X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka nie zamartwiaj się i nie stresuj :-) u mnie II wyraźna krecha wyszła dopiero tydzień po terminie @, a na betę w ogóle nie poszłam żeby się nie stresować wynikami :-) będzie dobrze :-)

lauda, Z., Viola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta z samego rana!
    Magda_lena88, nie przejmuj się. Ja robiłam raz kardioline i doszłam do wniosku, że to jest bardzo słaby test. Nie polecam. Słaby dlatego, że te kreski zawsze wychodzą takie słabe i przyprawiają ciężarną o zawał, że coś jest źle z fasoleczką.
    Jak bardzo chcesz, to kup inny test, a zobaczysz wtedy dwie grubiutkie, ciemne kreski :)

P.S. Ja wczoraj wysikiwałam, tak dla siebie
    http://zapodaj.net/147a91111f52d.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 08:07

Viola, kot_bury lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurdę dziewczyny, coś Zyrcia się nie odzywa... Mam nadzieję, że u niej wszystko ok.

Viola lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam z rana:-) Magda_lena88 przestań się stresować!!. Ja teraz w czwartej ciąży odpuściłam wszystko, na betę w ogóle nie idę , a sikańce zrobiłam 3 w zeszłym tygodniu ale tylko dlatego ze robiłam je bardzo wcześnie, zaczęłam już od 3w2d no i bałam się żeby to nie była ciąża biochemiczna jako ze robiłam je przed terminem @. Na betę nie chodzę bo wariowałam w poprzednich ciążach latałam co 2 dni i później umierałam ze strachu czy rośnie czy nie rośnie i strasznie mnie to psychicznie wykańczało i nie wiem czy nie wykańczało też mojej ciąży. Warowałam pod laboratorium i błagałam kobiety żeby robiły mi betę poza kolejnością. Nie chce już tego przeżywać, stres nie jest dobry w ciąży.
    Trzymam kciuki za nas wszystkie i za to żebyśmy wszystkie w komplecie dotrwały do końca.....

simon86, lauda, aciulka lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda ale ładniutki Twój teścik :-) mój był taki dopiero tydzień po terminie @,ale na pamiątkę będzie :-)

lauda lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda, ja mam nadzieje ze jest wszystko ok z Zyrcia.
    lauda wrote:
    Kurdę dziewczyny, coś Zyrcia się nie odzywa... Mam nadzieję, że u niej wszystko ok.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka w nowym dniu. Ja czuje się okropnie. Cały czas cmi glowa czasami przestaje to wtedy znowu mdli, kawy nie pije, słodyczy nie moge bo mdli, a cycki to tak bolą ze mam wrażenie ze zaraz pekna.
    W pon idę na badania a we wtorek pierwsza wizyta ciekawe czy cos juz bedzie widać.

Viola lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ja dzisiaj sie całkiem dobrze czuje tylko mam taki suchy kaszel ze dusi mnie cały czas wczoraj kupiłam syrop Prenalen polecam dobry :) zaraz łyżkę miodu zjem może trochę złagodzi podrażnione gardło:) Jutro idę też do lekarza po skierowania i po niedzieli na wszystkie badania dobrze że na razie dobrze sie czuje:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Witam się z rana :-) Marcza masz rację co do 13, to magiczna liczba :-) miałam ślub 13 lipca 2013 r., więc 13 to moja ulubiona liczba :-)
    Bierze któraś z Was duphaston? ja była na pierwszej wizycie w poniedziałek i gin kazał mi brać tak zapobiegawczo! kolejną wizytę mam 8.10 ale nie wiem czy serduszko będzie już widać!

Ja biorę duphaston ;) a na serduszko raczej się nie nastawiaj bo to jeszcze wcześnie :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Witam się z rana :-) Marcza masz rację co do 13, to magiczna liczba :-) miałam ślub 13 lipca 2013 r., więc 13 to moja ulubiona liczba :-)
    Bierze któraś z Was duphaston? ja była na pierwszej wizycie w poniedziałek i gin kazał mi brać tak zapobiegawczo! kolejną wizytę mam 8.10 ale nie wiem czy serduszko będzie już widać!

Ja biorę duphaston również zapobiegawczo. Wydaje mi się, że chyba wielu lekarzy wychodzi z założenia, że nie zaszkodzi, a może pomóc.

Magda_lena88 jak dla mnie Twój test jest bardzo wyraźny. Moje były tak blade, że trzeba było się bardzo mocno wpatrzyć aby zobaczyć bladziutki cień cienia;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 tak, wymyślasz! Ja zrobiłam jeden test dzień przed terminem @ a później dzień po terminie i wyobraź sobie że drugi był wyraźnie jaśniejszy! A testy tej samej firmy. Ale nie panikowałam, poczekałam i ostatnio wyszły mi 2 bardzo ładniutkie kreseczki, beta ok a pęcherzyki rosną ;) Więc nie ma co tak bardzo też tym testom się przyglądać i wierzyć bo zależy z jakiej firmy test, jaką ma czułość, o jakiej porze dnia zrobiłaś test, czy dużo piłaś dzień wcześniej jeśli test z pierwszego moczu. Nie potrzebnie się stresujesz kochana :) I mam nadzieję że to Twoja ostatnia beta ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 10:07

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • aghata Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w którym tygodniu mozna juz zobaczyć serduszko bijace?

preg.png[/url]
  • Viola Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata, tak jak pamietam to juz od 6w2d mozna zobaczyc i nawet uslyszec, ale wiadomo ze jest to bardzo indywidualna sprawa.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała usg w 6tyg i 4 dni więc może coś już będzie :-)

Viola, Z. lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na pierwsze USG w 5w0d wiec nie liczę na za wiele, ale na następne chce się umówić w 6w3d i tu po cichu liczę już na jakiś maleńki zarodeczek:-)
    simon86 wrote:
    Ja będę miała usg w 6tyg i 4 dni więc może coś już będzie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 10:56

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień... Od wczoraj boli mnie gardło. Piję wywar z imbiru, z sokiem malinowym. Albo zaczynam mieć gorączkę, albo to pićku działa napotnie...

Serduszko na USG powinno być widoczne od 6-7 tygodnia, jak podają encyklopedie. Ja mam wizytę 10.10. i dopiero wtedy dostanę skierowanie na USG. Więc podczas badania będę w 8-9 tc. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze, mój fasolek okaże się zdrowym i silnym maleństwem.

• Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Co za dzień... Od wczoraj boli mnie gardło. Piję wywar z imbiru, z sokiem malinowym. Albo zaczynam mieć gorączkę, albo to pićku działa napotnie...

Serduszko na USG powinno być widoczne od 6-7 tygodnia, jak podają encyklopedie. Ja mam wizytę 10.10. i dopiero wtedy dostanę skierowanie na USG. Więc podczas badania będę w 8-9 tc. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze, mój fasolek okaże się zdrowym i silnym maleństwem.

Na gardło dobre sa gozdziki zalane wrzącą wodą( tak z 15 gozdzików i zalac woda do połowy kubka, zaparzyc i wypic )dodatkowo pilam mleko z miodem i masłem :) mi bardzo pomogło :)

lauda lubi tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhm....mleko z miodem to ja mogę pić nawet jak mnie nic nie boli :-)

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na przeziębienie polecam mleko z miodem i z czosnkiem :) czosnek to naturalny antybiotyk często zalecany na ból gardła :)
    A to moje hcg po ok 48h = HCG-beta ilościowo 185,23 mIU/ml chyba dobre :) teraz już musi być tylko lepiej <3
    I tak myślę, że to już ostatnie hcg z krwi, że lekarz nie będzie kazał powtarzać 3 raz :P

Z., Amberla lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to gratuluje Magdalena!! Gratuluje dużej bety:-) rozumiem cie bardzo dobrze bo ja również strasznie panikowałam w poprzednich ciążach, teraz tez panikuje i jestem cała zesr....ale musze trzymać się w kupie żeby nie zwariować.
    Magda_lena88 wrote:
    ja na przeziębienie polecam mleko z miodem i z czosnkiem :) czosnek to naturalny antybiotyk często zalecany na ból gardła :)
    A to moje hcg po ok 48h = HCG-beta ilościowo 185,23 mIU/ml chyba dobre :) teraz już musi być tylko lepiej <3
    I tak myślę, że to już ostatnie hcg z krwi, że lekarz nie będzie kazał powtarzać 3 raz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 13:33

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ