X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę już Wam biusty urosły :O tak szybko?

f2w3rjjgw78wzbcc.png
  • Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia ty już z ciuchami szalejesz? Ja niby przesądna nie jestem, ale z ciuchami wolę przeczekać ten najtrudniejszy czas. Może po 5 miesiącu coś zacznę gromadzić jak pozna płeć. Chyba, że będzie dziewczynka to wszystko mam :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgw78wzbcc.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy ktora donosilam to tez gromadzilam ciuchy jak juz byl widoczny brzuch po 6 miesiacu jakos. Teraz wszystko mam, lozeczko, ciuchy, zabawki, butelki hehe nawet smoczki ostatnio znalazlam jak robilam porzadki. Juz sie nie moge wtorku doczekac bede miala to usg. Chyba sobie napale dzisiaj w piecyku.

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że brzuch pewnie wzdęty, ale zawsze był płaski więc się jaram :D
    a ciuchów sama nie kupuję, tylko dostaję to co powiem, że nie chcę? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a piersi jak ktoś nie miał w ogóle i teraz trochę urosły to widać różnicę i jest szał :D

lauda, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wg miesiaczki wyjdzie termin ok. 12 czerwca. Pierwsza wizyta- poki co prywatnie 27 pazdziernik, moze sid jeszcze na nfz umowie wczesniej.

u mnie pewnie jeszcze dlugo do innych objawow niz skurcze i klucia + bol cycow.
    ja mam ciaze spozywcza w standardzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 18:38

lauda lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam ponownie;-) właśnie wstałam i co prawda odespałam zmęczenie ale teraz mi niedobrze. Czy też tak macie że po spaniu w ciągu dnia źle się czujecie?

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werbenka wrote:
    Zyrcia ty już z ciuchami szalejesz? Ja niby przesądna nie jestem, ale z ciuchami wolę przeczekać ten najtrudniejszy czas. Może po 5 miesiącu coś zacznę gromadzić jak pozna płeć. Chyba, że będzie dziewczynka to wszystko mam :)

Ja też podzielam zdanie że trzeba przeczekać trudniejszy czas, żeby się później nie załamać.. a z ubrankami jeszcze poszaleje:)teraz tyle wolnego czasu że dbam o fasolkę:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju tyle piszecie że ciężko was nadrobić :)
    Co do sikania to ja wstaję 3-4 razy w nocy! I mam okropne sny o morderstwach, nie wiem skąd się biorą. Chyba mi hormony szaleją bo dziś się popłakałam jak mąż powiedział że nie pójdzie ze mną do sklepu :P A do płaczliwych nie należę, raczej do strzelających focha ;)
    Co do brzuchów to może i wzdęty ale kurcze widać go u mnie gołym okiem!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/15c8ffe83be6.jpg

Viola, lauda lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    A ja sie witam ponownie;-) właśnie wstałam i co prawda odespałam zmęczenie ale teraz mi niedobrze. Czy też tak macie że po spaniu w ciągu dnia źle się czujecie?

Ja jak się prześpię po południu to wstaję jak zombie i czuję się jakbym miała kaca :P

Viola lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 4 października 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tymi brzuchami to się zgodzę, też mam taki twardy bądź też wzdęty i już widoczny, wczoraj wygrzebałam moje pierwsze spodnie ciążowe i noszę je sobie po domu bo są bardzo wygodne ;) to nic że w pierwszej ciąży zakupiłam je dopiero w 6 miesiącu bo dopiero wtedy coś zaczęło się pokazywać a teraz nosze je w 5 tc ha ha ha aż się boję co będzie dalej ;) ale słyszałam że w 2 ciąży brzuszek pokazuje się wcześniej i chyba u mnie tak będzie :)

2nn343r8xf676jmv.png

Amberla lubi tę wiadomość

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane...troszke dzisiaj pospalam, ale to dlatego ze bylismy wczoraj u znajomych i posiedzielismy do 22. Jezeli chodzi o brzuch to moj byl wczesniej lekko zaokraglony tmuszczykiem wiec jeszcze nic nie widac.
    Uwielbiam sobote ale nie rano, czeka mnie sprzatanie gotowanie moj maz sobie dzisiaj wymyslil kopytka z gulaszem a wy co tam dzisiaj gotujecie?

preg.png[/url]
  • Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza wrote:
    No z tymi brzuchami to się zgodzę, też mam taki twardy bądź też wzdęty i już widoczny, wczoraj wygrzebałam moje pierwsze spodnie ciążowe i noszę je sobie po domu bo są bardzo wygodne ;) to nic że w pierwszej ciąży zakupiłam je dopiero w 6 miesiącu bo dopiero wtedy coś zaczęło się pokazywać a teraz nosze je w 5 tc ha ha ha aż się boję co będzie dalej ;) ale słyszałam że w 2 ciąży brzuszek pokazuje się wcześniej i chyba u mnie tak będzie :)

2nn343r8xf676jmv.png

u mnie brzuch w pierwszej ciąży zaczął być zauważalny dla ludzi w 7 miesiącu, dlatego też moje zdziwienie, że tydzień po zobaczeniu II kresek u ogoś może już być :D

wzdęty to ja też mam, a zawsze był płaski, ale jest ewidentnie wzdęty, bo mniejszy rano a wieczorem większy.

Dziewczyny róbcie sobie zdjęcia porównawcze ciążowe rano :)

f2w3rjjgw78wzbcc.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadam życzyć Wam udanego weekendu :)
    A u mnie dziś obiad zbierany :D pizza i makaron z papryką, cebulką, fasolką szparagową i tuńczykiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 09:00

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w tak pięknych okolicznościach przyrody! Humor mi się poprawił, bo jakieś gniecenie w żołądku, coś jakby rzygi się zbierały - tak na za tydzień :D ;)
    Mąż dzisiaj ma wolne (!!!) i jedziemy sobie na wycieczkę po okolicy, chcąc skorzystać z uroków babiego lata - więc i obiad pewnie gdzieś po drodze.
    Miłego dnia dla wszystkich kobitek i ich fasolek.

P.S. U mnie brzucha nie widać. Mąż ma nadal większy.
    P.S.2. Mam charakter jak Monica z Przyjaciół, więc przed wycieczką będzie jeszcze szmacenie podłogi, mycie kibla i tak dalej... :D Kuchnia już lśni, musiałam sprzątnąć przed śniadaniem... No cóż, każdy ma jakiegoś bzika ;)

Viola, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś pogoda też piękna, ale niestety M w pracy. Na szczęście jutro mam wolne i mam nadzieję, że taka pogoda pogoda utrzyma się do jutra. Dziś pospałam prawie do 9. Od kiedy jestem w ciąży to chyba jeszcze mi się to nie zdarzyło;) Niestety po pobudce o 1 w nocy chyba ponad 2 godziny próbowałam zasnąć. Wczoraj mój nastrój był straszny, zaczynając od płaczu a kończąc na tańcu z radości. Na szczęście M jakoś to przetrwał;) Wczoraj mama po narodzinach wnusi (Emilki) stwierdziła, że do szczęścia brakuje jej tylko naszego bobasa, ale nic nie daliśmy po sobie poznać. Przynajmniej tak mi się wydaje;)
    Co do obiadu to zjadłabym dziś pierogi z kapustą, ale nie chce mi się ich kleić. Może krokiety z pieczarkami. Jeszcze nie wiem;)

Viola lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Viola Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł z samego rańca!:-) ja jeszcze w łóżku ale cza się będzie zwlec niedługo, ogarnąć chałpę i jakiś obiad zrobić. Mieliśmy gdzieś jechać na weekend ale chyba nici z tego...może za tydzień.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda,nieźle się uśmiałam przy twoich rzygach na zapas:-)

lauda lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werbenka wrote:
    Zgadzam się z tobą ja nie kupuje nic i nie mysle o tym narazie bo w zasadzie nie powinno sie nic kupować bo to przynosi pecha wczesniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie co u was kobietki ? ja sobie troche posprzatałam i odpoczywam,a pogoda dziś już lepsza choć zimno,też bym sie gdzieś wybrała na wycieczke.

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ