X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Alamakota piękny synus gratuluję...dla tych co ich boli glowa, mnie bolała przed porodem może to oznaczać spadek progesteronu :D:D
    i tzn że urodzę szybciej :D?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alamakota cudowny synek, ja tez juz bym chciala tulić swoje maleństwo

• aghata Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia jeżeli tego chcesz to aby ten ból to oznaczał :-)

preg.png[/url]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia, Karolina - to bedzie tydzien CC :) Tak, ja wstępnie umówiona jestem na ciecie 10-tego :)

Rozalia lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:04

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dziś mam dzień z corka, mąż na kawalerski. A ja mam cały czas dziwny nastrój,tak jakoś mi smutno, depresyjnie i tak cmi mi na okres, aż zaczynam się bać, że w ciągu trzech tygodni mogę urodzić i jak ją to przeżyje. Może by mi się przydała ta wizyta u psychiatry. I Cc juz sama nie wiem czy dam radę urodzić naturalnie bo panicznie się boje. Dziewczyny czy Wam też tak się stawia macica i tak często bo mi co chwile i czasami to boleśnie i to jest nie przyjemne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 21:18

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:04

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alamakota gratuluję synka,śliczny jest. Dużo zdrówka dla was!!

Widziałam dziewczyny wasze zdjęcia brzuszków,pięknie wszystkie wygladacie. Mi brakuje mojego brzuchola i tego jak synuś mnie kopał.
    A co do wagi ja przytyłam 14kg,po urodzeniu zeszło mi 7kg. Także jest ok,ale w spodnie sprzed ciąży mieszcze się w tylko jedne. Także trochę pracy nad sobą mnie czeka,ale teraz generalnie mam to gdzieś,najważniejszy synek.
    Miłego wieczoru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 21:37

maglic, Nieukowa, lilly78, Rozalia, Sista, Z., Joasia:), Alorrene13, Inesicia, Ania1704, Scintilla, sss lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko czemu w tym tygodniu cięć jak muszę być ostatnia i najdłużej się stresować...ehh... ;)

Mąż wczoraj do mnie mówi że on już się nie może doczekać, że chce już go zobaczyć, chce żeby był z nami a jak dla mnie mógłby jeszcze ze dwa miesiące posiedzieć bo jakoś mało gotowa się czuję :)

Lily ja też się cieszę że wcześniej odwiedziłam szpital gdzie będą mnie ciąć bo myślałam że będzie masakara, a miło się zaskoczyłam więc warto czasami ruszyć tyłek ;)

Muniek dopiero co urodziłaś więc waga jeszcze na pewno spadnie, 7 kg to bardzo ładny wynik. Moja znajoma jakiś czas temu tuż po porodzie stanęła na wagę i pierwsze co powiedziała " co kurwa?! tylko 5 kg?" :D

Gosia moja macica śpi jak zaklęta. Mały jak zwykle średnio aktywny tzn coś tam się przekręci od czasu do czasu, ale kopać to on mnie wcale nie kopie.

Teraz dla odmiany dorwałam truskawki na noc, oj będzie jutro mnie swędzieć wszystko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 21:56

Sista, zapah_ciszy, Finezja lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia82. wrote:
    Hej dziewczyny, ja dziś mam dzień z corka, mąż na kawalerski. A ja mam cały czas dziwny nastrój,tak jakoś mi smutno, depresyjnie i tak cmi mi na okres, aż zaczynam się bać, że w ciągu trzech tygodni mogę urodzić i jak ją to przeżyje. Może by mi się przydała ta wizyta u psychiatry. I Cc juz sama nie wiem czy dam radę urodzić naturalnie bo panicznie się boje. Dziewczyny czy Wam też tak się stawia macica i tak często bo mi co chwile i czasami to boleśnie i to jest nie przyjemne.
    Gosia mi się stawia od bardzo dawna, a paniczny lęk przed porodem mnie wprost nie opuszcza. Staram się ostatnio nie myślec o tym, po prostu każda kobieta to przechodzi to ja też przejdę, chciałabym tylko mimo paniki rozkręcić akcję porodową i chodzić, a nie leżec i się nad sobą użalać...

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko to leżeć, nie dasz rady, sama zobaczysz, że lepiej chodzić, kucanie i inne takie tam. Mi na piłce było najgorzej bo ból straszny pleców wtedy mąż masowal a na fotel się położyłam gdy już parte miałam. O matko jak.pomyślę to.mi słabo i wszystko mi się zaciska. Chyba teraz bardziej bym była gotowa na cc bo nie znane doświadczenie. No w tym tygodniu zobaczę co uda się załatwić z cc jeżeli nic to trudno no przecież będę musiała urodzić. O matko jak marudze

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :)

Szczesliwamama i Ala - ogromne gratulacje dla Was!! :)
    Szczesliwa dzieki za pozytywny opis CC, chcę żeby u mnie było tak samo :)
    Ala super, że taki szybki poród ;)

Karolina spóźnione sto lat! :)

Kochane odłączyli mi kroplówkę, ale ja nie jestem gotowa i mimo wszystko nie nudzi mi się :P więc niech się rodzą terminowe dziewczynki, moja Polka niech jeszcze siedzi grzecznie w brzuchu :)

Sista, Rozalia, karolina0522, zapah_ciszy, Inesicia, Z., szczesliwamama, Scintilla, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu - mnie sie macica stawia po wysiłku, albo jak za duzo chodze np. po sklepach. Wtedy brzuch cały napiety, az boli i kule sie w pół. Jak chodze na spacer to mi nic nie dolega ;)

Ja wypytałam o CC wszystko swoich koleżanek, które miały, każda inna historia, każda inne wskazania. Jakoś mi z tym łatwiej, choc pewnie 8-go panika bedzie. Tylko wolałabym nie wpaść w taki strach, ze zacznę sie trząść, bo wtedy mi zrobią znieczulenie ogóle. No a wolałabym zobaczyc Mała jak wyciągną i usłyszeć krzyk :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista mój gin od cięcia mówił że będę się trzęsła z trzech powodów: nerwy których nie sposób jest opanować, znieczulenie które daje taki efekt ale podobno tylko na chwilę i zimno które jest na sali operacyjnej :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia82. wrote:
    Spoko to leżeć, nie dasz rady, sama zobaczysz, że lepiej chodzić, kucanie i inne takie tam. Mi na piłce było najgorzej bo ból straszny pleców wtedy mąż masowal a na fotel się położyłam gdy już parte miałam. O matko jak.pomyślę to.mi słabo i wszystko mi się zaciska. Chyba teraz bardziej bym była gotowa na cc bo nie znane doświadczenie. No w tym tygodniu zobaczę co uda się załatwić z cc jeżeli nic to trudno no przecież będę musiała urodzić. O matko jak marudze
    Czyli Ty uż raz rodziłaś? To dlaczego chcesz cc?

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 3 operacje w ogólnym :D Ogólne jest super, tylko ja źle reaguję :P Po jednej z operacji zbluźniłam lekarzy, że mnie zgwałcili i ich pozwę, a po drugiej zrobiłam awanturę, że mi wyłączyli Króla Lwa o.O bo mi się śniło akurat więc mam nadzieję, że urodzę SN i nie będzie konieczna cesarka tym bardziej w ogólnym to sobie wstydu oszczędzę :D

Sista, Rozalia, nenette, gosi_a, Alorrene13, zapah_ciszy, Inesicia, .aś., Dada, Z., dorcia8919, Scintilla, Nieukowa, sss lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dzięki za książkę :-)

Też dziewczyny zaczynam panikować przed porodem :-( zazdroszczę dziewczynom cc boję się tego bólu :-( no ale jak piszecie , trzeba urodzić i tyle

SSS po coca-coli rośnie ciśnienie, ja przy nadciśnieniu mam zakaz jej picia

sss lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Sista Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Sista mój gin od cięcia mówił że będę się trzęsła z trzech powodów: nerwy których nie sposób jest opanować, znieczulenie które daje taki efekt ale podobno tylko na chwilę i zimno które jest na sali operacyjnej :)

No to muszę sie spiąć, bo u nas to anestezjolog stwierdza, czy moze byc znieczulenie podpajęczynówkowe, czy ogólne. Oczywiście przy tych planowanych, bo w nagłych CC w 99% jest znieczulenie ogólne.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss a jakie leki bierzesz na ciśnienie?

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego bo Maja miała krótka pepowine, co się okazało jak urodziłam.i akcja na porodowce była taka ze przy partych skurczach była tak wysoko, i nie chciała wyjsc tętno zaczęło spadać, potem na ktg to już niczego.nie słyszałam,męża wyprosili widziałam jak.płacze, ja już nie wiedziałam co się dzieje, naglev tlum ludi mi patrzy na krocze aż wkoncu jeden zaczął krzyczeć przyj i położył mi się na brzuch i z całej siły wypchal Maje a ze ona szła z ręką to w środku mnie porozrywala i nacieli mnie, że z.miesiąc ledwo chodziłam, pękł mi szef miałam dziurę parę tygodni która sama musiała się zrosnac. Dlatego się boje bo to swoistą trauma, której nie chce przechodzić, i pewnie nic takiego nie może mnie już spotkać ale lęk pozostał, że coś może pójść nie tak. No i w maju w 10 tygodniu przesyłam zabieg po poronieniu zatrzymanym wiec no nie jest mi łatwo

‹‹ 1217 1218 1219 1220 1221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ