X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja naprawdę nie przesadzam z tą orką :(

Mam 165 cm i ważę 100 kg ;( + teraz blada jak ściana od siedzenia w domu.

b4ipuen.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Ufff.... ulżyło mi ;)

Ten gmyrek jest ordynatorem na ginekoligii, a mój położniczo i patologia.

On rodzących nie tyka ;) I dobrze - wał jeden ;(

A no widzisz, ja myślałam że oddział jest ginekologiczno-położniczy i on nim kieruje. Dobrze że kamień spadł Ci z serca :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się troszkę pochwalę ;)

niestety nie mogę nawet usiąść do maszyny, więc wzięłam się za "robótki ręczne"

Jakiś czas temu skończyłam kołderkę pikowaną - niestety to jest pracochłonne bez maszyny, ale muszę sobie jakoś organizować czas ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8958f30f4c1d.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c13a84dfd7c.jpg

Muniek, Rozalia, dorcia8919, zapah_ciszy, Z., Alorrene13, Joasia:), Viola, lilly78, Marcia86, karolinka85, Finezja, karolina0522, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay serio 100??? Nie chce mi się wierzyć. A blada też jestem,no może oprócz twarzy bo troszkę ją wystawiłam na słońce,ale z kolei brzydkie plamy mi się zrobily. Tyle że ja to taki piegus jestem wiec się to gubi :-P
    Raz jeszcze dziękuję za komplementy :-) :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany Mikolay to jest boskie,chce taką kołderke :-) składam zamówienie :-P Cudna zakochałam się :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ruchów to ja mam za sobą kilka dość stresujących dni. Mała ewidentnie zmieniła sposób poruszania się. Zmniejszyła się też częstotliwość ruchów. W nocy praktycznie w ogóle jej nie czuję. Kilka razy wybierałam się już na IP, ale wtedy łaskawie zaczynała się wiercić.

Dziś w zamojskiej twierdzy zorganizowano akcję dla mam i darmowe usg. Udało mi się załapać, przy okazji podpytałam dr o ruchy i to niby normalne bo jest już ciasno. Na usg główka wyszła mniejsza niż ostatnio więc uznaję to za błąd w pomiarach bo się zmniejszyć raczej nie mogła ;)

Testowałam też chusty i nie spodziewałam się, ze jest to tak super sprawa. Jak wrócę ze spaceru zabieram się za szukanie chusty. Mierzyłam skośno-krzyżową ale też biodrowa mi się podobała.

Mała waży 2800kg, chociaż ta głowa pewnie zaniżyła wynik.
    A buziaczek przedstawia się następująco:

2m26gjm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 14:14

Z., Inesicia, Sista, dorcia8919, Rozalia, zapah_ciszy, gosi_a, Alorrene13, Joasia:), Muniek, Viola, Ania1704, lilly78, karolinka85, Finezja, karolina0522, nenette, Aneta87, Scintilla lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay - kołderka jest prześliczna :):):) Zazdroszczę siły, talentu i samozaparcia w stworzeniu tego dzieła :):):) Gdybys kiedykolwiek chciała zrobić to dla pieniędzy, to ja ustawiam sie w kolejce :):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Mikolay - kołderka jest prześliczna :):):) Zazdroszczę siły, talentu i samozaparcia w stworzeniu tego dzieła :):):) Gdybys kiedykolwiek chciała zrobić to dla pieniędzy, to ja ustawiam sie w kolejce :):):)

Tak naprawdę to nie jest trudnę, ale pracochłonne.
    Kupiłam gotowy panel na allegro, przepikowałam z watoliną i z tyłu minky ;)

Teraz jestem na etapie robienia opasek i śmiesznych czapek na sesję foto - moja koleżanka obiecała profesjonalną sesję foto, ale muszę zrobić gagety.
    ale coś czuję, że nie zdążę bo mam częściej skurcze HB i są dość bolesne ;(

Sista lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Tak naprawdę to nie jest trudnę, ale pracochłonne.
    Kupiłam gotowy panel na allegro, przepikowałam z watoliną i z tyłu minky ;)

Teraz jestem na etapie robienia opasek i śmiesznych czapek na sesję foto - moja koleżanka obiecała profesjonalną sesję foto, ale muszę zrobić gagety.
    ale coś czuję, że nie zdążę bo mam częściej skurcze HB i są dość bolesne ;(

A znalazłabyś linka do Allegro z tym gotowym panelem? Ja kupiłam różowy materiał minky na kocyk, ale Olga dostała dwa nowe i odpuściłam szycie czwartego :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    A znalazłabyś linka do Allegro z tym gotowym panelem? Ja kupiłam różowy materiał minky na kocyk, ale Olga dostała dwa nowe i odpuściłam szycie czwartego :)

http://allegro.pl/tkanina-sowy-panel-90x110cm-f-918-i5309942247.html

Sista lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki, które zamierzają chustować wybrałyście konkretną firmę? Na pokazach żadnej firmy nie polecali i nie bardzo wiem czym się kierować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Odnośnie ruchów to ja mam za sobą kilka dość stresujących dni. Mała ewidentnie zmieniła sposób poruszania się. Zmniejszyła się też częstotliwość ruchów. W nocy praktycznie w ogóle jej nie czuję. Kilka razy wybierałam się już na IP, ale wtedy łaskawie zaczynała się wiercić.

Dziś w zamojskiej twierdzy zorganizowano akcję dla mam i darmowe usg. Udało mi się załapać, przy okazji podpytałam dr o ruchy i to niby normalne bo jest już ciasno. Na usg główka wyszła mniejsza niż ostatnio więc uznaję to za błąd w pomiarach bo się zmniejszyć raczej nie mogła ;)

Testowałam też chusty i nie spodziewałam się, ze jest to tak super sprawa. Jak wrócę ze spaceru zabieram się za szukanie chusty. Mierzyłam skośno-krzyżową ale też biodrowa mi się podobała.

Mała waży 2800kg, chociaż ta głowa pewnie zaniżyła wynik.
    A buziaczek przedstawia się następująco:

2m26gjm.jpg

witam!!!
    pierwszy raz sie udzielam ale ciagle was czytam.
    ja tez jestem z okolic zamoscia i mam termin na czerwiec.
    Aka81 do jakiego lekarza chodzisz i gdzie planujesz rodzic?
    Do ktorej dzisiaj sa te badania w twierdzy, duzo ludzi chetnych i jacy lekarze robia usg

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antos badania są do 16:30. Chętnych masa i już rano mówili że nie dadzą rady przyjąć wszystkich tylko około 40 osób. Ale próbować możesz. Mnie badała pani dr ale nie wiem skąd. Mówiła że wczoraj robili taką akcję w Lublinie więc może nie jest od nas.
    Ja chodzę do Anny Sikory do szpitala JPII i tu zamierzam rodzić. A Ty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 14:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym żeby Leon trochę odpoczął i dał mi żyć... On chyba nigdy nie śpi, cały czas się wierci, wypycha, cały brzuch mam obolały, albo merda tam przy szyjce gdzieś, bo mnie kuje -_-
    Doradźcie mi coś. Bo od około tygodnia bolą mnie pachwiny, cała picza, ale tak jakby te kości tam wszystkie. Wczoraj jak się rozbierałam nie mogłam podnieść nogi do góry, jak się na leżąco przekręcam to ból bioder i tego wszystkiego tam jest nie do zniesienia... I tak weszłam już w ostateczności w neta i czytam o jakimś rozejściu spojenia łonowego o.O myślicie, że mam się zacząć tym martwić ?? wiecie coś na temat tego schorzenia ??

A z przyjemniejszych rzeczy to kończę dziś porządki powoli i biorę się za obiad :D dziś u nas krokiety z mięskiem i barszczyk czerwony :D huehue :D

karolina0522, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek pokoik rewelacja

Mikołay tez nie wierze,ze 100...ja przytyłam 10 i wyglądam podobnie.

A jeśli chodzi o ciało,to strasznie mi się nie podoba,ze teraz takie blade ,buzi nie wystawiam na słońce bo wlasnie się tych plam obawiam chociaż podobno schodzą po porodzie ale ostatnio nogi wystawiłam na słońce ,niby 40 min a jaka różnica ;)

A ja teraz z innej beczki...jak czyscicie szybę prysznicowa ,macie jakąś ściągaczek do wodynczy jak?

Muniek lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, mam takie same bóle ale u mnie to nie jest rozchodzenie spojenia łonowego czy jak to się tam zwie, ale to czy właśnie się rozchodzi czy nie sprawdzić może gin w badaniu.
    Więc ja muszę się z tym po prostu męczyć ale ogólnie nic złego się nie dzieje. Chyba niebawem masz wizytę to się pewnie dowiesz więcej. Z tego co ja jeszcze w internetach wyczytałam to, że ewentualne rozchodzenie spojenia może być wskazaniem do CC, ale głowy sobie nie dam uciąć ile w tym prawdy ;)
    Wiem, że jeszcze Maglic się skarżyła na te bóle pachwin, ścięgien.

zyrcia lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam najlepszy preparat na szybę i wszelkiego rodzaju zacieki łazienkowe, to Fist z Biedronki. Kosztuje jakoś 6 zł, psikasz, czekasz parę minut i wszystko schodzi elegancko :)

Z. mnie się zaczęło spojenie rozchodzić ale przestało. Gin musi zrobić usg żeby to stwierdzić ale skierowania na cc wystawia ortopeda po swoich badaniach i podobno musisz już nie chodzić z bólu żeby dali ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 14:52

Z. lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Antos badania są do 16:30. Chętnych masa i już rano mówili że nie dadzą rady przyjąć wszystkich tylko około 40 osób. Ale próbować możesz. Mnie badała pani dr ale nie wiem skąd. Mówiła że wczoraj robili taką akcję w Lublinie więc może nie jest od nas.
    Ja chodzę do Anny Sikory do szpitala JPII i tu zamierzam rodzić. A Ty?

Ja chodze do Firek-Gwizdak ona pracuje w Bilgoraju i nie wiem co robic czy wybrac zamosc czy bilgoraj. Jak bede miala cesarke to pewnie wybiore bilgoraj bo ona bedzie mi ja robila. ale mam stracha 15 mam wizyte to juz mi powie pewnie co i jak

• Z. Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam do Was takie pytanie, które pojawiało się na początku naszego wątku, ale chciałabym je ponowić. Otóż mam dwie książeczki ciąży i podejrzewam, że część z Was też, jedną na nfz a drugą do gina prywatnie i teraz pytanie brzmi, którą dajecie w szpitalu, czy obie? czy dla nich to ma jakieś znaczenie w szpitalu? Może coś doradzicie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 14:56

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam tą doktorkę. W Zamościu chyba też pracuje. Tak mi się wydaje, że była przy moim pierwszym porodzie. O szpitalu w Biłgoraju słyszałam jakiś czas temu kiepskie opinie, ale może się to zmieniło.

‹‹ 1081 1082 1083 1084 1085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ