Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAmberla wrote:Moje moje... ale już kilka miesięcy temu z pol roku chyba albo dluzej
Co do porodu silam natury... gadałam z moją przyjaciółką ginekolog - dr. nauk medycyny. I powiedziała tak, że teraz niby mówią że można, że najbardziej to katoliccy lekarze propagują. Ale ona nie poleca po cesarce z jednego powodu. Zawsze to jest, że już miałaś cięty brzuch. Jednej kobiecie po 10 latach jak zajdzie w 2 ciążę pęknie macica i jak zdąrzą uratować to super. Inna ekspresowo zajdzie w drugą urodzi i nic się nie stanie. To jest indywidualna sprawa. A dlaczego nie poleca? bo w porodzie siłami natury masz skurcze - i właśnie one zwiększają ryzyko pęknięcia komplikacji. Może się nic nie stać oczywiście, ale jest to dodatkowy czynnik podnoszący ryzyko. Więc ja.... wolę nie ryzykować i zmniejszyć czynnik do minimum
Kurcze,ja to zawsze podziwiam kobiety które rodzą siłami natury ja nie wiem czy kiedyś sie zdecyduje na taki krok ale podobno cesarka jest jeszcze gorsza niż normalny poród i wszędzie jest ryzyko. -
Evell wrote:Kurcze,ja to zawsze podziwiam kobiety które rodzą siłami natury ja nie wiem czy kiedyś sie zdecyduje na taki krok ale podobno cesarka jest jeszcze gorsza niż normalny poród i wszędzie jest ryzyko.
Ja rodziłam naturalnie i teraz też bym tak wolała, bo to znam, wiem czego się spodziewać. no i będę od razu mobilna.
A reguły nie ma, każdy poród ma swoje plusy i minusy i przy każdym mogą się trafić jakieś komplikacje.
Najgorsze co może być to wielogodzinny poród Sn zakończony cesarką, bo wtedy się przeżywa tak jakby dwa porodyCzarnaa94 lubi tę wiadomość
-
To ciekawe co piszecie. Nie wiedzialam. Tez mialam cesarke 3,5 roku temu bo neurolog zalecił bo mam torbiela w głowie. I tak myślałam sobie jak rodzic, teraz torbiel troszeczkę zmienił kształt i jak neurolog powie ze moge naturalnie to tak urodze? Czy mimo to bedzie cesarka?[/url]
-
Cześć dziewczyny dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u gina bardzo się bałam a Pan doktor taki miły i już mam zlecone badania i zwolnienie mi dał do pracy bo sam powiedział ze skoro ciężka mam pracę fizyczna to nie ma mowy o niej :)W piątek idę na kolejna wizytę
-
Evell wrote:Kurcze,ja to zawsze podziwiam kobiety które rodzą siłami natury ja nie wiem czy kiedyś sie zdecyduje na taki krok ale podobno cesarka jest jeszcze gorsza niż normalny poród i wszędzie jest ryzyko.
Evel.. cesarka była rewelacja. Co prawda pierwsze 3-4 dni boli. Ale przecież przy porodzie naturalnym też jeśli masz nacięcie krocza to boli ;P Bolało nie powiem - ale tylko po. Ale w sumie ja w środę w nocy rodziłam a w pon już sama auto prowadziłam do sklepu po stanik ciążowy - bo mój przecież nie mógł tego załatwić za mnie Dla mnie JEDYNY minus cesarki to był ból głowy. Najgorszy ból w życiu. Ból po cesarce to przy tym nic Ale sama sobie byłam winna bo nie powinnam podnosić glowy przez ileś tam godzin a zawsze to człowiek ciut uniesie czy coś
-
nick nieaktualnyTruskaweczka250 wrote:Cześć dziewczyny dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u gina bardzo się bałam a Pan doktor taki miły i już mam zlecone badania i zwolnienie mi dał do pracy bo sam powiedział ze skoro ciężka mam pracę fizyczna to nie ma mowy o niej :)W piątek idę na kolejna wizytę
-
Werbenka wrote:A tej mojej koleżance to lekarz bez problemu by zrobił drugą cesarkę, ale to ona sama chciała naturalnie. Po cesarce się trochę męczyła, a nie mogła liczyć na pomoc męża przy dziecku
Umówiłam się na pierwszą wizytę!!!! będzie 20.10
Werbenka, ja tylko mówię co mi moja doktor powiedziała A wybór jest każdego. Jakbym jej powiedziała że rodzę siłami natury to musiałąby przyjąć mimo, że nie popiera
Ja na wizytę jeszcze się nie umówiłam, czekam na pt na drugą betę i wtedy albo na 9 albo 16.10 -
nick nieaktualnyAmberla wrote:Evel.. cesarka była rewelacja. Co prawda pierwsze 3-4 dni boli. Ale przecież przy porodzie naturalnym też jeśli masz nacięcie krocza to boli ;P Bolało nie powiem - ale tylko po. Ale w sumie ja w środę w nocy rodziłam a w pon już sama auto prowadziłam do sklepu po stanik ciążowy - bo mój przecież nie mógł tego załatwić za mnie Dla mnie JEDYNY minus cesarki to był ból głowy. Najgorszy ból w życiu. Ból po cesarce to przy tym nic Ale sama sobie byłam winna bo nie powinnam podnosić glowy przez ileś tam godzin a zawsze to człowiek ciut uniesie czy coś
No ja sie boje jednego i drugiego także,trzeba się do tego przygotowac fizycznie i psychicznie,ale o tym bede myślała za jakiś czas -
Dziewczyny podziwiam Was za to jak szybko przybywa tutaj postów;) Właśnie przed chwilą znów się zdrzemnęłam, a tu już kolejna strona na forum;) Ja chyba wolałabym rodzić naturalnie, ale jestem niewielka więc zobaczymy czy coś z tego będzie. A swoją drogą czy któraś z Was jest może z Wawy i może polecić jakiegoś dobrego ginekologa? Co prawda chyba nie powinnam narzekać na swojego, ale właściwie nie chodzę do niego zbyt długo więc też nie mogę o nim zbyt wiele powiedzieć
-
Powiem wam, że będziecie miały jeszcze tyle różnych stresów w ciąży, że o porodzie pomyślicie na koniec. Ja się zaczęłam stresować naprawdę jak zapadła decyzja, że tego dnia tniemy... Moja gin opowiada ludziom śmieszną historię co zrobiłam. Otóż leżałam już po znieczuleniu na stole, ona skalpej w ręce... a ja wtedy " A może byśmy jednak nie cieli, poczekali". Ją pot zalał, zestresowana, pyta mnie, czy cofam zgodę. Ja że nie. Ale w sumie dopiero wtedy do mnie dotarło, że będzie dziecko, że nie ma odwrotu już na całe życie
-
Inesicia wrote:Dziewczyny podziwiam Was za to jak szybko przybywa tutaj postów;) Właśnie przed chwilą znów się zdrzemnęłam, a tu już kolejna strona na forum;) Ja chyba wolałabym rodzić naturalnie, ale jestem niewielka więc zobaczymy czy coś z tego będzie. A swoją drogą czy któraś z Was jest może z Wawy i może polecić jakiegoś dobrego ginekologa? Co prawda chyba nie powinnam narzekać na swojego, ale właściwie nie chodzę do niego zbyt długo więc też nie mogę o nim zbyt wiele powiedzieć
Ja z Wawy i mogę polecic z czystym sumieniem Dr. Leszka Huziora Mozesz poczytac opinie na znanylekarz czy cos takiego, taka strona, ale wszyscy bardzo mi polecali Pana doktora, jak narazie jestem mega zadowolona !
-
Mnie jest obojetnie jaki poród, chciałabym tylko aby było bez komplikacji i bezpiecznie dla dziecka Ja juz po Becie , wynik 2243,4 mlu/ml
Viola, Inesicia, Werbenka, Czarnaa94, lauda, Evell, aciulka lubią tę wiadomość