X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nic nie machaj. Stój spokojnie. Samo się ruszy. :D

Viola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam mała robiło się takie testy na ilość dzieci :)

Mi płeć jest obojętna. Mam córcie i w sumie dobrze by było mieć drugą, ale mąż się załamie z tyloma babami ;)

Viola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Nie, nic nie machaj. Stój spokojnie. Samo się ruszy. :D
    no dobra :D to ide robic :D

Viola lubi tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda ja zawsze chciałam mieć starszego synka i młodszą córeczkę, a pewnego pięknego dnia jakieś 5 lat temu nudząc się na praktyce studenckiej moja przyjaciółka stwierdziła, że powróży mi ile będę mieć dzieci i jakiej płci. I była to właśnie wróżba polegająca na tym, że zawieszało się pierścionek na łańcuszku i trzymało miedzy kciukiem a palcem wskazującym i w zależności od tego co się działo to wychodziła ilość dzieci i ich płci. I wtedy właśnie "wywróżyła" mi dwie dziewczynki i pomimo tego, że nigdy nie byłam przesądna i nawet horoskopów nie czytam to jakoś tak mi to utkwiło w pamięci, że będę mieć 2 dziewczynki, że nawet już się do tej myśli przyzwyczaiłam. I już jakieś 2 lata temu na długo przed myśleniem o dziecku zaczęłam kupować różowe, śliczne, malutkie bodziaki itp;) Aż pewnego dnia mój M musiał mi tego zabronić;) On oczywiście wolałby synka, ale i z małej królewny by się ucieszył;) Sam stwierdził, że byłaby córeczka tatusia;) Ale póki co najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy.
    Viola nie martw się chyba każda z nas niezależnie od historii innych boi się o swojego Maluszka.
    Dziś mama zadzwoniła z wiadomością, że siostra urodziła właśnie w momencie kiedy zaczynałam robić dekupażowy kuferek dla małej;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 13:51

lauda, Viola lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jak się trochę kręci za chwilę macha na boki i znowu kręci ;D?? Może parka :D?

lauda, Ewelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka, albo dzidzia daje Ci pstryczka w nos i mówi: a poczekaj se matka jeszcze kilka tygodni :P :D

Inesicia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę opcję nr 1 :D

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki wczoraj z mężusiem byliśmy na warsztatach Mamo to ja było super polecam takie warsztaty było przewijanie maluszka przygotowanie to kąpieli kąpanie,wybór fotelika do samochodu karmienie piersią odżywianie się w ciąży..i pierwsza pomoc ;D Dostaliśmy dużo próbek pieluszek kaszek kremów:) witaminy które powinno się brać w ciąży itd:)Wróciliśmy późno ale było warto było sporo przyszłych tatusiów:) Warsztaty oczywiście bezpłatne:)

Inesicia, Viola lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę iść na takie !? Jest jakieś info gdzie i kiedy ? :o

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ipfjgzz6duxp_t.jpg
    Pochwalę się trochu :D To prezenty od chrzestnej ;D czyli siostry Radka :D

a6cqduz79pxp_t.jpg
    a tak z Bamboszem wyglądamy dzisiaj :D

Inesicia, lauda lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez miałam pytać Laudy i co wtedy. No i wymyśliłam że mogą być bliźniaki!

zyrcia wrote:
    A co jak się trochę kręci za chwilę macha na boki i znowu kręci ;D?? Może parka :D?

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Cześć dziewczynki wczoraj z mężusiem byliśmy na warsztatach Mamo to ja było super polecam takie warsztaty było przewijanie maluszka przygotowanie to kąpieli kąpanie,wybór fotelika do samochodu karmienie piersią odżywianie się w ciąży..i pierwsza pomoc ;D Dostaliśmy dużo próbek pieluszek kaszek kremów:) witaminy które powinno się brać w ciąży itd:)Wróciliśmy późno ale było warto było sporo przyszłych tatusiów:) Warsztaty oczywiście bezpłatne:)
    Dobra już się zapisałam :D na 27go w Łodzi :D

• Viola Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, brzuszek masz wzdęty wiec bardzo dobrze jak to powiedział mój małż, ale ze ciuszków już tyle macie!!Ciocia musi się bardzo cieszyć z bratanka/bratanicy.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Chcę iść na takie !? Jest jakieś info gdzie i kiedy ? :o

Na stronie mamo to ja lub na fejsie:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Emiliada Ekspertka

Wysłany: 3 października 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się Czerwcóweczki :)- mocno zaciskamy piąstki te małe i te duże ;) - pozdrowienia od Majówek 2015 :)

aciulka, lauda, Suzanna22 lubią tę wiadomość

f2w3s65gudn84bn0.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest weekend ukochany upragniony i wyczekany. Dzisiaj odpoczynek, nic nie robie, obiad mam krupnik wczoraj gotowalam i mam s p o k ó j.
    Widze se tu juz brzuszki fotografowane, w 5 czy 6 tyg fasolka ma moze z 2mm takze brzuszki raczej niewidoczne sa ;-)
    Ja po corce mam caly strych zawalony ubran wiec jak bedzie dziewczynka to wsaystko mam, ale umowilam sie z kolezanka ona tez jest w ciazy i ma syna 3 letnigo, ze jak urodze chlopca to zamieniamy sie ubraniami. Ona ma termin na grudzien i bedzie miala corke.
    A jak tam wam dzisiaj dzionek mija?

lauda lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata, no to ciesz się zasłużonym odpoczynkiem! :) U mnie dzisiaj pomidorowa, a na po obiedzie kalafior z bułeczką. Też rozpoczynam celebrację weekendu zwłaszcza, że mój ukochany małż ma wolną sobotę. Ależ go wykorzystam pod każdym możliwym względem :D

P.S. To super, że masz taką opcję z ciuszkami. Ja muszę poznać chyba szybko jaką mamusię, co urodzi na początku roku. Chętnie bym odkupiła to i owo. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 17:30

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki! Witam sie niesmialo ;)
    mam nadzieje zostac z wami az o czerwca, staralam sie o maluszka poltora roku i w miedzyczasie raz poronilam. Teraz mam zamiar odwrocic zly los ;)
    Jak bogowie dadza, to bedzie moje pierwsze dzieciatko...

Gratuluje wszystkim i zycze spokojnych ciaz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 17:44

Evell, lauda, Z., Czarnaa94 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, witaj i gratuluję fasoleczki! Ja również mam nadzieję, że w tym gronie, a nawet w jeszcze większym doczekamy wspólnie do czerwca.

P.S. Podaj w komentarzu planowaną date porodu, to wpiszemy Cię na listę czerwcówek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 17:53

• Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Co ja tutaj czytam...jakie rosnące brzuchy :D chyba wzdęte najwyżej, to jeszcze nie czas na rośnięcie brzucha :D

Ja czekam jak na skazanie kiedy mnie dopadną mdłości i ciekawe czy tak samo jak przy pierwszym dziecku.

Zyrcia ja wizytę mam 3 dni przed tobą. Myślę, że to dobry czas na pierwszą wizytę, będzie już serduszko.

f2w3rjjgw78wzbcc.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ