Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiu 82,
Współczuje traumy,.ale cc to ciężka operacja ja będę ja miała po raz drugi i mam stracha, że hej
nienamecze się, jak przy sn, choć w pierwszej ciąży rodziłam sn przez 12u zanim zrobili cc, więc wtorek, jak bolą skurcze i jak robi się rozwarcie i co to są skurcze parte....
Ale przy cc , czyli operacji przeraża mnie, że wszystko może się zdarzyć
Tak naprawdę zależy od organizmu...AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Cześć Piękne
Alamakota serdeczne gratulacje ! Super poród i samopoczucie - tylko pozazdrościć pozytywnieSynek Słodziak Brunecik
U mnie po babyshower, mąż w tym czasie poszedł na piwo i jeszcze nie wrócił.
Impreza świetna, na moje dziewczyny zawsze mogę liczyć. Od 16 do 22 to nieźlę pobalowałyśmyPrzyniosły jedzenie, picie, nic nie musiałam szykować. W prezencie własnorecznie zrobiony tort pieluszkowy w którym były jeszcze: 2 smoczki, butelka, gryzak oraz mata edukacyjna o taka:
Dziewczyny dołączam do grona zestresowanych zbliżającym się porodem ... nie wiem co mi się dzieje, przecież dam radę, skąd ten strach ech ech
Może stąd, że słyszymy takie historie jak np. Gosi (współczuję Ci) ...Rozalia, Aneta87, Z., gosi_a, Scintilla, Finezja, nenette lubią tę wiadomość
-
Sista dziwne że w ogóle biorą pod uwagę znieczulenie ogólne, bo takie stosuje się przecież bardzo rzadko przy cc...
Gosia współczuję takiej akcjiale jak miałaś taki ciężki poród to możesz odmówić rodzenia siłami natury, tak słyszałam.
Karolina mnie gin uspokajał że cc to operacja tylko z nazwy, a z prawdziwą operacją ma niewiele wspólnego. Mówił że to banalna rzecz dla chirurga albo połóżnika i wyrostek jest bardziej wymagającyA stać się zawsze coś może przy każdym rodzaju porodu.
-
nick nieaktualnyAlorren super ze imprezka udana
Też kupiliśmy dla Julki tą matę edukacyjną
Gosiu wszystkie damy rade. Za kilka tygodni każda z nas bedzie tuliła swoje szczęścia. Sobie i Wam życze porodu, który bedzie miłym wspomnieniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 23:28
Alorrene13, Rozalia, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
Gosiu tez mam masakryczne wspomnienia z porodu synka, z tym ze u mnie po 8 godz porodu sn ordynator zadecydowal ze bedzie cc, ale tego co dzialo sie przez te 8 godz do konca zycia nie zapomne i tego jak uslyszalam ze jest podejrzenie zamartwicy plodu Koszmar... wtedy powiedzialam ze to jest pierwsze i ost dziecko ale w 2014 w czerwcu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy niestety w 10 tyg stracilismy to dziecko ale los wynagrodzil nam ta utrate i juz we wrzesniu bylam znowu w ciazy Zaszlam w pierwszym cyklu dlatego tez ciezko bylo okreslic wiek ciazy bo nie mialam okresu pomiedzy jedna a druga ciaza. Teraz wiem ze wszystko jest dobrze poprostu byc musi Wierze w to ze kazda z nas sczesliwie urodzi swoje maluszki i trzymam kciuki za kazda z osobna i wszystkie razem
Dobranoc czerwcowe mamusieAlorrene13, karolina0522, Rozalia, Sista, nenette lubią tę wiadomość
-
Zadrapię się na śmierć, nie daje już rady psychicznie i fizycznie. Znowu ciśnienie mam wysokie a do tegojestem cała w kropkach, mega swędzących. Pojechaliśmy z m do lekarza teraz i on nie wie co to,zajebiscie a kto ma wiedzieć? Może być alergia a imoże świerzb. Brakmi slów już i sił. Gdybym wiedziała że tak będę znosiła ciąże to bym się nie starała. Męcze tylko siebie i dziecko, głównie to biedno dziecko. Ostatnie 3 tyg to jest jakiś koszmar.
-
nick nieaktualnyKasiu łączę się w bólu, bo ja już jestem cała poharatana ! swędzą mnie łydki, stopy i dłonie, a jak już zacznę drapać to wtedy wszystko ! Wątpię, że to jakiś grzyb, świerzb czy coś bo mnie to łapie tylko wieczorem... Mam wrażenie jakby to pod skórą swędziało i nie mogę tego opanować
Wizyte mam dopiero w czwartek, na ostatniej zapomniałam spytać, bo tak jak mówię w ciągu dnia nic mi nie jest...
-
Zyrciu mnie swędzi non stop. W pon mam kontrol w szpitalu to napiszę Ci co powiedzieli. Moją kolezankę 3 dni przed porodem tak wysypało ale watpie że to o to chodzi. Wyglądam jakbym ospę miała bez kropek mam tylko twarz. Zaadrapię sie na śmierć. A Zyrciu najgorsze że to może byc wszystko i szukanie igły w stogu siana.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, jeśli to nie jest cholestaza no to chyba tylko hormony... nagle chyba połowy z nas by nie zsypało, bo i u mnie cały brzuch i twarz w krostach, a mama to tylko wróży: teraz będziesz miała to, a teraz to... i się sprawdza. Może pogadajcie z Waszymi rodzicielkami?
cc w ogólnym robi się gdy jest nagłe i nieplanowane. Np dziecko nagle traci tętno. No i odkąd jestem w ciąży to wszędzie słyszę, ze to jest operacja. Może dla chirurga to banał, ale de facto przecina się skórę, mięśnie, ściany macicy i jeszcze kilka innych warstw. Mnie wystarczy historia dziewczyny której podczas cc przypadkiem przecięli moczowody... a to ponoć nie jest rzadkie.
Taki bardzo pozytywny wpis na noc xD Zła jestem, bo mam wrażenie, że brzuch mam twardy cały czas i dylemat czy się wody nie sączą... ech, dobrze, że to ostatnie tygodnie.
4.00...no żebym się przypadkiem nie wyspała... w toalecie już byłam koło 10 razy. Już jestem tak skitrana, że nie wiem. Przez ten stres chyba nie mogę zasnąć. brzuch boli okresowo z przerwami, ale nawet tego nie liczę, bo tak boli od trzech dniPewnie jakbym rano wstała to by było wszystko jasne tylko jak tu zasnąć
MAM DOSYĆ.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 03:59
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Karolina, przeszły? trzymam kciuki żebyś dotrwała.Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią