Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
Muniek pokoik przesliczny.
Mikolay ślicznie wyglądasz a kołderka super.
Jedynymi przebarwieniami jakie mam to zauważyłam ze dużo piegow mi wyskoczylo
Ja dziś w szpitalu na Ktg byłam i wyszło źle i musiałam pochodzić sobie i znowu przyjść.
Już mnie to drażni.bo to stresujące jest.jedno pokazuje źle za drug im razem dobrze to wogole Ktg powinnam być podpieta w domu na okrągło.raz ze dziecko za mało się rusza teraz ze za dużo ehh..
Już nie wspomnę ze każą mi strasznie dużo wtedy pić i ledwo wyleze bo albo szczac mi się chce albo zgaga się odzywa albo zebra Bola
Jeszcze dziś robili mi Ktg na sali porodowej nagle wpada położna wylewa wodę do wanny i szykuje lozko do porodu to już wogole zbladlammm..całe szczęście nie dla mnieale sam fakt i jesCze za drzwiami kobieta stekajaca i jak ma Ktg dobre wyjść ..
Dziewczyny ja nie mam pojęcia co dla dziecka do szpitala mam wziąść.. -
Dobra to ja na dziś uciekam bo za chwilę będę się tulić do mężusia
A przed chwilą zaliczyłam swój kolejny maraton czyli golenie bożeny i nóg, ufff na tydzień starczy
Orchidea na youtube jest mnóstwo filmów co spakować do szpitala dla mamy i noworodka, ja się tym sugerowałam.
Do jutra i miłego wieczoru! -
Orchidea najlepiej zapytaj w szpitalu,bo ja np zabieram tylko ubranka na wyjście,bo wszystko inne zapewnia szpital. Torbę już spakowana mam i czeka sobie
Ktg też mnie już wkurza,bo właśnie młody raz rusza się za bardzo raz za mało. Też poją mnie wodą,do tego gazowana a ja takiej nie znoszę. Muszę leżeć na boku,a że zawsze to trwa dłużej niż pół godziny boli mnie biodro strasznie. No cóż dla synka musze to przetrwać
Życzę wam dobrej nocy
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
No to i ja się wyspalam..
nie mogę znalez sobie miejsca w łóżku.powietrza brakuje i zebra mnie bolą cały czas na bokach spać.podkladam poduchy ze wszystkich stron ,brzuch boli mój się budzi wkurzony że wierce się ehh chyba osobno będziemy spać.wygodniej dla mnie i dla niego.
Dziś mam zamiar poprasowac resztę ciuszkow i spakować małego do szpitala.
Mam nadzieję że wy mieliście fajniejsza noc -
Hej,u mnie tez nocki coraz to gorsze..dzis wstalam 4.48
super..
Polezalam a potem jeszcze chwile sie zdrzemnelam.. I wstaje bo jade do lidla..
Brzuch pobolewa okresowo...ehh
Milego dnia dziewczynki -
nick nieaktualnyHej ! U mnie też ciężka noc. O godz. 4 chciałam wstać do toalety, niestety mały tak się dziwnie ułożył że aż łzy napłynęły mi do oczu-straszny ból czułam i już miałam męża budzić żeby mi pomógł wstać, ale powoli się wygrzebałam.
Jutro o 15 mam USG zobaczę jak jest Mały ułożony. -
MIKOLAY wrote:Tak naprawdę to nie jest trudnę, ale pracochłonne.
Kupiłam gotowy panel na allegro, przepikowałam z watoliną i z tyłu minky
Teraz jestem na etapie robienia opasek i śmiesznych czapek na sesję foto - moja koleżanka obiecała profesjonalną sesję foto, ale muszę zrobić gagety.
ale coś czuję, że nie zdążę bo mam częściej skurcze HB i są dość bolesne ;( -
Rozalia wrote:Ja znam najlepszy preparat na szybę i wszelkiego rodzaju zacieki łazienkowe, to Fist z Biedronki. Kosztuje jakoś 6 zł, psikasz, czekasz parę minut i wszystko schodzi elegancko
Z. mnie się zaczęło spojenie rozchodzić ale przestało. Gin musi zrobić usg żeby to stwierdzić ale skierowania na cc wystawia ortopeda po swoich badaniach i podobno musisz już nie chodzić z bólu żeby daliRozalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej! U mnie noc minęła ok. Rano obowiązkowo pobudka o 5, WC, tabletka i kręcenie w łóżku. Zjedliśmy śniadanie i dalej lenistwo w łóżku, jakoś tak szaro za oknem i nic się nie chce
na szczęście nogi nie spuchly tak bardzo a dłonie bolą mniej
Karolinka daj znać jak te staniki do karmienia z Lidia, bo pamiętam że dziś zaczyna się ta promocja! Jutro wizyta u gin, jestem ciekawa jak się sprawy mają
-
Też już nie śpię, ale patrząc o której Wy wstajecie to raczej dopiero
U mnie noc całkiem spoko, dopiero nad ranem zaczynają mnie boleć biodra a tak to śpię,synek też w nocy mnie oszczędza i nie kopie
Dwa dni temu odstawiłam luteine i czuję że mam coraz silniejsze bóle okresowe i zaczyna mnie to marmartwić, no ale gin kazał odstawić w 34 tygodniu...Mam u niego wizytę we wtorek więc chyba nic się nie stanie co? -
A ja sie czuje coraz gorzej. Wieloryb to malo powiedziane. Nad ranem bolaly mnie tak scigna, ze nie moglam sie przekrecic. Nie moglam wstac, ciagle chodze siusiu...mam takmjuz dosc ze az chce mk sie plakac...niech to dziecko juz wychodzi!!
Dzisiaj nasza Suzanna idzie do szpitala...daj znac co i jak!
Ja tez jutro wizytuje wyblagam lekarza zeby to cc bylo juz za tydzien jak skonczy sie 38 tydzien.[/url]
-
Dzień dobry
Ja już od rana na badaniach - swoją drogą mam cichą nadzieję, że to ostatnie do mojego diabetologaDzisiaj jeszcze ruszam na KTG
i po powrocie powoli zapakuje moje rzeczy do torby
Niektóre muszę znowu poprać i poprasować przez ten urlop szpitalny
więc Gabryś mógłby poczekać z tydzień
Rozalia - wydaje mi się, że na tym etapie takie bóle to już norma. Mnie cały czas coś bolijak nie brzuch, to brzuch jak głaz, to pachwiny, to cycki, to sama już nie wiem co. Chociaż ginekologiem nie jestem więc lepiej podpytać
Do tego nie wiem czy to powoli stres - ale apetytu nie mam wcale
mogłabym nic nie jeść - no ale wmuszam w siebie.
Do szpitala mają być aktualne badania moczu i krwi prawda? Czyli co? Co tydzień mam sobie je robić? Bo kurcze nie wiem jak to rozgryźć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 09:10
Rozalia, Z., dorcia8919, gosi_a lubią tę wiadomość
-
maglic jeśli chodzi o badania to u nas mówili, że aktualne badania to takie z ostatnich 2-3 tygodni.
Suzanna powodzeniaCieszę się, że udało Ci się dotrwać do tego dnia w dwupaku.
U nas dziś noc nawet spokojna. Zosia dopiero teraz się obudziła i się rozciąga. A ja wszystko już uprałam, uprasowałam, przygotowałam i zastanawiam się czym się dziś zająć. Gdyby M był w domu to zaczęłabym mycie okien ale, że wróci dopiero jutro to wolę nie ryzykować. A Wy co macie w planach na dziś?
Moja mama nareszcie zabrała się za szycie organizera i falbanki do łóżeczka więc jest szansa, że zdąży skończyć.maglic, Marcia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymaglic wrote:Dzień dobry
Ja już od rana na badaniach - swoją drogą mam cichą nadzieję, że to ostatnie do mojego diabetologaDzisiaj jeszcze ruszam na KTG
i po powrocie powoli zapakuje moje rzeczy do torby
Niektóre muszę znowu poprać i poprasować przez ten urlop szpitalny
więc Gabryś mógłby poczekać z tydzień
Rozalia - wydaje mi się, że na tym etapie takie bóle to już norma. Mnie cały czas coś bolijak nie brzuch, to brzuch jak głaz, to pachwiny, to cycki, to sama już nie wiem co. Do tego nie wiem czy to powoli stres - ale apetytu nie mam wcale
mogłabym nic nie jeść - no ale wmuszam w siebie.
Do szpitala mają być aktualne badania moczu i krwi prawda? Czyli co? Co tydzień mam sobie je robić? Bo kurcze nie wiem jak to rozgryźć[/QUOTE
Na stronie szpitala gdzie planuje rodzić jest napisane, że badania mają nie być starsze niż 6 tygodni,!maglic lubi tę wiadomość
-
W takim razie dzisiaj podpytam położnej czy szpital toleruje badania wykonane w trakcie hospitalizacji czy jutro mam je powtórzyć
A wkład z fotelika prałyście w pralce czy ręcznie ? Czy wrzucić do pralki na pranie ręczne ? Muszę to wyprać, a dzisiaj pogoda nie powala -
Maglic ja wręcz przeciwnie non stop bym coś jadła, a nie jestem z tych co zajadają stres
Jeszcze miesiąc do cc a ja boję się coraz bardziej, nawet synek mi się codziennie śni
Ja dziś właśnie dzień bez planów, coś w domu ogarnę i może jakiś spacer,a tak to trochę nuda...maglic lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Maglic u mnie jest napisane ostatnia morfologia i mocz... więc jeśli zrobisz np. 2 czy 3 tyg przed porodem to wydaje mi się, że to będzie ok, ale lepiej upewnić się u lekarza.
Dziewczyny przy prawidłowo przebiegającej ciaży kiedy chodzi się na KTG? Zdziwiłam się bo u mnie mam iść pod koniec maja jak będzie skończony chyba 38 tydzień, czy to nie za późno? W tej sytuacji to może być moje pierwsze i ostatnie KTGNie licząc porodu... Będę wdzięczna za info jak jest u was.
Ja powstrzymam się i nie kupię tych biustonoszy do karmienia z Lidla bo mam już dwa, a przecież niewiadomo jak cycki będą wyglądały po porodzie i czy będę karmić. Za to mój M kochany pojechał przed pracą do Lidla i na moją prośbę kupił termometr bezdotykowy za 50 zł. Są jeszcze jakieś body i spodenki dla niemowląt.
Co by tu dziś porobić ... pogoda marna. Myślę, że spakować w końcu tą torbę synowi do szpitalaKurcze ja mam dopiero wizytę 19 maja, a USG 25 maja ... Czasami myślę, że to za późno a czasami, że spokojnie przetrzymam do tego czasu, bo mnie nic praktycznie nie boli ... W nocy czasami jedynym stresem jest to, że ja chrapię i męża zbudzę
Miłego Dnia Dziewczynki !
Meldować się tu ładnie! (w 2pakach
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 09:20
maglic, Z., dorcia8919, Sista, Scintilla lubią tę wiadomość