Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się o poranku
Wszystkim mamusiom składam jeszcze raz gratulacje i nie mogę się napatrzeć na Wasze słodkie dzieci. Chłopcy są po prostu przepiękni i aż chciałabym zobaczyć moją lokatorkę, ale jeszcze niech te 3 tygodnie posiedzi spokojnie.
Scintilla, podpompują Cię tam trochę i zobaczysz, że wszystko się unormuje. Powodzenia dziewczyno!!
Sista, Tobie też życzę zdrówka, żeby wątroba się zregenerowała i żeby wyniki wróciły do norm.
Nieukowa- mega z Ciebie ogrodnikJa mam do wysadzenia kwiatki na balkon, ale czekam jeszcze na cieplejsze dni, bo nawet przymrozki w nocy u nas zapowiadali.
Zyrcia- Leon może czeka na dzień matki i wtedy się wykluje, nie wyganiaj go bo jeszcze chłopak walnie focha i po terminie się urodziPodobno długie spacery działają cuda i oczywiście dużo sexu
Mi też jest coraz ciężej, ale to głównie dlatego, że od 3 dni nie mogę się położyć wcześniej niż o 24, bo dopada mnie giga zgaga, a do tego mam tzw. cofki. Ostatni posiłek o 22 muszę jeść, bo cukier by mnie rano zaskoczył. Nie jem dużo, a i tak jest do bani.
Dzisiaj skończyłam 34 tydzień więc oby jeszcze 3 i niech wyskakuje moje maleństwo
Śmigamy dzisiaj na targi dziecięce, może dokupimy wanienkę w końcu, lampkę nocną i letnią kołderkę, bo widziałam gdzieś w necie. Także miłego dnia Kobietki!!Sista, Ania1704, Rozalia, karolinka85, Joasia:), maglic, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej! Ja wczoraj wybrałam się z koleżanką na zakupy i tak mi dały w kość, że w nocy bolaly mnie wszystkie mięśnie
do tego wszystkiego trzy okropne skurcze łydek, mi na szczęście zgaga trochę ustapila nawet wczoraj zauważyłam, że brzuch mi się obniżył!
Muniek jeszcze chwila i będziecie wszyscy razem w domu, kciuki zacisniete aby stało się to jak najszybciej
Mi w nocy śniła się moja córka, lezalysmy sobie w łóżku ja do niej coś mówię a ona mi na to odpowiada - Tatusia
Sista, Marcia86, Aneta87 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny u mnie 35 tydzień na pasku
Noc taka sobie, zaraz wyruszamy w trase więc życzę Wam pięknego, słonecznego weekendu
buziak!
Ania1704, Sista, Inesicia, gosi_a, nenette, Z., A1984, maglic, dorcia8919, karolinka85, lilly78 lubią tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczynki,
Ja nadal w dwupaku. Byłam wczoraj w gabinecie mojego gina, odebrać książeczkę ciazy i te nieszczęsne wyniki badan, na wypadek konieczności odwiedzin na IP. Mam w niedziele/poniedziałek zrobić ponownie badania i w poniedziałek zadzwonić z wynikiem. No i tak sobie myśle, ze ja wyniku nie poprawie w trzy dni, moze gdybym miała trzy tygodnie, to dieta dałaby rade. Tak wiec nastawiam sie na szpital, ale ufam, ze na tydzien i przed porodem jeszcze wyjdę.
Ale dość smetow, bo mamy sobotę, Olga sie rusza. Co prawda leniwie, ale ja juz sie uspokoiłam, troche poruszalam, wiec dziewczyna nie wariuje. Chyba akcję kącik przeniesiemy na jutro, bo dziś taka piękna pogoda, az szkoda w domu siedzieć. choc tymczasem M. śpi.
Nadine - odezwij sie, bo zaczynam sie martwić. Nie było Cie na SR i mam nadzieje, ze Hania nie che byc w naszym gronie pierwsza Dziewczynka
Muniek - dwa dni szybko minie, a Samuel jest pod bardzo dobra opieka. Sprawdza, czy wszystko dobrze sie rozwija, żółtaczka minie i w poniedziałek będziecie juz wszyscy w domku:)
Zyrcia - wpisałaś Leona na listę czerwcowa, wiec sie grzecznie nie wyrywa. Jestes silna, zdrowa, to Cie jeszcze troche wyssa od środkaKażdy dzien w Twoim brzuchu jest milion razy zdrowszy niż na tym świecie, wiec gdzie on tu sie bedzie rodził
U mojej siostry był nisko brzuch od trzech tygodni, sex, liście malin, spacery po górach, mycie podłóg, joga, tance na piłce, prośby, zaklęcia, ktg co drugi dzien. A Leon i tak wyszedł 12 dni po terminie, moze Leony tak maja
Szpitalne Dziewczyny, jak tam? Suzana - Ty juz w domu, czy tulisz Córeczkę?
Miłego i słonecznego dnia !!! -
wczoraj za duzo chyba sprzątałam wieczore mnie mogłam juz siedziec nawet piłka na chwile dawała ulge położyłam sie wczesniej i bolało mnie pod wszem w okolicy kanału
myslałam ze przejdzie po nocy o 4 pobudka do wc i dalej bolał poszłam dalej spac o 9 Wera mnie obudziła bo chciała gumki do zabawy i brzuch twardy od pepka w dół po toalecie troche zmiekł ale nadal twardy
-
Ale ładny dzionek się szykuje
Przeglądam prognozy ale nie widzę nigdzie przymrozka - więc chyba jednak już czas coś posadzić
U mnie skończony 36tc... no to odliczanie czas na serio zacząć!Joasia:), maglic, Sista, dorcia8919, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
Dziennn dobry mamuski
U mnie noc duper, spalam jak zabita. Jedyny moj problem to brzuch od razu pod cyckami i dusznosci, nic a nic sie nie obnizyl i marze zeby zlazl nizej do Bozeny, moze wtedy zlapie oddech pelna piersia
Co do czopa to chyba nie czop, cisza spokoj u mnie. Nic sie nie dzieje a szkoda, wczoraj myslalam ze po czarach tatusia ruszy -ale niezawzial sie i siedzi tam.
Nie pozostaje mi nic innego jak napisac -NUDNO MI, NIE MA CO ROBIC - wszystko gotoweZ., karolina0522, dorcia8919, zapah_ciszy, nenette, .aś., karolinka85, Joasia:), Nieukowa, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Sista, nie martw się, nic się nie zapowiada na rychły poród, chociaż stwierdziłam, że już nie ma się co zanadto oszczędzać, wczoraj na zakupach zrobiłam tyle kilometrów z trochę ciężkimi siatami, że wieczorem myślałam, że stopy mi odpadnąno i utknęłam w korku, dlatego mnie nie było
wczoraj byłam na pierwszym ktg i ostatnich badaniachna ktg zero skurczu, 10 może zdarzyła się raz przez całe 20 minut, no i morfologia książkowa, aż byłam pełna podziwu, że nic nie wystaje poza normy
taki piękny dzień, a M w pracy i nie mam co z sobą zrobić
A co do wywoływania porodu, właśnie wczoraj o tym rozmawiałam z koleżanką, że to tak naprawdę pic na wodę, jak już się bardzo chcebo ona robiła po kilka kilometrów dziennie, sprzątanie, seks i tak dalej, a i tak urodziła w 43 tygodniu
więc wychodzi na to że trzeba nie chcieć urodzić za wcześnie to wtedy maluchy robią na przekór
tak czy owak, trzymam kciuki za wywoływanie i za zatrzymywanie porodówmaglic, Z., Sista, dorcia8919, nenette, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
szczesliwamama wrote:o mamo 43 ?
Mam nadzieję że nas to nie czeka
Agawera, nic nie wskazywało że coś jest nie tak, więc czekali. Dopiero jak miała mieć na drugi dzień cesarkę, to Mały chyba wystraszył się skalpela i urodził się w nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 10:18
szczesliwamama, Sista lubią tę wiadomość
-
nadine24 wrote:Też sie przeraziłam, dokładnie 42+3
Agawera, nic nie wskazywało że coś jest nie tak, więc czekali. Dopiero jak miała mieć na drugi dzień cesarkę, to Mały chyba wystraszył się skalpela i urodził się w nocy
zobaczymy ze juz niedługo czy ktoś zaszalejeszczesliwamama lubi tę wiadomość
-
nadine24 wrote:Też sie przeraziłam, dokładnie 42+3
Agawera, nic nie wskazywało że coś jest nie tak, więc czekali. Dopiero jak miała mieć na drugi dzień cesarkę, to Mały chyba wystraszył się skalpela i urodził się w nocy
jej,to strasznie dlugo,ale moja pierwsza ciaza byla zakonczona po 41 tyg w sumie ;/ ale to 6 lat temu ...a obecnie to ja osobiscie ide rodzic we wtorekale dumnie dobrnelismy do 38 skonczonego tygodnia,bo tu jest ciaza tydzien mlodsza ...
[/url]
-
dziewczyny kwestia nosidelka bo maz bardzo chce uzywac,znajoma polecila nam bardzo goraco ten,ale mi osobiscie cena nie pasuje ,troche za duzo ,czy macie jakies inne propozycje...?
http://scandinavianbaby.pl/product-pol-1347-BABYBJORN-WE-nosidelko-ergonomiczne-NOWOSC-.googleshoppingpl.html?gclid=Cj0KEQjwstaqBRCT38DWpZjJotIBEiQAERS6_LmaIkTAkr8fdqo1Oeb68sczTeciZ2ySimbYExWKjocaAto38P8HAQ[/url]
-
Witamy się ze szpitalnego wyra. Ginekolodzy i pediatrzy podjęli decyzję ze mogę iść do domu....jupiiii!!! Mały zdrowy wszystko ok ja jakoś sobie radzę a w szpitalu to tylko zaraza więc lepiej dochodzić do formy w domku.
dorcia8919, Marcia86, szczesliwamama, A1984, gucio, maglic, Inesicia, nenette, Aka81, Sista, karolinka85, Z., Joasia:), gosi_a, sss, Nieukowa lubią tę wiadomość
[/url]
-
Aaa wiem ze to głupie z tym imieniem ze tak ciągle zmieniam ale zrobiłam opinię wśród rodziny i znajomych i więcej głosów było na Antka Antosia Tosia itd itp więc tak zostawiamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 10:46
dorcia8919, szczesliwamama, gucio, Inesicia, Sista, karolinka85, Z., Joasia:) lubią tę wiadomość
[/url]
-
Witam się z rana i ja. W sumie już bliżej południa, ale się witam!
Nocka dość kiepska. Siku co chwilę, gdy już zasnęłam odezwał się ząb. A popołudniu już było lepiej. Potem grill u znajomych też nie bolało, a potem dał o sobie znać. Liczę, że dziś da mi nieco spokoju bo idziemy na urodzinowego grilla, a potem na pożegnalnego bo kolega wylatuje do NY i wolałabym nie zamulać.
Po narodzinach małego idę te cholerstwa wszystkie wyrwać, choć nie każdy wyszedł mi do końca. Ale chociaż będę miała spokój.
Idę zjeść jakieś śniadanie.
Miłego dnia!szczesliwamama, maglic lubią tę wiadomość