X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą cerą dziewczyny to i ja mam problem :( w pierwszej ciąży zrobiłam sobie oczyszczanie ale bez prądów i później miałam już ładną buzie, ale teraz nie wiem czy robić czy czekać i może samo minie w kolejnym trymestrze...

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam problematyczną cerę, nie widzę większej różnicy.

Hmm ciekawe czy Nieukowa już weszła ;p

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny to samo u mnie cera blada pełno wytrysków. No i oczywiście odrosty a nie wspomnę o paznokciach okropność ;-(

ea895dd043.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tak Was czytam to zaczynam się martwić, w sumie to cera jest jak zawsze, włosy ok, paznokcie nad wyraz ładne...

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna a w tym kalendarzu to same mamy wpisywac kolejne daty wizyt czy ty je wpisujesz?

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wpisujcie same ;) Specjalnie szukałam takiego, zeby każdy mógł dopisać co chce, edytować itp

Katha81 lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja paznokcie tez mam grubsze i wlosy. Tylko ze nie wypilowane i lakier schodzi ;) no i te odrosty :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 16:45

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoras z was ma juz umowiona wizyte z polozna? Niewiem jak to jest w Polsce bo mieszkam za granica i tu raz sie chodzi na wizyte do ginki a raz do poloznej. No i pierwsza wizyte mam juz 30.10.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak nie ma, ale moja teściowa jest położną, więc ja mam wizyty średnio raz w tygodniu ;D

kasika8303, Inesicia, Natka88, Z. lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ma wszystko pod kontrola ;)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wiem ze jest już taki temat ale jakoś stanął 7 Października... chodzi o Seks w naszym wypadku, bo różne są zdania i niby nie ma przeciwwskazań..ale wiecie każdy inne ma na ten temat zdanie.

Jeśli chodzi o mnie to na początku nie było mowy bo sie bałam, i że to początek i wgl..ale od kilku dni mam tak ochotę..a dzisiaj sie obudziłam z taką chcicą że zaczęłam sie dobierać do M rano ale no znowu jak juz sie nakręcił to moje myśli ze może lepiej nie bo...cos.. nas zgasiły:( Boje sie a jednak tak jakoś już hormony moje wariują od takiego postu.

A w Waszym przypadku jak to wygląda?

aga87 lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ciocia jest położną i byłą oddziałowa naszego szpitala, odbierała mi pierwszy poród i już ją pytałam czy bedzie przy nastepnym, ja jestem straszną panikarą i mam niski próg bólu, już się stresuje porodem choć fasolka taka mała wiec ciesze się ze ją mam.

Truskaweczka250, Katha81 lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna ja jestem anty komputerowa :-) mi ten kalendarz nie działa

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Dziewczyny ja wiem ze jest już taki temat ale jakoś stanął 7 Października... chodzi o Seks w naszym wypadku, bo różne są zdania i niby nie ma przeciwwskazań..ale wiecie każdy inne ma na ten temat zdanie.

Jeśli chodzi o mnie to na początku nie było mowy bo sie bałam, i że to początek i wgl..ale od kilku dni mam tak ochotę..a dzisiaj sie obudziłam z taką chcicą że zaczęłam sie dobierać do M rano ale no znowu jak juz sie nakręcił to moje myśli ze może lepiej nie bo...cos.. nas zgasiły:( Boje sie a jednak tak jakoś już hormony moje wariują od takiego postu.

Ja tam się nie hamuję, nie miałam żadnego okresu "ochronnego" i nic niepokojącego się nie dzieje - nie boli mnie brzuch, nie mam plamień - a jestem zrelaksowana i lepiej śpię. Moim zdaniem jeśli nic niepokojącego się nie dzieje to nie ma powodów do obaw - inaczej to by chyba ludzkość wyginęła ;)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png

Wysłany: 24 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Ja tam się nie hamuję, nie miałam żadnego okresu "ochronnego" i nic niepokojącego się nie dzieje - nie boli mnie brzuch, nie mam plamień - a jestem zrelaksowana i lepiej śpię. Moim zdaniem jeśli nic niepokojącego się nie dzieje to nie ma powodów do obaw - inaczej to by chyba ludzkość wyginęła ;)

No ja tez nie mam przeciwwskazań ale jakieś głupie mam myśli że jak będą skurcze w macicy to coś tam się stanie hehe słyszałam ze dzidziuś czuje tylko bujanie w macicy:)

25.png
    Mili <3
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:

:D hehe, ja mam to samo, moje libido wzrosło ostatnio :) jeśli o mnie chodzi to narazie dopóki nic sie nie dzieje to jak najbardziej to robimy, czasem sie nad tym zastanawiam ale jednak mysle ze jesli niema przeciwwskazań to można to robić, a pytałaś lekarza?

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 października 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga87 wrote:
    :D hehe, ja mam to samo, moje libido wzrosło ostatnio :) jeśli o mnie chodzi to narazie dopóki nic sie nie dzieje to jak najbardziej to robimy, czasem sie nad tym zastanawiam ale jednak mysle ze jesli niema przeciwwskazań to można to robić, a pytałaś lekarza?

Nie pytałam ale mówił że wszystko jest z maluszkiem ok czyli sama sobie stwierdziłam ze nic sie nie dzieje ale jakąś blokadę mam ;/

25.png
    Mili <3
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli seks nie jest jakiś hardcorowy :P to nie powinno się nic stać, tak myślę.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie rozpisaly :)
    ja mam cerd tradzikowa wiec u mnie syfy nic nowego.

A teraz niusy: jest bejbik! 8,85mm, idealnie na 6t6d ;)
    na prawym jajniku spore cialko zolte, maluch w tylozgieciu wiec nie mam parcia na mocz :)
    Slyszalam i widzialam serducho, fhr 145 udersen na minute.

ALE CZAD!

Zdjecia wieczorem bo siedze w kfc na dworcu :) Zachcianka ciazowa, normalnie tu nie jadam :)

aga87, Moniaa, Katarzyna87, Eowena, Toxey, Z., Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png

Wysłany: 24 października 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga87 wrote:
    Jeśli seks nie jest jakiś hardcorowy :P to nie powinno się nic stać, tak myślę.
    No Raczej:) a pewnie będzie to tak wyglądać jak pierwszy raz delikatnie i ze stresem hehehe

aga87, Viola, Katha81, elukkkcha245 lubią tę wiadomość

25.png
    Mili <3
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ