X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Viola Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej Dziołchy co się dzieje, że taka cisza! to może ja napiszę coś o sobie na rozruch;-) ja już mam dwoje dzieci, dwie córki, duuuże...męża też ciągle tego samego, ale chcielibyśmy mieć jeszcze jednego dzidziulka, w sumie miało być tak że jak wyjdzie to wyjdzie, i nic na siłę, ale zauważyłam u siebie jak i u innych mam po poronieniu że właśnie po stracie człowiek jeszcze bardziej pragnie ciąży niż to wcześniej planował. U nas po nastu latach zabezpieczania się postanowiliśmy zajść:-) pierwsza próba i strzał w 10! niestety w 5 tyg poronienie. Po poronieniu zaczęłam chodzić do przypadkowej ginki która bez żadnych badan kazała mi brać Duphaston " tak na wszelki wypadek"! Rozwaliła mi dupkiem moje cykle totalnie. Całe życie miałam cykle zgodne co do jednego dnia a nawet minuty a tu nagle albo za krótkie albo za długie albo jakieś dziwne plamienia. Brałam jak głupia tego dupka 5 czy 6 miesięcy i w końcu odstawiłam i od razu zaszłam w ciąże. Niestety też poroniłam w tym samym czasie co pierwszą. Poroniłam w grudniu i w styczniu znowu byłam w ciąży. Ta ostatnia ciążę donosiłam do aż 8 tyg a później już tylko czekałam na poronienie. A ponieważ nie zanosiło się na samoistne to zgłosiłam się w 12 tyg do szpitala bo już za długo trwała ta martwa ciąża. Chciałam uniknąć czyszczenia i poronić samoistnie tak jak w poprzednich 2 ciążach i w sumie udało się bo w dniu zgłoszenie do szpitala dostałam krwotoku ale tak wielkiego ze zostałam już jednak w tym szpitalu i dałam się wyskrobać. Zmieniałam lekarzy w czasie tych moich ciąż i powiem wam że lekarze strasznie lekkomyślnie przepisują duphaston. Od kilku słyszałam już że dupek jest dobrym progesteronem ale kiedy występują plamienia/krwawienia a jak nie ma plamień to powinno się brać luteinę które jest najbardziej zbliżona do naturalnego hormonu. W każdym bądź razie mi dupek w czasie starań raczej zaszkodził niż pomógł. Teraz jestem na luteinie mimo wysokiego progesteronu, który badałam przedwczoraj i wyszedł mi 56,51 ng/ml. I to jest moja historia.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trochę się boję tego duphastonu bo tak naprawdę nie wiem dokładnie co było podstawą tego, że lekarz mi go przepisał, ale skoro człowiek ma pewnie więcej lat doświadczenia w ginekologii niż ja żyję na świecie i bardzo dobre opinie to nie mam podstaw żeby mu nie ufać. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Chociaż przyznaję, że jak czytam Wasze historie i widzę, że spora część z Was ma jakieś "doświadczenia" z poronieniami to myślę dlaczego niby mnie miałoby to ominąć. Ale cały czas powtarzam sobie, że muszę myśleć pozytywnie.

Ps. Prze chwilą dowiedziałam się, że moja siostra właśnie urodziła dziewczynkę. Ciekawe czy będę chrzestną.

Viola, lauda lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kochane i nieśmiało proszę o dopisanie mnie do listy. Boję się cieszyć bo już raz również straciłam ciążę. Mam nadzieję że wszystko będzie tym razem dobrze. WG OF termin na 13 czerwca.

Inesicia, Viola, lauda, Amberla, aciulka, Werbenka lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Ja też trochę się boję tego duphastonu bo tak naprawdę nie wiem dokładnie co było podstawą tego, że lekarz mi go przepisał, ale skoro człowiek ma pewnie więcej lat doświadczenia w ginekologii niż ja żyję na świecie i bardzo dobre opinie to nie mam podstaw żeby mu nie ufać. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Chociaż przyznaję, że jak czytam Wasze historie i widzę, że spora część z Was ma jakieś "doświadczenia" z poronieniami to myślę dlaczego niby mnie miałoby to ominąć. Ale cały czas powtarzam sobie, że muszę myśleć pozytywnie.

Ps. Prze chwilą dowiedziałam się, że moja siostra właśnie urodziła dziewczynkę. Ciekawe czy będę chrzestną.

Gratulacje dla cioci!!!

Inesicia, lauda lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik gratuluję, życzę dużo zdrowia i dziękuję;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nieśmiało się dopisuję. Dziś zrobiłam test i mam 2 wyczekane kreseczki.

Termin wychodzi mi na 13 czerwca. JusWik tak jak u Ciebie :)

Viola, lauda, JusWik, Truskaweczka250, aciulka, Z. lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia, a ja zostanę ciocią w grudniu, pierwsze takie doświadczenie i chyba będę chrzestna:-) mam nadziejęl;-)
    Inesicia wrote:

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Juswik i Aka:-)

Aka81, JusWik lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Kurdę dziewczyny, coś Zyrcia się nie odzywa... Mam nadzieję, że u niej wszystko ok.
    żyję ! :D
    Ostatnie dni szał ciał, ślub 25.10 ! szukamy sali, sukienki, Radżi garniak już wczoraj nabył (stwierdził, że w życiu nie wyglądał lepiej, a myślał, że już tak się nie da... :D) ;D Cycki mam wieelkie, tzn normalne, ale jak ktoś nigdy takich nie miał to można powiedzieć, że teraz są gigantyczne ;d
    Śmiesznie jest teraz u nas bo ja ciągle:
    - Radżi zobacz jakie wielkie cyce
    - pokaż gołe -_-
    ... :D
    Gina mam 23go i mnie to martwi, bo chyba trochę za późno, badania porobiłam, może w poniedziałek już będą wyniki.
    W weekend jeździmy z zaproszeniami a w międzyczasie szkoła -_-
    No i mam gigantyczny brzuch :o

lauda, Viola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik i Aka, witajcie dziewczyny. Przybywa nas :) im więcej kobitek tym weselej.
    Zyrcia, no to że tak powiem: szał macicy u Cię :D :D :D
    Dobrze, że się odezwałaś, bo zaczynałam schizować. Szanuj mię dziewczyno ;)
    Inesicia, po przeczytaniu historii Violi też mogłabym napisać taki komentarz jak Ty. Nigdy bym nie przypuszczała, że tak wielka radość może być związana z takim strachem. Nie biorę pod uwagę innej możliwości, jak tylko tej, że w czerwcu będziemy się wszystkie dzieliły swoją radością. Przed nami długa droga, ale za to jaka ona może być piękna... :)

Viola, JusWik, Aka81, aciulka, Z. lubią tę wiadomość

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czad, jeszcze niedawno Czerwcówki się rozpakowywały, a teraz nowa lista na następny rok,

gratulacje Dziewczyny! :):):)

lauda, Truskaweczka250, aciulka lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Viola Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny ja nie chciałam nikogo straszyć!!! ja tylko chciałam napisać swoją historię, bo każda z nas coś pisze o sobie. Przepraszam...
    lauda wrote:
    JusWik i Aka, witajcie dziewczyny. Przybywa nas :) im więcej kobitek tym weselej.
    Zyrcia, no to że tak powiem: szał macicy u Cię :D :D :D
    Dobrze, że się odezwałaś, bo zaczynałam schizować. Szanuj mię dziewczyno ;)
    Inesicia, po przeczytaniu historii Violi też mogłabym napisać taki komentarz jak Ty. Nigdy bym nie przypuszczała, że tak wielka radość może być związana z takim strachem. Nie biorę pod uwagę innej możliwości, jak tylko tej, że w czerwcu będziemy się wszystkie dzieliły swoją radością. Przed nami długa droga, ale za to jaka ona może być piękna... :)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola, nie straszysz. Dzięki, że chciałaś się z nami podzielić swoją historią i doświadczeniami. Podziwiam takie kobietki jak Ty. Nic się nie przejmuj, strachy siedzą w każdej z nas. :)

Viola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wybacz :D Już wracam do życia, jeszcze tylko weekend ciaśniejszy i mam nadzieję już trochę luzu będzie :D
    Ja nie dopuszczam myśli, że może być coś nie tak. Czuję się świetnie ! Gdyby nie te cyce i brzuch rosnący bym nie pomyślała, że jestem w ciąży. Czasami przez moment mnie zemdli, ale do wytrzymania :D
    Chce już znać płeć :D Nie mogę się doczekać !!

lauda lubi tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Ja też nieśmiało się dopisuję. Dziś zrobiłam test i mam 2 wyczekane kreseczki.

Termin wychodzi mi na 13 czerwca. JusWik tak jak u Ciebie :)
    aka81 super!!! może razem będziemy rodziły :)

Aka81 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe, ja nie mogę się doczekać do końca listopada. Mój kochany teść ma wtedy urodziny i przy tej okazji chcemy poinformować rodzinę. A co do płci... No ja to jestem szaleńcza głowa! Wczoraj wyczytałam sposób ludowy na poznanie płci: zawieś na łańcuszku pierścionek lub obrączkę i trzymaj na wysokości brzucha. Jak zacznie kręcić się w kółko: chłopiec. Jak zacznie wahać się w przód i tył lub na boki: dziewusia.
    Gdyby to była prawda to rośnie we mnie fasolka z cipeczką :D
    Póki co jednak, nie ważne chłopczyk czy dziewczynka, ważne żeby zdrowe!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha :D super usg sobie zrobiłaś :D
    U mnie oczywiście R chcę chłopaka, ba chcę.. musi być ! Ja wiadomo wolałabym dziewczynę, ale w sumie fajnie mieć później starszego brata jak coś :P

• Viola Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja tez sobie zrobię dzisiaj USG metoda Laudy;-) a tak na serio to jest mi zupełnie obojętne byle było zdrowe i żeby w ogóle donosić:-)

lauda, Suzanna22 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że ludowe usg stanie się popularne :D Dajcie znać jaki tam Wam "wynik" wyszedł. Później sobie porównamy z rzeczywistością.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak sie nie będzie kręciło to mam sama machnąć :D?

Viola lubi tę wiadomość

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ