X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Dziewczyny, a jak jest z dawaniem koperku czy wody przy karmieniu. Czy na SR położne się wypowiadały ?
    Znalazłam ostatnio moją książeczkę zdrowia - wiekową 33 letnią :p
    Tam rodzicielka miała wskazanie : karmić co 3h i poić ;) Jak krowę ...

Karmiąc piersią nie dopajałam w ogóle nawet przy największych upałach. Mleko robi za wszystko: wodę i pokarm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 13:30

zapah_ciszy, Rozalia, Joasia:), Alorrene13, Scintilla, maglic, Sista, Inesicia, sss, Z., Katha81, Aneta87, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Karolina a co u Was ? Jak Szymuś :) ?
    A dziekuje ja juz duzo lepiej a synus ma zoltaczke i sie naswietlamy dzisiaj..
    I czekamy poki co na efekty antybiotyku.. Mam nadzieje ze po nastepnych 5dawkach bedzie juz dobrze.. :) brzuch mam niczym jakies "cialo obce"..tak przynajmniej czuje..

Trzymam kciuki dziewczyny za Wasze porody w terminach..szybkie i bezbolesne.. ;)

Zyrcia kiedy ten twoj Leon wkoncu wyjdzie??! :)

Kciuki za dziewczyny szpitalne.. ;)

k9wgwh.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 17:47

Joasia:), Alorrene13, Ania1704, Rozalia, Scintilla, Aka81, maglic, Sista, zyrcia, Inesicia, Z., gosi_a, gucio, gucio, Finezja, Aneta87, dorcia8919 lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dobrze, że Szymuś ma się coraz lepiej :) Trzymam kciuki za szybki powrót do domku :)

Szpitalne dziewczyny za Was też kciuki zaciśniete :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 17:58

karolinka85 lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam robić mężusiowe babeczki. Jak na moje beztalencie kucharskie to całkiem nieźle wyglądają :P

2nsvy1d.jpg

Aka81, CaneCorso, karolinka85, Joasia:), maglic, Scintilla, Alorrene13, zapah_ciszy, Inesicia, sss, Viola, Z., gosi_a, Ania1704, Katha81, Marcia86, Finezja, Aneta87, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia robisz mi smaka :P wyglądają super apetycznie.

Rozalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia och przepis poproszę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    A dziekuje ja juz duzo lepiej a synus ma zoltaczke i sie naswietlamy dzisiaj..
    I czekamy poki co na efekty antybiotyku.. Mam nadzieje ze po nastepnych 5dawkach bedzie juz dobrze.. :) brzuch mam niczym jakies "cialo obce"..tak przynajmniej czuje..

Trzymam kciuki dziewczyny za Wasze porody w terminach..szybkie i bezbolesne.. ;)

Zyrcia kiedy ten twoj Leon wkoncu wyjdzie??! :)

Kciuki za dziewczyny szpitalne.. ;)

k9wgwh.jpg

Trzymamy kciuki za naszego kawalera !! <3

Kasiu mój Leon chyba nigdy nie wyjdzie :P a ja po cichu liczę na jutro bądź na wtorek :P

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja coraz więcej jem, przeraża mnie to, na wadze dawno nie byłam ale dosłownie siedziec nie moge bo ciągle mam pełny żołądek

3i49zbmhdvaalxch.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canecorso ja mam to samo. Nadrabiam 9 miesiecy. Oszczedzam sie bo nie wiem co z szyjka w srode sie wszystko wyjasni. Ja wlasnie wszamilam budyn wczesniej kiwi i banana no i tak a zaraz kolacja bu....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • maglic Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :*

mamusiom, które tulą już swoje maluszki - GRATULUJEMY z Gabrysiem, który jest podły i wyjść nie chce :) - nastawiłam się już psychicznie na to, że 3 czerwca położę się na patologii i będę czekać aż łaskawie dżentelmen wyjdzie :) Ale już tyle czekam, więc te kilka/kilkanaście dni nie robi mi różnicy :)

Zresztą mam chyba jakąś infekcje :/ bo mnie szczypie i swędzi - jutro KTG więc poproszę o jakaś receptę żeby to dziadostwo wytępić bo poród tuż-tuż, a tu o :/ jak ten Gabryś ma tam przeleźć przez ten kanał :/ niech czeka na wyleczenie :)

Rozalia - obśliniłam pół ekranu :) wyglądają bajecznie :D

Z - zazdroszcze unormowania cukierów :D u mnie póki co dupa blada - dalej męczę się z tą wredną małpą, a w duchu boję się że ona nie minie <tfutfu> no ale wtedy już nie szkodzi Gabrysiowi - a to najważniejsze :)

Wszystkie kąciki maluszków PRZEPIĘKNE, brzuszki również - same seksi mamuśki mamy :)

miłego wieczorku! :)

Joasia:), Z., Rozalia, Inesicia, dorcia8919 lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso ja też jem więcej. Do tego słodkiego, ale nie potrafię się opanować :/

• Sista Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorkiem,
    Kasika - kciuki zaciśnięte !!! Czekamy na druga Dziewczynkę :):):)
    Karolinka - kciuki za przegonienie żółtaczki i działanie antybiotyku !!!
    Muniek - cudowna wiadomość, będziecie nareszcie w domku razem z Samuelkiem :):):) Kciuki za rozbujanie laktacji juz z Małym Ssakiem !!!
    Aloreen - ja chyba dopiero we wtorek na wizycie bede miała pobierany wymaz na GBS, wiec kto wie czy do Ciebie nie dołącze :/ Dostaniesz antybiotyk przed porodem i bedzie dobrze.

My wróciliśmy z Tychów. Było głosowanie, spacer nad jeziorem (zrobiłam jakies cztery kilometry i bola mnie stopy oraz Bożena) oraz pałaszowanie w mojej piwnicy (mamy dżemy, soki i kompoty, wszystko naturalne, robione przeze mnie).

Co do sexu, to moj mógłby trzy razy bez problemu, tylko ja bym sie chyba zatarła ;););) Na razie przystopowalismy, bo wolałabym Olgi nie wywoływać przed 10-tym :):):)

Agata - mam pytanko o obkurczania sie macicy. Mocno krwawisz? Jak to wogole u Ciebie wyglada z połogiem?

Miłego wieczorku Dziewczyny, ja wraca, do moich krajowych juz truskawek, mniam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 19:17

Joasia:), Alorrene13, karolinka85 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też apetyt bardzo dopisuje ;) pochłaniam wszystko co oczka zobaczą.

Sista za spacer podziwiam znaczy za odległość :) moja kondycja juz zerowa. Przejście z parkingu do domu jest wyczynem. Kłuje mnie w Bożenie praktycznie bez przerwy, pomaga pozycja półsiedząca. No ale tydzień wytrzymam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj apetyt i ja mam, chodze głodna i ciągle zaglądam do lodówki trochę blokuje mnie cukrzyca,ale juz nie tak bardzo jak na początku.Co ja zrobie ze chodze głodna.Szczęśliwa kobieta to kobieta najedzona

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu niestety nie mam przepisu bo dodaję wszystko "na oko", ale to jest przepis w tym stylu. Tylko z tego co widzę tu wyjdzie jakieś 10 babeczek, więc jakbyś chciała piec rodzinnie to musisz podwoić składniki :)

http://www.mojewypieki.com/post/babeczki-z-budyniem-i-owocami

Canecorso ja też jem więcej i apetyt mi mega dopisuje. Najchętniej zjadłabym wszystko co oczy zobaczą, ale cukry mnie jako tako hamują...

U mnie kondycja leży i kwiczy, nawet wypad do biedronki mnie męczy i sapie, a biedronkę mam w bloku na dole i jadę windą. Także nie wiem czy mnie któraś przebije :D :D

Joasia:), Sista, Finezja, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia dzięki :) jutro wypieki. A że ciasta to słaby mój punkt kulinarny, to babeczkom powinnam podołać ;)

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu ja generalnie od kuchni trzymam się z daleka, więc myślę że Tobie na pewno wyjdą :)

Uciekam pod prysznic i za chwilę witam męża. Powinnam się odziać w jakiś seksi fartuszek i mu zaserowować te babeczki, ale z takim brzuchem to mogę straszyć co najwyżej ;) Miłego wieczoru dziewczyny!

Sista, maglic, gosi_a, Inesicia, Joasia:), BrumBrumek, Z., Aneta87, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Muniek- super że będziecie mieli małego w domku, teraz się dopiero zacznie prawdziwe macierzyństwo :)
    Kasika- trzymam kciuki za Ciebie
    Super wyglądają te babeczki, zapisałam sobie przepis 'w razie czego' :D może kiedyś będę miała wenę na takie wypieki. A ja dalej w temacie kulinarnym mam pytanie czy ktoś może mi napisać jak zrobić botwinkę?? Nigdy nie jadłam a tym bardziej nie robiłam ;)

maglic, Rozalia lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu - bez obstawy chyba bym sie bała pójść na taki spacer. Staram sie chodzić z M. lub mamą :)

Wydrukowałam sobie kontrastowe obrazki dla Olgi. Moj Siostrzeniec uwielbiał takie kontrasty do 6 miesiąca :) Mamy juz książeczki, ale chciałam tez cos do przyczepienia na meble lub na ścianę. Tutaj znalazlam: http://www.bielemorele.pl/czarno-biale-obrazki-dla-niemowlat/

Joasia:) lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 1222 1223 1224 1225 1226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ