X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    a ja na 19 do ginka. Trzymajcie kciuki żeby oba maluchy urosły ;)
    Trzymam mocno kciuki;)

Suzanna22 dzięki za informacje.
    W kwestii porodu to póki co najważniejsze abyśmy do tego momentu wszystkie szczęśliwie dotrwały.

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • sweety Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

czytam Was i widzę,że coraz tu ciekawiej;) chciałabym i ja dołączyć.wczoraj cień cienia na teście,dzisiaj też.zrobiłam też betę,wynik będę mieć jutro wg ovu termin na 9.06.02014.bardzo się cieszę,bo mężuś ma słabe nasienie i udało się w pierwszym cyklu starań! :)o poprzedniego bobasa staraliśmy się 1,5 roku

Inesicia, lauda lubią tę wiadomość

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!!! jeżeli mogę to ja też się do was wpisuję :-) wg ovu termin mam na 1.06 a wg gin 29.05!

Inesicia, lauda, Ewelcia, Z. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna22 wrote:
    Mnie jest obojetnie jaki poród, chciałabym tylko aby było bez komplikacji i bezpiecznie dla dziecka :) Ja juz po Becie , wynik 2243,4 mlu/ml :)

Suzanna, gratuluję bety! :)
    A co do Twojej drugiej częście wypowiedzi - wyraziłaś również moje myśli.
    Wszystko jedno jak, byle szczęśliwie i zdrowo dla (póki co) mojej fasolki.

Suzanna22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweety wrote:
    hej dziewczyny

czytam Was i widzę,że coraz tu ciekawiej;) chciałabym i ja dołączyć.wczoraj cień cienia na teście,dzisiaj też.zrobiłam też betę,wynik będę mieć jutro wg ovu termin na 9.06.02014.bardzo się cieszę,bo mężuś ma słabe nasienie i udało się w pierwszym cyklu starań! :)o poprzedniego bobasa staraliśmy się 1,5 roku

Sweety, gratulacje! Trzymam kciuki za piękną betę.

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję nowym mamusiom <3
    Suzanna piękna beta <3
    Ja wczoraj miałam 40,81 i lekarz kazał iść w pt na powtórkę ale ja idę jutro bo będzie łatwiej zaobserwować prawidłowy przyrost po 48h a poza tym dziś dość mocno pobolewa mnie podbrzusze i chcę się upewnić, że póki co jest oki :)

Suzanna22 lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam wyniki bety - 1782 w 21 dpo :)

Czytam Was z zaciekawieniem i tez pozwolę sobie wyrazić moje skromne zdanie o porodach... a więc dane mi było przejść tak jak ktoś wcześniej napisał 2 porody w jednym - urodziłam 3 tyg wcześniej moje pierwsze dziecko ponieważ odeszły mi wody, akcja porodowa trwała 12h, nacieli mi krocze, użyli próżnociągu i nic bo nie wystąpiły w ogóle skurcze parte więc po tych 12h zawieżli mnie na cesarkę więc reasumując byłam pocięta na dole i na brzuchu, moje dziecko urodziło się z krwiakiem na główce od próźnociągu, podczas cesarki dziecko znajdowało się w kanale rodnym (ponieważ próżnociąg pociągnął ją do dołu) a na cesarce targali ja do góry - rezultat był taki że uszkodzili jej bioderka i nosiła po porodzie pół roku szynę koszli, po szynie miała asymetrie ułożeniową i zastój mięśni i musiała chodzić na roczną rehabilitacje... po porodzie szybko wróciłam na studia bo broniłam ostatni rok mgr, pracowałam całą ciąże a teraz wypoczywam i od razu poszłam na l4 - pytanie jak będę rodzić? sama nie wiem... minęło już 5 lat od tego czasu i człowiek gdy widzi uśmiechnięte zdrowe dziecko z czasem zapomina o tym wszystkim co przeszedł.... szczerze mówiąc mam dylemat, ale pewnie lekarz będzie skłaniał się do cesarki a ja grzecznie go wtedy posłucham ;)

Ewelcia lubi tę wiadomość

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kolejne mamusie;) Fajnie, że jest nas tutaj co raz więcej;) Dziś mam jakąś schizę, że coś będzie nie tak. To chyba dlatego, że nie czułam dziś tego ćmienia w brzuchu. W związku z tym kupiłam test i wyszły dwie piękne krechy;) Staram się nie denerwować.
    MarCza nie zazdroszczę takiego porodu. Niestety też znam kilka podobnych historii. Na szczęście wszystkie zakończone szczęśliwie.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • aaana Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    P.S. Dziewczyny: aaana, Zyrcia oraz Magda_lena88 - podajcie wyliczone daty porodu w którymś komentarzu :)
    dziekuje kochana, ze o mnie pamietalas :)
    moj termin wypada na 01.06 :)

U mnie (na szczescie) nic sie nie dzieje, na ostatniej wizycie widzialam pecherzyk ciazowy i z niecierpliwoscia czekam na kolejna wizyte zeby zobaczuc serduszko <3

Magda_lena88, lauda, Inesicia lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wszystko pójdzie pomyślnie to TP :12/13.06 na BBF pokazuje mi 12.06 a w kalkulatorze 13.06 :P
    a jutro wielki dzień powtórka hcg :) i rocznica ślubu <3

lauda, Inesicia lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam, pozwolicie się do Was dołączyć?
    Kilka dni temu zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny...
    Termin według ovu mam na 5.06.
    Poprzednią ciąże mieliśmy z trudem wypracowaną, a ta... sama przyszła ;-)
    No i tym razem potrzebujemy trochę czasu, żeby się przyzwyczaić do myśli, że nasza rodzina się jeszcze powiększy. Mój synek ma nie całe 11 miesięcy. Jeszcze nie ochłonęłam po poprzednich przejściach ;-)
    Przede wszystkim boję się reakcji pracodawcy - za miesiąc kończy mi się rodzicielski i wracam na pełny etat. W drugiej ciąży ponoć szybciej widać brzuszek, więc pewnie nie za długo będę mogła utrzymać sprawę w tajemnicy ;-)
    No i nie wiem czy poradzę sobie sama z dwójką małych dzieci... Czy któraś z Was miała takie doświadczenia?

lauda, Inesicia lubią tę wiadomość

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    i jak kochana już widać pęcherzyk ?
    Ja dzisiaj miałam tylko skierowania na badania, i ogólnie wizytę jeszcze usg nie robił jakoś może ok 20 października mi zrobi:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina82, witaj wśród czerwcowych mamuś. Jeśli chodzi o doświadczenia rodzicielskie, to niestety nie wypowiem się - jestem pierwiastką jak to nazwała mnie położna. Ale może inne dziewczyny, jest wśród nas już kilka mamuś dzieci większych niż fasolki :)

Nina82 lubi tę wiadomość

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Pęcherzyki urosły, ale nadal nic nie widać a ciąża wygląda na trochę młodszą. Mam dalej brać duphaston i kolejna wizyta za 2 tyg, wtedy już powinny być zarodki ;)

Inesicia, Ewelcia lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnych i zdrowych ciąż życzę wam Mamusiom :*

lauda, aciulka lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina82 wrote:
    Cześć Wam, pozwolicie się do Was dołączyć?
    Kilka dni temu zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny...
    Termin według ovu mam na 5.06.
    Poprzednią ciąże mieliśmy z trudem wypracowaną, a ta... sama przyszła ;-)
    No i tym razem potrzebujemy trochę czasu, żeby się przyzwyczaić do myśli, że nasza rodzina się jeszcze powiększy. Mój synek ma nie całe 11 miesięcy. Jeszcze nie ochłonęłam po poprzednich przejściach ;-)
    Przede wszystkim boję się reakcji pracodawcy - za miesiąc kończy mi się rodzicielski i wracam na pełny etat. W drugiej ciąży ponoć szybciej widać brzuszek, więc pewnie nie za długo będę mogła utrzymać sprawę w tajemnicy ;-)
    No i nie wiem czy poradzę sobie sama z dwójką małych dzieci... Czy któraś z Was miała takie doświadczenia?

Witaj;) U mnie też ovu wskazuje termin 5.06. A jeśli chodzi o opiekę nad dwójką dzieci to co prawda swoich jeszcze nie mam (poza moją Fasolką oczywiście;)), ale mam za to dwóch bratanków - obecnie starszy 3 latka, młodszy rok i 10 miesięcy i pomimo tego, że ich uwielbiam ponad wszystko to po kilkudniowej opiece nad nimi w wakacje miałam dość. Ale są oni wyjątkowo ruchliwi i starszy jest straszny mądralą do którego cały czas trzeba mówić;) Przyłapałam się nawet na tym, że jak później zobaczyłam na ulicy kobietę z brzuszkiem i z małym dzieckiem w wózku to było mi jej w duchu żal. Co prawda zaraz po tym miałam wyrzuty sumienia, że taka myśl przyszła mi do głowy, bo pewnie sama bardzo cieszyłabym się z dwóch dzieciaczków, ale jakoś mimowolnie tak właśnie pomyślałam. Generalnie nie ulega wątpliwościom, że każde dziecko to największy na świecie Skarb;)

Nina82 lubi tę wiadomość

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Z. Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 14:32

lauda lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Z" mamy tego samego dnia usg :) u mnie 13 to magiczna liczba - większość ważnych rzeczy dzieje sie właśnie 13-go - teraz jak prześledziłam mój cykl co widzę?.... owulacja 13 dc, pierwsza beta 13 dpo, usg 13.10 - musi być dobrze :) Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny :)

2nn343r8xf676jmv.png

Z., lauda lubią tę wiadomość

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :-) Marcza masz rację co do 13, to magiczna liczba :-) miałam ślub 13 lipca 2013 r., więc 13 to moja ulubiona liczba :-)
    Bierze któraś z Was duphaston? ja była na pierwszej wizycie w poniedziałek i gin kazał mi brać tak zapobiegawczo! kolejną wizytę mam 8.10 ale nie wiem czy serduszko będzie już widać!

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane a ja dziś idę powtórzyć hcg koło 10 bo ostatni też tak jakoś byłam :) i mam taki stres, że miałam rano nie robić testu ale zrobiłam i tak:
    tak wyglądał od razu po "dodaniu kropelek"
    1z2d6yd.jpg
    a tak po czasie zapisanym w ulotce by odczytać czyli po ok 5min:
    14dn8dy.jpg
    I sama nie wiem. Powiem tak na żywo lepiej widać (test o czuł.25) ale tak sobie myślę czy nie powinny już być ciemniejsze te krechy znaczy ta T ..wiem wiem wymyślam :( w sumie te co robiłam 2 dni temu wyszły dopiero po 5 i 3 min i chyba jaśniejsze niż ta..pozostaje czekać. mam nadzieję, że znowu uda mi się wyniki na ok 13stą wyprosić :)
    Buziaki <3

Z., Truskaweczka250, simon86 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ