X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, ale się cieszę :) to super wiadomość! Jedz, jedz tylko nie za dwóch ;)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa to super, oby tak dalej :)

• Viola Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Truskaweczka my też mamy przymusowy post, lekarz na pierwszej wizycie zabronił seksu a potem już nie pytałam bo nawet jakby pozwolił to i taj bym się bała cokolwiek robić. Ale powiem ci że dzisiaj miałam zboczony sen wiec chyba jednak organizm się domaga ;-)

Truskaweczka250 wrote:
    Dziewczyny ja wiem ze jest już taki temat ale jakoś stanął 7 Października... chodzi o Seks w naszym wypadku, bo różne są zdania i niby nie ma przeciwwskazań..ale wiecie każdy inne ma na ten temat zdanie.

Jeśli chodzi o mnie to na początku nie było mowy bo sie bałam, i że to początek i wgl..ale od kilku dni mam tak ochotę..a dzisiaj sie obudziłam z taką chcicą że zaczęłam sie dobierać do M rano ale no znowu jak juz sie nakręcił to moje myśli ze może lepiej nie bo...cos.. nas zgasiły:( Boje sie a jednak tak jakoś już hormony moje wariują od takiego postu.

A w Waszym przypadku jak to wygląda?

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ekstra, nieźle wieści, ja dziś potwornie się czuje i w pracy nie byłam bo moja Majeczka się w nocy źle czuła. No ale teraz Oki. Dziś w nocy snily mi się jakieś głupoty bolała mnie noga, drewniala mi ręką. Potem mnie mdlilo teraz tez leżę i po obiedzie czuje się gorzej. a jak zjem za mało to mnie tak ściska w żołądku, ale dobrze ciesze się bo ostatnio tak nie miałam i wyszło źle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 17:29

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Wiesz Truskaweczka my też mamy przymusowy post, lekarz na pierwszej wizycie zabronił seksu a potem już nie pytałam bo nawet jakby pozwolił to i taj bym się bała cokolwiek robić. Ale powiem ci że dzisiaj miałam zboczony sen wiec chyba jednak organizm się domaga ;-)

No właśnie ja tez mam takie sny jakieś erotyczne i dlatego tak sie teraz zastanawiam czy by to zaszkodziło...ale jak piszą dziewczyny to może i ja jednak spróbuje:)

Viola, Katha81, Inesicia lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, superrrr świetna wiadomosc :D smacznego ;)

Co do seksu to ja mam zakaz po przestymulowaniu jajnikow ale ochota jest jak najbardziej ;o

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • sss Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ciesze sie bardzo....

Moj humor juz gorszy, jajniki kluja, sluz tez jakis taki hmmmm, poryczalam sie juz, maz pojechal do pracy....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Viola Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, gratulacje serducha :-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss, spokojnie, ja też czasami płaczę, a jaki masz śluz?

Wysłany: 24 października 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa w końcu pozytywne wieści od kilku dni:)

25.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny!
    Na początek: gratulacje dla wizytujących. Nieukowa, super wieści! Gratki dla wszystkich szczęśliwych, które podziwiały maleńkie serduszka. Jak ja już nie mogę się doczekać...:)

O cerze już pisałam. Normalnie czuję się jak siksa z podstawówki. Niby już wydawało mi się, że coś się poprawia, a dzisiaj rano znów czerwone krostki. Wyjątkowo robią mi się pod linią żuchwy i na szyi. Trudno, mam nadzieję, że to przejściowe. Za to włosy stały się grubsze i nie wypadają tak mocno. Zawsze rosły mi szybko, ale teraz już sama nie kontroluję tego. Idę w przyszłym tygodniu do fryzjerki, będzie w szoku ;)

A poza tym czuję się dobrze. Mój mąż bardzo lubi zupę ogórkową i dzisiaj postanowiłam mu ją ugotować. I wiecie co? Sama zjadłam wielką miseczkę kwaśniutkiej zupy i czuję się jak młody bóg. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 17:43

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieukowa - super, zazdraszczam ;) Czekamy na focię ;)

Mnie wcześniej lekarz mówił, że seks spoko, ale nie na ostro.
    Teraz mam zakaz...:(

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga87 ciezko mi okreslic duzo, wilgotny , jak kaszka kremowy ale taki nieczysty bialy. 2 razy mialam lekko rozowy ale doslaam duphaston. Ten stres mnie zabije normalnie, wczorajsz beta 6191 w normie, kolejna w poniedzalek.
    Nis mi sie nie chce , humoru zero tylko lezakuje teraz

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha, gineks do którego chodzę (na NFZ) przyjmuje razem z położną. Tzn. on wiadomo, lekarz, badania i te sprawy, a ona (pani Basia) prowadzi mu przychodnię i zajmuje się ciężarnymi. Więc ja mam takie dwa w jednym ;)
    Lekarz jest cudowny, ciepły, chętnie odpowiada na pytania, wspiera. Basia trochę chłodniejsza w obejściu, ale polubiłyśmy się raczej. Jedyny minus mojej przychodni jest taki, że nie robią na miejscu USG. Dlatego zazdroszczę trochę dziewczynom, które już podziwiały serduszka i całego człowieczka. Ja dopiero za 10-12 dni.
    Katha81 wrote:
    A czy ktoras z was ma juz umowiona wizyte z polozna? Niewiem jak to jest w Polsce bo mieszkam za granica i tu raz sie chodzi na wizyte do ginki a raz do poloznej. No i pierwsza wizyte mam juz 30.10.

• aga87 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda, ale mi narobiłaś ochoty na ogórkową, nie pamiętam kiedy jadłam ostatnio. Za to ja dziś upiekłam ciasto bananowe i już całe zniknęło, większość sama zjadłam ;) i piekłam też buraki, bo strasznie za mną chodziły ale szczerze to chyba jakieś kiepskie kupiłam bo nie smakowały mi za bardzo.

• sss Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie kupiłam pieczarki marynowane i czekaja. Slodkie to moze nieistniec..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sss, no dla mnie właśnie też. Jakoś na słodkie nie mam (póki co) apetytu. Ale zjadłam dzisiaj zielonego grejfruta (sweetie) i oszalałam. Co za wspaniały smak... no taki lekoo kwaśny, trochę gorzki, ale jednak słodycz też w sobie mający. Czuję, że odkrywam pewne smaki na nowo :)

Wysłany: 24 października 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rosołek w południe ugotowałam bo miałam ochotę a po południu brokuły bo też miałam ochotę:)

25.png
    Mili <3
  • sss Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeee. Dziewczyny ja chyba zaraz zrobie salatke z tymi pieczarkami, mmmmmm. Juz mi lepiej...;)

lauda lubi tę wiadomość

• sss Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co mi sie z tym suwakiem tu dzieje, widzicie go dobrze?

‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ