X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Dziewczyny ja już po usg i wszystko dobrze :) Mikołaj na pewno kluską nie jest bo waży około 2300 g i lekarz powiedział że wg niego nie powinien mieć więcej niż 3000-3200g, jednak na ten moment waży prawidłowo. We wtorek mam jeszcze usg u gina od cięcia, więc zobaczymy czy coś się zmieni i jak on go zmierzy :)
    gratuluje pozytywnej wizyty :)
    kurde skąd moja tą wagę ma :P

Rozalia lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane :-) dziękuję w imieniu synka za komplementy :-) powiem szczerze że on na zdjęciach wydaje się może na większego,ale na prawdę jest maleńki :-)
    Mnie dziś wypuścili do domu,ale nie tak sobie wyobrażałam powrót. Bo maluszek musiał zostać jeszcze na obserwacji,a jeszcze na dodatek dostał żółtaczke i musi leżeć pod lampami. Powiem wam że ciężko mi strasznie,beczeć mi się chce bez przerwy. Tęsknię za nim bardzo. Mam nadzieję że szybko go wypuszcza. Ale z drugiej strony tłumaczę sobie że przecież tam jest pod dobrą opieką. Z wagi troszkę zjechał,ale mówią że to normalne.
    Mnie się w ogóle nie przydały te podpaski poporodowe,ani te majty z siatki bo dosłownie wszystko było w szpitalu. Można było brać wszystko co się chciało w dowolnych ilościach. Teraz już właściwie używam zwykłe podpaski,bo krwawienie już jest mniejsze. Przez ten cholerny antybiotyk chyba znowu grzybek wraca,na szczęście mam w domu dobrą maść.
    Z laktacja już trochę lepiej,bo coraz więcej mleczka się pojawia :-)
    U mnie jeżeli chodzi o odejście czopu,to też nie bardzo zauważyłam u siebie. U mnie to wyglądało tak,że leżałam sobie przed tv z mężem,w pewnym momencie usłyszałam jakby coś strzelilo mi w brzuchu i w tym samym momencie zabolało mbie w krzyżu. Zdziwiona wstałam i zaraz zaczęło cieknąć,biegiem do wc a tam znowu się polało. Krzycze do męża że chyba dziś do pracy nie pójdzie :-) bo on nocki ma. Szybko poszłam pod prysznic a tam już lało się ze mnie mocno i to z krwią. Panika straszna. A mój to o mało na zawał nie zszedł :-) do szpitala jechał na wszystkich czerwonych światłach,także nie jeden mandat pewnie przyjdzie :-)
    Sorki że tak chaotycznie pisze,ale tak po prostu mi się przypomina co chciałam wam napisać.
    Aha,teraz z jednej strony cieszę się z tego że ta szyjka mi się skróciła i mały był ułożony tak nisko,bo chyba przez to poród poszedł w miarę szybko. No i z rozwarciem 2cm wytrzymałam równy tydzień :-P
    Dziewczyny trzymam kciuki za was wszystkie i życzę równie szybkich porodów. O bólu się zapomina szybko więc każda da radę.
    Jakby coś to pytajcie może będę w stanie coś podpowiedzieć.
    Trzymajcie się ciepło.
    Teraz już niestety nie mam dla was tyle czasu ale w miarę możliwości będę was odwiedzać.
    Pozdrawiam

Rozalia, Sista, Marcia86, Joasia:), maglic, Aka81, Viola, Inesicia, karolinka85, karolina0522, Nieukowa, gucio, Z., nenette, Nikonka, amarranta, dorcia8919, sss, Lilianka27, Scintilla lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Sista Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta87 wrote:
    Sliczne macie wozeczki kobitki.
    Tu w Belgii moj maz moze byc na cc przy mnie od poczatku do wyjecia z brzuszka malej tylko przy podaniu znieczulenia poprosza go o opuszczenie sali, ale wiecie przeraza mnie ze Julka bedzie ze mna caly czas po cc bo tu nie zabieraja dzieci tylko jak sie ja zajmowac skoro pionizacja jest po 24hxnw4pc0znf5j74rp.png

Pionizujją po 24h?? Długo :/ Twój maz bedzie z Tobą w szpitalu, czy tylko przy porodzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 21:36

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 09:57

Joasia:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek dlaczego małego zostawili. Czy wiadomo ile dni bedzie w szpitalu. I dlaczego nie mogłaś zostać z nim.
    Oczywiście kciuki bardzo mocno zaciśniete aby synuś jak najszybciej był z Wami w domku.

Kochanie pamiętaj, że my rodzimy w PL i tu musimy wszelkie higieniczne rzeczy mieć własne. W Niemczech widać inne realia.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek dzielna jesteś !

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Pionizujją po 24h?? Długo :/ Twój maz bedzie z Tobą w szpitalu, czy tylko przy porodzie?
    Moj maz pojedzie ze mna 01.06 na 6.30 do szpitala i zostanie pewnie caly dzien , niestety pozniej wroci bo mamy synka 5latka ktory zostanie z moja kolezanka a tu w Belgii nie mamy nikogo z rodziny Nastepnego dnia czyli wtorek mysle ze wpadnie popoludniu moze z malym ale na niedlugo pewnie potem juz wstane wiec moze bedzie ok.

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly78 wrote:
    Sliczne wozeczki!

Canecorso o jakich majtkach piszesz? Wlasnie do mnie dotarlo ze ja wszystkie moje mam takie niskie do linii bikini i musze cos dokupic

O takich Kochana:
    http://www.aptekagemini.pl/majtki-higieniczne-poporodowe-38-40-2-sztuki.html
    Wszystkie moje kolezanki polecają, dodatkowo na szkole rodzenia mówili, że dużo lepsze niż te z Canpola

lilly78 lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie potrafiła bym zostawić w szpitalu dziecka może dlatego ze w Polsce opieka kiepska

Joasia:) lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie. Przymierzyłam i dla mnie ok. Wydają sie idealne po cc. Mam ten plus, że wiem gdzie ( jak wysoko) jest blizna i czego mam oczekiwać po majtoszkach ;)
    http://www.aptekagemini.pl/canpol-wielorazowe-siateczkowe-majtki-poporodowe-rozmiar-s-m-2-sztuki.html

8i3c359cwyn5_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 22:28

karolina0522, Viola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia jak tam Leon ;) udało sie przekonać synka do opuszczenia apatramentu ?

• Muniek Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera tutaj opieka jest naprawdę wspaniała,nie ma nawet co porównywać. Wiadomo że serce mi pęka że Samuelek nie jest ze mną,ale wiem że tam jest bezpieczny i dbają o niego.
    Musiał zostać bo tak- jest wczesniakiem i to dla nich podstawowy powód,dla nich nie jest ważne że mały może dobrą ma wage idt. Urodził się za wcześnie i chcą go poobserwować. Leży sobie może nie w typowym inkubatorze,ale takiej jakby cieplarce. Jest podpiety to takiego urządzenia które tylko tętno mierzy. Badali mu też krew,bo bali się czy go nie zarazilam infekcja na którą mam właśnie antybiotyk. No i dziś okazało się że dostał żółtaczke więc tak czy siak musiałby zostać w szpitalu. Jeżeli wszystko będzie dobrze to w poniedziałek będziemy mogli zabrać go do domku.
    Joasiu no tak wiem jak jest w Pl,trochę to smutne że taka przepaść dzieli te dwa kraje.
    Dobranoc kochane,ja idę się doić :-) potem spać bo o 4w nocy powtórka :-)

Joasia:), szczesliwamama, karolina0522, Ania1704, Rozalia, Z., Viola, karolinka85, dorcia8919 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek w takim razie życze żeby te dwa dni, do wyjscia Samuelka, minęły "w mgnieniu oka"

Aneta87 lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek oby szybko minęło i Samuelek szybko wyszedł ze szpitala. Ja za to trzymam kciuki.

Scintilla będzie dobrze.

Monia no kluseczka u Ciebie mieszka :-) moja we wt miała 3 kg

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem obrażona na Leona, nie słucha mnie w ogóle. Wierci się zamiast wyłazić. Muniek jak chodziłaś z rozwarciem 2cm tydzień to może dla mnie nadzieja, bo ja się dowiedziałam o tym w poniedziałek. Już w dupie z datą, niech on wyłazi, bo się czuję do dupy. Jestem zła, chce mi się spać, wszystko mnie boli, nie mogę się podnieść z barłogu i wszystko mnie wkurza. Jutro z rana idę na bazar na zakupy, potem obiad i tort na niedziele będe robić więc może coś się ruszy. Tort ma być spóźniony urodzinowy mojego R. bo 5 maja nie było jak zrobić, ale nie będę miała nic przeciwko temu żebym ja była w szpitalu a reszta tu balowała urodziny Radka i Leona !
    Już myłam okna, ugniatałam ciasto, zmywałam szmatą podłogę, umyłam okna i pozmywałam gary. Tylko mnie bardziej boli WSZYSTKO a Leon sobie tańcuje o.O

• Katiś Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś mnie Tak naszło na wspomnienia. Życzę Wam szczęśliwych rozwiązań :)
    Ja już moja krolewne tule od ponad 3 miesięcy. Miałam cc po trudnym porodZie sn do 10 cm.
    Cieszcie się brzuchami i kopniaczkami, bo jednak tego brakuje. Wiadomo ma się dzidzi koło siebie, ale tęskno czasem za ruchami.
    No to tak parę słów od lutowej mamuśki :)

Aneta87, Joasia:), Nieukowa, CaneCorso, karolina0522, Inesicia, Sista, Aka81, A1984, dorcia8919, .aś., sss lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia biedulka chatka sprzatnieta a Leos nie chce wcale wyjsc Lobuziak z niego JeszcE w sumie ma dwadziescia minut albo zrobi ci niespodzianke na dzien matki moze ... Dobranoc kochane spokojnych i maluszkowych snow xnw4pc0znf5j74rp.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech Zyrcia nie poradzisz :) juz teraz maluch rzadzi naszymi planami :D

Ja mialam wczoraj giga zgage w nocy, wiec wnioskuje ze maly wcale nie ma zamiaru schodzic nizej na razie :)
    Na dzis mam plan sadzenia pomidorow i porzadkowania szafy, ciekawa jestem ile zrobie zanim sie zasapie :)
    No i kumpela na grilla wpada po poludniu. Skrzydelka siemjuz w coca coli marynuja :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam o poranku!
    Moja noc do bani, dzidzia kopała tak że dwa razy krzyknęłam, poza tym prawie całą noc nie spałam, pewnie przez moje obżarstwo. Chciałabym pochwalić się zakupem mojego męża, ważnym pewnie dla tych dziewczyn, które tak jak ja mają dość daleko do Ikei:
    naf4oy9a5ssp_t.jpg

Z., gosi_a, Ania1704, maglic, A1984, Aneta87 lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia doczekasz sie,nie przejmuj się tak. Zobaczysz zatesknisz za brzuszkiem i ciążą. Ile ja narzekałam żeby w końcu urodzić,a teraz najchętniej synka z powrotem bym tam wsadzila. Brakuje mi tych kopniakow jego :-( może jak już będzie w domku to inaczej będzie.
    Miłego dnia,my właśnie jedziemy do naszego słonka. Dziękujemy za kciuki :-)

Z., Sista, nenette, Rozalia, karolinka85, gucio, A1984, Joasia:), maglic, Nieukowa, dorcia8919, lilly78, Aneta87 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
‹‹ 1149 1150 1151 1152 1153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ