X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój M chyba się boi porodu, bo zamiast sprzątać, kazał mi się iść powygrzewać z książką na balkon :D niesamowite :D

.aś., A1984 lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata super ze wychodzicie do domku ;)

Agawera ja tez dosc czesto mam twardy brzuch :( w nocy jak sie budze na siku to prawie zawsze jest twardy..ale potem ustepuje i tak w kolko..
    Poki bole,skurcze nie sa bolesne to jest ok .. Takze mysle ze do ciazy donoszonej wytrwamy ;)

A ja juz od wczoraj mam zajebisty weekend..za sprawa meza..ktory niewiem jakim cudem rozwalil mi tel.tzn.ekran dotykowy popekal mi takze powstala "pajeczynka".. Zajebiscie..ekranu raczej do niego nie kupie..a na nowy szkoda mi kasy bo wolalabym przeznaczyc ja dla synka..chociazby na lezaczek tiny love 3w1..
    Nosz ku...jakbym nie miala na co kasy wydac :( a tel. mi potrzebny bo korzystam na nim z neta i wogole.. Dobrze ze mialam folie ochronna to nakleilam sobie zeby sie nie rozsypala ta pajeczynka..i trzyma ale mnie wkur...bo ja dbam o swoje rzeczy i uwazam na nie..a tu ktos przez chwile nieuwagi rozwali :(
    Takze na tyle...

Zycze Wam milego weekendu...a tym ktore juz sie nudza szybkich porodow :)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    a mój M chyba się boi porodu, bo zamiast sprzątać, kazał mi się iść powygrzewać z książką na balkon :D niesamowite :D

juz musiałam nie moglam patrzeć na bałagan , wypadało by umyc kafelki w kuchni i łazience i umyc szafki

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w sobotę, my z mężem robimy balkon, Mają pojechała z kuzynka do nich, mamy trochę spokoju. Kolyske mi przywieźli fotelik wczoraj pozyczylismy od męża brata. No i chyba to wszystko narazie. Coś się suwaczki pozacinaly. Mój Jas tez dziś leniwy czasami się powierci, ale powiem Wam, że bym chciała sprzątać, czyścić ustawiać, przestawiać a nie mam siły, bo co wstanę się rusze to mnie zakluje, zaboli, masakra. Jeszcze do 27 mają i 37 tydzień wtedy zaszaleje ze szmata.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sobotni słoneczny dzień :)

Dzisiejszy dzień przeznaczam na porządki. Mój charakter nie pozwala na bałagan, wiec gonie męża do przeze mnie zaplanowanych czynności. Niestety wytrzymał tylko 2 godz moich "natychmiastowych próśb " ;) i pod pretekstem kończenia projektu uciekł do firmy. Na szczęście, pomył okna w kuchnio- salonie, lodówkę i balkon, resztę zrobię sama :)

Narazie czuje się dość dobrze. Ból pleców odpuścił, nic nie boli w pachwinach, to korzystam i sprzątam "po swojemu" :)
    Obiadek mam gotowy.. wczorajszą botwinkę i ruskie pierogi.

Na 17" moi mężczyźni idą do fryzjera, bo jutro idziemy na komunie.

Agata super, że wychodzicie do domku. Buziaczki dla Antosia ( śliczne imię ).

Muniek jak tam Samuel ? Dla niego rownież buziaki od forumowych cioć :)

Madziu za Dominiczka kciuki nadal mocno zaciśniete :)

Miłego dnia :)

• zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w sobotę!
    Ja dziś oddałam mocz i zrobiłam morfologię. Na to wyglądam, że już ostatnią w tej ciąży.

Dziś 37 tydzień skończony i jakoś taka spokojniejsza się z tego powodu zrobiłam. Także ciąża donoszona. Mam nadzieje, że i Wam (tym "młodszym") szybciutko do tego czasu zleci czas.

gosi_a, Joasia:), Z., nenette, maglic, karolinka85 lubią tę wiadomość

relgh371nuuw2sg6.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pomoc w temacie chust :*

Monia bawcie się z przyszłym Tatą dobrze ;-)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 09:57

Joasia:) lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jedziemy do Podlesic na rower, tzn. M. na rower a ja na kocyk. Kącik zmontowany, materiały z łóżeczka susza sie na balkonie. A wieczorem zabieram sie za literki...A pogoda zbyt piękna na siedzenie w domu :) A w drodze powrotnej Ikea, dokupić muszę pudełka białe, pokrowiec na łóżko i wieszaczki na sukienki Olgi :)
    Słonecznego dnia !!!

A1984, lilly78, dorcia8919, karolinka85 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecane zdjęcia
    Majówka - opalamy Borysa
    5qehzh6grdmd_t.jpg

Poślubny spacer
    dctege34b4op_t.jpg

I ślub (nie wklejałam bo niecierpię tych zdjęć, okropne kolory wyszły, wszytsko jest pomarańczowo jaskrawe :/)
    jq7s07487kty_t.jpg

sss, Joasia:), Z., lilly78, Viola, dorcia8919, agawera, Inesicia, Suna, zapah_ciszy, Alorrene13, nenette, zyrcia, Sista, karolinka85, gucio, Lilianka27, maglic, karolina0522, Aka81, Aneta87, Nieukowa, angel-84, Rozalia, Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Ja po zakupach obiadku, nawet placek z truskawkami uipieklam. Teraz leze bo mnie dziwnie kłuje spojenie i boje sie o ta szxyjkw a wizyta za 1,5 tygodnia. Potem do tesciowej na imieniny a rano tate zawiesc do szpitala bo bedzie mial operacje na kregosłup.

Ja dzis nie sprzatam w poniedzialek z mezem posprzatamy bo ma na nocke ale syf mnie wnerwia ale za wczesnie zeby latac z mopem heee...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Viola Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine, moj już sie nie może doczekać ale jest jak ta dziewica: chciałabym a boje się ;-) Tez mi nic kompletnie nie pozwala robic zebym broń Boze nie zaczela rodzic ;-)
    nadine24 wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 18:39

nadine24 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, zdjęcia sa zarabiste. Wygladacie wszyscy na mega wyluzowanych, mina swiadkowej bezcenna ;-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata, fajnie ze juz masz cala te procedurę za soba. Ale ci zazdroszczę. ..wszystkiego, ze masz juz synusia ze soba, ze jestes juz po CC, ze wychodzisz ze szpitala...no nic my czekamy na swoja kolej :-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Nadine, moj już sie nie może doczekać ale jest jak ta dziewica: chciałabym a boje się ;-) Tez mi nic kompletnie robic zebym brob Boze nie zaczela rodzic ;-)
    no ja nie wiem czym oni się tak stresują :D

Viola lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    My nadal 3mamy kciuki za szybkie "terminowe" porody i zdrowe bobaski <3

Muniek - wiem co czujesz bo ja w takiej "rozłące" z synkiem funkcjonuję już ponad 6 tygodni..masz na tyle dobrze, że już niedługo zabierzesz Małego do domu/ u Nas jeszcze to trochę potrwa - mam nadzieję, że już niedługo ;)

A u Nas z dnia na dzień lepiej. Ostatnio Dominik jest taki niespokojny i płaczliwy ale to prawdopodobnie może być od tej złamanej nóżki - chociaż nóżka się zrosła to na zamianę pogody może Go "drażnić" - tak jak u dorosłego człowieka, szczerze nie wiem jak to jest bo nigdy nic złamanego nie miałam ale ponoć mówią, że tak jest..no i na to dostaje paracetamol przeciwbólowo.
    No i dziś Słonko zmieniło oddział i jest na patologii noworodka - ostatni etap przed wyjściem do domu :)
    No i dziś była pierwsza (nie zamierzona - tak wyszło bo Mały tak płakał i to była próba uspokojenia Go) próba "ssania cyca". Nawet ładnie chwytał brodawkę ale denerwował się i uciekała Mu z buźki, to położna przyłożyła smoczek od butelki do brodawki to tak się zassał, że nawet mleko leciało i chyba trochę się napoił i uspokoił.
    I dziś pierwszy raz karmiłam Malucha butelką :)
    Miałam dzień pełen wrażeń :)
    Nadal prosimy o kciuki i modlitwę - My pamiętamy o Was. We wt. czeka Dominika kontrola okulistyczna mocno wierzymy w to, że nie pojawiły się większe zmiany i oczka są w porządku :)
    Pozdrawiamy <3
    Ps: ostatnio rzucił mi się temat "opieki dla taty na mamę" nie wiem jak u Was w szpitalu ale u mnie było tak, że po weekendzie (byłam wypisana w sb do tego to był weekend wielkanocny) poszłam do sekretariatu i tam pani wypisała mężowi tę opiekę - to jest w formie L4. Natomiast moja szwagierka (inna miejscowość) jak rodziła w dzień "roboczy" po porodzie mówiła lekarzowi, że takie coś potrzebuje..więc z tego co się orientuję nie wypisuje tego nasz gin prowadzący.ale szpital.

gosi_a, Sista, karolinka85, zapah_ciszy, Inesicia, Aka81, nenette, Ania1704, Nieukowa, Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Dziękuję za pomoc w temacie chust :*

Monia bawcie się z przyszłym Tatą dobrze ;-)
    heheheh tylko, że ja sie jeszcze nie zgodziłam na jego propozycje :P
    bo sie ... boje :D bo w końcu jakby coś to to bd wcześniak a wolę, żeby sie donosiła :P oj jakie to wszystko trudne :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia wczesniak jest do 34tc a po 34tc juz dzieckiem przedwczesnie urodzonym.. ;)
    Co nie zmienia faktu ze lepiej poczekac do dnia donoszonej ciazy.. ;)

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka to nieprawda. To też wcześniaki tylko późne. http://wczesniaki.org.pl/pl,wczesniaki i z tego co wiem to te dzieci w szpitalu też są uważane za wcześniaki. Co więcej, dzieci urodzone np 36+5 to nadal dzieci za wcześnie urodzone i przysługują im różne przywileje (np te ze szczepieniami).

a zresztą, grunt, żeby zdrowe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 19:14

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As i to wczesniak i to.. ;) ale do 34 mowia wczesniak a po 34 ze przedwczesnie urodzony.. Bo po 34 juz przewaznie dziecko ma dobrze rozwiniete plucka..a przed 34 raczej nie..
    Ten po 34 jest tylko dogrzewany w cieplarce a ten przed lezy w inkubatorze..
    Zreszta wszystko zalezy od dziecka..ale przewaznie tak jest ;)

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ