Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Dziewczyny, a jak jest z dawaniem koperku czy wody przy karmieniu. Czy na SR położne się wypowiadały ?
    Znalazłam ostatnio moją książeczkę zdrowia - wiekową 33 letnią :p
    Tam rodzicielka miała wskazanie : karmić co 3h i poić ;) Jak krowę ...

Karmiąc piersią nie dopajałam w ogóle nawet przy największych upałach. Mleko robi za wszystko: wodę i pokarm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 13:30

zapah_ciszy, Rozalia, nick nieaktualny, Alorrene13, Scintilla, maglic, Sista, Inesicia, sss, Z., Katha81, Aneta87, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Karolina a co u Was ? Jak Szymuś :) ?
    A dziekuje ja juz duzo lepiej a synus ma zoltaczke i sie naswietlamy dzisiaj..
    I czekamy poki co na efekty antybiotyku.. Mam nadzieje ze po nastepnych 5dawkach bedzie juz dobrze.. :) brzuch mam niczym jakies "cialo obce"..tak przynajmniej czuje..

Trzymam kciuki dziewczyny za Wasze porody w terminach..szybkie i bezbolesne.. ;)

Zyrcia kiedy ten twoj Leon wkoncu wyjdzie??! :)

Kciuki za dziewczyny szpitalne.. ;)

k9wgwh.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 17:47

nick nieaktualny, Alorrene13, nick nieaktualny, Rozalia, Scintilla, nick nieaktualny, maglic, Sista, nick nieaktualny, Inesicia, Z., gosi_a, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Finezja, Aneta87, dorcia8919 lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dobrze, że Szymuś ma się coraz lepiej :) Trzymam kciuki za szybki powrót do domku :)

Szpitalne dziewczyny za Was też kciuki zaciśniete :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 17:58

karolinka85 lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam robić mężusiowe babeczki. Jak na moje beztalencie kucharskie to całkiem nieźle wyglądają :P

2nsvy1d.jpg

nick nieaktualny, CaneCorso, karolinka85, nick nieaktualny, maglic, Scintilla, Alorrene13, zapah_ciszy, Inesicia, sss, Viola, Z., gosi_a, nick nieaktualny, Katha81, Marcia86, Finezja, Aneta87, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia robisz mi smaka :P wyglądają super apetycznie.

Rozalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia och przepis poproszę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    A dziekuje ja juz duzo lepiej a synus ma zoltaczke i sie naswietlamy dzisiaj..
    I czekamy poki co na efekty antybiotyku.. Mam nadzieje ze po nastepnych 5dawkach bedzie juz dobrze.. :) brzuch mam niczym jakies "cialo obce"..tak przynajmniej czuje..

Trzymam kciuki dziewczyny za Wasze porody w terminach..szybkie i bezbolesne.. ;)

Zyrcia kiedy ten twoj Leon wkoncu wyjdzie??! :)

Kciuki za dziewczyny szpitalne.. ;)

k9wgwh.jpg

Trzymamy kciuki za naszego kawalera !! <3

Kasiu mój Leon chyba nigdy nie wyjdzie :P a ja po cichu liczę na jutro bądź na wtorek :P

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja coraz więcej jem, przeraża mnie to, na wadze dawno nie byłam ale dosłownie siedziec nie moge bo ciągle mam pełny żołądek

3i49zbmhdvaalxch.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canecorso ja mam to samo. Nadrabiam 9 miesiecy. Oszczedzam sie bo nie wiem co z szyjka w srode sie wszystko wyjasni. Ja wlasnie wszamilam budyn wczesniej kiwi i banana no i tak a zaraz kolacja bu....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • maglic Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :*

mamusiom, które tulą już swoje maluszki - GRATULUJEMY z Gabrysiem, który jest podły i wyjść nie chce :) - nastawiłam się już psychicznie na to, że 3 czerwca położę się na patologii i będę czekać aż łaskawie dżentelmen wyjdzie :) Ale już tyle czekam, więc te kilka/kilkanaście dni nie robi mi różnicy :)

Zresztą mam chyba jakąś infekcje :/ bo mnie szczypie i swędzi - jutro KTG więc poproszę o jakaś receptę żeby to dziadostwo wytępić bo poród tuż-tuż, a tu o :/ jak ten Gabryś ma tam przeleźć przez ten kanał :/ niech czeka na wyleczenie :)

Rozalia - obśliniłam pół ekranu :) wyglądają bajecznie :D

Z - zazdroszcze unormowania cukierów :D u mnie póki co dupa blada - dalej męczę się z tą wredną małpą, a w duchu boję się że ona nie minie <tfutfu> no ale wtedy już nie szkodzi Gabrysiowi - a to najważniejsze :)

Wszystkie kąciki maluszków PRZEPIĘKNE, brzuszki również - same seksi mamuśki mamy :)

miłego wieczorku! :)

nick nieaktualny, Z., Rozalia, Inesicia, dorcia8919 lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso ja też jem więcej. Do tego słodkiego, ale nie potrafię się opanować :/

• Sista Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorkiem,
    Kasika - kciuki zaciśnięte !!! Czekamy na druga Dziewczynkę :):):)
    Karolinka - kciuki za przegonienie żółtaczki i działanie antybiotyku !!!
    Muniek - cudowna wiadomość, będziecie nareszcie w domku razem z Samuelkiem :):):) Kciuki za rozbujanie laktacji juz z Małym Ssakiem !!!
    Aloreen - ja chyba dopiero we wtorek na wizycie bede miała pobierany wymaz na GBS, wiec kto wie czy do Ciebie nie dołącze :/ Dostaniesz antybiotyk przed porodem i bedzie dobrze.

My wróciliśmy z Tychów. Było głosowanie, spacer nad jeziorem (zrobiłam jakies cztery kilometry i bola mnie stopy oraz Bożena) oraz pałaszowanie w mojej piwnicy (mamy dżemy, soki i kompoty, wszystko naturalne, robione przeze mnie).

Co do sexu, to moj mógłby trzy razy bez problemu, tylko ja bym sie chyba zatarła ;););) Na razie przystopowalismy, bo wolałabym Olgi nie wywoływać przed 10-tym :):):)

Agata - mam pytanko o obkurczania sie macicy. Mocno krwawisz? Jak to wogole u Ciebie wyglada z połogiem?

Miłego wieczorku Dziewczyny, ja wraca, do moich krajowych juz truskawek, mniam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 19:17

nick nieaktualny, Alorrene13, karolinka85 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też apetyt bardzo dopisuje ;) pochłaniam wszystko co oczka zobaczą.

Sista za spacer podziwiam znaczy za odległość :) moja kondycja juz zerowa. Przejście z parkingu do domu jest wyczynem. Kłuje mnie w Bożenie praktycznie bez przerwy, pomaga pozycja półsiedząca. No ale tydzień wytrzymam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj apetyt i ja mam, chodze głodna i ciągle zaglądam do lodówki trochę blokuje mnie cukrzyca,ale juz nie tak bardzo jak na początku.Co ja zrobie ze chodze głodna.Szczęśliwa kobieta to kobieta najedzona

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu niestety nie mam przepisu bo dodaję wszystko "na oko", ale to jest przepis w tym stylu. Tylko z tego co widzę tu wyjdzie jakieś 10 babeczek, więc jakbyś chciała piec rodzinnie to musisz podwoić składniki :)

http://www.mojewypieki.com/post/babeczki-z-budyniem-i-owocami

Canecorso ja też jem więcej i apetyt mi mega dopisuje. Najchętniej zjadłabym wszystko co oczy zobaczą, ale cukry mnie jako tako hamują...

U mnie kondycja leży i kwiczy, nawet wypad do biedronki mnie męczy i sapie, a biedronkę mam w bloku na dole i jadę windą. Także nie wiem czy mnie któraś przebije :D :D

nick nieaktualny, Sista, Finezja, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia dzięki :) jutro wypieki. A że ciasta to słaby mój punkt kulinarny, to babeczkom powinnam podołać ;)

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu ja generalnie od kuchni trzymam się z daleka, więc myślę że Tobie na pewno wyjdą :)

Uciekam pod prysznic i za chwilę witam męża. Powinnam się odziać w jakiś seksi fartuszek i mu zaserowować te babeczki, ale z takim brzuchem to mogę straszyć co najwyżej ;) Miłego wieczoru dziewczyny!

Sista, maglic, gosi_a, Inesicia, nick nieaktualny, BrumBrumek, Z., Aneta87, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Muniek- super że będziecie mieli małego w domku, teraz się dopiero zacznie prawdziwe macierzyństwo :)
    Kasika- trzymam kciuki za Ciebie
    Super wyglądają te babeczki, zapisałam sobie przepis 'w razie czego' :D może kiedyś będę miała wenę na takie wypieki. A ja dalej w temacie kulinarnym mam pytanie czy ktoś może mi napisać jak zrobić botwinkę?? Nigdy nie jadłam a tym bardziej nie robiłam ;)

maglic, Rozalia lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu - bez obstawy chyba bym sie bała pójść na taki spacer. Staram sie chodzić z M. lub mamą :)

Wydrukowałam sobie kontrastowe obrazki dla Olgi. Moj Siostrzeniec uwielbiał takie kontrasty do 6 miesiąca :) Mamy juz książeczki, ale chciałam tez cos do przyczepienia na meble lub na ścianę. Tutaj znalazlam: http://www.bielemorele.pl/czarno-biale-obrazki-dla-niemowlat/

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 1222 1223 1224 1225 1226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ