Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez na razie nie mam jakiś nie wiadomo jakich objawów. Nie mam mdłości, nie gonię do kibelka, ale za to piersi bolą mnie mega mocno, poza tym mam wysoką tempkę, wieczorami mam koło 37,5 i przez to chyba jest mi strasznie ciągle gorąco, czasami aż pod powiekami czuję jakbym miała gorączkę, no i jestem ciągle zmęczona i senna. Kawę piję bezkofeinową...od dzisiaj:-) a herbaty to różnie. Wydaje mi się, ze nie należy przesadzać, przecież kiedyś w Polsce nie było czegoś takiego jak herbata zielona czy herbatki owocowe i kobiety piły zwykłą czarną herbatę i nic im nie było. Wszystko w granicach rozsądku:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 09:52
-
Ja też mam takie dziwne ćmienie, może delikatne ciągnięcie w brzuchu. W pierwszej ciąży tak nie miałam. I nie potrafię się wyspać!
Suzanna lekarz konował i jestem pewna że mogłabyś go spokojnie pozwać. Ale wiem że to nie takie proste. Mam nadzieję że nigdy więcej go nie spotkasz.
A o herbacie zielonej też słyszałam że nie można -
Hey dziewczyny...Bylam mega zadowolona bo mialam leciec do Polski w liestopadzie gora grudniu...Ale przedszkole nie pusci mi Syna..Byla super okazja leciec za dwa tygodnie ale wracac bym musiala z mezem samochodem.Myslalam ze sie uda i bede miala choc to jedne wczesniej usg ale dupsko.Malzonek zabronil bo uwaza ze to zbyt meczace dlq mnue i za duzo bede ryzykowala lecac najpierw samolotem a potem conajmiej 14h jadac samochodem..Moze mi ma troche rqcji;(
-
Czarnaa94 wrote:Ja też mam takie dziwne ćmienie, może delikatne ciągnięcie w brzuchu. W pierwszej ciąży tak nie miałam. I nie potrafię się wyspać!
Suzanna lekarz konował i jestem pewna że mogłabyś go spokojnie pozwać. Ale wiem że to nie takie proste. Mam nadzieję że nigdy więcej go nie spotkasz.
A o herbacie zielonej też słyszałam że nie można
Myslelismy z moim T nad pozwem ale po porodzie nie miałam na to kompletnie sily ani głowy do takich formalnosci, potem nie chcialam rozdrapytwac tego i opowiadac, teraz sadze ze jest juz za pozno, po za tym musze dbac o drugie malenstwo które nosze pod serduszkiem. Julce to zycia nie zwróci niestety
Mi lekarz na pierwszej wizycie wymienil liste rzeczy których absolutnie nie mozna i na tej liscie znajduje sie zielona herbata -
Viola wrote:Aha, chciałam zgłosić postulat do Laudy jako założycielki Czerwcówek 2015:-) aby zrobić listę mamuś tak jak to mają w innych miesiącach. Czyli imię, termin porodu, może ewentualnie miasto bądź rejon zamieszkania. Co wy na to? i co na to Lauda?
Mysle że to swietny pomysl -
słoneczna 85 wrote:to dziwne ze nie mierzyl szyjki. Na pewno teraz bedzie dobrze.
Trzymajcie sie dziewczyny.
Pewnie niedlugo zaczna sie wam mdlosci i wymioty - zwykle ok 6 tyg:)
bede zagladac!
Ja miałam mierzona szyjke:) miała 2,8 - 3,0. Potem była przerwa 5 tyg gdyz lekarz miał urlop na nastepna wizyte juz nie doszlam bo tego dnia urodziłam córke.W szpitalu powiedzieli ze szyjka była ogolnie dosc krótka i lekarz powinien mi ja czesciej sprawdzac i reagowac. On mi nic nie mówił a że to była moja pierwsza ciaza nie mialam pojecia ze cos moze byc nie tak. -
O kurcze, a ja wczoraj kupiłam sobie zielona z jaśminem! i uwielbiam jaśmin.
A ja pamiętam z poprzednich ciąż, że zielona herbata jest dopuszczalna w ciąży ale w w granicach 1x chyba dziennie. wiecie co trzeba będzie zgłębić ten temat bo teraz mnie to będzie męczyć. W poniedziałek idę do mojego gina to sie spytam, o ile nie zapomnę z wrażenia;-)
Suzanna22 wrote:Mi lekarz na pierwszej wizycie wymienil liste rzeczy których absolutnie nie mozna i na tej liscie znajduje sie zielona herbata -
Kochane to ja nieśmiało zaglądam do Was i mam nadzieję zagrzać tutaj miejsca aż do końca
Dziś 26dc i ze względu na to że od 16dc do 25dc brałam dup-ka zrobiłam dziś test no i po ok 5mm II krechy ale to był pepino o czuł 10 a raz mnie zrobił w ciula więc zrobiłam drugi o czuł25 taki z rossmana faccelle (jakoś tak) i tam zonk II krecha już po ok 3min ale nie uwierzę póki nie zobaczę robiłam hcg z krwi i jest 40,81. Dzwoniłam do lekarza i mówił, że jak na 26dc trochę niska ta wartość jednak dzieje się coś dobrego i by poczekać i powtórzyć w pt hcg, no i brać dalej dup-ka ale 3x1tabl. Oby tym razem wszystko już było dobrze tego i sobie i Wam życzę w miarę nudnej i radosnej ciążysłoneczna 85, Ewelcia, Z., JusWik lubią tę wiadomość
-
juz nic nie zrobisz- ufamy lekarzom ale czasem okazuje sie ze sie myla albo cos przeocza.
sama sie boje- ale co ma byc to bedzie- od wizyty do wizyty!
ja mam szyjke 37 mm i mam nadzieje ze mniej wiecej taka zostanie do nastepnej wizyty i jeszcze te pare miesiecy.
-
Suzanna, ja miałam podobny problem z szyjka naście lat temu z pierwszą córką. Niestety ponieważ była to pierwsza ciąża i byłam zupełnie zielona i baardzo młoda to nie przywiązałam jakoś do tego wagi! No i skończyło się przedwczesnym porodem w 32 tyg. całe szczęście że wszystko było dobrze z moja pierworodną.
-
Magda_lena88 wrote:Kochane to ja nieśmiało zaglądam do Was i mam nadzieję zagrzać tutaj miejsca aż do końca
Dziś 26dc i ze względu na to że od 16dc do 25dc brałam dup-ka zrobiłam dziś test no i po ok 5mm II krechy ale to był pepino o czuł 10 a raz mnie zrobił w ciula więc zrobiłam drugi o czuł25 taki z rossmana faccelle (jakoś tak) i tam zonk II krecha już po ok 3min ale nie uwierzę póki nie zobaczę robiłam hcg z krwi i jest 40,81. Dzwoniłam do lekarza i mówił, że jak na 26dc trochę niska ta wartość jednak dzieje się coś dobrego i by poczekać i powtórzyć w pt hcg, no i brać dalej dup-ka ale 3x1tabl. Oby tym razem wszystko już było dobrze tego i sobie i Wam życzę w miarę nudnej i radosnej ciąży
Gratuluje
Wcale nie niska, w poprzedniej ciazy 11 dni po moja beta wynosiła 5,7mlu/ml po 48h 28,4mlu/ml a pare dni potem 381mlu/ml. Ciąza przebiegała prawidlowo, pomijajac ta niewydolnosc cisnieniowo-szyjkowa.Wiec wartosc to sprawa indywidulana.Teraz 11 dni po moja beta 16,6 mlu/ml a po 48h 71,6 mlu/ml. tJutro ide na kolena mam nadzieje ze bedzie juz mega wysoka
Viola lubi tę wiadomość