X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam takie pyt z innej beczki :P co myślicie nt używania w ciąży kremów do depilacji okolic intymnych i bikini? Czy jak używacie to teraz też tego samego czy inny albo wgl?? Ja mam Veet bo innego nie toleruję :P :D
    Tak mnie naszło po kąpieli :D na takie pytanie :P

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 4 października 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też się dołączam :) Belly przewidział mi termin na 10 czerwca.
    U mnie brzuch płaski jak dotąd, ale za to cycki mi urosły i się jaram :D
    A na obiad u mnie to co zwykle - czyli nic :) Kurde jak ja nie lubię gotować... Jestem przerażona tym, że prawdopodobnie będę musiała zacząć :/

Nieukowa, Z., lauda, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie :) ja sie gole zwyklymi golarkami, zwwsze mialam alergie na te pianki i kremy do golenia. sam zapach mnie zawsze odrzucal.

my dzisiaj z mesem po spacerku 3godzinnym w gorkach ;) wyjatkoey light jak na mnie ale w ciazy od razu dostaje zadyszki przy wiekszym wysilku. poprzednio zanim poronilam wydawalam odglosy jak parowoz przy najmniejszym ezniesieniu mimo ze to byl 4-7tc i teraz widze ze zaczyna sie to samo i musse ograniczyc trekking :/
    ktoras z was tez tak moze ma?

Viola lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki po całym dniu.
    Eowena - witaj wśród czerwcówek.
    Magdalena, ja podobnie jak Nieukowa używam zwykłych golarek, po piankach i kremach mam uczulenie i jakieś straszne historie się dzieją... TAM. Teraz zastanawiam się nad zainwestowaniem w golarkę elektryczną z funkcją golenia pod prysznicem/na mokro. Muszę o tym poczytać.

A tak z innej mańki: dziewczyny byliśmy dzisiaj na wycieczce w gospodarstwie agroturystycznym i karmiłam osiołki, kucyki i sarenki!!! Normalnie czaaaad! Zwierzyniec super, ale najbardziej przeżywałam własnie te sarny :D A Wam jak minął dzień?

P.S. Nieukowa, ja też miałam wrażenie, że szybciej się męczę, ale to chyba było przez napady głodu. Zmieniłam system odżywiania się i jest dobrze teraz. A Ty powinnaś się oszczędzać bardziej mała ;)

Viola lubi tę wiadomość

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja dziś późno bo od kilku godzin pęka mi głowa.
    Ja do golenia używam pianki w żelu ale słyszałam że takie kremy które rozpuszczają włoski to nie bardzo bo mega dużo chemii w tym jest.
    A co do kondycji to mieszkam na 3 piętrze i już powolutku mi idzie wchodzenie po schodach ;)

Viola lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Viola Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem ponownie, posprzatałam, ugotowałam no i oczywiście poszłam spać, wstałam coś koło 19...i to jest życie:-) w sumie teraz codziennie sobie funduję taką drzemkę. Ja z natury jestem STRASZNY śpioch, więc w obu ciążach z córkami to własciwie nic nie robiłam tylko spałam, w sumie tak jak teraz:) a jak nie jestem w ciąży to też duzo śpię, ale wtedy mam czasami wyrzuty sumienia, a teraz nie!! więc daję czadu;-)
    a co do zmęczenia to mimo że ja mam dosyc dobrą kondycję (lata spinningu) to wczoraj się własnie przyłapałam na sporej zadyszce w pracy a nic takiego nie zrobiłam tylko szłam po schodach i dobrze Nieukowa że o tym napisałaś, bo już myśłałam że ze mną coś nie tak....
    jeśli chodzi o golenie okolic bikini(i nie tylko;-)) to ja jadę z żyletą równo więc nie wypowiem sie na temat kremów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 21:25

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 4 października 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zdziwiłam, kiedy się zorientowałam, że wchodzę po schodach po jednym schodku, a nie wbiegam po dwa :) W czwartek jedziemy w Tatry i już raczej pogodziłam się z tym, że na Świnicę jednak nie wejdziemy, ale miło by było gdyby coś poza Krupówkami udało się odwiedzić.

Viola, Nieukowa lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuję zrobić Polanę Chochołowska z doliny Chochołowskiej :) Spaceru trochę jest, ale nie męczy prawie bo po płaskim :)

Ja jutro odwiedzam czeskie skalne miasto za to :)

Eowena lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wybaczcie, że wam przeszkadzam, gratuluję wszystkim i życzę udanych ciąż, ale piszę właściwie do Violi, bardzo się cieszę, że się udało. Mam nadzieję, że wszystko się uda i będziesz miała ukochanego dzieciaczka :)

lauda lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane życzę Wam cudownej i słonecznej niedzieli <3 <3

lauda lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim. Wczoraj dzionek fajnie zlecial i oczywiscie za szybko. Dzisiaj obiecalam sobie caly dzien lezec i odpoczywac. Ale mialam sny dziwne odkad jestem w ciazy to snia mi sie takie glupoty.
    Mialam pytasc...bierzecie na bol paracetamol?

preg.png[/url]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś test i są 2 kreseczki :-) Oby tym razem się udało ( jestem po 2 poronieniach) :-(

lauda, Nieukowa lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, witaj i trzymamy kciuki za zdrowie fasolki :)

Pogoda u mnie piękna a nastrój "idźpanwchuj..." Mam takiego doła z nastrojem, że szok. Noc nieprzespana, mąż obrażony leży "w nogach". Masakra... Mogłabym chyba kogoś zagryźć. Fujjj nie cierpię tego, normalnie walka hormonów! Czuję, że jestem brzydka jak noc listopadowa i zaraz pójdę do ogródka i nażrę się glizd.
    Życzę Wam jednak wspaniałej niedzieli. Mam nadzieję, że u Was wszystko OK i mężowie mają równie dobry humor jak Wy.

P.S. Czy Wy też macie takie jazdy z nastrojem? To mój pierwszy raz...
    P.S.2. Aghata, ja w torbie noszę apap, ale do tej pory nie brałam, jakoś nie było takiej potrzeby. Czytałam jednak, że jest bezpieczny dla kobiet w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 09:16

Evell lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika musi być dobrze :) Ja też straciłam poprzednią ciążę, ale przecież strach nie służy kolejnemu dzieciątku więc jestem dobrej myśli :)

Witam w niedzielny poranek, zapowiada się piękna pogoda i zaraz z teściami zasuwam na wycieczkę :)
    Chyba zaczęły mi się lekkie zmuły ciążowe. Wstaję rano i nie wiem, czy lubię smak wody. Nie wiem, czy chcę zjeść śniadanie. Jak już wmuszę ze 2 kęsy, tojest lepiej, ale na czczo wszystko jest ble :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nastrój dobry, ale u mnie hormony jeszcze tak nie wariują. Poza tym odpoczywam po ciężkim tygodniu w pracy, który skończył się jednak dobrze, więc mam "górkę" psychiczną...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś martwię, mam tępy ból w podbrzuszu jak na okres... i tempa trochę spadła do 37,1-37 z 37,3-37,2.... :/

• Eowena Ekspertka

Wysłany: 5 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, właśnie planujemy jakąś dolinkę zrobić :) A w czeskim skalnym mieście byłam i jest bardzo ładnie :) Ja w górach średnio jestem 3-4 razy w roku z rowerem i w sumie żyć bez tego nie mogę i mam wielką nadzieję, że z dzieckiem też da się jakieś górki pozwiedzać :) Nawet mogą być to płaskie, ale równie urokliwe Izery :)

Kasika, na pewno wszystko będzie bardzo dobrze :)

Amberla, nie panikuj, przecież to żaden spadek :) wciąż masz jeszcze podwyższoną, a przecież temperatura nie może być idealnie pozioma przez cały czas. Jeśli by była to by było aż dziwne, bo nic co naturalne nie jest idealne :)

A co do humorów, to ja mam w drugą stronę - wczoraj popłakałam się ze wzruszenia na filmie "obcy kontra predator" WTF?! :D

kasika8303, Nieukowa lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, dzisiaj nastrój idento jak u Laudy. Nie spałam, płakałam, pokłocilam się z mężem i nad ranem nie mogłam spać bo boję się że wczorajszy stres spowoduje poronienie. Cała się trzęsę i mam wszystkiego dość.
    DZIĘKUJĘ RENATKACH ZA PAMIĘĆ!!!!! WZRUSZYŁAM SIĘ BARDZO:-) TERAZ RAZEM Z WAMI CZEKALABYM NA DZIDZIUSIA ALBo JUŻ BYM GO TULIŁA...no ale może tym razem się uda i mam nadzieję że stres mi nie zaszkodził.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki bez stresu, nie mozecie tak wariowac bo to tylko na zle wychodzi. Ja tak samo ciagle macam piersi czy aby mniej nie bola...w pierwszej ciazy jak obumarla wlasnie przestalam odczuwac bol piersi. Prawdopodobnie obumarla bo nie mialam pojecia o tarczycy i o mojej niedoczynnosci.
    Teraz badam sie co miesiac kontroluje i mam nadzieje ze bedzie wszystko ok, ale ogolnie przerazona jestem jakie obowiazki przyjda za 8 miesiecy. Mam 3,5 letnia coreczke ktora tez potrzebuje opieki, milosci, przychodzi w nocy do nas spac, marudzi co rano w co sie ubrac bo musi byc sukienka ktora sie konhiecznie kreci...a tu dojdzie taki maluszek, ktory w nocy chc jesc, trzebw przewinac, nie daj Boze kolki, potem zeby, jeszcze przeciez jest maz ktory tez chcialby twojej uwagi...masakra!!! Gdzie obiwqd, sprzatanie, spacery...bedziemy chodzic jak zombie.

preg.png[/url]
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!!! miłej niedzieli życzę :-) i dobrych humorów :-)

lauda lubi tę wiadomość

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ