X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Moje moje... ale już kilka miesięcy temu z pol roku chyba albo dluzej ;)

Co do porodu silam natury... gadałam z moją przyjaciółką ginekolog - dr. nauk medycyny. I powiedziała tak, że teraz niby mówią że można, że najbardziej to katoliccy lekarze propagują. Ale ona nie poleca po cesarce z jednego powodu. Zawsze to jest, że już miałaś cięty brzuch. Jednej kobiecie po 10 latach jak zajdzie w 2 ciążę pęknie macica i jak zdąrzą uratować to super. Inna ekspresowo zajdzie w drugą urodzi i nic się nie stanie. To jest indywidualna sprawa. A dlaczego nie poleca? bo w porodzie siłami natury masz skurcze - i właśnie one zwiększają ryzyko pęknięcia komplikacji. Może się nic nie stać oczywiście, ale jest to dodatkowy czynnik podnoszący ryzyko. Więc ja.... wolę nie ryzykować i zmniejszyć czynnik do minimum :)

Kurcze,ja to zawsze podziwiam kobiety które rodzą siłami natury ja nie wiem czy kiedyś sie zdecyduje na taki krok ale podobno cesarka jest jeszcze gorsza niż normalny poród i wszędzie jest ryzyko.

• Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Czyli prezent na rocznicę się udał? :D

Na rocznicę nie, bo wtedy mi test jeszcze nie wyszedł, ale za to na dzień chłopaka był :D

lauda lubi tę wiadomość

f2w3rjjgw78wzbcc.png
  • Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla mojej koleżance gin robił usg blizny i wszystko ładnie zagojone było, przez 3 lata musiało się zagoić :)

f2w3rjjgw78wzbcc.png
  • Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Kurcze,ja to zawsze podziwiam kobiety które rodzą siłami natury ja nie wiem czy kiedyś sie zdecyduje na taki krok ale podobno cesarka jest jeszcze gorsza niż normalny poród i wszędzie jest ryzyko.

Ja rodziłam naturalnie i teraz też bym tak wolała, bo to znam, wiem czego się spodziewać. no i będę od razu mobilna.

A reguły nie ma, każdy poród ma swoje plusy i minusy i przy każdym mogą się trafić jakieś komplikacje.

Najgorsze co może być to wielogodzinny poród Sn zakończony cesarką, bo wtedy się przeżywa tak jakby dwa porody ;)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgw78wzbcc.png
  • Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tej mojej koleżance to lekarz bez problemu by zrobił drugą cesarkę, ale to ona sama chciała naturalnie. Po cesarce się trochę męczyła, a nie mogła liczyć na pomoc męża przy dziecku

Umówiłam się na pierwszą wizytę!!!! będzie 20.10 :)

f2w3rjjgw78wzbcc.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ciekawe co piszecie. Nie wiedzialam. Tez mialam cesarke 3,5 roku temu bo neurolog zalecił bo mam torbiela w głowie. I tak myślałam sobie jak rodzic, teraz torbiel troszeczkę zmienił kształt i jak neurolog powie ze moge naturalnie to tak urodze? Czy mimo to bedzie cesarka?

preg.png[/url]
  • Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już minęły te 3 lata i nie ma przeciwwskazań to sama możesz wybrać jak chcesz rodzić :)
    zawsze mozna zrobić usg rany po cc dla pewności

f2w3rjjgw78wzbcc.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u gina bardzo się bałam a Pan doktor taki miły i już mam zlecone badania i zwolnienie mi dał do pracy bo sam powiedział ze skoro ciężka mam pracę fizyczna to nie ma mowy o niej :)W piątek idę na kolejna wizytę:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:

Evel.. cesarka była rewelacja. Co prawda pierwsze 3-4 dni boli. Ale przecież przy porodzie naturalnym też jeśli masz nacięcie krocza to boli ;P Bolało nie powiem - ale tylko po. Ale w sumie ja w środę w nocy rodziłam a w pon już sama auto prowadziłam do sklepu po stanik ciążowy - bo mój przecież nie mógł tego załatwić za mnie :P Dla mnie JEDYNY minus cesarki to był ból głowy. Najgorszy ból w życiu. Ból po cesarce to przy tym nic :) Ale sama sobie byłam winna bo nie powinnam podnosić glowy przez ileś tam godzin a zawsze to człowiek ciut uniesie czy coś :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Cześć dziewczyny dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u gina bardzo się bałam a Pan doktor taki miły i już mam zlecone badania i zwolnienie mi dał do pracy bo sam powiedział ze skoro ciężka mam pracę fizyczna to nie ma mowy o niej :)W piątek idę na kolejna wizytę:)
    i jak kochana już widać pęcherzyk ?

• Amberla Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werbenka wrote:
    A tej mojej koleżance to lekarz bez problemu by zrobił drugą cesarkę, ale to ona sama chciała naturalnie. Po cesarce się trochę męczyła, a nie mogła liczyć na pomoc męża przy dziecku

Umówiłam się na pierwszą wizytę!!!! będzie 20.10 :)

Werbenka, ja tylko mówię co mi moja doktor powiedziała :) A wybór jest każdego. Jakbym jej powiedziała że rodzę siłami natury to musiałąby przyjąć mimo, że nie popiera ;)

Ja na wizytę jeszcze się nie umówiłam, czekam na pt na drugą betę i wtedy albo na 9 albo 16.10 ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Evel.. cesarka była rewelacja. Co prawda pierwsze 3-4 dni boli. Ale przecież przy porodzie naturalnym też jeśli masz nacięcie krocza to boli ;P Bolało nie powiem - ale tylko po. Ale w sumie ja w środę w nocy rodziłam a w pon już sama auto prowadziłam do sklepu po stanik ciążowy - bo mój przecież nie mógł tego załatwić za mnie :P Dla mnie JEDYNY minus cesarki to był ból głowy. Najgorszy ból w życiu. Ból po cesarce to przy tym nic :) Ale sama sobie byłam winna bo nie powinnam podnosić glowy przez ileś tam godzin a zawsze to człowiek ciut uniesie czy coś :D

No ja sie boje jednego i drugiego także,trzeba się do tego przygotowac fizycznie i psychicznie,ale o tym bede myślała za jakiś czas ;)

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podziwiam Was za to jak szybko przybywa tutaj postów;) Właśnie przed chwilą znów się zdrzemnęłam, a tu już kolejna strona na forum;) Ja chyba wolałabym rodzić naturalnie, ale jestem niewielka więc zobaczymy czy coś z tego będzie. A swoją drogą czy któraś z Was jest może z Wawy i może polecić jakiegoś dobrego ginekologa? Co prawda chyba nie powinnam narzekać na swojego, ale właściwie nie chodzę do niego zbyt długo więc też nie mogę o nim zbyt wiele powiedzieć;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że będziecie miały jeszcze tyle różnych stresów w ciąży, że o porodzie pomyślicie na koniec. Ja się zaczęłam stresować naprawdę jak zapadła decyzja, że tego dnia tniemy... Moja gin opowiada ludziom śmieszną historię co zrobiłam. Otóż leżałam już po znieczuleniu na stole, ona skalpej w ręce... a ja wtedy " A może byśmy jednak nie cieli, poczekali". Ją pot zalał, zestresowana, pyta mnie, czy cofam zgodę. Ja że nie. Ale w sumie dopiero wtedy do mnie dotarło, że będzie dziecko, że nie ma odwrotu już na całe życie :D

• aghata Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę sie ze nas tyle oby wszystkie zostały tu do konca. Mnie glowa przestała boleć nawet nieźle sie czuje żeby mnie znowu rano nie naszlo...ja jestem dziwna zamiast mdłości rano mam migrene

preg.png[/url]
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na 19 do ginka. Trzymajcie kciuki żeby oba maluchy urosły ;)

lauda lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o porodzie to ja na razie nie myślę, jeszcze daleka droga :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Dziewczyny podziwiam Was za to jak szybko przybywa tutaj postów;) Właśnie przed chwilą znów się zdrzemnęłam, a tu już kolejna strona na forum;) Ja chyba wolałabym rodzić naturalnie, ale jestem niewielka więc zobaczymy czy coś z tego będzie. A swoją drogą czy któraś z Was jest może z Wawy i może polecić jakiegoś dobrego ginekologa? Co prawda chyba nie powinnam narzekać na swojego, ale właściwie nie chodzę do niego zbyt długo więc też nie mogę o nim zbyt wiele powiedzieć;)

Ja z Wawy i mogę polecic z czystym sumieniem Dr. Leszka Huziora :) Mozesz poczytac opinie na znanylekarz czy cos takiego, taka strona, ale wszyscy bardzo mi polecali Pana doktora, jak narazie jestem mega zadowolona ! :)

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    a ja na 19 do ginka. Trzymajcie kciuki żeby oba maluchy urosły ;)

Trzymamy kciuki <3

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Suzanna
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jest obojetnie jaki poród, chciałabym tylko aby było bez komplikacji i bezpiecznie dla dziecka :) Ja juz po Becie , wynik 2243,4 mlu/ml :)

Viola, Inesicia, Werbenka, Czarnaa94, lauda, Evell, aciulka lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Suzanna
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ