X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    a ja na 19 do ginka. Trzymajcie kciuki żeby oba maluchy urosły ;)
    Trzymam mocno kciuki;)

Suzanna22 dzięki za informacje.
    W kwestii porodu to póki co najważniejsze abyśmy do tego momentu wszystkie szczęśliwie dotrwały.

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • sweety Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

czytam Was i widzę,że coraz tu ciekawiej;) chciałabym i ja dołączyć.wczoraj cień cienia na teście,dzisiaj też.zrobiłam też betę,wynik będę mieć jutro wg ovu termin na 9.06.02014.bardzo się cieszę,bo mężuś ma słabe nasienie i udało się w pierwszym cyklu starań! :)o poprzedniego bobasa staraliśmy się 1,5 roku

Inesicia, lauda lubią tę wiadomość

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!!! jeżeli mogę to ja też się do was wpisuję :-) wg ovu termin mam na 1.06 a wg gin 29.05!

Inesicia, lauda, Ewelcia, Z. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna22 wrote:
    Mnie jest obojetnie jaki poród, chciałabym tylko aby było bez komplikacji i bezpiecznie dla dziecka :) Ja juz po Becie , wynik 2243,4 mlu/ml :)

Suzanna, gratuluję bety! :)
    A co do Twojej drugiej częście wypowiedzi - wyraziłaś również moje myśli.
    Wszystko jedno jak, byle szczęśliwie i zdrowo dla (póki co) mojej fasolki.

Suzanna22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweety wrote:
    hej dziewczyny

czytam Was i widzę,że coraz tu ciekawiej;) chciałabym i ja dołączyć.wczoraj cień cienia na teście,dzisiaj też.zrobiłam też betę,wynik będę mieć jutro wg ovu termin na 9.06.02014.bardzo się cieszę,bo mężuś ma słabe nasienie i udało się w pierwszym cyklu starań! :)o poprzedniego bobasa staraliśmy się 1,5 roku

Sweety, gratulacje! Trzymam kciuki za piękną betę.

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję nowym mamusiom <3
    Suzanna piękna beta <3
    Ja wczoraj miałam 40,81 i lekarz kazał iść w pt na powtórkę ale ja idę jutro bo będzie łatwiej zaobserwować prawidłowy przyrost po 48h a poza tym dziś dość mocno pobolewa mnie podbrzusze i chcę się upewnić, że póki co jest oki :)

Suzanna22 lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam wyniki bety - 1782 w 21 dpo :)

Czytam Was z zaciekawieniem i tez pozwolę sobie wyrazić moje skromne zdanie o porodach... a więc dane mi było przejść tak jak ktoś wcześniej napisał 2 porody w jednym - urodziłam 3 tyg wcześniej moje pierwsze dziecko ponieważ odeszły mi wody, akcja porodowa trwała 12h, nacieli mi krocze, użyli próżnociągu i nic bo nie wystąpiły w ogóle skurcze parte więc po tych 12h zawieżli mnie na cesarkę więc reasumując byłam pocięta na dole i na brzuchu, moje dziecko urodziło się z krwiakiem na główce od próźnociągu, podczas cesarki dziecko znajdowało się w kanale rodnym (ponieważ próżnociąg pociągnął ją do dołu) a na cesarce targali ja do góry - rezultat był taki że uszkodzili jej bioderka i nosiła po porodzie pół roku szynę koszli, po szynie miała asymetrie ułożeniową i zastój mięśni i musiała chodzić na roczną rehabilitacje... po porodzie szybko wróciłam na studia bo broniłam ostatni rok mgr, pracowałam całą ciąże a teraz wypoczywam i od razu poszłam na l4 - pytanie jak będę rodzić? sama nie wiem... minęło już 5 lat od tego czasu i człowiek gdy widzi uśmiechnięte zdrowe dziecko z czasem zapomina o tym wszystkim co przeszedł.... szczerze mówiąc mam dylemat, ale pewnie lekarz będzie skłaniał się do cesarki a ja grzecznie go wtedy posłucham ;)

Ewelcia lubi tę wiadomość

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kolejne mamusie;) Fajnie, że jest nas tutaj co raz więcej;) Dziś mam jakąś schizę, że coś będzie nie tak. To chyba dlatego, że nie czułam dziś tego ćmienia w brzuchu. W związku z tym kupiłam test i wyszły dwie piękne krechy;) Staram się nie denerwować.
    MarCza nie zazdroszczę takiego porodu. Niestety też znam kilka podobnych historii. Na szczęście wszystkie zakończone szczęśliwie.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • aaana Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    P.S. Dziewczyny: aaana, Zyrcia oraz Magda_lena88 - podajcie wyliczone daty porodu w którymś komentarzu :)
    dziekuje kochana, ze o mnie pamietalas :)
    moj termin wypada na 01.06 :)

U mnie (na szczescie) nic sie nie dzieje, na ostatniej wizycie widzialam pecherzyk ciazowy i z niecierpliwoscia czekam na kolejna wizyte zeby zobaczuc serduszko <3

Magda_lena88, lauda, Inesicia lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wszystko pójdzie pomyślnie to TP :12/13.06 na BBF pokazuje mi 12.06 a w kalkulatorze 13.06 :P
    a jutro wielki dzień powtórka hcg :) i rocznica ślubu <3

lauda, Inesicia lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam, pozwolicie się do Was dołączyć?
    Kilka dni temu zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny...
    Termin według ovu mam na 5.06.
    Poprzednią ciąże mieliśmy z trudem wypracowaną, a ta... sama przyszła ;-)
    No i tym razem potrzebujemy trochę czasu, żeby się przyzwyczaić do myśli, że nasza rodzina się jeszcze powiększy. Mój synek ma nie całe 11 miesięcy. Jeszcze nie ochłonęłam po poprzednich przejściach ;-)
    Przede wszystkim boję się reakcji pracodawcy - za miesiąc kończy mi się rodzicielski i wracam na pełny etat. W drugiej ciąży ponoć szybciej widać brzuszek, więc pewnie nie za długo będę mogła utrzymać sprawę w tajemnicy ;-)
    No i nie wiem czy poradzę sobie sama z dwójką małych dzieci... Czy któraś z Was miała takie doświadczenia?

lauda, Inesicia lubią tę wiadomość

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    i jak kochana już widać pęcherzyk ?
    Ja dzisiaj miałam tylko skierowania na badania, i ogólnie wizytę jeszcze usg nie robił jakoś może ok 20 października mi zrobi:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina82, witaj wśród czerwcowych mamuś. Jeśli chodzi o doświadczenia rodzicielskie, to niestety nie wypowiem się - jestem pierwiastką jak to nazwała mnie położna. Ale może inne dziewczyny, jest wśród nas już kilka mamuś dzieci większych niż fasolki :)

Nina82 lubi tę wiadomość

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Pęcherzyki urosły, ale nadal nic nie widać a ciąża wygląda na trochę młodszą. Mam dalej brać duphaston i kolejna wizyta za 2 tyg, wtedy już powinny być zarodki ;)

Inesicia, Ewelcia lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnych i zdrowych ciąż życzę wam Mamusiom :*

lauda, aciulka lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina82 wrote:
    Cześć Wam, pozwolicie się do Was dołączyć?
    Kilka dni temu zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny...
    Termin według ovu mam na 5.06.
    Poprzednią ciąże mieliśmy z trudem wypracowaną, a ta... sama przyszła ;-)
    No i tym razem potrzebujemy trochę czasu, żeby się przyzwyczaić do myśli, że nasza rodzina się jeszcze powiększy. Mój synek ma nie całe 11 miesięcy. Jeszcze nie ochłonęłam po poprzednich przejściach ;-)
    Przede wszystkim boję się reakcji pracodawcy - za miesiąc kończy mi się rodzicielski i wracam na pełny etat. W drugiej ciąży ponoć szybciej widać brzuszek, więc pewnie nie za długo będę mogła utrzymać sprawę w tajemnicy ;-)
    No i nie wiem czy poradzę sobie sama z dwójką małych dzieci... Czy któraś z Was miała takie doświadczenia?

Witaj;) U mnie też ovu wskazuje termin 5.06. A jeśli chodzi o opiekę nad dwójką dzieci to co prawda swoich jeszcze nie mam (poza moją Fasolką oczywiście;)), ale mam za to dwóch bratanków - obecnie starszy 3 latka, młodszy rok i 10 miesięcy i pomimo tego, że ich uwielbiam ponad wszystko to po kilkudniowej opiece nad nimi w wakacje miałam dość. Ale są oni wyjątkowo ruchliwi i starszy jest straszny mądralą do którego cały czas trzeba mówić;) Przyłapałam się nawet na tym, że jak później zobaczyłam na ulicy kobietę z brzuszkiem i z małym dzieckiem w wózku to było mi jej w duchu żal. Co prawda zaraz po tym miałam wyrzuty sumienia, że taka myśl przyszła mi do głowy, bo pewnie sama bardzo cieszyłabym się z dwóch dzieciaczków, ale jakoś mimowolnie tak właśnie pomyślałam. Generalnie nie ulega wątpliwościom, że każde dziecko to największy na świecie Skarb;)

Nina82 lubi tę wiadomość

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Z. Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 14:32

lauda lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Z" mamy tego samego dnia usg :) u mnie 13 to magiczna liczba - większość ważnych rzeczy dzieje sie właśnie 13-go - teraz jak prześledziłam mój cykl co widzę?.... owulacja 13 dc, pierwsza beta 13 dpo, usg 13.10 - musi być dobrze :) Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny :)

2nn343r8xf676jmv.png

Z., lauda lubią tę wiadomość

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :-) Marcza masz rację co do 13, to magiczna liczba :-) miałam ślub 13 lipca 2013 r., więc 13 to moja ulubiona liczba :-)
    Bierze któraś z Was duphaston? ja była na pierwszej wizycie w poniedziałek i gin kazał mi brać tak zapobiegawczo! kolejną wizytę mam 8.10 ale nie wiem czy serduszko będzie już widać!

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane a ja dziś idę powtórzyć hcg koło 10 bo ostatni też tak jakoś byłam :) i mam taki stres, że miałam rano nie robić testu ale zrobiłam i tak:
    tak wyglądał od razu po "dodaniu kropelek"
    1z2d6yd.jpg
    a tak po czasie zapisanym w ulotce by odczytać czyli po ok 5min:
    14dn8dy.jpg
    I sama nie wiem. Powiem tak na żywo lepiej widać (test o czuł.25) ale tak sobie myślę czy nie powinny już być ciemniejsze te krechy znaczy ta T ..wiem wiem wymyślam :( w sumie te co robiłam 2 dni temu wyszły dopiero po 5 i 3 min i chyba jaśniejsze niż ta..pozostaje czekać. mam nadzieję, że znowu uda mi się wyniki na ok 13stą wyprosić :)
    Buziaki <3

Z., Truskaweczka250, simon86 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ