X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wymieniłyście to piję tylko kefir, ale ja mam od zawsze uczulenie na nabiał, a mimo to jem prawie tylko sery itp :P u mnie uczulenie objawia się tylko prawie niewidocznymi plamkami na ramionach, a teraz ramiona mnie nie swędzą. Wysypki żadnej nie mam, a dłonie, stopy i łydki rozrywa. Poza tym jeszcze dziwniejsze, że to jest tylko na noc, w ciągu dnia nic mi nie jest o.O

• sss Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    sss a jakie leki bierzesz na ciśnienie?
    Ja tylko dopegyt 3x 1 i kurcze wlasnie juz mnie wnerwilo wczoraj to cisnienie. Wysokie mam to pierwsze a drugie do granicy.... A na lewej rece ksiazowe . w szpitalu tez mi dawali te same leki 3 razy dziennie i nawet mialam 110/60 jaks cud i nie wiem czy to tez nie wina cisnieniomierza te stare sa najlepsze.
    Dzis naszczescie spoko 135/83 wiec luz...

Grilll, mniam a u mnie leje kolejny dzien i tyle slimakow powychodzilo oblesne blee.......

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mam problem wczoraj wylondowalam znow w szpitalu z bolem brzucha i sie okazalo na usg ze malenstwo sie obrucilo i to mnie tak bolalo usiad w brzuchu czy jest jeszcze szansa ze sie obruci i ominie mnie cc ???

Sista, sss lubią tę wiadomość

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiaaaaaa wrote:
    hej dziewczyny mam problem wczoraj wylondowalam znow w szpitalu z bolem brzucha i sie okazalo na usg ze malenstwo sie obrucilo i to mnie tak bolalo usiad w brzuchu czy jest jeszcze szansa ze sie obruci i ominie mnie cc ???

Asiu - moim zdaniem jeśli Maleństwo potrafiło sie odwrocić głowa do gory w 36 tygodniu, to moze to zrobić raz jeszcze. Trzymam kciuki za udane akrobacje Twojego Malenstwa !!! :):)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    U nas też będzie pępkowe dla facetów, zapewne jak ja będę w szpitalu, a babyshower było dla mnie :P Pełna integracja z ciężarówką no alkohol i dużo słodkiego (wolę teraz niż normalne jedzenie niestety) ;)
    Z ciekawostek ... Mam chyba zespół cieśni nadgarstka :( Wcześniej o tym nie wspominałam, lekarzowi też nie, ale ręcę drętwieją mi w nocy coraz bardziej, aż to boli czasami i przez to się dziś nie wyspałam :( Nawet jak prostowałam te nadgarstki i nie zginałam do snu to i tak było źle :( Podobno Magnez i B6 mogę na to wziąć, ale nie wiem czy to coś da ... oby po ciąży przeszło !!!
    Ja mój tort rozebrałam przed chwilą bo stwierdziłam że pieluchy się będą kurzyć,ale tym sposobem mam naprawdę sporo pieluch do zużycia, najwyżej jak zostaną to komuś oddam, chociaż z tego co pisze Aghata to nie grozi, jak tyle kupek i pieluch idzie ;)
    Czuję, że mój brzuch jest ogromny, jak nic ciekawego nie dowiem się w pon na USG i w szpitalu w przyszłym tygodniu, to zaczynam działać: czyt. 3xS plus inne wywoływacze ;) aha .... żeby nie było tak kolorowo mam GBS-a yyyy
    :(
    Miłego Dnia !!!!!!!!!! Już jutro usg, boszzz niech ten Pietrasik dobrze pomierzy mi tego mojego chłopaka !

Sista, maglic, Scintilla, Aneta87 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tu chyba jeszcze nie było :D termin 10VI córeczka Anastazja

spakowana torba, przygotowany pokoik (no prawie...) nic tylko czekać :D

Asiu - wszystko jest możliwie - tak mi zawsze powtarza lekarz ^^ więc nie panikuj na razie, a może lekarz coś doradzi? Masz akrobatę w brzuchu :) moja malutka już od 1,5m główką w dół i jest jej dobrze tylko nogami mi żebra rozpycha. MNie połozna postraszyła że z takimi biodrami wąskimi i brzuchem wielkim to ona cesarkę widzi ! na co mój lekarz że zdarzyć sie może ale nie ma co panikować bo każda kobieta jest inna tak jak każdy poród. Fakt tatuś duży :D więc pytanie w kogo się wda dziewczę. Szkoda, ale zapewne dowiem się dopiero na sali porodowej.

karolina0522, karolina0522, Alorrene13, Joasia:), Nieukowa, Scintilla lubią tę wiadomość

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam Ekkaja w naszym gronie :)
    U mnie była wczoraj impreza urodzinowa dla znajomych i było 13 osób, 2 dzieciaczki ( 1 rok, 3 m-ce ). Tez na słodko ;) a dziś jeszcze rodzinka przychodzi na urodzinowe ciasto.

A my skonczylismy kącik dla Mai :)
    52dau2rmvkqo_t.jpg

Rozalia, karolina0522, Finezja, lilly78, gosi_a, Z., Sista, Inesicia, Ania1704, Aka81, Joasia:), Nieukowa, maglic, Scintilla, elukkkcha245, BrumBrumek lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny
    Suzana, karolinka, Lilianko, co tam u was?

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:04

Rozalia, maglic lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ja już też wizyty z moim ginem prowadzącym nie mam, więc tak jak piszesz póki nie swędzi nie będę kminić co to :) 9 czerwca widzę się z ginem od cięcia i potem na stół :D

lilly78 lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczynki :)

Nadrobić Was graniczy z cudem ! :) Marcia86 śliczny kącik dla Mai, my też będziemy mieć tylko kącik, ale jeszcze łóżeczka brak no i muszę się w końcu zabrać za uszycie ochraniacza.

Szczesliwamama i Alamakota gratulacje i szybkiego powrotu do formy, a maluszki niech się zdrowo chowają !

Agata, Agawera szybkiego powrotu do domu z tych szpitali !
    Scintilla wrote:
    Nie wiem jak u Ciebie ale ja już nie namówię mojego na serduszkowie - odkąd usłyszał jak nisko jest ta głowa to ma przed oczami wizję "obijania córki w czoło".

Scintilla mój ma to samo, maa nisko główka leży i mówię, że nie będzie córki po główce pukał ;) ale zapowiedziałam, że jak już będzie ciąża donoszona to wtedy go zgwałcę ;p A on się śmieje, że liczy że takie zapędy pozostaną i po porodzie :)

MIKOLAY wrote:
    Teoretycznie wiedziałam, że szyjka się skróci :) walczę z zatwardzeniem, wczoraj po wizycie chciałam kupić czopki glicerynowe, które "wyjadłam" na ostatnią nocną środowo-czartkową akcję.....

Mikolay mam ten sam problem z 2, dieta (woda z cytryną i miodem codziennie na czczo, śliwki suszone, owsianka, jogurty kefiry itp.) nie pomaga, już nie mam na to siły nawet Lactulosum kupiłam i nie wiem czy dawkuje źle czy jak, ale raz zadziała a później i tak 3 dni nic;/ Jedynie to może nie wypijam tych 3 litrów wody dziennnie, ale z 2 na pewno !

To i zgaga to największe zmory mojej ciąży !!!

W każdym razie mam pytanie techniczne odnośnie tej parafiny ;p jak Ty ją zaaplikowałaś bo chyba nie zrozumiałam z Twojego opisu (strzykawka jakąś czy jak ?) poza tym ile tego zaaplikowałaś i po jakim czasie zadziałało?

U mnie 11 kg na plusie ale gdyby moja przemiana materii działała normalnie pewnie inaczej by to wyglądało bo niemal od początku na 2 wybieram się raz na 5 ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 12:03

Scintilla lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Ps. Seks na wywolanie porodu jest przereklamowany. Nic sie nie dzieje a sie z mezem dzis bawilismy :)

Położna na ostatnim spotkaniu powiedziała mi, że trzeba 3xdziennie :>

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Położna na ostatnim spotkaniu powiedziała mi, że trzeba 3xdziennie :>
    ile ? 3 ? :O
    to nie dam rady :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 12:41

Joasia:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pytała Agaty czy budzi małego na karmienie.

Ja z własnego doświadczenia nie będę tego robić. Na spotkaniach w SR gdy pierwszy raz byłam w ciąży, położne mówiły, że nocny pokarm jest bardzo ważny bo jest bardziej tłusty niż ten dzienny. Po powrocie do domu ze szpitala (pierwsza nocka) budzę małą na wyżerkę, a ona w zamian zrobiła mi taką jazdę, że był to pierwszy i ostatni raz.
    Owszem jak zbudzi się sama to dostanie, a tak to nie ma mowy.

Monia :) dla mnie to też niewykonalne :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 12:43

Sista lubi tę wiadomość

• Finezja Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Któraś z Was pytała Agaty czy budzi małego na karmienie.
    Ja z własnego doświadczenia nie będę tego robić. Na spotkaniach w SR gdy pierwszy raz byłam w ciąży, położne mówiły, że nocny pokarm jest bardzo ważny bo jest bardziej tłusty niż ten dzienny. Po powrocie do domu ze szpitala (pierwsza nocka) budzę małą na wyżerkę, a ona w zamian zrobiła mi taką jazdę, że był to pierwszy i ostatni raz.
    Owszem jak zbudzi się sama to dostanie, a tak to nie ma mowy.

No właśnie jak to z tym nocnym karmieniem jest ? U nas też położna mówiła, że ten nocny pokarm jest najbardziej wartościowy i należy jak najwięcej karmić w nocy, jak spytałam czy to znaczy że mamy wybudzać dziecko to powiedziała że tak i to nie dłużej niż co 3 h , po miesiącu niby może być jedna dłuższa przerwa tak 4-5 h, a kiedy spytałam do którego miesiąca tak wybudzać to poiedziała, że minimum do 6 m-ca i że nie chodzi tylko o to że jest to wartościowy pokarm ale w ten sposób nie zaburzamy laktacji tylko ja podtrzymujemy/rozbudzamy. Czy to prawda?

Aka81 skoro nie wybudzałaś to miało wpływ na ilość pokarmu? długo karmiłaś i po jakim czasie córcia przesypiała dłużej niż 3 h ?

Ja jestem wstanie wstawać co te 3h, ale martwi mnie tylko jedno, że mała przywyknie do tego i później nawet jak nie będzie głodna (np. jak zacznę już dawać kaszki czy inne jedzonko i spokojnie by przespała parę godzin bez jedzenia) to mimo tego będzie się wybudzać bo przywyknie do tego i będzie chciała się poprzytulać?

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja wrote:
    Witam was dziewczynki :)

Nadrobić Was graniczy z cudem ! :) Marcia86 śliczny kącik dla Mai, my też będziemy mieć tylko kącik, ale jeszcze łóżeczka brak no i muszę się w końcu zabrać za uszycie ochraniacza.

Szczesliwamama i Alamakota gratulacje i szybkiego powrotu do formy, a maluszki niech się zdrowo chowają !

Agata, Agawera szybkiego powrotu do domu z tych szpitali !

Mikolay mam ten sam problem z 2, dieta (woda z cytryną i miodem codziennie na czczo, śliwki suszone, owsianka, jogurty kefiry itp.) nie pomaga, już nie mam na to siły nawet Lactulosum kupiłam i nie wiem czy dawkuje źle czy jak, ale raz zadziała a później i tak 3 dni nic;/ Jedynie to może nie wypijam tych 3 litrów wody dziennnie, ale z 2 na pewno !

To i zgaga to największe zmory mojej ciąży !!!

W każdym razie mam pytanie techniczne odnośnie tej parafiny ;p jak Ty ją zaaplikowałaś bo chyba nie zrozumiałam z Twojego opisu (strzykawka jakąś czy jak ?) poza tym ile tego zaaplikowałaś i po jakim czasie zadziałało?

U mnie 11 kg na plusie ale gdyby moja przemiana materii działała normalnie pewnie inaczej by to wyglądało bo niemal od początku na 2 wybieram się raz na 5 ;/

Ja miałam płynną parafinę w plastikowej buteleczce jak woda utleniona - obcięłam końcówkę, aby szybciej leciało ;) Aplikację zostawiłam mężowi.
    Zadziałało po do 30 min, ale ja czułam kolesia dwójkę tylko był nieśmiały - ja mu tylko zagwarantowałam jazdę bez trzymanki ;) I co było dla mnie priorytetem - bez silnego napinania ;)

Moja waga to +9 kg, ale chudnę przez dietę cukrzycową.

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie seksiku - ja i małż jak dostaniemy zielone światło i ja będę w formie to chyba z wyra nie wyjdziemy ;) Jak króliki po 9 miesiącach celibatu ;)
    Mam nadzieję, że męża nie odtrącę, na dzień dzisiejszy to bym używała aż nie padnie - zobaczymy później ;)

Szkoda tylko, że nie będę mogła wyganiać :
    po pierwsze mąż będzie miał blokadę, a po drugie po zdjęciu szwu w 37tc pewnie nie wypuszczą mnie ze szpitala ;(

Sista lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay też mam taką ciekłą parafinę w buteleczce...jak dziś się nic nie ruszy to jutro przejdę do kolejnej rundy ;) ale chyba sama sobie zaaplikuję jeśli dam radę ;p

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak jest z dawaniem koperku czy wody przy karmieniu. Czy na SR położne się wypowiadały ?
    Znalazłam ostatnio moją książeczkę zdrowia - wiekową 33 letnią :p
    Tam rodzicielka miała wskazanie : karmić co 3h i poić ;) Jak krowę ...

b4ipuen.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alamakota gratuluje synka :) takiego porodu jak ty zycze kazdej z nas.

Kasika wspolczuje ci i zycze szybkiego i zdrowego zakonczenia ciazy. Trzymaj sie

Z. lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
‹‹ 1220 1221 1222 1223 1224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ