Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
szczesliwamama wrote:dziewczyny kwestia nosidelka bo maz bardzo chce uzywac,znajoma polecila nam bardzo goraco ten,ale mi osobiscie cena nie pasuje ,troche za duzo ,czy macie jakies inne propozycje...?
http://scandinavianbaby.pl/product-pol-1347-BABYBJORN-WE-nosidelko-ergonomiczne-NOWOSC-.googleshoppingpl.html?gclid=Cj0KEQjwstaqBRCT38DWpZjJotIBEiQAERS6_LmaIkTAkr8fdqo1Oeb68sczTeciZ2ySimbYExWKjocaAto38P8HAQ
Niestety za dobre nosidelko ergonomiczne , nie typowe wisiadlo trzeba zapłacić... Moja koleżanka tez to poleca, ale doradcy hustowi nie wymieniają tej marki jako nosidełko ergonomiczne. Na pewno nie wsadzilabym tam niemowlaka, bo do nosidelka wkładamy dziecko jak juz samo siedzi. Maluch musi mieć pozycje żabki i wygięte Piecki w łuk a to nosidelko jest sztywne. No i nie wolno nosić dzieci przodem do świata a takie zdjęcia tez widziałem na reklamach babybjorn i moja koleżanka tez tak nosiła. Dziecko strasznie wisiało. Na szczęście nosili sporadycznie.
Ja tez szukam nosidelka, ale na początek chusta
Agawera, ja właśnie tez tak miałam we wtorek w nocy, wstawalam chyba co 2 godziny i rano dalej brzuch napięty i wzielam no SPE. Położna mówi ze to mogły być te skurcze przepowiadające, bo u mnie jeszcze plecy w krzyżu bolaly.
Zyrcia, niech leoś jeszcze po siedzi parę dni, bo gdzie mu będzie lepiej
Taka ładna pogoda dziś ze chyba zaraz jade po kwiatki na balkon z mamą.
Miłego dniaszczesliwamama, gucio lubią tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
aghata wrote:Witamy się ze szpitalnego wyra. Ginekolodzy i pediatrzy podjęli decyzję ze mogę iść do domu....jupiiii!!! Mały zdrowy wszystko ok ja jakoś sobie radzę a w szpitalu to tylko zaraza więc lepiej dochodzić do formy w domku.
ale super !!!! cudownie,ze mozecie juz isc do domu ...teraz to bedzie bajkajak sie czujesz ? ja cala drze,bo we wtorek kolej na moja cc
jest sie czego bac ;P? jak go karmilas ,skoro rana boli ? o to sie martwie najbardziej ze nie bede miala jak nim manewrowac ...
[/url]
-
Marcia86 wrote:Niestety za dobre nosidelko ergonomiczne , nie typowe wisiadlo trzeba zapłacić... Moja koleżanka tez to poleca, ale doradcy hustowi nie wymieniają tej marki jako nosidełko ergonomiczne. Na pewno nie wsadzilabym tam niemowlaka, bo do nosidelka wkładamy dziecko jak juz samo siedzi. Maluch musi mieć pozycje żabki i wygięte Piecki w łuk a to nosidelko jest sztywne. No i nie wolno nosić dzieci przodem do świata a takie zdjęcia tez widziałem na reklamach babybjorn i moja koleżanka tez tak nosiła. Dziecko strasznie wisiało. Na szczęście nosili sporadycznie.
Ja tez szukam nosidelka, ale na początek chusta
Agawera, ja właśnie tez tak miałam we wtorek w nocy, wstawalam chyba co 2 godziny i rano dalej brzuch napięty i wzielam no SPE. Położna mówi ze to mogły być te skurcze przepowiadające, bo u mnie jeszcze plecy w krzyżu bolaly.
Zyrcia, niech leoś jeszcze po siedzi parę dni, bo gdzie mu będzie lepiej
Taka ładna pogoda dziś ze chyba zaraz jade po kwiatki na balkon z mamą.
Miłego dnia
wiesz plecy i biodra i krocze bola codziennie przyzwyczajam sie ale twardnienie jest dla mnie nowosci a no i od 4 dni boli glowa ,słyszałam ze jak sie miało bołe przepowiadajace to w ciagu tygodnia pooród ale nie pamietam kto to mowił
do 4czerwca Zosia msi dac rade a najlepiej dłużej bowtedy zaczynam 37tc -
Dzień dobry Dziewczyny! Piękny dziś dzień się zapowiada, a my mamy dziś brzuchową sesję, przekładaną już od miesiąca. Jestem już bardzo dorodna także pewnie wyjdzie śmiesznie.
Czy któraś z Was zna się na chustach? Chciałabym jakąś zakupić ale pojęcia nie mam jaką i czy nową czy używaną? Generalnie ma służyć dla mnie (162) i dla męża (190), od pierwszych dni po zewnętrznej stronie brzucha Młodego. Polecacie coś? Z góry dziękuję.
Aaaa, moja koleżanka co rodziła 2 tyg temu mówiła że bardzo się przyda rolka papieru kuchennego, do wszystkiego - do wytarcia siebie, dziecka itp. I poleca kupić dobrze trzymające wysokie majtki bokserki bo inne jej nie trzymały podkładów poporodowych a podobno niezły wodospad był
Miłej soboty Brzuchatki i Świerze Mamusie!maglic, nenette, dorcia8919, karolinka85, Z. lubią tę wiadomość
-
agawera wrote:wiesz plecy i biodra i krocze bola codziennie przyzwyczajam sie ale twardnienie jest dla mnie nowosci a no i od 4 dni boli glowa ,słyszałam ze jak sie miało bołe przepowiadajace to w ciagu tygodnia pooród ale nie pamietam kto to mowił
do 4czerwca Zosia msi dac rade a najlepiej dłużej bowtedy zaczynam 37tc
No ja tez jeszcze nie zamierzam rodzic, jeszcze 2 tyg przynajmniejagawera lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
A1984 wrote:Czy któraś z Was zna się na chustach? Chciałabym jakąś zakupić ale pojęcia nie mam jaką i czy nową czy używaną? Generalnie ma służyć dla mnie (162) i dla męża (190), od pierwszych dni po zewnętrznej stronie brzucha Młodego. Polecacie coś? Z góry dziękuję.
Mi bardzo pomogły w wyborze dziewczyny z grup chustowych na fb (m.in. https://www.facebook.com/groups/chusty.polska/ ). Jeśli elastyczna to lepiej nowa, ja za poleceniem dziewczyn z grupy kupiłam Pentelkę na allegro (50-60zł), bo podobno nie ma co przepłacać, a jakościowo jest super. Jeśli chciałabyś tkaną, to lepsza używana, bo jest już "złamana", tzn. łatwiej się ją mota. Teoretycznie na lato lepsza tkana, bo elastyczna ma tylko jedno wiązanie, które jest trzywarstwowe, ale ja wolałam na starcie sobie trochę ułatwić i wybrałam elastyczną mimo to. Jak maluchowi się spodoba zawsze można szybko dokupić jakąś porządną tkanąJeśli chodzi o rozmiar to już musiałabyś pytać dziewczyn na fb, bo lepiej się na tym znają
agawera, gucio, A1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa będę się decydować na lennylamb tkana. Ja mam 175 cm i musze mieć L. Mam pożyczone na początek chustę od koleżanki M i jest trochę krótka a na męża to juz zdecydowanie za krótka. Podobno z chusta mi to jest tak że im dłużej używana bo tym lepiej złamana
Z zakupem poczekam bo chcę sprawdzić najpierw czy Mały będzie chciał w chuście siedzieć. Moja sąsiadka zaczęła w 3 miesiącu i to była chyba za późno bo się już nie dał w niej nosić.
A1984 lubi tę wiadomość
-
aghata super, że możecie iść już do domu.
A1984 powodzenia na sesji. A i czekamy jeszcze na zdjęcia ślubne
U mnie żadnych konkretnych skurczów przepowiadających chyba jeszcze nie było. Na początku myślałam, że nie ma innej możliwości niż taka, że urodzę mniej więcej 20.05 ale póki co nic na to nie wskazuje. M dziś w pracy, a ja już wszystko ogarnęłam, pozmywałam, ugotuję jakąś zupę i nuda. Zostało jeszcze jedno okno do umycia, ale to już robota dla M bo sama niestety nie dam rady go ogarnąć. Najpierw musiałabym zdjąć z parapetu sprzęt grający i drukarki, a tego nie tykam. Jakby Mała była już z nami to nie miałabym czasu na marudzenie. Od tygodnia nie maluję paznokci bo przecież "na pewno zaraz urodzę", ale dziś chyba pomaluję. Przynajmniej bezbarwnym.A1984 lubi tę wiadomość
-
szczesliwamama wrote:ale super !!!! cudownie,ze mozecie juz isc do domu ...teraz to bedzie bajka
jak sie czujesz ? ja cala drze,bo we wtorek kolej na moja cc
jest sie czego bac ;P? jak go karmilas ,skoro rana boli ? o to sie martwie najbardziej ze nie bede miala jak nim manewrowac ...
Samej operacji nie trzeba się bac tylko ta rana potem jak już ja czuć i ta pionizacja dla mnie to był koszmar ale każda inaczej to odczuwa może u was będzie lepiejale jak już się stanie na nogi to z godziny na godzinę jest lepiej...rana boli a karmić trzeba ja wolalam w.dzień na siedzaco kladlam poduszke na kolana, nogi na wózek co woza w nim dziecko i karmilam.
Joasia:), Viola lubią tę wiadomość
[/url]
-
co do karmienia po cc my mieliśmy szczescie przy Weronice urodziłam ja po 2 w nocy na noc ja zabrali ja byłam w sali pooperacyjnej oddali mi ją ok 6 rano a w tedy powoli dochodziłam do siebie i odczuwałam powoli nogi wiec nie było tragicznie pierwsze karmienie było na leżąco a później jakoś poszło tylko co najgorzej wspominam to kolki
szczesliwamama lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jestem z Wami, trzymam za wszystkie kciuki i rozpakowane i nie
Jeśli chodzi o mnie to czuję się tak tragicznie, że ledwo chodzę. Nie wiem co jest grane, jestem w stanie tylko leżeć i spać. Mała wariuje i to mnie podtrzymuje na duchu, ale generalnie to masakra.Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
agawera wrote:ze względu na te moje boleści zamierzam nic nie robić i leżakowac moze przestanie, musze wytrzymac do czwartku na szczescie Zosia sie rusza wiec chyba to nie poród
kurczę, to chyba taki dzień dziś, bo mnie też zaczęło boleć miesiączkowo podbrzusze (najwyższy czas!), ale bez żadnych skurczy i wręcz przeciwnie - zabieram się za sprzątanie bo już nie mogę patrzeć na ten bałagan
Niunia może się przeciągnęła dziś ze 2 razy i to by było na tyle, może rodzę ?
haha, brzuch w końcu już ponad tydzień jest obniżony i ciśnie mi na dół
-
nadine24 wrote:kurczę, to chyba taki dzień dziś, bo mnie też zaczęło boleć miesiączkowo podbrzusze (najwyższy czas!
), ale bez żadnych skurczy i wręcz przeciwnie - zabieram się za sprzątanie bo już nie mogę patrzeć na ten bałagan
Niunia może się przeciągnęła dziś ze 2 razy i to by było na tyle, może rodzę ?
haha, brzuch w końcu już ponad tydzień jest obniżony i ciśnie mi na dół
wczoraj szalałam z porządkiem i obawiam się że to dzisiejsze konsekwencje