X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku mam problem ze skórą. Na twarzy krostki i przebarwienia czerwone. Skóra sucha. Na plecach to miałam taką masakrę że myślałam że się wykoncze. Robiłam nawet próby wątrobę w 5 miesiącu mimo iż ginekolog mówił że to niemożliwe żeby to była choleostaza. Wyniki wyszły ok wiec kazał mi smarować plecy balsamem. Po kilku dniach przeszło na szczęście :)
    Mam nadzieję że po ciąży wszystko wróci do normy bo zawsze miałam ładną cerę a teraz nie mogę się na siebie patrzeć.

• Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sista to mnie z gorszymi wynikami wypuścili do domu alat 134, aspat 93, będzie dobrze:)

Ale powiem wam szczerze przez ten miesiąc w szpitalu to taka zależana jestem zero kondycji masakra

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, no ja tez bez sil. Ta zgaga jest gorsza niz wszystkie poprzednie moje ciazowe dolegliwosci...
    Wczoraj na basenie zrobilam tylko 30 dlugosci- 2x mniej niz w 1 trymestrze. Chyba to znaczy ze pol mojej energii zzera mlody ;)
    Ale ciaza ogolnie zleciala mi jak 1 dzien... Niesamowicie szybko. Teraz jak znam zycie kolejne kilka tyg bedzie sie dluzyc niemilosiernie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 10:47

gosi_a, Sista, maglic, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, czy możesz mi napisać gdzie kupiłaś wanienkę? Jest świetna! A nigdzie takiej nie widziałam.

W ogóle to życzę Wam powodzenia i wytrzymania w dwupakach do czerwca! Lipcówki Was podczytują ;)

Joasia:), gosi_a, sss, gucio, Alorrene13, nenette lubią tę wiadomość

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja miałam kilka dni zwątpienia i nie miałam sił zaglądać, a tu takie piękne wieści ;)

Karolinko mega gratuluję

karolinka85 lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 18:55

Sista, Rozalia, sss, gucio, Z., dorcia8919, Alorrene13, nenette, Inesicia lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam ją w sklepie stacjonarnym w Łodzi ;) ale zaraz popatrzę czy nie ma jej gdzieś w necie ;)

believe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/wanna-102cm-sowa-szara-i-czarna-wanna-dziecieca-i5340238972.html
    znalazłam :D
    i ja mam właśnie tą większą, bo w sklepie powiedzieli, że bez sensu za chwilę kupować większą, ale ten sprzedawca ma też tą mniejszą :)

believe lubi tę wiadomość

• Finezja Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzuchatki !! Nie było mnie tu od czwartku i nie wiem czy dam radę Was nadrobić, ale dziś spokojniejszy dzień więc może....

Widzę, że Zyrcia jeszcze w dwupaku :) ale za to Karolinka urodziła. Karolinko jeszcze nie doczytałam co i jak, ale serdecznie gratuluję i życzę zdrówka i dużo sił, mam nadzieję że wszystko u Was Ok.

U mnie ostatnio ciągle się coś dzieje :) ale mam przykaz od lekarza troszkę więcej leżakować bo na ostatniej wizycie w czwartek na podstawie badania ręcznego stwierdził, że szyjka się skróciła ;/ trochę mnie to zmartwiło bo roboty po remoncie sporo i do dziś jeszcze parę rzeczy zostało do zrobienia. Wczoraj nawet pranie wstawiłam z ciuszkami małej tymi najmniejszymi. Trzeba będzie to poprasować, ale mam nadzieję, że jak zwolnię teraz trochę tempo to szyjka będzie trzymać "fason" i się więcej do odpowiedniego momentu nie będzie skracać:)

A wczoraj jeszcze wpadły do mnie 3 bardzo dobre koleżanki, zapowiedziały się kilka dni wcześniej, więc zrobiłam Banofee, ciastka owsiane, sałatkę ze szparagami i kasza jaglaną, napój shreka i jakieś tam dodatki i myślałam, że tak posiedzimy pogadamy, a one przyniosły prezent - zaproszenie na sesję brzuszkową ! :) No tak mi się miło zrobiło, że do dziś chodzę z bananem na buzi - kochane !

Buziaki przesyłam dla Was wszystkich i postaram się nadrobić co tam u Was słychać:)

P.S. Nieukowa rzucił mi się w oczy Twój post z pokoikiem - pewnie to już było dawno, ale napisze teraz że ślicznie Wam wyszedł !!! świetne te kółeczka nawiązujące do kolorowej ściany !!!!

karolinka85, Viola, gosi_a, Alorrene13, nenette, nenette lubią tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Dada Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.

Ja sie wlasnie opalam na balkonie :)

Kurde wcale fajnie sie tych ciuszków nie prasuje...

Sss ja tez nie spakowana,zreszta za dużo to jeszcze nie mam.

finezja jak robisz sałatkę ze szparagami ,jak szparagi uwielbiam ale sałatki nie robiłam ?

Miłego dnia.

Do mnie jutro przyjeżdzają meble i do soboty powinny byc złożone :)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia, ja mam brzuch opadnięty też właśnie od jakiegoś przełomu 35/36 tygodnia i trzymam się dalej w dwupaku także zdążysz jeszcze zrobić co zaplanowałaś ;)

Sss, torbę mam spakowaną właściwie. Kilku drobiazgów tam brakuje, które dopakuje jak wybije odpowiednia godzina albo przywiezie mi mąż bo szpital blisko.

CaceCorso, lubię za poczucie humoru a nie za problemy skórne. Rozbawił mnie smakosz win ;)

GBS odbierałam przez 'internety'. Osobiście tylko WR i HBS czy jak to się tam nazywa.

Maglic, mi ogólnie cała ciąża też zleciała szybko, ale teraz na końcówce czas zwolnił bo to już takie oczekiwanie, oczekiwanie. Czuje się jak dziecko czekające na pierwszą gwiazdkę aby móc otworzyć prezenty.

A ja ogólnie też jakoś bez mocy jestem. Nic mi się nie chce ale i też właściwie za dużo do roboty nie mam.
    Na pocieszenie przyjechał mi dziś leżaczek ;)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące!
    Coś czuję, że Wy się zaczniecie rozpakowywać a ja dalej będę trwać w wersji słoń ;)

Pozdrawiam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 11:30

Rozalia, maglic, Viola, Scintilla, CaneCorso, gosi_a lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wstałam dopiero no pięknie ale przynajmiej później będę mieć siłę, ja też na balkonie swoją kawę

• believe Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, dziękuję Ci bardzo ;)

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Hejka.
    Dziewczyny a wy wszystkie juz spakowane? Bo ja nie i mam glupie nastawienie ze jak juz spakuje torbe tzn ze odrazu na porodowke heee....

Dzis piore ostatnie rzeczy malego i zobacze z tym pakowaniem..

Tez macie taka sucha skore na twarzy mialam juz spokoj to znowu sucha , syfy mi wyskakuja bu... Ogarniam sie dzisiaj, moze maseczke walne brwi zrobie bo zaczynam straszyc.....
    A ja czuje odwrotnie, ze jak bym nie spakowala torby to właśnie by się cos zaczęło ;) to jak z parasolką, jak mam ją w torebce to deszcz nie pada.

Sista, Viola lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAROLINKO serdeczne gratulacje ... pewnie obolała ale mega szczęśliwa !!!
    my będziemy stękać a Ty będziesz biegać z wózkiem już :)

Marcia wszystkiego naj z okazji urodzinek :) spełnienia jako mama i szybkiego porodu :)

Marcia86, karolinka85 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam leniuchować na balkonie ale jakieś magiczne sily mnie dopadły ;)
    Poprasowałam ( nasze codzienne rzeczy), pranie zrobione i schnie na balkonie, dokończyłam układanie rzeczy dla małej i mieszkanie odkurzone. :) a teraz wcinam truskawki.
    Jeżeli któraś potrzebuje energii, to poodziele sie bardzo chętnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 11:57

maglic, Alorrene13, Inesicia lubią tę wiadomość

• lilly78 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 09:58

Joasia:), Z., Marcia86, karolinka85, Viola, gosi_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly pewnie za dwa tyg o tej porze będziemy" po " :)
    Już mam motylki w brzuchu jak o tym myśle :)

Sista, lilly78, Z., Aneta87 lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mi teraz ten czas stoi w miejscu .. masakra :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • sss Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest mega goraco. Zrobilam peeling zerkam a ja mam jakies placki brazowe na twarzy wiec zero slonca.

Ja pochlaniam a to marchewke a to koktail truskawkowy, banana a potem sie dziwie ze mam gazy.....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ