X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Dada Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wszystkiego dobrego.daj znac jak Synek.

Ja kolejna noc nie przespana plecy bolą ,biodra bolą :( ja juz powoli tez mam dosc :/

Życzę Wam udanej soboty.

Ja jutro jade do babci M na 80te ur macie jakis pomysł co kupic ?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek powodzonka, cieszę się że możesz już obserwować, jak Twoje maleństwo rośnie.

Dada pomysłu nie mam, ale ponoć Biovital czy Doppelherz to zawsze dobry prezent.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się o poranku :)

Wszystkim mamusiom składam jeszcze raz gratulacje i nie mogę się napatrzeć na Wasze słodkie dzieci. Chłopcy są po prostu przepiękni i aż chciałabym zobaczyć moją lokatorkę, ale jeszcze niech te 3 tygodnie posiedzi spokojnie.

Scintilla, podpompują Cię tam trochę i zobaczysz, że wszystko się unormuje. Powodzenia dziewczyno!!

Sista, Tobie też życzę zdrówka, żeby wątroba się zregenerowała i żeby wyniki wróciły do norm.

Nieukowa- mega z Ciebie ogrodnik :) Ja mam do wysadzenia kwiatki na balkon, ale czekam jeszcze na cieplejsze dni, bo nawet przymrozki w nocy u nas zapowiadali.

Zyrcia- Leon może czeka na dzień matki i wtedy się wykluje, nie wyganiaj go bo jeszcze chłopak walnie focha i po terminie się urodzi :) Podobno długie spacery działają cuda i oczywiście dużo sexu :)

Mi też jest coraz ciężej, ale to głównie dlatego, że od 3 dni nie mogę się położyć wcześniej niż o 24, bo dopada mnie giga zgaga, a do tego mam tzw. cofki. Ostatni posiłek o 22 muszę jeść, bo cukier by mnie rano zaskoczył. Nie jem dużo, a i tak jest do bani.

Dzisiaj skończyłam 34 tydzień więc oby jeszcze 3 i niech wyskakuje moje maleństwo :)
    Śmigamy dzisiaj na targi dziecięce, może dokupimy wanienkę w końcu, lampkę nocną i letnią kołderkę, bo widziałam gdzieś w necie. Także miłego dnia Kobietki!!

Sista, Ania1704, Rozalia, karolinka85, Joasia:), maglic, dorcia8919 lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja wczoraj wybrałam się z koleżanką na zakupy i tak mi dały w kość, że w nocy bolaly mnie wszystkie mięśnie :-( do tego wszystkiego trzy okropne skurcze łydek, mi na szczęście zgaga trochę ustapila nawet wczoraj zauważyłam, że brzuch mi się obniżył!
    Muniek jeszcze chwila i będziecie wszyscy razem w domu, kciuki zacisniete aby stało się to jak najszybciej :-)
    Mi w nocy śniła się moja córka, lezalysmy sobie w łóżku ja do niej coś mówię a ona mi na to odpowiada - Tatusia :-\

Sista, Marcia86, Aneta87 lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny u mnie 35 tydzień na pasku :) Noc taka sobie, zaraz wyruszamy w trase więc życzę Wam pięknego, słonecznego weekendu :) buziak!

Ania1704, Sista, Inesicia, gosi_a, nenette, Z., A1984, maglic, dorcia8919, karolinka85, lilly78 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    Ja nadal w dwupaku. Byłam wczoraj w gabinecie mojego gina, odebrać książeczkę ciazy i te nieszczęsne wyniki badan, na wypadek konieczności odwiedzin na IP. Mam w niedziele/poniedziałek zrobić ponownie badania i w poniedziałek zadzwonić z wynikiem. No i tak sobie myśle, ze ja wyniku nie poprawie w trzy dni, moze gdybym miała trzy tygodnie, to dieta dałaby rade. Tak wiec nastawiam sie na szpital, ale ufam, ze na tydzien i przed porodem jeszcze wyjdę.

Ale dość smetow, bo mamy sobotę, Olga sie rusza. Co prawda leniwie, ale ja juz sie uspokoiłam, troche poruszalam, wiec dziewczyna nie wariuje. Chyba akcję kącik przeniesiemy na jutro, bo dziś taka piękna pogoda, az szkoda w domu siedzieć. choc tymczasem M. śpi.

Nadine - odezwij sie, bo zaczynam sie martwić. Nie było Cie na SR i mam nadzieje, ze Hania nie che byc w naszym gronie pierwsza Dziewczynka :):)

Muniek - dwa dni szybko minie, a Samuel jest pod bardzo dobra opieka. Sprawdza, czy wszystko dobrze sie rozwija, żółtaczka minie i w poniedziałek będziecie juz wszyscy w domku:)

Zyrcia - wpisałaś Leona na listę czerwcowa, wiec sie grzecznie nie wyrywa. Jestes silna, zdrowa, to Cie jeszcze troche wyssa od środka ;) Każdy dzien w Twoim brzuchu jest milion razy zdrowszy niż na tym świecie, wiec gdzie on tu sie bedzie rodził :):):) U mojej siostry był nisko brzuch od trzech tygodni, sex, liście malin, spacery po górach, mycie podłóg, joga, tance na piłce, prośby, zaklęcia, ktg co drugi dzien. A Leon i tak wyszedł 12 dni po terminie, moze Leony tak maja :):):):)

Szpitalne Dziewczyny, jak tam? Suzana - Ty juz w domu, czy tulisz Córeczkę?

Miłego i słonecznego dnia !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :) miłego weekendu :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agawera Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj za duzo chyba sprzątałam wieczore mnie mogłam juz siedziec nawet piłka na chwile dawała ulge położyłam sie wczesniej i bolało mnie pod wszem w okolicy kanału :( myslałam ze przejdzie po nocy o 4 pobudka do wc i dalej bolał poszłam dalej spac o 9 Wera mnie obudziła bo chciała gumki do zabawy i brzuch twardy od pepka w dół po toalecie troche zmiekł ale nadal twardy

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ładny dzionek się szykuje :D
    Przeglądam prognozy ale nie widzę nigdzie przymrozka - więc chyba jednak już czas coś posadzić :)

U mnie skończony 36tc... no to odliczanie czas na serio zacząć!

Joasia:), maglic, Sista, dorcia8919, karolinka85 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziennn dobry mamuski :)
    U mnie noc duper, spalam jak zabita. Jedyny moj problem to brzuch od razu pod cyckami i dusznosci, nic a nic sie nie obnizyl i marze zeby zlazl nizej do Bozeny, moze wtedy zlapie oddech pelna piersia :D
    Co do czopa to chyba nie czop, cisza spokoj u mnie. Nic sie nie dzieje a szkoda, wczoraj myslalam ze po czarach tatusia ruszy -ale nie :/ zawzial sie i siedzi tam.
    Nie pozostaje mi nic innego jak napisac -NUDNO MI, NIE MA CO ROBIC - wszystko gotowe :D

Z., karolina0522, dorcia8919, zapah_ciszy, nenette, .aś., karolinka85, Joasia:), Nieukowa, Scintilla lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Sista, nie martw się, nic się nie zapowiada na rychły poród, chociaż stwierdziłam, że już nie ma się co zanadto oszczędzać, wczoraj na zakupach zrobiłam tyle kilometrów z trochę ciężkimi siatami, że wieczorem myślałam, że stopy mi odpadną :) no i utknęłam w korku, dlatego mnie nie było :)

wczoraj byłam na pierwszym ktg i ostatnich badaniach :) na ktg zero skurczu, 10 może zdarzyła się raz przez całe 20 minut, no i morfologia książkowa, aż byłam pełna podziwu, że nic nie wystaje poza normy :)

taki piękny dzień, a M w pracy i nie mam co z sobą zrobić :(

A co do wywoływania porodu, właśnie wczoraj o tym rozmawiałam z koleżanką, że to tak naprawdę pic na wodę, jak już się bardzo chce :) bo ona robiła po kilka kilometrów dziennie, sprzątanie, seks i tak dalej, a i tak urodziła w 43 tygodniu :) więc wychodzi na to że trzeba nie chcieć urodzić za wcześnie to wtedy maluchy robią na przekór :)

tak czy owak, trzymam kciuki za wywoływanie i za zatrzymywanie porodów :)

maglic, Z., Sista, dorcia8919, nenette, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o mamo 43 ?

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czemu jej nie wywołali ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwamama wrote:
    o mamo 43 ?
    Też sie przeraziłam, dokładnie 42+3 :)
    Mam nadzieję że nas to nie czeka :)

Agawera, nic nie wskazywało że coś jest nie tak, więc czekali. Dopiero jak miała mieć na drugi dzień cesarkę, to Mały chyba wystraszył się skalpela i urodził się w nocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 10:18

szczesliwamama, Sista lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:

Agawera, nic nie wskazywało że coś jest nie tak, więc czekali. Dopiero jak miała mieć na drugi dzień cesarkę, to Mały chyba wystraszył się skalpela i urodził się w nocy :)

zobaczymy ze juz niedługo czy ktoś zaszaleje

szczesliwamama lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png

Wysłany: 16 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:

jej,to strasznie dlugo,ale moja pierwsza ciaza byla zakonczona po 41 tyg w sumie ;/ ale to 6 lat temu ...a obecnie to ja osobiscie ide rodzic we wtorek :P ale dumnie dobrnelismy do 38 skonczonego tygodnia,bo tu jest ciaza tydzien mlodsza ...:)

Wysłany: 16 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kwestia nosidelka bo maz bardzo chce uzywac,znajoma polecila nam bardzo goraco ten,ale mi osobiscie cena nie pasuje ,troche za duzo ,czy macie jakies inne propozycje...?
    http://scandinavianbaby.pl/product-pol-1347-BABYBJORN-WE-nosidelko-ergonomiczne-NOWOSC-.googleshoppingpl.html?gclid=Cj0KEQjwstaqBRCT38DWpZjJotIBEiQAERS6_LmaIkTAkr8fdqo1Oeb68sczTeciZ2ySimbYExWKjocaAto38P8HAQ

• aghata Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się ze szpitalnego wyra. Ginekolodzy i pediatrzy podjęli decyzję ze mogę iść do domu....jupiiii!!! Mały zdrowy wszystko ok ja jakoś sobie radzę a w szpitalu to tylko zaraza więc lepiej dochodzić do formy w domku.

dorcia8919, Marcia86, szczesliwamama, A1984, gucio, maglic, Inesicia, nenette, Aka81, Sista, karolinka85, Z., Joasia:), gosi_a, sss, Nieukowa lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa wiem ze to głupie z tym imieniem ze tak ciągle zmieniam ale zrobiłam opinię wśród rodziny i znajomych i więcej głosów było na Antka Antosia Tosia itd itp więc tak zostawiamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 10:46

dorcia8919, szczesliwamama, gucio, Inesicia, Sista, karolinka85, Z., Joasia:) lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana i ja. W sumie już bliżej południa, ale się witam!

Nocka dość kiepska. Siku co chwilę, gdy już zasnęłam odezwał się ząb. A popołudniu już było lepiej. Potem grill u znajomych też nie bolało, a potem dał o sobie znać. Liczę, że dziś da mi nieco spokoju bo idziemy na urodzinowego grilla, a potem na pożegnalnego bo kolega wylatuje do NY i wolałabym nie zamulać.

Po narodzinach małego idę te cholerstwa wszystkie wyrwać, choć nie każdy wyszedł mi do końca. Ale chociaż będę miała spokój.

Idę zjeść jakieś śniadanie.
    Miłego dnia!

szczesliwamama, maglic lubią tę wiadomość

‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ