X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka serdecznie Ci gratuluję :-D Szymus witamy na świecie :-)
    Marcia najlepsze życzenia w dniu Twego święta :-D
    Ja dziś mam ostatnią wizytę u stomatologa przed porodem, kurcze boli mnie pod zebrem nawet jak leżę a do tej pory to przynosiło mi ulgę :-\ od kilku dni nie mam na nic siły nie wiem od czego tak jest :-(
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia :-D

karolinka85, Marcia86 lubią tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :)

Marcia wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek :) !
    Ja też mam dziś wizytę u gina, proszę o kciuki, bo będzie pobierany GBS :/
    Też mam mniej siły ostatnio, i martwię się aby tej energii na poród starczyło.
    Karolinko obys jak najszybciej zobaczyła Szymusia na własne oczy i mogła przytulić ! Miłego Dnia Dziołszki ;)

karolinka85, gucio, Inesicia, maglic, Scintilla, Marcia86, Rozalia lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odwiozlam Maje do przedszkola, zjadłam śniadanie i się kładę jeszcze. A co, już nie mam siły nigdzie jeździć, dziś się może wkoncu spakuje. ale teraz tak myślę, że u mnie to normalne ja torbę z Mają pakowałam jak dostałam skurczyw 40 tyg i czekałam na Rafala i zdążyłam
    To może teraz tez tak zrobię, ale wczoraj tak coś mi było nie tak, że sama nie wiem czy nie urodze wcześniej tym razem.
    Miłego dnia dziewczyny

• Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny
    Gratulacje dla Karolinki super ze z maluszkiem wszystko wporzadku, niech sie opala ;)
    Marcia spelnienia marzen i wszystkiego co najlepsze
    Trzymam kciuki za dzisiejsza cesarke
    Pozdrawiam i milego dniaxnw4pc0znf5j74rp.png

Marcia86, karolinka85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia mozesz uzupelnic:

Czarnaa urodzila coreczke 3kg 56cm w 37tc+4.

Pozdrawiam i gratuluje Wam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 09:23

Nieukowa, Katha81, Joasia:), Sista, Rozalia, nenette, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina mega gratulacje :) synuś ma sie dobrze i to najważniejsze. Życze aby ból rany szybko odpuścił i bezbolesnego pionizowania.

Marcia kochanie wszystkiego najlepszego, szczęśliwego i lekkiego porodu :)

Szcześliwamamo za dzisiejszy Wasz dzień trzymamy kciuki :) czekamy na wieści.

U nas bez zmian. Bolą stopy, Bożena i kręgosłup.... a i burza hormonów które czasem sa nie do opanowania. Wczoraj szykowałam ciuszki do wyjscia dla Julki i ryczałam. Jakaś euforia szczęścia ze juz za chwile bedzie z nami :)

Plany na dziś to leniuchowanie na balkonie.

Wam życze miłego, słonecznego dnia :)

A i kciuki zaciśniete za wizyty, badania i kobietki szpitalne.

Marcia86, karolinka85, Sista, Rozalia, nenette lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jaki ukrop będzie... już teraz jest tak gorąco że nie idzie wysiedzieć na dworze, a to dopiero 9:00 ;/

Zmywam się zaraz na pocztę, ale aż mi się odechciewa taki upał...

Marcia, najlepszego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 09:14

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia byłaś dzielna. Ogromne gratulacje :) 3maj się dzielnie :*

Marcia wszystkiego naj naj :-)

Żyrcia nic do mnie nie pisała, więc raczej nie rodziła, ale gdyby co dam na pewno znać :)

Miłego dnia!

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko gratuluję synka. Cieszę się, że wszystko z Szymusiem w porządku. Trzymajcie się.
    Marcia wszystkiego najlepszego w dniu urodzin.
    Muniek mam nadzieję, że Samuel szybko dojdzie do takiego stanu, że będą mogli go wypisać ze szpitala.
    Zyrcia co u Was?
    My dziś zaczynamy 39 tydzień i w nocy biodra dały mi się mocno we znaki, ale teraz jest już ok. M ma wolne więc rano poszedł po świeże pieczywko (przy okazji kupił pączki), zrobił śniadanko, teraz pojechał odebrać odznakę honorowego krwiodawcy a jak wróci to mam obiecany spacer. Mam nadzieję, że będzie padać dopiero po południu i zdążymy się przejść. Malutka w brzuchu szaleje, a ja jednak po cichu liczę, że najpóźniej w przyszłym tygodniu urodzę bo NUDZI MI SIĘ ;)

maglic, Marcia86, karolinka85, Rozalia, nenette lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Viola Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, gratulacje!!! zbieraj siły teraz mamuśka bo przed tobą cudowny ale i wymagający czas.
    Co do porodu przedwczesnego to ja jestem po 3 poronieniach i też sie trzymam w dwupaku i szczerze mówiąc mój gin nigdy nie mówił ze z tego powodu mogę wcześniej rodzic. Ja myślę że to raczej czeste infekcje przyczyniaja się do skurczy i tym samym szybszej akcji porodowej. Tak mi kiedys gin odpowiedział na moje pytanie co powoduje poronienia i wczesne porody po 20 tygodniu. Niestety bakterie źle wpływają na szyjkę.

karolinka85 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojojoj a tu znow sie dzieje :)

Karolinka serdecznie gratuluje i zycze szybkiego powrotu do formy.

Marcia 100 lat :)

Ja wczoraj bylam na usg. Synek jednak nie taki duzy jak przypuszczalam (inny lekarz inny pomiar :/ juz nic nie wiem) wazy 3240g ale brzuszek nadal 11mm wiekszy niz glowka :( niby taka jego natura.
    Ustawiony prawidlowo w pozycji startowej do porodu :) i naciska dosc mocno na szyjke. Lekarka czula glowke :)
    Z powodu tego brzuszka i ze jestem mala i waska mam wskazanie do cc. Czekam teraz na telefon od lekarki...z terminem cc na ok 14-10 dni przed. Jesli sie wczesniej zacznie to mam jechac do kliniki i wtedy zbadaja i dadza mi wybor czy chce jednak sn czy cc.

Z., Scintilla, maglic, dorcia8919, Marcia86, sss, karolinka85, Rozalia, nenette lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ale dlaczego niby Czarna ma wpisane ze 43 tydzień, napewno nie była po terminie. Na suwaczku dzisiaj ma 37t6d a urodziła w niedziele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 09:12

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wieści z rana.
    Karolinko - ogromne gratulacje - życzę Ci abyś szybko dostała synka na stałe tak żebyście mogli się uczyć siebie nawzajem - szczerze wierzę w to, że nasz Forumowy Bocian nad Wami czuwa i niedługo wyjdziecie do domu :)!

Marcia - przyłączam się do życzeń urodzinowych - Wszystkiego czego pragniesz!

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Viola Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia, 100 lat, oraz szybkiego i łatwego porodu :-)
    Szczęśliwamama, a za ciebie trzymamy kciuki dzisiaj i ja osobiście mocno zazdroszczę spotkania z dzidzią :-)

Marcia86 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia - wszystkiego najlepszego :*

Karolinko - super, że Szymuś jest w tak dobrej formie :D pogrzeje się trochę i będziecie się tuliiić :) ZAZDROSZCZĘ!

Inesicia - <piona> my też 39 tydzień, dolegliwości podobne - tylko mój jakiś mało ruchliwy, wypchnie nogi raz na jakiś czas i koniec :( może ma lenia?:D

Też macie wrażenie, że w ciąży jesteście z 5 lat? :D

Joasia:), Z., karolinka85, Rozalia, Inesicia, Alorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny

nie dam rady was nadrobić bo dużo piszecie:)
    wszystkim mamusiom gratuluję i życzę żeby pociechy rosły zdrowo

Ja spędziłam miesiąc w szpitalu z tą nieszczęsną cholestazą, opieka dobra często ktg, usg i oczywiście tabletek jem garściami Niunia moja tydzień temu ważyła 2700g Wyniki badań nie spadły do normy ale wypisali mnie na tydzień góra dwa i przed porodem będę musiała wrócić na oddział Ale najważniejsze żeby nasza córa była zdrowa:)

Viola, karolinka85, Katha81, dorcia8919, gosi_a, sss, Alorrene13, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Ej ale dlaczego niby Czarna ma wpisane ze 43 tydzień, napewno nie była po terminie. Na suwaczku dzisiaj ma 37t6d a urodziła w niedziele.

wybacz przestwily mi sie cyferki 37+4

Joasia:) lubi tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna urodzila w 37+4 :)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie spokojnie :) słowo wybacz chyba nad wyrost :)
    A dla Czarnej ogromne gratulacje :)

Cassie lubi tę wiadomość

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko gratulacje !! Teraz juz tylko z górki ;) niech Szymuś się ładnie wygrzewa w cieplarce :)
    Dziękuje dziewczyny za życzenia :) teraz na pewno poród nie będzie taki zły ;)

karolinka85 lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
‹‹ 1169 1170 1171 1172 1173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ