X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • maglic Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Zyrcia - no to mnie przeraziłaś - ja też mam te bóle :O a nie spakowałam torby dla siebie i Gabrysia, nie wyprałam jeszcze wszystkiego, nie ogarnęłam łóżeczka no niccc :( :D Jestem w lesie. :| tydzień temu szyjka była krótka, zamknięta - grom to wie jak jest teraz :D

A póki co zapis KTG w porządku :) GBS'a ani nic innego nie wyhodowałam :) niech ten Gaabryś poczeka jeszcze chwilkę, tak z tydzień :D żebym

Suzanna - kciuki zaciśnięte! :D

Z., Scintilla lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 17:29

szczesliwamama, Ania1704, Z., karolinka85, Alorrene13, karolina0522, gosi_a, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez bardzo tam boli wszystko,i ledwo chodze,ale w sobote sprawdzala szyjke i mowi,ze wszystko jest na swoim miejscu,wiec spokojnie czekam na wotrek i cc,i modle sie by niewzielo mnie wczesniej bo niemam jeszcze skierowania od ortopety ,dopiero w piatek bede miec ...

88c5skjocwzv43pd.png[/url]

Wysłany: 11 maja 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Jejku... dwie godziny nadrabiania... szalone jesteście. ;p

Agata dużo pij!!!

Muniek, śliczny pokoik. :D

nie odpiszę na całą resztę, bo nie dam rady xD a jeszcze jedno... na sr mówili, że na spacer można nawet 5 dni po porodzie iść bo rodzimy jak już jest ciepło i i tak okna pewnie będą cały czas pootwierane, więc klimat w mieszkaniu podobny do tego na dworze.

A teraz... melduje się w dwupaku :)(teraz będę nudzić ;p) zgłosiłam się na tą ip i mówię, że mnie strasznie boli dół pleców, a że dwa tygodnie wcześniej miałam rozwarcie wewnętrzne na 7 mm to boję się, że może dzidzia jeszcze bardziej wcisnęła się w szyjkę czy coś i chce to sprawdzić. Zrobiły mi ktg. Czysto. No i potem się pytają czy zgadzam się na przyjęcie na odzdział, to powiedziałam, że ostatnio pozwoliłam się przyjąć i w zasadzie bez sensu bo nic się nie działo, więc teraz wolałabym tego uniknąć i może tylko niech sprawdzą na usg czy szyjka dobrze trzyma i sobie pójdę (bardziej mnie interesowało dziecko niż mój ból generalnie). Na co mnie babka zjechała, powiedziała, że nie zrobi usg póki się nie zgodzę na przyjęcie... i że usg to sobie mogę też na mieście zrobić (lol). no to się zgodziłam. Baba zrobiła to usg nie mówiąc o nim ani słowa. ;/ Przeleżałam cały weekend (bo wtedy nie wypisują), piątek-ok, sob-ok, a w niedzielę nagle skurcze się pokazały, ale niewielkie, do 40, co około 10 min. Komentarz lekarza: "to od ruchów dziecka". No na pewno :D Dzisiaj już chciałam wyjść i tylko się modliłam, żeby skurczy nie było. Udało się. Tylko poprosiłam, żeby mi badania przed wyjściem zrobili i powiedzieli co z tą szyją. Na samolocie jakieś "kwasy" wyszły. Dostałam macmiror, a na usg... MAGIA XD szyjka CAŁKOWICIE ZAMKNIĘTA, o długości 35mm. Dziewczyny... ja już naprawdę nie wiem co mam myśleć. Tydzień temu: niech lepiej pani w ogóle nie wstaje, a teraz: no przecież wszystko jest ok. Teraz postanowiłam jechać na ip kiedy będę czuła główkę w kanale rodnym i ani chwili wcześniej. Bez kitu xD

Wera jest malutka. 2070g (33+4) Ciekawe czy dobije do trzech kilo.

No i teraz to zazdroszczę Wam, część zaraz rodzi. Ktoś jeszcze ma termin koło 22 czerwca i nie ma cesarki tylko czeka?

No i decyzja podjęta na 100%, kupujemy mieszkanie :D

ale przygoda...dlatego ja nigdy nie jezdze do szpitala,tylko sie mecze w domu,a w ostatecznosci juz jade ...nieprzyjemni ludzie,gdzie czujesz sie jak g ...a nie tak powinno byc no ale coz,my na szczescie z mezem i dziecmi uciekamy na stale do Australi ...

• .aś. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Alorrene13, Finezja lubią tę wiadomość

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie w piątek było wszystko pozamykane, a dziś już 2 cm :o Te bóle myślałam, że to zakwasy, a to podobno już się wszystko szykuje, bo Leon napiera... Ciekawe czy go posmyrał po głowie gin :D haha
    Zestresowałam się trochę, w sumie dziwne żeby zakwasy z dnia na dzień bardziej bolały. Jestem tępa i nie wpadłam na to, że może coś się dzieje ;P Teraz tylko do piątku -_-

maglic, karolina0522, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę , ale się dzieje :) ja też już trzeci dzień z rzędu mam takie rozpierające skurcze, ale nie bolesne + kłucie w szyjce :) brzuch też już niziutko ale mam nadzieje że to jeszcze nie to :) torba czeka ale mam jeszcze parę rzeczy do załatwienia w tym i przyszłym tygodniu - w środę położna, w piątek badania , a w przyszłym tygodniu anestezjolog i ostatnia wizyta u lekarza :)
    Byłam też dziś w lidlu ale te biustonosze były tylko w dwóch rozmiarach, pojechałam więc do galerii do smyka (5h spacerowania po sklepach :D) i tam znalazłam zwykły biały ale niestety okazał się za mały więc nadal jestem bez, tylko czy on jest taki niezbędny?
    dziewczyny , nic tylko trzymać kciuki za szybkie i łatwe porody :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 20:00

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • agawera Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój termin to 25 czerwca i bym chciała dotrwać , dziś jak poszłam po Werę to znajoma powiedzała ze brzuch mi się obniżył i tu moje zdziwienie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra żarty się skończyły...
    mam na majtach czerwono- brązowa plame dość sporą...
    od badania czy coś się może dzieje ?...

Wysłany: 11 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    szczęśliwamama, straaaasznie daleko uciekacie. Mnie te wszystkie jadowite stworzenia przerażają ;D

mnie bardziej przeraza to co sie dzieje w Polsce,a tam piekny cieply kraj :P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chcę jechać do szpitala, bo mnie zostawią bankowo :( już ryczę, nie chcę rodzić w tych syfiastych szpitalach :(

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:

jej,ja bym pojechala to sprawdzic ;/

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Jezuu aż mi się gorąco zrobiło jak gin mi to mówił, ale mina Radka bezcenna :D już go głowa boli i cały w stresie :D

Buhaha dobre, Zyrcia okaże się , że urodzisz na luzaku w 5 min
    Ja ostatnie usg. Mam w piątek i wtedy termin cc
    A wizytę to mam na 28.05 z obliczeń belly moja ciąża donoszono będzie 26.05 :-) więc jeszcze muszę trzymać
    Tak więc myjnie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ,ani godziny
    ;-)

szczesliwamama, dorcia8919 lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png

Wysłany: 11 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    nie chcę jechać do szpitala, bo mnie zostawią bankowo :( już ryczę, nie chcę rodzić w tych syfiastych szpitalach :(

a gdzie mialas rodzic pierwotnie
    ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od razu tu chcę rodzić, ale tu musi być skończony 37 tc :(

• maglic Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia - może to kwestia badania, Bożena jest mega spuchnięta jak kebab to i gin mógł podrażnić. To takie że tak powiem 'brudy'? Nie czystożywa krew? :>

A mi ząb się rusza :| porażka.

/ Brumbrumek - czy to Ty kochana masz problemy z tymi płytkami krwi tak jak i ja ? Bo z tego szpitalnego stresu już nie wiem. Twój gin nic nie mówił? Mój powiedział, że płytki pięknee - martwić mamy się jak spadną poniżej 88 tysięcy. No ale ja i tak w stresie bo w tak krótkim czasie tak spadają? Nie wiem co jest grane :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 20:25

ukdytv73la1h903i.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:

poczekaj moze troche i jak przy następnej wizycie w wc nadal coś będzie lecieć to jedz na ip

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    agawera, to już mam kompana :) a mnie tak zastanawia... bo moja dzidzia ma strasznie nisko główkę i nie wiem, jest możliwość żeby się jeszcze "brzuch" obniżył, ma to związek czy nie?

na razie zosia jest pozamykana na 4 spusty i nie ma jak wyjsc

szczesliwamama lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ