X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    EP!C :*

:* :*

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po pierwszej wizycie. Na szczęście wszystko w porządku, pęcherzyk jest, ciałko żółte jest i nawet p. Doktor dopatrzyla się zarodka, ale wg pomiarów ciąża jest młodsza o tydzień, ponoć beta którą robilam ponad tydzień temu tez na to by mogła wskazywac, chociaż przyrost był książkowy wiec mam się nie przejmować. I znów niecierpliwie czekam do kolejnej wizyty bo wtedy juz powinno być serduszko. Następna wizyta 6.11.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

Moniaa, lauda, Katha81, Katarzyna87, A1984, sss, aga87, Z., Eowena, Inesicia lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja wizyta również została przesunięta na jutro na 11. Czekam ze stoickim spokojem :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujace. Rzecz jasna na dobre wieści od Was.

Witam nowe mamusie!

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey ja profilaktycznie pije taki do rozpuszczania 400mg
    Toxey wrote:
    dziewczyny, które przyjmują magnez... jakiś konkretny czy nie ma to żadnego znaczenia jaki?

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, obyście wróciły z samymi dobrymi wieściami :)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EP!C wrote:
    witam i jesli można to dołączam :)
    <3 huhu

EP!C lubi tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Koleżanki! Oj przyznam że z obawą tu chodzę od wczoraj - chyba przed nami (a na pewno przede mną) najtrudniejsze tygodnie :( Czytałam gdzieś (ale nie pamiętam źródła) że jak już serduszko jest i bije to ryzyko poronienia spada do 3%. A tu widzę że jednak chyba najwięcej problemów jest w 8tyg, tak? Czy któraś z Wam zna jakieś statystyki?
    Jak poszłam na pierwszą betę to mi powiedziała położna że poronienia to 80% ale co to oznacza? Także te fasolki które nigdy sie nie zagnieździły i @ była o czasie?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wizyta na szczęście potwierdzona, dzwoniła pani z rejestracji. A już się bałam że chce ją przenieść na poniedziałek zgodnie z prawem serii :P

Marcia, super!

Toxey ja faszeruję się morelami i piję mleko z magnezem i multiwitaminę z magnezem. Nie wiem ile to daje, ale kiedyś miałam bolesne skurcze łydek a od kiedy tak się wspomagam ani razu się nie zdarzyły.
    Aha, uważaj na herbatę- nie popijaj nią tabletek Mg po wtedy się nie wchłania. Podobno w ogóle najlepiej z kofeiny zrezygnować jak się łyka magnez.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    <3 huhu

no hej zyrcia :D :*

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia, świetnie! :) ciesze sie z dobrych wiadomosci

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Cześć Koleżanki! Oj przyznam że z obawą tu chodzę od wczoraj - chyba przed nami (a na pewno przede mną) najtrudniejsze tygodnie :( Czytałam gdzieś (ale nie pamiętam źródła) że jak już serduszko jest i bije to ryzyko poronienia spada do 3%. A tu widzę że jednak chyba najwięcej problemów jest w 8tyg, tak? Czy któraś z Wam zna jakieś statystyki?
    Jak poszłam na pierwszą betę to mi powiedziała położna że poronienia to 80% ale co to oznacza? Także te fasolki które nigdy sie nie zagnieździły i @ była o czasie?

Wydaje mi się, że te 80% tyczyło się Pań, które robiły betę przed @, choć wydają mi się znacznie przesadzone.

Statystyki statystykami, a nie wiadomo na jakiej grupie robili te badania/testy. Nawet jak jest "szansa" 1 do 1000, to niestety zawsze mozemy być tą 1 :(

Nie ma co smęcić, dzisiejsze wizyty - pięknie dziewczyny :) Zazdroszczę tak pozytywnie!

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Wydaje mi się, że te 80% tyczyło się Pań, które robiły betę przed @, choć wydają mi się znacznie przesadzone.

Statystyki statystykami, a nie wiadomo na jakiej grupie robili te badania/testy. Nawet jak jest "szansa" 1 do 1000, to niestety zawsze mozemy być tą 1 :(

Nie ma co smęcić, dzisiejsze wizyty - pięknie dziewczyny :) Zazdroszczę tak pozytywnie!

Katarzyna masz rację, nie ma co smęcić. Szukałam raczej pocieszenia że jest moment gdzie na chwilę odetchnę "ufff" i myślałam że jest to po wykryciu serduszka :(

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:

A1984 znam wszelkie statystyki bo po poprzednim poronieniu byłam zafiksowana na tym temacie. Ale myślę że nie chcesz ich znać :) Tak jest lepiej moim zdaniem, żeby ich nie podawać publicznie, już dość mamy stresa wszystkie :D
    Mój kumpel z pracy moje poronienie skfitował tak: "powinnaś grać w totka, może coś wygrasz bo tam są podobne szanse!" :D
    bardzo mnie podbudował tą błazenadą :D

Generalnie w 8-9tc jest najgorszy czas, bo wtedy są wizyty potwierdzające czy jest serce. Nawet jak biło w 6-7tc to najważniejsze jest żeby biło też później i dlatego lekarze zwykle chcą widzieć pacjentkę też w 8-9tc i zazwyczaj nie zakładają kart ciąży do tego czasu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 11:41

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    A1984 znam wszelkie statystyki bo po poprzednim poronieniu byłam zafiksowana na tym temacie. Ale myślę że nie chcesz ich znać :) Tak jest lepiej moim zdaniem.
    Mój kumpel z pracy moje poronienie skfitował tak: "powinnaś grać w totka, może coś wygrasz bo tam są podobne szanse!" :D
    bardzo mnie podbudował tą błazenadą :D

Nieukowa, no własnie chyba wolałabym je znać ;) - o ile są rzetelne a nie na zasadzie straszenia.

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa takich durniów nie brakuje! Ludzie gadając takie bzdury uważają że są zabawni.

• A1984 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa jak Twój progesteron? Już 8 tydzień, zazdroszczę :)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam gdzieś ostatnio na forum, że lekarz powiedział pacjentce "to się zdarza stosunkowo często, więc nie ma się czym przejmować".
    Jakby mi jakiś tak powiedział to łoch! Odwinęłabym się mocno! Tak jakby powiedzieć osobie bliskiej, ze np. tata zginął w wypadku samochodowym, bo ludzie w ten sposób często giną.

Tak w ogóle dzisiaj obudziłam się pełna nadziei, że wszystko będzie dobrze ;)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    dziewczyny, które przyjmują magnez... jakiś konkretny czy nie ma to żadnego znaczenia jaki?

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, obyście wróciły z samymi dobrymi wieściami :)

Magnez jestbw witaminerze i to sporo 150% dziennego zapotrzeboowania a wczesnirj bralam Aspargin

preg.png[/url]
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Nieukowa, no własnie chyba wolałabym je znać ;) - o ile są rzetelne a nie na zasadzie straszenia.

Szacunkowy odsetek ciąż utraconych wskutek poronienia
    Po zapłodnieniu, a przed implantacją: Nieznany
    Po zagnieżdżeniu, do 4 tc (od OM): 10-30%
    Między 4 a 13 tc: 10-20%
    Między 14 a 24 tc: 2-3%
    Opracowano na podstawie książki „Poronienia” Gillian C. L. Lachelin

Znaleziono w necie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 11:43

Nieukowa lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Katarzyna masz rację, nie ma co smęcić. Szukałam raczej pocieszenia że jest moment gdzie na chwilę odetchnę "ufff" i myślałam że jest to po wykryciu serduszka :(

Nigdy nie odetchniesz :)
    Jak przestajesz się martwić 1 wizytą i sercem, to zaczynasz USSG genetycznym, potem martwisz się czy anatomicznie będzie ok na połówkowym, potem boisz się łożyska przodującego, potem że za wcześnie ci szyjka się opuszcza/otwiera, potem masz stresa na KTG, a potem już tylko... PORÓD :D
    Same problemy, nie?

A1984, Katarzyna87, Katha81, Eowena lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie z życzeniem
    Ja znam takie:

(jak któraś z was chce przeczytać, to niech zakreśli poniższy tekst myszką, wtedy stanie się widoczny)

1. ok. 80% zapłodnionych jajeczek w ogóle się nie dzieli i nie zagnieżdża, mimo że doszło do zapłodnienia (dlatego musimy próbować co najmniej kilka miesięcy z rządu żeby zaciążyć)
    2. Co szósta potwierdzona testem ciążowym lub betą ciąża będzie poroniona do końca 9tc
    2. 1 kobieta na 25 poroni 2x
    3. 1 kobieta na 125 poroni 3x lub więcej...
    4. 1 dziecko na 30 urodzonych po 24tc (żywo lub martwo) ma wrodzoną chorobę genetyczną o różnym nasileniu

To z książki prof. Romualda Dębskiego i z wykładów z genetyki klinicznej i embriologii, które miałam na studiach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 11:50

A1984 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ