X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona pracowala kiedys w starym szpitalu a opinie sa rozne dotyczy to bilgoraja jak i zamoscia

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie ledwo chodzę -_- jutro mam gina to podpytam ehh.

• Sista Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada - my profilaktycznie ściągamy wodę, taka ściągaczka do okien po każdym użyciu :)

Mikolay - ale przeszywalas tylko w miejscach gdzie jest zmiana kolorów, nie po skosie? I watolinę z panelem? Czy dodatków tez z minky? Ja nakupiłam pięć rożnych materiałów i wszystko od miesiąca czeka az złapie mnie wena...

Zyrcia - teraz to Ty odpoczywaj :):):) Masz juz ogarnięte wszystko, to połóż sie wygodnie i na Leo poczekaj :):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! :*

O tak - mnie też boli cała Bożena, pachwiny, biodra, jak się przekręcam z boku na bok to coś mi tam aż strzela :| nogi jak chce się ubrać też podnieść nie mogę bo automatycznie boli - mój gin stwierdził, że to już taki czas - lżej na pewno nie będzie :/ :D do tego mi okropnie twardnieje brzuch - dzisiaj rano mnie obudził i równo co 10 minut twardniał, ale nie bolał - myślicie, że to już te straszaki ? :>

Brzuszki piękne, Muniek - pokój synka rewelacja, Mikolay - kocyk nieziemski :D

ja muszę się spiąć i coś zacząć robić, ale w ramach odpoczynku od szpitala - leże i pachnę :D

/ do tego się pochwale, że cukry łaskawe, po zupce standardowej o 13 - 79 :O dożarłam śledzi w sosie musztardowym z jabłkiem - ale mieszanka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 15:09

Z., gosi_a, Muniek, Scintilla lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Dada - my profilaktycznie ściągamy wodę, taka ściągaczka do okien po każdym użyciu :)

Mikolay - ale przeszywalas tylko w miejscach gdzie jest zmiana kolorów, nie po skosie? I watolinę z panelem? Czy dodatków tez z minky? Ja nakupiłam pięć rożnych materiałów i wszystko od miesiąca czeka az złapie mnie wena...

Zyrcia - teraz to Ty odpoczywaj :):):) Masz juz ogarnięte wszystko, to połóż sie wygodnie i na Leo poczekaj :):)

Przeszywałam panel z watoliną : wszystkie kontury kwiatków, sówek i kwadraciki gdzie się zmieniały motywy. Myślę, że jak przeszyjesz tylko kwadraty też będzie ok. Chodzi o to aby przy praniu watolina się nie przesunęła.
    Z tyłu jest minky i jest przyszyty maszynowo przez pasek kolorowy na wierchu ( dla wzmocnienia, aby się nie przesunął) i ręcznie tyłu ręcznie szyłam listwę ;)

Sista lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Mamuśki, które zamierzają chustować wybrałyście konkretną firmę? Na pokazach żadnej firmy nie polecali i nie bardzo wiem czym się kierować.
    Aka - ja mam pożyczona od koleżanki, firma Pętelka :)

Aka81 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Aka - ja mam pożyczona od koleżanki, firma Pętelka :)

Dziękuję Ci bardzo. Tyle firm na rynku, że nie wiem czym się mam kierować.
    A masz tkaną czy elastyczną?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 15:17

• aghata Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia ja mam tak samo...bolą mnie kolana jak lez, biodra, jak wstaje z łóżka to pachwiny, psiocha, cały dol brzucha...sama widzisz dużo z nas tak ma.
    Łukiem jaki piękny pokoik moje dziecię niewiadomo.czy kiedyś doczeka się swojego pokoju, może jakzmienimy mieszkanie za 4 lata. ZZazdroszczę, ale tak pozytywnie :-)

preg.png[/url]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Elastyczna. Ale cieszę sie, ze pożyczane, nie musiałam dokonywać wyboru ;)

Aka81 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    A ja mam do Was takie pytanie, które pojawiało się na początku naszego wątku, ale chciałabym je ponowić. Otóż mam dwie książeczki ciąży i podejrzewam, że część z Was też, jedną na nfz a drugą do gina prywatnie i teraz pytanie brzmi, którą dajecie w szpitalu, czy obie? czy dla nich to ma jakieś znaczenie w szpitalu? Może coś doradzicie :)
    Ja biorę tą od gin. prywatnie, akurat gin pracuje w szpitalu gdzie chce rodzić..

Z. lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj zaczął przeszkadzać brzuch. Olga kręci sie i wierci od rana, brzuch podniósł sie jeszcze wyżej. No i najlepsza pozycja to półleżąca na boku, jak na obrazach Rubensa ;) Słabo mi sie oddycha i jakaś max zmęczona jestem. Łapie sie na tym, ze trudno mi uwierzyć w to, ze za miesiac bede miała Dziecko, moja Księżniczkę. Czekałam na nią tyle lat i zaraz tu bedzie, taki moj Mały Wielki Cud :)

Viola, Joasia:) lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek:)
    Cóż za okropny dzień,tylko spać nic więcej..choć w każdej pozycji mi niewygodnie..narzekałam na ciche dni Laury...to już nie narzekam...ażmnie boli brzuch i siku chodzę non stop...
    A wiecie co..nie wiem jak wy....ale ja na twarzy mam takie przebarwienia brązowe,wczoraj zauważyłam ..okropne są i już pudrem ich zakryć nie mogę..czytałam,że w ciąży tak się zdarza...Twarz wygląda jak brudna..a tak się cieszyłam,że ładnie wyglądam! Ma któraś z was też takie coś????

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:32

Muniek, zyrcia lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka dużo z nas tak ma już pisalysmy...ja mam okropne

preg.png[/url]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista ja.mam jasna karnacje i piegi wiec tez mam tendencje do tych przebarwien...

Zaraz mezowi wydrapie oczy. Jestesmy juz w trasie i zapytalam tak dla formalnosci, czy wzial caly wozek
    Ja prdl nie zabral adaptorow do gondoli i fotelika. Qrwa. Patafian. I teraz nam musza to 300km wiezc tesciowie albo poczta wysylac...

Alorrene13 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko - na twarzy jak na razie przebarwień nie mam. Zauwazylam natomiast, ze całe piersi mam po prostu brązowe...jakbym zasnęła w solarium na dwie godziny, a raczej same piersi :/

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Ja kupuje firmy lenny Lamb. Macalam i sa polecane a i cena przystępna, i ponoć dość miękkie. I kupuje skosno krzyżowa bo na dłużej starczy i lepsza na lato.

Aka81 lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - przepraszam, ale posikałam sie ze śmiechu...

Alorrene13, zapah_ciszy lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, nie stresuj się. Wyślą ci jistem poleconym i luz ;)

Ja mam mało typowych przebarwień: lekko przyciemnione sutki, delikatna kreseczka pod pępkiem.

Za to mam ........ Brudny pępek ;) Cały ciemno brązowy ;)

b4ipuen.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przebarwień nie zauważyłam, ale mam krechę przez cały brzuch i wokół pępka brązową plamę oraz parę niby wystających pieprzyków.

‹‹ 1082 1083 1084 1085 1086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ