X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola, o Dżizas... pani prezes... heheheeeeeeeeeeeeeeeeehehehee ale mi się humor poprawił :D

• Viola Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a jak!! ;-)

lauda lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czerwcowki!!! Spokojnych i nudnych ciaz Wam zycze :*
    Ja urodzilam sie w czerwcu i moge powiedziec ze to cudowny miesiac na narodziny ;) Mam nadzieje ze dolacze do Was za 10 dni :*

lauda, Ewelcia, Z., aciulka, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda brawa za kalendarz;)
    Powiem Wam, że z jednej strony ze zniecierpliwieniem czekam na mdłości, a z drugiej cieszę się każdym dniem bez nich. Mój M nie może wyjść z podziwu jakim cudem piersi mogą być tak wrażliwe, że aż nie pozwalam się do nich zbliżać;) Dziś znów poszedł na 24 h do pracy, ale za to wczoraj ustawił mi w komputerze wygaszacz z napisem "Kocham Cię MAMO;)". Myślałam, że się dziś rozpłynę jak to zobaczyłam;)

Viola, Ewelcia lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie ta lista? Ślepa jestem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Gdzie ta lista? Ślepa jestem :P

W pierwszym poście, zaraz jak wejdziesz na forum - cofnij się do najstarszych :D

Amberla, Z. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Witam czerwcowki!!! Spokojnych i nudnych ciaz Wam zycze :*
    Ja urodzilam sie w czerwcu i moge powiedziec ze to cudowny miesiac na narodziny ;) Mam nadzieje ze dolacze do Was za 10 dni :*

Cassie, bardzo trzymam kciuki! Oby testowanie było samą radością! :)

Cassie lubi tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, Ovu faktycznie wylicza datę porodu jakoś na 11.06. A gdzie indziej pokazuje nawet od 7,8... A i tak pewnie urodzi się tydzień wcześniej bo będzie cesarka :)

• aghata Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny no nie usiedze w tej pracy jak mam pracować jak mnie mili,łeb pobolewa nic nie idzie nic nie moge sprzedać no masakra jakas. A wy pracujecie?

preg.png[/url]
  • Viola Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez nie idzie praca, ale nie wynika to ze złego samopoczucia, tylko z emocji. Odkąd zrobiłam test nie potrafię się w ogóle skupić w pracy:-)

aghata wrote:
    Jeju dziewczyny no nie usiedze w tej pracy jak mam pracować jak mnie mili,łeb pobolewa nic nie idzie nic nie moge sprzedać no masakra jakas. A wy pracujecie?

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:

Aghata, bardzo Ci współczuję. Również miewam migreny i to takie okropne w całej okazałości: światłowstręt, zapachowstręt, ból głowy aż do zrzygania się. Nie możesz się zwolnić z powodu złego samopoczucia? Albo jednak odejść na wcześniejsze zwolnienie od gina? No już sama nie wiem co Ci napisać... Migreny to prawdziwy shit! A najgorsze jest to, że nie ma na nie dobrego sposobu, no już zwłaszcza kiedy mała fasolka rośnie.

Jeśli chodzi o pracę, to mam zupełnie jak Viola. Nie mogę się skupić i to właśnie bardziej z emocji niż z powodów złego samopoczucia.
    Na szczęście mam taką pracę, że czasem da się ukryć odrobionę leserstwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 12:17

Viola lubi tę wiadomość

• Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nieśmiało dołączę ;) wczoraj i dzisiaj test pozytywny, umówiłam się już na wizytę.

Ovu wylicza mi termin na 11.06 :)

ambela a czemu cesarka?

Viola, Amberla, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgw78wzbcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werbenka! Witaj, cieszymy się z przybywających do nas nowych mamuś. Im nas więcej, tym weselej!

Viola, Werbenka lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Werbenka!
    Werbenka wrote:
    Chyba nieśmiało dołączę ;) wczoraj i dzisiaj test pozytywny, umówiłam się już na wizytę.

ambela a czemu cesarka?

Werbenka lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jesteś Werbenka :):D
    Cesarka dlatego, że pierwsza też była, więc nie ma co ryzykować, tym bardziej, że będzie 21 msc od poprzedniej ( od porodu do porodu).

• Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie :)

Amberla to już rozumiem :) moja koleżanka czekała z drugim specjalnie, żeby była różnica 3 lata, bo po pierwszej cesarce bardzo chciała urodzić naturalnie i nie było problemu.

Na avatarze to Twoje maleństwo?

f2w3rjjgw78wzbcc.png
  • aciulka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda mnie możesz dopisać do 5 czerwca, taką datę wyznaczył mi OF :-)

lauda lubi tę wiadomość

Córeczka 16.11.2017❤
    Synuś 31.05.2015❤
    Córeczka 09.12.2000❤
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje moje... ale już kilka miesięcy temu z pol roku chyba albo dluzej ;)

Co do porodu silam natury... gadałam z moją przyjaciółką ginekolog - dr. nauk medycyny. I powiedziała tak, że teraz niby mówią że można, że najbardziej to katoliccy lekarze propagują. Ale ona nie poleca po cesarce z jednego powodu. Zawsze to jest, że już miałaś cięty brzuch. Jednej kobiecie po 10 latach jak zajdzie w 2 ciążę pęknie macica i jak zdąrzą uratować to super. Inna ekspresowo zajdzie w drugą urodzi i nic się nie stanie. To jest indywidualna sprawa. A dlaczego nie poleca? bo w porodzie siłami natury masz skurcze - i właśnie one zwiększają ryzyko pęknięcia komplikacji. Może się nic nie stać oczywiście, ale jest to dodatkowy czynnik podnoszący ryzyko. Więc ja.... wolę nie ryzykować i zmniejszyć czynnik do minimum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 13:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda kochana mi kalendarz wyliczył termin na 8.06 :) więc mozesz tam wpisac do gin ide dopiero w poniedziałek więc wtedy też sie dowiem.

lauda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werbenka wrote:

Czyli prezent na rocznicę się udał? :D

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ