Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wlasnie skończyłam robić literki, to sie pochwale kącikiem Olgi
[/URL]
To jest akurat lozeczko, które bedzie przy łożku, a w tym miejscu bedzie półko-przewijak, który dotrzeć nie mozeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 14:08
Finezja, Rozalia, Ania1704, Joasia:), Nieukowa, Alorrene13, Z., gosi_a, sss, lilly78, Inesicia, Scintilla, elukkkcha245, Aka81, Viola, BrumBrumek, Aneta87, Marcia86 lubią tę wiadomość
-
Alorrene13 wrote:Hejka
U nas też będzie pępkowe dla facetów, zapewne jak ja będę w szpitalu, a babyshower było dla mniePełna integracja z ciężarówką no alkohol i dużo słodkiego (wolę teraz niż normalne jedzenie niestety)
Z ciekawostek ... Mam chyba zespół cieśni nadgarstkaWcześniej o tym nie wspominałam, lekarzowi też nie, ale ręcę drętwieją mi w nocy coraz bardziej, aż to boli czasami i przez to się dziś nie wyspałam
Nawet jak prostowałam te nadgarstki i nie zginałam do snu to i tak było źle
Podobno Magnez i B6 mogę na to wziąć, ale nie wiem czy to coś da ... oby po ciąży przeszło !!!
Ja mój tort rozebrałam przed chwilą bo stwierdziłam że pieluchy się będą kurzyć,ale tym sposobem mam naprawdę sporo pieluch do zużycia, najwyżej jak zostaną to komuś oddam, chociaż z tego co pisze Aghata to nie grozi, jak tyle kupek i pieluch idzie
Czuję, że mój brzuch jest ogromny, jak nic ciekawego nie dowiem się w pon na USG i w szpitalu w przyszłym tygodniu, to zaczynam działać: czyt. 3xS plus inne wywoływaczeaha .... żeby nie było tak kolorowo mam GBS-a yyyy
Miłego Dnia !!!!!!!!!! Już jutro usg, boszzz niech ten Pietrasik dobrze pomierzy mi tego mojego chłopaka !
Alorrene to moga byc poczatki zespolu ciesni nadgarstka. Tez tak mialam, magnez w duzej dawce pomaga ale na mnie juz nie dziala. Ratuje mnie jedynie akupunktura co 3-4 dni. Inaczej mam takie bole dloni jakby mi ktos na zywca łamał. Potworny bol nie do zniesieniatez mam nadzieje ze po ciazy to przejdzie bo nie wyobrazam sobie tego jak zajme sie dzieckiem. Oczywiscie zycze ci aby magnez ci pomogl i aby ten dyskomfort zniknał.
Kciukam za jutrzejsze usgAlorrene13 lubi tę wiadomość
-
Finezja wrote:Sista ślicznie, też chciałam sypialnie na szaro bo mamy białe mebelki, ale mój Robak zabronił bo generalnie wszystkie pozostałe pomieszczenia są w szarym kolorze
Gdzie kupiłaś koszyki bo poluję na podobne?
DziękujeU nas w mieszkaniu jest szaro-czarny przedpokój i aneks kuchenny, pomarańczowy salon i zielony mały pokój. Sypialnia była biała, ale dostałam zgodę na przemalowanie na szaro. Koszyki sa Jysk, ale polecam tez zaglądać do Pepco.
-
A to moj torcik pieluchowych. Az mi szkoda rozkładać na części pierwsze, bo wiem, ze kolezanka zrobiła go sama. A nie zakurzy sie, bo jest w folii
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 14:29
Rozalia, maglic, Joasia:), Nieukowa, Alorrene13, Z., gosi_a, sss, Inesicia, Scintilla, elukkkcha245, Aka81, Aneta87, Katha81 lubią tę wiadomość
-
A ja odpoczywam po obiedzie. Zawsze jak się najem to mam wrażenie że wszystkie wałki tłuszczu mi wybrzusza
Poźniej chcę zrobić mężowi na przyjazd babeczki z budyniem, które bardzo lubi. Może sama skuszę się na dwie
Kąciki dziecięce śliczne tylko lokatorzy jeszcze nie chcą tam zamieszkać -
Ale swietne kaciki dla bombli macie
Witam nowa mame
Ale ze jak to seks 3x dziennie? To nawet przed ciaza takiej sredniej nie mielismy. Kontuzja bozeny murowana tak np. przez tydzien wywolywacchyba juz wole kosic trawniki, myc okna i kopac rowy
Padam na pyszczek. Miesko na grilla gotowe, chleb upieczony, maselko czosnkowe jest, pranie zrobione, kible wymyte... Teraz tylko czekac na gosci i glodowac
.aś., gosi_a, Ekkaja, Z., zapah_ciszy, Rozalia, Rozalia, Scintilla, Alorrene13, maglic, Aneta87 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, kasika napisała, że z powodu wysypki wylądowała w szpitalu i być może wieczorem będzie miała cc. Trzymamy kciuki
Ja nadal w dwupaku, nad ranem zaczęło konkretnie boleć, ale o 6 już byłam tak wykończona, że zasnęłam. Dzisiaj już się wyciszyło, ale brzuch nadal twardy, ja już sama nie wiem czy to twarda macica czy córa.
W komisji wyborczej babka powiedziała, że mi ciuszki przyniesie, bo córka jej przywiozła z Anglii i nie ma co z nimi zrobić. Wniosek... chodzimy na wybory
Seks trzy razy dziennie... hmmm... też nie dam rady, a już mąż to w ogóle xD Zwłaszcza, że to chodzi o te prostaglandyny ze spermy, bo sam orgazm to nic nie daje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 14:47
Joasia:), Z., Ekkaja, Rozalia, Scintilla, Alorrene13 lubią tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
nick nieaktualnyWitam:)
Kasika ogromne kciuki zaciśnieteAmelka donoszona to może faktycznie lepiej jak zakończą już ciąże.
Dziewczyny kąciki dla Waszych maluchów prześliczne i w moich kolorach
A ja dziś leniuchuje na kanapie. Mąż w pracy, chłopaki zajęci wiec mamusi nikt nie przeszkadza
Za tydzień szpital wiec teraz już tylko relaks
A i jeszcze koło 17" spacer na głosowaniemąż już powinien wrócić z pracy.
Miłej niedzieliWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 14:56
Z., Scintilla lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny!
Kasika, trzymam kciuki! Córę masz donoszoną, ciąża Cię wymęczyła także może już niebawem spotkanie!Powodzenia!
Muszę się pochwalić. Chyba mi się cukry unormowały a bałam się, że może tak już będę mieć na zawsze. Ostatnio wtryniłam budyń i cukier okej, zjadłam wczoraj 4 naleśniory z serem i cukier w normie, dziś zaszalałam i zjadłam 4 z dżemorem i cukier 93! Wypiłam ostatnio po jakimś daniu sok nierozcieńczony (wcześniej po soku cukier 160 więc piłam właściwie tylko wodę i owocowe herbaty bez cukru) i cukier też w porządku. Aż normalnie zastanawiam się czy nie iść po białe cieplutkie bułeczki na śniadanie
A poza tym niezmiennie w dwupaku, szału nie ma ze zwiastunami porodu a tak mi się podobała data 25.05.2015. No cóż, uparciuch w brzuchu.
Zaliczę jeszcze spacer na wybory i powrót bez korzystania z windy
Miłej niedzieli!maglic, Rozalia, Scintilla, gosi_a lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Dziewczyny muszę podzielić się radosną nowiną,jutro w końcu bierzemy Samuelka do domu. Jestem tak szczęśliwa
NARESZCIE!!
Pokoiki macie urządzone przeslicznie,ale pamiętacie jak ja się pochwalilamparę dni później wylądowałam na porodówce
także strzeżcie się
Z., sss, Rozalia, Joasia:), Ania1704, maglic, Inesicia, Scintilla, Finezja, .aś., CaneCorso, karolinka85, Aka81, Alorrene13, gosi_a, BrumBrumek, Katha81, Marcia86, Aneta87, Nieukowa, dorcia8919 lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Kasika powodzenia. Kciuki zacisniete.
Ja po glosowaniu i najlepsze jest to ze nie pamietam na kogo zaglosowalam. Potem poklucilam sie z m i ryczalam jak bobr.tzn na niego nakrzyczalam.
Moj naparza w szyjke ze mam wrazenie ze zaraz popuszcze, mam nadzieje ze z szyjki jeszcze cos zostalo.
Mam ochote na grilla ale u mnie kiepska pogoda wiec zalegam na kanapie i tyje.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 16:38
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
nick nieaktualny
-
Z. też przechodziłam to unormowanie cukrów ale niestety znów wybiło, pewnie miałam lepsze dni
No ale u Ciebie starsza ciąża więc życzę Ci aby to był dobry zwiastun pożegnania z cukrzycą
Kasika trzymam kciuki za Was!
Muniek super że mały już będzie z Wami, będziesz spokojniejszaZ. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFinezja wrote:No właśnie jak to z tym nocnym karmieniem jest ? U nas też położna mówiła, że ten nocny pokarm jest najbardziej wartościowy i należy jak najwięcej karmić w nocy, jak spytałam czy to znaczy że mamy wybudzać dziecko to powiedziała że tak i to nie dłużej niż co 3 h , po miesiącu niby może być jedna dłuższa przerwa tak 4-5 h, a kiedy spytałam do którego miesiąca tak wybudzać to poiedziała, że minimum do 6 m-ca i że nie chodzi tylko o to że jest to wartościowy pokarm ale w ten sposób nie zaburzamy laktacji tylko ja podtrzymujemy/rozbudzamy. Czy to prawda?
Aka81 skoro nie wybudzałaś to miało wpływ na ilość pokarmu? długo karmiłaś i po jakim czasie córcia przesypiała dłużej niż 3 h ?
Karmiłam 1,5 roku łącznie, ale od 5 mca miałam zalecenie dokarmiać bo mała słabo przybierała na wadze. Zawsze był w najnizszych centylach.
Ja jej nie wybudzałam. Dawałam jej cyca jak sama się budziła. Także nocne karmienie było
Nigdy nie mierzyłam czasu tzn co ile się budzi. Miałam ją przy sobie, jak trzeba było to wyciągałam cyca i dalej szłam spać.
Finezja lubi tę wiadomość