X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • maglic Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Zyrcia - no to mnie przeraziłaś - ja też mam te bóle :O a nie spakowałam torby dla siebie i Gabrysia, nie wyprałam jeszcze wszystkiego, nie ogarnęłam łóżeczka no niccc :( :D Jestem w lesie. :| tydzień temu szyjka była krótka, zamknięta - grom to wie jak jest teraz :D

A póki co zapis KTG w porządku :) GBS'a ani nic innego nie wyhodowałam :) niech ten Gaabryś poczeka jeszcze chwilkę, tak z tydzień :D żebym

Suzanna - kciuki zaciśnięte! :D

Z., Scintilla lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:29

szczesliwamama, nick nieaktualny, Z., karolinka85, Alorrene13, karolina0522, gosi_a, Scintilla, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023
    🩶?4cs (od 11.2025)

3x zielone światło na zajście w ciążę po 3cc
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS

Plan na 3cs:
    1) Wit. D
    2) Pueria Duo
    3) zasypianie o 23
    4) <94kg
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez bardzo tam boli wszystko,i ledwo chodze,ale w sobote sprawdzala szyjke i mowi,ze wszystko jest na swoim miejscu,wiec spokojnie czekam na wotrek i cc,i modle sie by niewzielo mnie wczesniej bo niemam jeszcze skierowania od ortopety ,dopiero w piatek bede miec ...

88c5skjocwzv43pd.png[/url]

Wysłany: 11 maja 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Jejku... dwie godziny nadrabiania... szalone jesteście. ;p

Agata dużo pij!!!

Muniek, śliczny pokoik. :D

nie odpiszę na całą resztę, bo nie dam rady xD a jeszcze jedno... na sr mówili, że na spacer można nawet 5 dni po porodzie iść bo rodzimy jak już jest ciepło i i tak okna pewnie będą cały czas pootwierane, więc klimat w mieszkaniu podobny do tego na dworze.

A teraz... melduje się w dwupaku :)(teraz będę nudzić ;p) zgłosiłam się na tą ip i mówię, że mnie strasznie boli dół pleców, a że dwa tygodnie wcześniej miałam rozwarcie wewnętrzne na 7 mm to boję się, że może dzidzia jeszcze bardziej wcisnęła się w szyjkę czy coś i chce to sprawdzić. Zrobiły mi ktg. Czysto. No i potem się pytają czy zgadzam się na przyjęcie na odzdział, to powiedziałam, że ostatnio pozwoliłam się przyjąć i w zasadzie bez sensu bo nic się nie działo, więc teraz wolałabym tego uniknąć i może tylko niech sprawdzą na usg czy szyjka dobrze trzyma i sobie pójdę (bardziej mnie interesowało dziecko niż mój ból generalnie). Na co mnie babka zjechała, powiedziała, że nie zrobi usg póki się nie zgodzę na przyjęcie... i że usg to sobie mogę też na mieście zrobić (lol). no to się zgodziłam. Baba zrobiła to usg nie mówiąc o nim ani słowa. ;/ Przeleżałam cały weekend (bo wtedy nie wypisują), piątek-ok, sob-ok, a w niedzielę nagle skurcze się pokazały, ale niewielkie, do 40, co około 10 min. Komentarz lekarza: "to od ruchów dziecka". No na pewno :D Dzisiaj już chciałam wyjść i tylko się modliłam, żeby skurczy nie było. Udało się. Tylko poprosiłam, żeby mi badania przed wyjściem zrobili i powiedzieli co z tą szyją. Na samolocie jakieś "kwasy" wyszły. Dostałam macmiror, a na usg... MAGIA XD szyjka CAŁKOWICIE ZAMKNIĘTA, o długości 35mm. Dziewczyny... ja już naprawdę nie wiem co mam myśleć. Tydzień temu: niech lepiej pani w ogóle nie wstaje, a teraz: no przecież wszystko jest ok. Teraz postanowiłam jechać na ip kiedy będę czuła główkę w kanale rodnym i ani chwili wcześniej. Bez kitu xD

Wera jest malutka. 2070g (33+4) Ciekawe czy dobije do trzech kilo.

No i teraz to zazdroszczę Wam, część zaraz rodzi. Ktoś jeszcze ma termin koło 22 czerwca i nie ma cesarki tylko czeka?

No i decyzja podjęta na 100%, kupujemy mieszkanie :D

ale przygoda...dlatego ja nigdy nie jezdze do szpitala,tylko sie mecze w domu,a w ostatecznosci juz jade ...nieprzyjemni ludzie,gdzie czujesz sie jak g ...a nie tak powinno byc no ale coz,my na szczescie z mezem i dziecmi uciekamy na stale do Australi ...

• .aś. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Alorrene13, Finezja lubią tę wiadomość

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023
    🩶?4cs (od 11.2025)

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS

Plan na 3cs:
    1) Wit. D
    2) Pueria Duo
    3) zasypianie o 23
    4) <94kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie w piątek było wszystko pozamykane, a dziś już 2 cm :o Te bóle myślałam, że to zakwasy, a to podobno już się wszystko szykuje, bo Leon napiera... Ciekawe czy go posmyrał po głowie gin :D haha
    Zestresowałam się trochę, w sumie dziwne żeby zakwasy z dnia na dzień bardziej bolały. Jestem tępa i nie wpadłam na to, że może coś się dzieje ;P Teraz tylko do piątku -_-

maglic, karolina0522, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę , ale się dzieje :) ja też już trzeci dzień z rzędu mam takie rozpierające skurcze, ale nie bolesne + kłucie w szyjce :) brzuch też już niziutko ale mam nadzieje że to jeszcze nie to :) torba czeka ale mam jeszcze parę rzeczy do załatwienia w tym i przyszłym tygodniu - w środę położna, w piątek badania , a w przyszłym tygodniu anestezjolog i ostatnia wizyta u lekarza :)
    Byłam też dziś w lidlu ale te biustonosze były tylko w dwóch rozmiarach, pojechałam więc do galerii do smyka (5h spacerowania po sklepach :D) i tam znalazłam zwykły biały ale niestety okazał się za mały więc nadal jestem bez, tylko czy on jest taki niezbędny?
    dziewczyny , nic tylko trzymać kciuki za szybkie i łatwe porody :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 20:00

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023
    🩶?4cs (od 11.2025)

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS

Plan na 3cs:
    1) Wit. D
    2) Pueria Duo
    3) zasypianie o 23
    4) <94kg
  • agawera Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój termin to 25 czerwca i bym chciała dotrwać , dziś jak poszłam po Werę to znajoma powiedzała ze brzuch mi się obniżył i tu moje zdziwienie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023
    🩶?4cs (od 11.2025)

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS

Plan na 3cs:
    1) Wit. D
    2) Pueria Duo
    3) zasypianie o 23
    4) <94kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra żarty się skończyły...
    mam na majtach czerwono- brązowa plame dość sporą...
    od badania czy coś się może dzieje ?...

Wysłany: 11 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    szczęśliwamama, straaaasznie daleko uciekacie. Mnie te wszystkie jadowite stworzenia przerażają ;D

mnie bardziej przeraza to co sie dzieje w Polsce,a tam piekny cieply kraj :P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chcę jechać do szpitala, bo mnie zostawią bankowo :( już ryczę, nie chcę rodzić w tych syfiastych szpitalach :(

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:

jej,ja bym pojechala to sprawdzic ;/

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Jezuu aż mi się gorąco zrobiło jak gin mi to mówił, ale mina Radka bezcenna :D już go głowa boli i cały w stresie :D

Buhaha dobre, Zyrcia okaże się , że urodzisz na luzaku w 5 min
    Ja ostatnie usg. Mam w piątek i wtedy termin cc
    A wizytę to mam na 28.05 z obliczeń belly moja ciąża donoszono będzie 26.05 :-) więc jeszcze muszę trzymać
    Tak więc myjnie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ,ani godziny
    ;-)

szczesliwamama, dorcia8919 lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png

Wysłany: 11 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    nie chcę jechać do szpitala, bo mnie zostawią bankowo :( już ryczę, nie chcę rodzić w tych syfiastych szpitalach :(

a gdzie mialas rodzic pierwotnie
    ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od razu tu chcę rodzić, ale tu musi być skończony 37 tc :(

• maglic Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia - może to kwestia badania, Bożena jest mega spuchnięta jak kebab to i gin mógł podrażnić. To takie że tak powiem 'brudy'? Nie czystożywa krew? :>

A mi ząb się rusza :| porażka.

/ Brumbrumek - czy to Ty kochana masz problemy z tymi płytkami krwi tak jak i ja ? Bo z tego szpitalnego stresu już nie wiem. Twój gin nic nie mówił? Mój powiedział, że płytki pięknee - martwić mamy się jak spadną poniżej 88 tysięcy. No ale ja i tak w stresie bo w tak krótkim czasie tak spadają? Nie wiem co jest grane :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 20:25

ukdytv73la1h903i.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:

poczekaj moze troche i jak przy następnej wizycie w wc nadal coś będzie lecieć to jedz na ip

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    agawera, to już mam kompana :) a mnie tak zastanawia... bo moja dzidzia ma strasznie nisko główkę i nie wiem, jest możliwość żeby się jeszcze "brzuch" obniżył, ma to związek czy nie?

na razie zosia jest pozamykana na 4 spusty i nie ma jak wyjsc

szczesliwamama lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ