X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Muszę się komuś wyżalić;/ Wstałam sobie rano zadowolona, że M kończy dziś szkolenie i wieczorem przyjedzie. Z tego wszystkiego nawet mdłości nie miałam przed południem, a On przed chwilą dzwonił, że jednak dziś nie może przyjechać bo jutro musi być w pracy. Co za kut*fony są w tej Jego pracy. Niech by ich szlag jasny trafił. Nie dość, że jutro po południu nie ma dobrego połączenia żeby mógł do nas w miarę szybko i tanio przyjechać to akurat jutro mamy czwarte urodziny chrześniaka. Aż mi apetyt odebrało i mdlić znów zaczęło. Ryczeć mi się chce;(

Inesicia a kiedy przyjedzie, skoro dziś nie może? On pracuje daleko? Jakv często się z nim widujesz?

Ja niby mam męża na miejscu, ale często wyjezdza w delegacje i np. dziś wyjechał, więc nie mam jak się z nim podzielić informacjami o wizycie ani mnie nie przywiezie ani nie odwiezie, ani nie podtrzyma na duchu przed ;/

Eowena: Bachora znam od jakiegoś roku :) Nie wiedziałam że ciągle istnieje ale mi o nim przypomniałaś i fajnie :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elukkkcha245 wrote:
    MartaKD tak mi przykro
    Mi już nie jest przykro,bo teraz jestem już w 27 tygodniu:) i mamy książkowo rozwijająca się córkę w brzuchu:)

A1984, lilirose lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa trzymam kciuki!!! Ja dziś też wizyta na 20 więc ok 22 wrócę do domku.Dziś gin gaduła to się więcej dowiem.

EP!C witaj :-)

Nieukowa, EP!C, Amberla lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ogólnie rzecz biorąc mieszkamy razem w Wawie, ale obecnie On był na szkoleniu w Kętrzynie, a ja jestem teraz u rodziców w Małopolsce. Miał dziś do nas przyjechać i w poniedziałek mamy wracać do Wawy, ale musi być w Wawie jeszcze jutro więc dopiero jutro koło północy pewnie do nas przyjedzie. Ale denerwuje mnie to głównie z powodu jutrzejszych urodzin, które już dawno mieliśmy zaplanowane, a na które nie zdąży. A w ogóle to w ciąży czuję znacznie większą potrzebę żeby być bliżej M.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • sss Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w zeszłym tygodniu coś mdliło i mega odbijanie,tkliwe piersi, ciągnięcie w brzuchu itp. A od poniedziałku nic wiec ja przerażona.... A dzisiaj siedzę w pracy i tak mi się odbija ze szok..... ( dla mnie to pocieszające).

Księguje i zerkam na tą stronkę ...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki;) Witamy Ep!c:) Jak tam dzisiaj u WaS?

EP!C lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Ja czytałam gdzieś ostatnio na forum, że lekarz powiedział pacjentce "to się zdarza stosunkowo często, więc nie ma się czym przejmować".
    Jakby mi jakiś tak powiedział to łoch! Odwinęłabym się mocno! Tak jakby powiedzieć osobie bliskiej, ze np. tata zginął w wypadku samochodowym, bo ludzie w ten sposób często giną.

Tak w ogóle dzisiaj obudziłam się pełna nadziei, że wszystko będzie dobrze ;)

Ludzie maja za przeproszeniem najeb...... w głowach, jak tak można to przechodzi ludzkie pojecie.

.........................................................................

ea895dd043.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Mi już nie jest przykro,bo teraz jestem już w 27 tygodniu:) i mamy książkowo rozwijająca się córkę w brzuchu:)

nie zwróciłam uwagi. Sorki jak bym Cię uraziła. Moja Droga to cieszę się razem z Toba

ea895dd043.png

Wysłany: 24 października 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elukkkcha245 co tam u ciebie to w poniedziałek idziesz do gina?

25.png
    Mili <3
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Elukkkcha245 co tam u ciebie to w poniedziałek idziesz do gina?

No zadzwonił do czy mogę przyjść w poniedziałek no cóż to tylko 2 dni
    aaaa byłam trochę zła już mi przeszło

ea895dd043.png

Wysłany: 24 października 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elukkkcha245 wrote:
    No zadzwonił do czy mogę przyjść w poniedziałek no cóż to tylko 2 dni
    aaaa byłam trochę zła już mi przeszło

No też bym sie wkurzyła.. kurcze tak mnie wysyfiło.. że jeszcze tak nie miałam nawet w czasie dojrzewania:( tyle wyprysków na policzkach cera szara okropna nie wiem czy nie pójść do kosmetyczki ale nie można kawitacji używać w ciąży kurcze..:(

25.png
    Mili <3
  • Viola Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam masakryczna cere teraz, może nie osyfilo mnie aż tak strasznie ale mam kilka syfków, no i cerę mam ziemistą, bladą i w ogóle jak patrzę do lustra to się sama siebie boję. Wyglądam niezdrowo po prostu, a dodatkowo mam koszmarne odrosty których nie chce robić teraz w I trymestrze, muszę przeczekać jeszcze przynajmniej 4 tygodnie. Dobrze że na razie jestem na L4....no i mam jeszcze obdarte paznokcie u stóp, umowilam się wczoraj na pedicure hybrydowy albo monofaze(robię na przemian) ale odwołałam bo się wystraszylam że może nie powinnam terax tego robić...

QUOTE=Truskaweczka250]No też bym sie wkurzyła.. kurcze tak mnie wysyfiło.. że jeszcze tak nie miałam nawet w czasie dojrzewania:( tyle wyprysków na policzkach cera szara okropna nie wiem czy nie pójść do kosmetyczki ale nie można kawitacji używać w ciąży kurcze..:([/QUOTE]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 15:14

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, jestem w poczekalni ;)
    zupelnie inny standard niz na nfz. kawa z ekspresu, wygodne kanapy, jasny salon.. ogromna lazienka z bidetem, tv i wifi. wow. jest kolejka wiec to potrwa ;)

Katarzyna87, Katha81, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisz potem szybko czy chłopczyk czy dziewczynka ;-)

Nieukowa wrote:
    zupelnie inny standard niz na nfz. kawa z ekspresu, wygodne kanapy, jasny salon.. ogromna lazienka z bidetem, tv i wifi. wow. jest kolejka wiec to potrwa ;)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Ja też mam masakryczna cere teraz, może nie osyfilo mnie aż tak strasznie ale mam kilka syfków, no i cerę mam ziemistą, bladą i w ogóle jak patrzę do lustra to się sama siebie boję. Wyglądam niezdrowo po prostu, a dodatkowo mam koszmarne odrosty których nie chce robić teraz w I trymestrze, muszę przeczekać jeszcze przynajmniej 4 tygodnie. Dobrze że na razie jestem na L4....no i mam jeszcze obdarte paznokcie u stóp, umowilam się wczoraj na pedicure hybrydowy albo monofaze(robię na przemian) ale odwołałam bo się wystraszylam że może nie powinnam terax tego robić...

QUOTE=Truskaweczka250]No też bym sie wkurzyła.. kurcze tak mnie wysyfiło.. że jeszcze tak nie miałam nawet w czasie dojrzewania:( tyle wyprysków na policzkach cera szara okropna nie wiem czy nie pójść do kosmetyczki ale nie można kawitacji używać w ciąży kurcze..:(
    [/QUOTE]

Violu mam to samo, jestem blada jak ściana, niewyraźna. Ja odrostów jeszcze nie mam ale też po 12 tc będę już musiała do fryzjera lecieć, albo znajdę takiego co do domu przyjeżdża

Viola lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Pisz potem szybko czy chłopczyk czy dziewczynka ;-)
    Viola to chyba za miesiac :)
    teraz blagam los o serducho. moze dostane zdjecia ;)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To był żarcik na rozpędzenie natrętnych myśli ;-)

Nieukowa wrote:
    Viola to chyba za miesiac :)
    teraz blagam los o serducho. moze dostane zdjecia ;)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:

U nas na nfz leci muzyczka releksacyjna, tez jest lazienka z bidetem, takze nie ma tragedii

preg.png[/url]
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola ja moze zadnych syfkow nie mam ale tez jestem blada i okropnie wygladam. I tak samo mam juz odrosty i niezrobione paznokcie :( ale trudno wytrzymam jeszcze te 3-4 tygodnie i bede grzecznie lezec :) dla fasolki.

Viola lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:

Na bogato ;) Przynajmniej pacjenci nie mogą narzekać, że się nudzą ;p

W gabinecie tego konowała jest bardzo ładnie, muzyczka relakacyjna, podwieszane sufity, kącik z gazetami, skórzane fotele.

W gabinecie mojej gin jest obskurnie, remont robiony w latacg 80tych, muzyka..fmm ostatnio leciało radio piekary - masakra ;p Ale sprzęt ma nowy. Widać inne priorytety. W tej lekarki płaci się za wizytę 80 zł, bez znaczenia czy z usg czy bez. Na pierwszej wizycie pytałam się po usg czy płacę, a ona na to, że u nich to jest "w cenie". Trzymają się zasady, że jakby coś znaleźli na badaniu na fotelu to musieliby i tak usg zrobić, a ktoś może być np nieprzygotowany na dodatkową kasę, więc nie biorą za to.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ