X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona pracowala kiedys w starym szpitalu a opinie sa rozne dotyczy to bilgoraja jak i zamoscia

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie ledwo chodzę -_- jutro mam gina to podpytam ehh.

• Sista Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada - my profilaktycznie ściągamy wodę, taka ściągaczka do okien po każdym użyciu :)

Mikolay - ale przeszywalas tylko w miejscach gdzie jest zmiana kolorów, nie po skosie? I watolinę z panelem? Czy dodatków tez z minky? Ja nakupiłam pięć rożnych materiałów i wszystko od miesiąca czeka az złapie mnie wena...

Zyrcia - teraz to Ty odpoczywaj :):):) Masz juz ogarnięte wszystko, to połóż sie wygodnie i na Leo poczekaj :):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! :*

O tak - mnie też boli cała Bożena, pachwiny, biodra, jak się przekręcam z boku na bok to coś mi tam aż strzela :| nogi jak chce się ubrać też podnieść nie mogę bo automatycznie boli - mój gin stwierdził, że to już taki czas - lżej na pewno nie będzie :/ :D do tego mi okropnie twardnieje brzuch - dzisiaj rano mnie obudził i równo co 10 minut twardniał, ale nie bolał - myślicie, że to już te straszaki ? :>

Brzuszki piękne, Muniek - pokój synka rewelacja, Mikolay - kocyk nieziemski :D

ja muszę się spiąć i coś zacząć robić, ale w ramach odpoczynku od szpitala - leże i pachnę :D

/ do tego się pochwale, że cukry łaskawe, po zupce standardowej o 13 - 79 :O dożarłam śledzi w sosie musztardowym z jabłkiem - ale mieszanka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 15:09

Z., gosi_a, Muniek, Scintilla lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Dada - my profilaktycznie ściągamy wodę, taka ściągaczka do okien po każdym użyciu :)

Mikolay - ale przeszywalas tylko w miejscach gdzie jest zmiana kolorów, nie po skosie? I watolinę z panelem? Czy dodatków tez z minky? Ja nakupiłam pięć rożnych materiałów i wszystko od miesiąca czeka az złapie mnie wena...

Zyrcia - teraz to Ty odpoczywaj :):):) Masz juz ogarnięte wszystko, to połóż sie wygodnie i na Leo poczekaj :):)

Przeszywałam panel z watoliną : wszystkie kontury kwiatków, sówek i kwadraciki gdzie się zmieniały motywy. Myślę, że jak przeszyjesz tylko kwadraty też będzie ok. Chodzi o to aby przy praniu watolina się nie przesunęła.
    Z tyłu jest minky i jest przyszyty maszynowo przez pasek kolorowy na wierchu ( dla wzmocnienia, aby się nie przesunął) i ręcznie tyłu ręcznie szyłam listwę ;)

Sista lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Mamuśki, które zamierzają chustować wybrałyście konkretną firmę? Na pokazach żadnej firmy nie polecali i nie bardzo wiem czym się kierować.
    Aka - ja mam pożyczona od koleżanki, firma Pętelka :)

Aka81 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Aka - ja mam pożyczona od koleżanki, firma Pętelka :)

Dziękuję Ci bardzo. Tyle firm na rynku, że nie wiem czym się mam kierować.
    A masz tkaną czy elastyczną?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 15:17

• aghata Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia ja mam tak samo...bolą mnie kolana jak lez, biodra, jak wstaje z łóżka to pachwiny, psiocha, cały dol brzucha...sama widzisz dużo z nas tak ma.
    Łukiem jaki piękny pokoik moje dziecię niewiadomo.czy kiedyś doczeka się swojego pokoju, może jakzmienimy mieszkanie za 4 lata. ZZazdroszczę, ale tak pozytywnie :-)

preg.png[/url]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Elastyczna. Ale cieszę sie, ze pożyczane, nie musiałam dokonywać wyboru ;)

Aka81 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    A ja mam do Was takie pytanie, które pojawiało się na początku naszego wątku, ale chciałabym je ponowić. Otóż mam dwie książeczki ciąży i podejrzewam, że część z Was też, jedną na nfz a drugą do gina prywatnie i teraz pytanie brzmi, którą dajecie w szpitalu, czy obie? czy dla nich to ma jakieś znaczenie w szpitalu? Może coś doradzicie :)
    Ja biorę tą od gin. prywatnie, akurat gin pracuje w szpitalu gdzie chce rodzić..

Z. lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj zaczął przeszkadzać brzuch. Olga kręci sie i wierci od rana, brzuch podniósł sie jeszcze wyżej. No i najlepsza pozycja to półleżąca na boku, jak na obrazach Rubensa ;) Słabo mi sie oddycha i jakaś max zmęczona jestem. Łapie sie na tym, ze trudno mi uwierzyć w to, ze za miesiac bede miała Dziecko, moja Księżniczkę. Czekałam na nią tyle lat i zaraz tu bedzie, taki moj Mały Wielki Cud :)

Viola, Joasia:) lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek:)
    Cóż za okropny dzień,tylko spać nic więcej..choć w każdej pozycji mi niewygodnie..narzekałam na ciche dni Laury...to już nie narzekam...ażmnie boli brzuch i siku chodzę non stop...
    A wiecie co..nie wiem jak wy....ale ja na twarzy mam takie przebarwienia brązowe,wczoraj zauważyłam ..okropne są i już pudrem ich zakryć nie mogę..czytałam,że w ciąży tak się zdarza...Twarz wygląda jak brudna..a tak się cieszyłam,że ładnie wyglądam! Ma któraś z was też takie coś????

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:32

Muniek, zyrcia lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka dużo z nas tak ma już pisalysmy...ja mam okropne

preg.png[/url]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista ja.mam jasna karnacje i piegi wiec tez mam tendencje do tych przebarwien...

Zaraz mezowi wydrapie oczy. Jestesmy juz w trasie i zapytalam tak dla formalnosci, czy wzial caly wozek
    Ja prdl nie zabral adaptorow do gondoli i fotelika. Qrwa. Patafian. I teraz nam musza to 300km wiezc tesciowie albo poczta wysylac...

Alorrene13 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko - na twarzy jak na razie przebarwień nie mam. Zauwazylam natomiast, ze całe piersi mam po prostu brązowe...jakbym zasnęła w solarium na dwie godziny, a raczej same piersi :/

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Ja kupuje firmy lenny Lamb. Macalam i sa polecane a i cena przystępna, i ponoć dość miękkie. I kupuje skosno krzyżowa bo na dłużej starczy i lepsza na lato.

Aka81 lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - przepraszam, ale posikałam sie ze śmiechu...

Alorrene13, zapah_ciszy lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, nie stresuj się. Wyślą ci jistem poleconym i luz ;)

Ja mam mało typowych przebarwień: lekko przyciemnione sutki, delikatna kreseczka pod pępkiem.

Za to mam ........ Brudny pępek ;) Cały ciemno brązowy ;)

b4ipuen.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przebarwień nie zauważyłam, ale mam krechę przez cały brzuch i wokół pępka brązową plamę oraz parę niby wystających pieprzyków.

‹‹ 1082 1083 1084 1085 1086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ