X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola, o Dżizas... pani prezes... heheheeeeeeeeeeeeeeeeehehehee ale mi się humor poprawił :D

• Viola Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a jak!! ;-)

lauda lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czerwcowki!!! Spokojnych i nudnych ciaz Wam zycze :*
    Ja urodzilam sie w czerwcu i moge powiedziec ze to cudowny miesiac na narodziny ;) Mam nadzieje ze dolacze do Was za 10 dni :*

lauda, Ewelcia, Z., aciulka, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda brawa za kalendarz;)
    Powiem Wam, że z jednej strony ze zniecierpliwieniem czekam na mdłości, a z drugiej cieszę się każdym dniem bez nich. Mój M nie może wyjść z podziwu jakim cudem piersi mogą być tak wrażliwe, że aż nie pozwalam się do nich zbliżać;) Dziś znów poszedł na 24 h do pracy, ale za to wczoraj ustawił mi w komputerze wygaszacz z napisem "Kocham Cię MAMO;)". Myślałam, że się dziś rozpłynę jak to zobaczyłam;)

Viola, Ewelcia lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie ta lista? Ślepa jestem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Gdzie ta lista? Ślepa jestem :P

W pierwszym poście, zaraz jak wejdziesz na forum - cofnij się do najstarszych :D

Amberla, Z. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Witam czerwcowki!!! Spokojnych i nudnych ciaz Wam zycze :*
    Ja urodzilam sie w czerwcu i moge powiedziec ze to cudowny miesiac na narodziny ;) Mam nadzieje ze dolacze do Was za 10 dni :*

Cassie, bardzo trzymam kciuki! Oby testowanie było samą radością! :)

Cassie lubi tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, Ovu faktycznie wylicza datę porodu jakoś na 11.06. A gdzie indziej pokazuje nawet od 7,8... A i tak pewnie urodzi się tydzień wcześniej bo będzie cesarka :)

• aghata Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny no nie usiedze w tej pracy jak mam pracować jak mnie mili,łeb pobolewa nic nie idzie nic nie moge sprzedać no masakra jakas. A wy pracujecie?

preg.png[/url]
  • Viola Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez nie idzie praca, ale nie wynika to ze złego samopoczucia, tylko z emocji. Odkąd zrobiłam test nie potrafię się w ogóle skupić w pracy:-)

aghata wrote:
    Jeju dziewczyny no nie usiedze w tej pracy jak mam pracować jak mnie mili,łeb pobolewa nic nie idzie nic nie moge sprzedać no masakra jakas. A wy pracujecie?

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:

Aghata, bardzo Ci współczuję. Również miewam migreny i to takie okropne w całej okazałości: światłowstręt, zapachowstręt, ból głowy aż do zrzygania się. Nie możesz się zwolnić z powodu złego samopoczucia? Albo jednak odejść na wcześniejsze zwolnienie od gina? No już sama nie wiem co Ci napisać... Migreny to prawdziwy shit! A najgorsze jest to, że nie ma na nie dobrego sposobu, no już zwłaszcza kiedy mała fasolka rośnie.

Jeśli chodzi o pracę, to mam zupełnie jak Viola. Nie mogę się skupić i to właśnie bardziej z emocji niż z powodów złego samopoczucia.
    Na szczęście mam taką pracę, że czasem da się ukryć odrobionę leserstwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 12:17

Viola lubi tę wiadomość

• Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nieśmiało dołączę ;) wczoraj i dzisiaj test pozytywny, umówiłam się już na wizytę.

Ovu wylicza mi termin na 11.06 :)

ambela a czemu cesarka?

Viola, Amberla, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgw78wzbcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werbenka! Witaj, cieszymy się z przybywających do nas nowych mamuś. Im nas więcej, tym weselej!

Viola, Werbenka lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Werbenka!
    Werbenka wrote:
    Chyba nieśmiało dołączę ;) wczoraj i dzisiaj test pozytywny, umówiłam się już na wizytę.

ambela a czemu cesarka?

Werbenka lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jesteś Werbenka :):D
    Cesarka dlatego, że pierwsza też była, więc nie ma co ryzykować, tym bardziej, że będzie 21 msc od poprzedniej ( od porodu do porodu).

• Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie :)

Amberla to już rozumiem :) moja koleżanka czekała z drugim specjalnie, żeby była różnica 3 lata, bo po pierwszej cesarce bardzo chciała urodzić naturalnie i nie było problemu.

Na avatarze to Twoje maleństwo?

f2w3rjjgw78wzbcc.png
  • aciulka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda mnie możesz dopisać do 5 czerwca, taką datę wyznaczył mi OF :-)

lauda lubi tę wiadomość

Córeczka 16.11.2017❤
    Synuś 31.05.2015❤
    Córeczka 09.12.2000❤
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje moje... ale już kilka miesięcy temu z pol roku chyba albo dluzej ;)

Co do porodu silam natury... gadałam z moją przyjaciółką ginekolog - dr. nauk medycyny. I powiedziała tak, że teraz niby mówią że można, że najbardziej to katoliccy lekarze propagują. Ale ona nie poleca po cesarce z jednego powodu. Zawsze to jest, że już miałaś cięty brzuch. Jednej kobiecie po 10 latach jak zajdzie w 2 ciążę pęknie macica i jak zdąrzą uratować to super. Inna ekspresowo zajdzie w drugą urodzi i nic się nie stanie. To jest indywidualna sprawa. A dlaczego nie poleca? bo w porodzie siłami natury masz skurcze - i właśnie one zwiększają ryzyko pęknięcia komplikacji. Może się nic nie stać oczywiście, ale jest to dodatkowy czynnik podnoszący ryzyko. Więc ja.... wolę nie ryzykować i zmniejszyć czynnik do minimum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 13:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda kochana mi kalendarz wyliczył termin na 8.06 :) więc mozesz tam wpisac do gin ide dopiero w poniedziałek więc wtedy też sie dowiem.

lauda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werbenka wrote:

Czyli prezent na rocznicę się udał? :D

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ