Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze Zyrcia - no to mnie przeraziłaś - ja też mam te bóle
a nie spakowałam torby dla siebie i Gabrysia, nie wyprałam jeszcze wszystkiego, nie ogarnęłam łóżeczka no niccc
Jestem w lesie.
tydzień temu szyjka była krótka, zamknięta - grom to wie jak jest teraz
A póki co zapis KTG w porządkuGBS'a ani nic innego nie wyhodowałam
niech ten Gaabryś poczeka jeszcze chwilkę, tak z tydzień
żebym
Suzanna - kciuki zaciśnięte!Z., Scintilla lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:29
szczesliwamama, Ania1704, Z., karolinka85, Alorrene13, karolina0522, gosi_a, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
mnie tez bardzo tam boli wszystko,i ledwo chodze,ale w sobote sprawdzala szyjke i mowi,ze wszystko jest na swoim miejscu,wiec spokojnie czekam na wotrek i cc,i modle sie by niewzielo mnie wczesniej bo niemam jeszcze skierowania od ortopety ,dopiero w piatek bede miec ...
[/url]
-
.aś. wrote:Jejku... dwie godziny nadrabiania... szalone jesteście. ;p
Agata dużo pij!!!
Muniek, śliczny pokoik.
nie odpiszę na całą resztę, bo nie dam rady xD a jeszcze jedno... na sr mówili, że na spacer można nawet 5 dni po porodzie iść bo rodzimy jak już jest ciepło i i tak okna pewnie będą cały czas pootwierane, więc klimat w mieszkaniu podobny do tego na dworze.
A teraz... melduje się w dwupaku(teraz będę nudzić ;p) zgłosiłam się na tą ip i mówię, że mnie strasznie boli dół pleców, a że dwa tygodnie wcześniej miałam rozwarcie wewnętrzne na 7 mm to boję się, że może dzidzia jeszcze bardziej wcisnęła się w szyjkę czy coś i chce to sprawdzić. Zrobiły mi ktg. Czysto. No i potem się pytają czy zgadzam się na przyjęcie na odzdział, to powiedziałam, że ostatnio pozwoliłam się przyjąć i w zasadzie bez sensu bo nic się nie działo, więc teraz wolałabym tego uniknąć i może tylko niech sprawdzą na usg czy szyjka dobrze trzyma i sobie pójdę (bardziej mnie interesowało dziecko niż mój ból generalnie). Na co mnie babka zjechała, powiedziała, że nie zrobi usg póki się nie zgodzę na przyjęcie... i że usg to sobie mogę też na mieście zrobić (lol). no to się zgodziłam. Baba zrobiła to usg nie mówiąc o nim ani słowa. ;/ Przeleżałam cały weekend (bo wtedy nie wypisują), piątek-ok, sob-ok, a w niedzielę nagle skurcze się pokazały, ale niewielkie, do 40, co około 10 min. Komentarz lekarza: "to od ruchów dziecka". No na pewno
Dzisiaj już chciałam wyjść i tylko się modliłam, żeby skurczy nie było. Udało się. Tylko poprosiłam, żeby mi badania przed wyjściem zrobili i powiedzieli co z tą szyją. Na samolocie jakieś "kwasy" wyszły. Dostałam macmiror, a na usg... MAGIA
szyjka CAŁKOWICIE ZAMKNIĘTA, o długości 35mm. Dziewczyny... ja już naprawdę nie wiem co mam myśleć. Tydzień temu: niech lepiej pani w ogóle nie wstaje, a teraz: no przecież wszystko jest ok. Teraz postanowiłam jechać na ip kiedy będę czuła główkę w kanale rodnym i ani chwili wcześniej. Bez kitu xD
Wera jest malutka. 2070g (33+4) Ciekawe czy dobije do trzech kilo.
No i teraz to zazdroszczę Wam, część zaraz rodzi. Ktoś jeszcze ma termin koło 22 czerwca i nie ma cesarki tylko czeka?
No i decyzja podjęta na 100%, kupujemy mieszkanie
ale przygoda...dlatego ja nigdy nie jezdze do szpitala,tylko sie mecze w domu,a w ostatecznosci juz jade ...nieprzyjemni ludzie,gdzie czujesz sie jak g ...a nie tak powinno byc no ale coz,my na szczescie z mezem i dziecmi uciekamy na stale do Australi ...[/url]
-
.
Alorrene13, Finezja lubią tę wiadomość
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
nick nieaktualnyNo u mnie w piątek było wszystko pozamykane, a dziś już 2 cm :o Te bóle myślałam, że to zakwasy, a to podobno już się wszystko szykuje, bo Leon napiera... Ciekawe czy go posmyrał po głowie gin
haha
Zestresowałam się trochę, w sumie dziwne żeby zakwasy z dnia na dzień bardziej bolały. Jestem tępa i nie wpadłam na to, że może coś się dzieje ;P Teraz tylko do piątku -_-maglic, karolina0522, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Kurczę , ale się dzieje
ja też już trzeci dzień z rzędu mam takie rozpierające skurcze, ale nie bolesne + kłucie w szyjce
brzuch też już niziutko ale mam nadzieje że to jeszcze nie to
torba czeka ale mam jeszcze parę rzeczy do załatwienia w tym i przyszłym tygodniu - w środę położna, w piątek badania , a w przyszłym tygodniu anestezjolog i ostatnia wizyta u lekarza
Byłam też dziś w lidlu ale te biustonosze były tylko w dwóch rozmiarach, pojechałam więc do galerii do smyka (5h spacerowania po sklepach) i tam znalazłam zwykły biały ale niestety okazał się za mały więc nadal jestem bez, tylko czy on jest taki niezbędny?
dziewczyny , nic tylko trzymać kciuki za szybkie i łatwe porodyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 20:00
-
.
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
.
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
zyrcia wrote:Jezuu aż mi się gorąco zrobiło jak gin mi to mówił, ale mina Radka bezcenna
już go głowa boli i cały w stresie
Buhaha dobre, Zyrcia okaże się , że urodzisz na luzaku w 5 min
Ja ostatnie usg. Mam w piątek i wtedy termin cc
A wizytę to mam na 28.05 z obliczeń belly moja ciąża donoszono będzie 26.05więc jeszcze muszę trzymać
Tak więc myjnie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ,ani godziny
szczesliwamama, dorcia8919 lubią tę wiadomość
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
nick nieaktualny
-
Zyrcia - może to kwestia badania, Bożena jest mega spuchnięta jak kebab to i gin mógł podrażnić. To takie że tak powiem 'brudy'? Nie czystożywa krew? :>
A mi ząb się ruszaporażka.
/ Brumbrumek - czy to Ty kochana masz problemy z tymi płytkami krwi tak jak i ja ? Bo z tego szpitalnego stresu już nie wiem. Twój gin nic nie mówił? Mój powiedział, że płytki pięknee - martwić mamy się jak spadną poniżej 88 tysięcy. No ale ja i tak w stresie bo w tak krótkim czasie tak spadają? Nie wiem co jest graneWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 20:25
-
.aś. wrote:agawera, to już mam kompana
a mnie tak zastanawia... bo moja dzidzia ma strasznie nisko główkę i nie wiem, jest możliwość żeby się jeszcze "brzuch" obniżył, ma to związek czy nie?
na razie zosia jest pozamykana na 4 spusty i nie ma jak wyjscszczesliwamama lubi tę wiadomość