X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu - strasznie Ci współczuje :/ Trzymam kciuki aby tym razem porod był tak szybki jak u Alamakota !!! :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szesliwamama, Alamakota gratulacje !!! Jednak nie ma przestojów porodowych :)

szczesliwamama lubi tę wiadomość

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu 82,
    Współczuje traumy,.ale cc to ciężka operacja ja będę ja miała po raz drugi i mam stracha, że hej :O
    nienamecze się, jak przy sn, choć w pierwszej ciąży rodziłam sn przez 12u zanim zrobili cc, więc wtorek, jak bolą skurcze i jak robi się rozwarcie i co to są skurcze parte....
    Ale przy cc , czyli operacji przeraża mnie, że wszystko może się zdarzyć
    Tak naprawdę zależy od organizmu...

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne ;)
    Alamakota serdeczne gratulacje ! Super poród i samopoczucie - tylko pozazdrościć pozytywnie :) Synek Słodziak Brunecik :D
    U mnie po babyshower, mąż w tym czasie poszedł na piwo i jeszcze nie wrócił.
    Impreza świetna, na moje dziewczyny zawsze mogę liczyć. Od 16 do 22 to nieźlę pobalowałyśmy ;) Przyniosły jedzenie, picie, nic nie musiałam szykować. W prezencie własnorecznie zrobiony tort pieluszkowy w którym były jeszcze: 2 smoczki, butelka, gryzak oraz mata edukacyjna o taka:
    5d16iib7mvvf_t.jpg
    Dziewczyny dołączam do grona zestresowanych zbliżającym się porodem ... nie wiem co mi się dzieje, przecież dam radę, skąd ten strach ech ech
    Może stąd, że słyszymy takie historie jak np. Gosi (współczuję Ci) ...

Rozalia, Aneta87, Z., gosi_a, Scintilla, Finezja, nenette lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tonjuz nawet nie chodzi o ból mój, w tyłku to.mam i te męczące skurcze. Strach o Jasia wszystko mi jedno czy mnie będzie bolało czy to cc czy SN byle tylko on się zdrowy urodził. O mam dziś ciężki dzień hehe Dobrej nocki

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babyshower ...
    b430s9xwbwqt_t.jpg
    Tak obecnie zapełnione jest łóżeczko ;)
    zg2fmm7eiyc9_t.jpg

Rozalia, Inesicia, Joasia:), zyrcia, Z., maglic, dorcia8919, gosi_a, Scintilla, Nieukowa, sss, Finezja, nenette lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista dziwne że w ogóle biorą pod uwagę znieczulenie ogólne, bo takie stosuje się przecież bardzo rzadko przy cc...

Gosia współczuję takiej akcji :/ ale jak miałaś taki ciężki poród to możesz odmówić rodzenia siłami natury, tak słyszałam.

Karolina mnie gin uspokajał że cc to operacja tylko z nazwy, a z prawdziwą operacją ma niewiele wspólnego. Mówił że to banalna rzecz dla chirurga albo połóżnika i wyrostek jest bardziej wymagający :) A stać się zawsze coś może przy każdym rodzaju porodu.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu trzymam kciuki abyś teraz przeszła przez poród lekko i szybko

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu rozumiem ... jednak nacinanie czy rozerwanie jak dzidziuś idzie z ręką musi być okropne :( Czas się wyciszyć i uspokoić. Bądźmy dobrej myśli. Dobranoc :*

zapah_ciszy lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorren super ze imprezka udana ;)
    Też kupiliśmy dla Julki tą matę edukacyjną :)

Gosiu wszystkie damy rade. Za kilka tygodni każda z nas bedzie tuliła swoje szczęścia. Sobie i Wam życze porodu, który bedzie miłym wspomnieniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 23:28

Alorrene13, Rozalia, karolina0522 lubią tę wiadomość

• Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu tez mam masakryczne wspomnienia z porodu synka, z tym ze u mnie po 8 godz porodu sn ordynator zadecydowal ze bedzie cc, ale tego co dzialo sie przez te 8 godz do konca zycia nie zapomne i tego jak uslyszalam ze jest podejrzenie zamartwicy plodu Koszmar... wtedy powiedzialam ze to jest pierwsze i ost dziecko ale w 2014 w czerwcu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy niestety w 10 tyg stracilismy to dziecko ale los wynagrodzil nam ta utrate i juz we wrzesniu bylam znowu w ciazy Zaszlam w pierwszym cyklu dlatego tez ciezko bylo okreslic wiek ciazy bo nie mialam okresu pomiedzy jedna a druga ciaza. Teraz wiem ze wszystko jest dobrze poprostu byc musi Wierze w to ze kazda z nas sczesliwie urodzi swoje maluszki i trzymam kciuki za kazda z osobna i wszystkie razem
    Dobranoc czerwcowe mamusie

Alorrene13, karolina0522, Rozalia, Sista, nenette lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadrapię się na śmierć, nie daje już rady psychicznie i fizycznie. Znowu ciśnienie mam wysokie a do tegojestem cała w kropkach, mega swędzących. Pojechaliśmy z m do lekarza teraz i on nie wie co to,zajebiscie a kto ma wiedzieć? Może być alergia a imoże świerzb. Brakmi slów już i sił. Gdybym wiedziała że tak będę znosiła ciąże to bym się nie starała. Męcze tylko siebie i dziecko, głównie to biedno dziecko. Ostatnie 3 tyg to jest jakiś koszmar.

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu łączę się w bólu, bo ja już jestem cała poharatana ! swędzą mnie łydki, stopy i dłonie, a jak już zacznę drapać to wtedy wszystko ! Wątpię, że to jakiś grzyb, świerzb czy coś bo mnie to łapie tylko wieczorem... Mam wrażenie jakby to pod skórą swędziało i nie mogę tego opanować :( Wizyte mam dopiero w czwartek, na ostatniej zapomniałam spytać, bo tak jak mówię w ciągu dnia nic mi nie jest...

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu mnie swędzi non stop. W pon mam kontrol w szpitalu to napiszę Ci co powiedzieli. Moją kolezankę 3 dni przed porodem tak wysypało ale watpie że to o to chodzi. Wyglądam jakbym ospę miała bez kropek mam tylko twarz. Zaadrapię sie na śmierć. A Zyrciu najgorsze że to może byc wszystko i szukanie igły w stogu siana.

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to ja nie mam żadnej wysypki o.O
    ale wiem co czujesz... zbieram się do spania, ale na samą myśl krew mnie zalewa, bo będę się drapać i wiercić ze dwie godziny :(

Dobranoc :*

• .aś. Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli to nie jest cholestaza no to chyba tylko hormony... nagle chyba połowy z nas by nie zsypało, bo i u mnie cały brzuch i twarz w krostach, a mama to tylko wróży: teraz będziesz miała to, a teraz to... i się sprawdza. Może pogadajcie z Waszymi rodzicielkami? :)

cc w ogólnym robi się gdy jest nagłe i nieplanowane. Np dziecko nagle traci tętno. No i odkąd jestem w ciąży to wszędzie słyszę, ze to jest operacja. Może dla chirurga to banał, ale de facto przecina się skórę, mięśnie, ściany macicy i jeszcze kilka innych warstw. Mnie wystarczy historia dziewczyny której podczas cc przypadkiem przecięli moczowody... a to ponoć nie jest rzadkie.

Taki bardzo pozytywny wpis na noc xD Zła jestem, bo mam wrażenie, że brzuch mam twardy cały czas i dylemat czy się wody nie sączą... ech, dobrze, że to ostatnie tygodnie.

4.00...no żebym się przypadkiem nie wyspała... w toalecie już byłam koło 10 razy. Już jestem tak skitrana, że nie wiem. Przez ten stres chyba nie mogę zasnąć. brzuch boli okresowo z przerwami, ale nawet tego nie liczę, bo tak boli od trzech dni :/ Pewnie jakbym rano wstała to by było wszystko jasne tylko jak tu zasnąć :/ MAM DOSYĆ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 03:59

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ale mnie złapały przez sen dwa skurcze ....jakie bolące...ciągły ból, trwały tak z 3 min, ale mnie przeraziły....
    Mam nadzieję, że dotrwam do 8.06
    Ale się przestraszyłam.... :-(

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, przeszły? trzymam kciuki żebyś dotrwała. :)

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • aghata Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my co? A my sie karmimy :-)

szczesliwamama, Sista, sss lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się drapie. Najgorsze że muszę wytrzymać do poniedziałku. Rano kontrol w szpitalu. Na ip nie pojadę bo tonie przypadłość ginekologiczna.

c77352d493.png
‹‹ 1218 1219 1220 1221 1222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ