X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia sto lat i porodu szybkiego ale w terminie :)

Marcia86 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2626 wrote:
    Witam dziewczyny

nie dam rady was nadrobić bo dużo piszecie:)
    wszystkim mamusiom gratuluję i życzę żeby pociechy rosły zdrowo

Ja spędziłam miesiąc w szpitalu z tą nieszczęsną cholestazą, opieka dobra często ktg, usg i oczywiście tabletek jem garściami Niunia moja tydzień temu ważyła 2700g Wyniki badań nie spadły do normy ale wypisali mnie na tydzień góra dwa i przed porodem będę musiała wrócić na oddział Ale najważniejsze żeby nasza córa była zdrowa:)

Stokrotka, jako, ze ja mam podejrzenie cholestazy, mam pytanko. Jakie masz, miałaś wyniki Alt, ASP, Bilirubiny i fosfotazy, kiedy lekarze podjęli decyzje o Twojej hospitalizacji?

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola gratulacje!

Marcia 100lat!

karolinka85, Marcia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina pamiętaj teraz kiedy leżysz po operacji nie podnoś głowy, bo w przeciwnym razie ból głowy bedzie dokuczał mocno. Pewnie położna o tym mówiła.,

karolinka85 lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry Dziewczynki,
    Nowy poranek i Nowy Chłopczyk na świecie :) Karolinko - ogromne gratulacje !!! Tak sie martwiłaś przez cała ciąże i teraz masz juz swoje Szczescie na świecie. Juz niedługo będziecie razem w domku 24h na dobę. Duzo zdrówka dla Ciebie i Szymusia !!!

Marcia - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Spelnienia najskrytszych marzeń i szybkiego porodu !!! :):):)

Maglic - ja mam wręcz odwrotnie, mam wrażenie, ze moja ciaza trwa zaledwie trzy miesiące. Strasznie szybko minął mi ten czas, a za trzy tygodnie juz szpital i spotkanie z Królewna :):):):)

Miłego dnia dla wszystkich Mamusiek :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 09:50

maglic, Joasia:), Rozalia, dorcia8919, gosi_a, Alorrene13, karolinka85, Z., Marcia86, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko gratuluję! Niech Szymonek zdrowo rośnie i da mamusi pospać jak już opuścicie szpital :)

Marcia sto lat i spełnienia marzeń :*

U nas lekka noc, synek mało aktywny ale on ma tak ciągle że trzeba go czymś pobudzać :) Na dworze podobno 26 stopni więc dla mnie i mojego brzucha zdecydowanie za dużo ;) No ale jest dziś plan kupić kwiatki na balkon, bo w końcu urodzę i tego nie załatwię. Dopadly mnie od kilku dni mdłości ale to podobno normalne, mama mówi że brzuch mi mocno opadł ale ja gotowa nie jestem ;) Wczoraj odebrałam ostatnią morfologie i wszystko w normie, teraz zostaje tylko czekać...

maglic, gosi_a, Alorrene13, karolinka85, Z., nenette lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic ja wręcz przeciwnie mam wrażenie, że dopiero co usłyszałam od gina "Gratuluję, jest Pani w ciąży", a teraz poród tuż tuż. Mama dzwoni mniej więcej co drugi dzień i ciągle dopytuje czy jeszcze jestem w domu.
    Jutro usg więc zobaczymy co słychać u naszej Kruszynki.

maglic, Sista, Alorrene13, Z., nenette lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka wielkie gratulacje dla Ciebie i Szymka!! 10 punktów, wow zdrowy chłopak!!!

karolinka85 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesica, Suzana - czekamy na Wasze Córeczki :) Mamy pięciu Chłopców, a tylko jedna Dziewczynkę, a mówią, ze to Chłopcom sie nie spieszy i wychodzą po czasie :):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Jezu jaki ukrop będzie... już teraz jest tak gorąco że nie idzie wysiedzieć na dworze, a to dopiero 9:00 ;/

Zmywam się zaraz na pocztę, ale aż mi się odechciewa taki upał...

Marcia, najlepszego!
    Gdzie Ty mieszkasz Nieukowa?? U nas we Wrocku zachmurzone niebo, przewidywane opady dzisiaj i przez kolejne dni...
    Marcia moje najszczersze życzenia urodziowe!
    Karolinka gratuluję dziesięciopunktowego synka, dobrze że już masz to wszystko za sobą.
    Ja w nocy spac nie mogę, bo wieczorami za dużo się najadam i bzdury mi się śnią.
    Ponadto bolą biodra (wcześniej nie wiedziałam co macie na myśli jak o tym pisałyście)
    Dzisiaj mam wizytę u okulisty, bo jestem byłym krótkowidzem. Kobieta zbada dno oka i mam nadzieję, że wskazań do cc nie będzie.

Dziewczyny czy wynik GBSa nalezy odebrać osobiście czy można go w systemie podejrzeć?

Miłego dnia dla wszystkich, ja dzisiaj już naprawdę pakuję rzeczy dla dzidzi bo widzę że robi się gorąco!

Sista, karolinka85, Scintilla, Z. lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Dziewczyny a wy wszystkie juz spakowane? Bo ja nie i mam glupie nastawienie ze jak juz spakuje torbe tzn ze odrazu na porodowke heee....

Dzis piore ostatnie rzeczy malego i zobacze z tym pakowaniem..

Tez macie taka sucha skore na twarzy mialam juz spokoj to znowu sucha , syfy mi wyskakuja bu... Ogarniam sie dzisiaj, moze maseczke walne brwi zrobie bo zaczynam straszyc.....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Stokrotka, jako, ze ja mam podejrzenie cholestazy, mam pytanko. Jakie masz, miałaś wyniki Alt, ASP, Bilirubiny i fosfotazy, kiedy lekarze podjęli decyzje o Twojej hospitalizacji?

sista moje wyniki alat 778U/l, aspat 537U/l, fosfataza 178U/l, bilirubina w normie u mnie takie te wyniki podwyższyła na pewno ta cholerna ospa i antybiotyki

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Hejka.
    Dziewczyny a wy wszystkie juz spakowane? Bo ja nie i mam glupie nastawienie ze jak juz spakuje torbe tzn ze odrazu na porodowke heee....

Dzis piore ostatnie rzeczy malego i zobacze z tym pakowaniem..

Tez macie taka sucha skore na twarzy mialam juz spokoj to znowu sucha , syfy mi wyskakuja bu... Ogarniam sie dzisiaj, moze maseczke walne brwi zrobie bo zaczynam straszyc.....
    Ja nie mam pryszczy (przed ciaza miałam)ale za to megaprzesuszonąskórę, co powoduje czerwienienie policzków....wyglądam więc delikatnie mówiąc jak "smakosz win niebanalnych" :)

sss, Viola, Z. lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • gosi_a Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia, wszystkiego co najlepsze, dużo zdrówka i szybkiego porodu, oczywiście w odpowiednim czasie :)

Karolinka- gratulacje!! Jak już trochę odpoczniesz to czekamy na fotkę Synka :)

U mnie jazda po całości, szczególnie dzisiaj. Dopadła mnie po 6 latach migrena, na szczęście trwała tylko 1,5 godziny i ból głowy był dosłownie delikatny. Standardowo największy ubaw był przy gadaniu bo standardowo pozapominałam kilka słów i gadałam bez sensu :) Dzisiaj muszę koniecznie się dotlenić porządnie, więc idę z mężem na spacer i pobawię się w balkonowego ogrodnika.

Wczoraj odebrałam wyniki krwi i moczu, coś tam poza normą jest, ale jutro na wizycie dowiem się czy jest źle czy ok. Ketony są znowu, tym razem śladowo, ale tym też już się kompletnie nie przejmuję :)

Wczoraj przedostanie zajęcia SR, więc ćwiczyliśmy podnoszenie malucha, karmienie i przebieranie. Poza tym babka obejrzała nam brodawki i wiem już jaki powinnam mieć rozmiar lejka w laktatorze. Powiedziała też że nie powinnam mieć problemów z laktacją więc idealnie :)

Coraz częściej mam bóle miesiączkowe i boli mnie też bożena, więc mój organizm powolutku się przygotowuje do porodu. Chociaż zaapelowałam do córki, że przed 6 czerwca ma siedzieć w brzuchu, bo jeszcze nie jestem w pełni gotowa na jej przyjście :)

Znowu napisałam giga posta, muszę pisać mniej i częściej. Czytam na bieżąco, choć nie zawsze piszę.
    Pozdrawiam wszystkie obecne mamusie i przyszłe mamusie :)

Alorrene13, Rozalia, Sista, Viola, karolinka85, Scintilla, Z., maglic, Marcia86, nenette lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • sss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie co do waszych badan gbs. Mi pobierali w szpitalu z jednej dziurki i wynik ujemny ale nizej pisalo o identyfikacji drobnoustrojow : Lactobacillus species, Escherichia coli - kolonizacjq wzrost skapy. Czy wiecie co to znaczy? W szpitalu nic nie wspominali a wizyta za tydzien...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sss - moja walizka stoi pusta :) Wczoraj wyjęłam ubranka Olgi, które w niej przywiozłam. W sumie mogłabym juz spakować, ale do końca nie jestem pewna co spakować, no i chciałam jeszcze wyparzyć części laktatora aby go zabrać.
    Teraz mam lenia, leze na kanapie i rozkoszuje sie kopniaczkami Córeczki :):):)

sss, Viola lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConeCorso ja wynik GBS musiałam odebrać osobiście.

sss mi też wydawało się, że jak spakuję torbę to następnego dnia będę na porodówce, a tu leży spakowana już 3 tygodnie i nic ;)
    U mnie skóra też bardzo sucha, ale najbardziej na dłoniach. Bez kremu do rąk ani rusz. Też mam w planach zrobienie brwi, ale planuję to już od dłuższego czasu i jakoś tak ucieka dzień za dniem, ale w końcu muszę się za siebie zabrać.

sss lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sss ja pakuję się 1 czerwca, na razie spisałam sobie tylko listę, żeby w razie czego mąż mnie spakował.

Aaaa i zapomniałam Wam powiedzieć, że Was uwielbiam za newsy o promocjach, bo dzięki Wam wczoraj w biedrze kupiłam podkłady do przewijania. Dziękuję jeszcze raz za informacje :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia wszystkiego najlepszego !! <3
    Karolinko gratuluję ! Wiedziałam, że wszystko będzie dobrze ! Czekamy na zdjęcie małego <3
    Ja wczoraj jeszcze rzygałam, potem kuło strasznie w szyjce, liczyłam, że coś się ruszy, ale niestety wszystko ucichło. Jedyny plus, że w końcu nie miałam zgagi i tak dobrze spałam, że nie wstawałam nawet na sikanie. Nie wiem skąd te wymioty, ale ulgę czuję do teraz :P
    Zaczynam już tracić nadzieję, że Leon wyjdzie wcześnie i szykuję się, że będzie klocem i z moim szczęściem zrobią mi cc. A jakbym planowała cc to pewnie wyszłoby że spokojnie mogłabym rodzić sn. Taki mój fart. Pozostaje mi czekać do czwartku na wizytę może coś mi podpowiedzą, ale pewnie każą dalej czekać i przenoszę. Jedyny plus wtedy, że w Gamecie wywołują tydzień po terminie a nie dwa. Tyle, że robią też usg i jak dziecko podchodzi pod 4 kg proponują cesarkę żeby nie było problemów i powikłań :(

karolinka85, Marcia86 lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2626 wrote:
    sista moje wyniki alat 778U/l, aspat 537U/l, fosfataza 178U/l, bilirubina w normie u mnie takie te wyniki podwyższyła na pewno ta cholerna ospa i antybiotyki

Stokrotka - dziękuje za odpowiedz. Ja mam alat i aspar niewiele ponad 100, fosfotaza 122, bilirubina w normie. Ale ja mam WZW b, wiec stres powoduje skoki enzymów. Zobaczymy co gin dzisiaj powie.
    Fajnie, ze Cie wypuścili choc na chwile. Można sie ogarnąć przed przyjściem Naszych Szkrabów na świat. Zdrówka zycze !!! :):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 1170 1171 1172 1173 1174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ