic, Alorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Rozalia właśnie z tym wręczaniem mężowi preparatu do czyszczenia kabiny jest problem...długo do tego się zbiera
ale za to gotuje ostatnio dużo częściej niż ja.
Poza tym też czekam na Robaka, którego nie było przez weekend i już strasznie tęsknie, dobrze, że lada chwila będzie:)
P.S. My już z Igusią po głosowaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 19:35
Rozalia, Alorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość
-
BrumBrumek wrote:Muniek super pokoik !! Skąd zamawiałaś ochraniacze na łóżeczko i ten baldachim?? to chyba komplet ?
http://m.ebay.de/itm/380951741655?nav=SEARCH
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Rozalia - moj M. tez wlasnie dzwonił, ze wrócił i po mnie jedzie
Jak z nim rozmawiałam Olga strasznie sie rozkopała, chyba go usłyszała. Stęskniła sie za tatusiem
Poszłam spacerkiem na wybory. Była taka kolejka, ze mama stała, a ja siedziałam na ławeczce. Jak wróciłam, to byłam tak zmęczona, jakbym pieszo z Częstochowy przyszłaRozalia, Alorrene13, Z. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKurde dziewczyny dziś spakowałam torbę do siebie dz szpitala,choć nie wiem czy jak teraz pojadę to będzie cięcie czy tylko kontrola,choć wolałabym już..to będzie 37tydzień więc już raczej bezpiecznie. ..
Ale cholera uświadomiłam sobie,że muszę spakować sobie jeszcze jedną na pobyt w hotelu,rzeczy moje i niuni...i chyba zapakuję w dużą walizkę,przecież muszę mieć zapas,bo nikt co dzień nie będzie dowoził..trochę się stresuje.. -
nick nieaktualnyaghata wrote:Aaa zauważyłam ze u nas to często tematy się powtarzają ale ja chętnie nawet kilka razy Udzielam odpowiedzi i się Udzielam nawet jak temat się powtarza. Jeju jak mi brzuch twardnieje i mam wrażenie ze mi zaraz na dole pęknie.
JA mam tak samo..aż usiadłam,bo łazić dosłownie nie mogę.
-
Ja ogolnie mam czesto twardy..ale bez napiec..czasami kilka razy pojawia sie ten dyskomfort..
Jutro mam gina na nfz to spytam o to..bo juz nic niewiem.. Mam nadzieje ze z szyjka dalej ok..
Na wtorek zapisalam sie znowu na ktg w luxmedzie..wole to kontrolowac czy cos sie pisze..czy nie.. Przynajmniej bede spokojniejsza ze jest ok..
Jakos dziwnie ostatnio sie czuje.. Mam nadzieje ze dotrwamy do czerwca.. Choc gdzies tam daleko mysle ze nawet dluzej wytrzymamy..no ale zobaczymy..