X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ok myślałam, że może matkowski by Ci znalazł miejsce.

• Sista Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious68 wrote:
    Alee mnie tu dawno nie było! Jak tam czerwcoweczki sie czuja? bo ja jak słonica ;DD

pozdrawiaam!

U nas atmosfera juz gorąca :) Czerwiec juz za kilka dni, wiecpowoli sie rozpakowujemy :) A co u Ciebie? Jak sie czujesz, torba spakowana, pokój Malenstwa urządzony?

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, dziś Was nadrabiałam po wczorajszym pełnym atrakcji i zajęć dniu :)

Wczoraj mieliśmy sesje brzuszkową, mój Robak jakoś to przetrwał, ale jak fotografka mówiła aby coś mi szeptał do ucha to słyszałam tego typu teksty:"przypomnij mi od kogo dostałaś ten prezent, muszę ich wykreślić z grona znajomych:D" taki mój żartowniś, nie znosi zdjęć, ale jakoś w końcu końców wytrwał i stwierdził, że nie było aż tak źle ;)

A fotka upamiętniająca te słowa wyszła mega romantycznie - nikt by nie pomyślał, że mi żarciki do ucha sypał, a nie czułe słówka ;)

0n7293wgjzyx_t.jpg

Na efekty wczorajszego dnia musimy poczekać jakiś tydzień do 10 dni, mam nadzieję że będą równie fajne jak zajawki:)

Gucio gratulacje !! Synek przesłodki :)
    zyrcia wrote:
    i tak non stop... wygląda jakbym miała tam obcego...

Zyrcia ja mam tak samo, moja to jakaś gimnastyczka takie ruchy i formy jak mój brzuch przybiera to aż mnie zastanawia jak ona to robi :) Często aż boli i był moment, że prosiłam aby się uspokoiła, aż któregoś dnia miała pierwszy raz dzień leniwca i prawie się nie ruszała to wtedy już prosiłam aby kopniaka zasadziła bo mało brakowało abym ją na IP zabrała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 23:30

Aneta87, Viola, Nieukowa, Z., CaneCorso, Scintilla, Aka81, Alorrene13, Rozalia, Inesicia, A1984, sss, dorcia8919, maglic, gosi_a lubią tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Dada Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Hej, Dada, Gosia, ja mogę o 13.00. W Galerii??
    Czy jedziemy na kliniczną do Agawery ? ;)

Marcia ja bede obojętnie gdzie :)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja piekne zdjecie
    A my po ostatnim ktg i wizycie u anestezjologa. Polowe Ktg Julka spala wiec zostalysmy dluzej i przez 45min jeden skurcz sie wyrysowal. Od Anestezjologa dostalam sexi ponczoszki i plyn antybakteryjny ktorym mam sie umyc w niedz i przed wyjsciem w poniedzialek. W szpitalu mam sie zjawic po 6 rano zrobia mi ktg i przyszykuja na ok 10 na cc Ponoc maja teraz mniejsze igly i bardziej skuteczne znieczulenie wraz z ktorym podaja cos jak glupi jas zeby sie bardzo nie stresowac po godzince ma byc po wszystkim Ogolnie sprawa wyglada dobrze ale juz zaczynam sie stresowac a co bedzie w weekend. A i pionizacja we wtorek czyli po 24h od cc no i pobyt do soboty wiec caly tydz min.
    Pozdrawiamy
    xnw4pc0znf5j74rp.png

Joasia:), Sista, Finezja, Ania1704, Scintilla, Alorrene13, Rozalia, sss, maglic, gosi_a lubią tę wiadomość

• Finezja Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta87 dziękuję :) i mam pytanie może dziwne, ale sexi pończoszki od anestezjologa to po co :) ??

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista ,nasze "malenstwo" (36 tc,waga 3400) bedzie spalo w naszym pokoju,jak najblizej nas. Nasza kawalerka posiad jak naarazie jeden pokoik ;)

czuje sie jak slon,wielki obolaly slon i jeszcze ta zgaga,a niby pod koniec ciazy odpuszcza... ciekawe komu bo mnie meczy od listopada dzien w dzien,noc w noc ;/ ;D

Aneta87, Sista, sss, dorcia8919 lubią tę wiadomość

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Jak to jest teraz z ta pionizacją po cc? Ile godzin po każą wstać i co tak naprawde przy tym boli? rana czy kurcząca sie macica?

Troche zaczynam sie stresowac bo boje sie bolu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 00:15

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada, to może zadecyduj gdzie bo jesteś inicjatorka tego spotkania :) czy zmiana planow czy tak jak mialo byc. ja się do stosuje :) do juterka, IDE spać , dobrej nocki:)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 18:14

Katha81 lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Dada Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze być i tak w galerii wiec moze tak ,a z Agawera jeszcze spotkanie zdążymy mam nadzieje zrobic jak tylko ja wypuszcza ..
    To do 13 w grycanie:)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja wrote:
    Aneta87 dziękuję :) i mam pytanie może dziwne, ale sexi pończoszki od anestezjologa to po co :) ??
    A to sa ponczochy antyzakrzepowe tu w Belgii sie je praktykuje. W Polsce ich nie nialam a teraz zaloza mi przed cc a zdejma dopiero po 24 h ba pionizacji

• Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my witamy sie w 39 tygodniu
    U nas sliczna pogoda sie zapowiada
    xnw4pc0znf5j74rp.png

karolina0522, karolina0522, Scintilla, dorcia8919, maglic, gosi_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, wczoraj zachwalałam jaką miałam spokojną noc i dzisiaj mały mi pokazał co to znaczy nie spać w nocy. W ogóle się nie wyspałam, kręciłam się z prawej na lewą stronę nawet na plecach było mi niewygodnie leżeć. Mały zrobił sobie chyba gimnastykę nocną - co on w tym brzuchu nie wyprawiał. Czułam straszny ból.
    Powiedziałam wczoraj do męża że od piątku będziemy bawić się w króliki, żeby przyspieszyć poród bo nie wyobrażam siebie turlającą do 40 tc

Sista lubi tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my sie witamy...co do bolu po cc, to rana boli i daja kroplowke na obkurczenie macicy i ona tez boli ale to wszystko jest do zniesienia...da sie przezyc :)

Odpadl nam dzisiaj pepek ale zostala ranka i takie cos biale dzisiaj jedziemy do poloznej na wazenie to sie dopytam.

Sista, sss, Joasia:), dorcia8919, .aś., gosi_a, gucio, Katha81 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Dada Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata super ,ze odpadł ja sie tego pepola troche boje ...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious68 wrote:
    Sista ,nasze "malenstwo" (36 tc,waga 3400) bedzie spalo w naszym pokoju,jak najblizej nas. Nasza kawalerka posiad jak naarazie jeden pokoik ;)

czuje sie jak slon,wielki obolaly slon i jeszcze ta zgaga,a niby pod koniec ciazy odpuszcza... ciekawe komu bo mnie meczy od listopada dzien w dzien,noc w noc ;/ ;D

Z kącikiem Malenstwa to tak jak u nas, bedzie w sypialni :) A wiesz juz czy to Dziewczynka czy Chlopczyk? Jakie wybraliście imie?

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!! Ja dziś spałam, oczywiście były spacery do wc ale noc o wiele lepsza do poprzedniej :)
    M. Sprawił mi wczoraj prezent z okazji Dnia Matki- dostałam czekoladowe Brownie z truskawkami które sam upiekł :)
    U mnie za oknem pogoda nie powala, dlatego leżę jescze pod kocykiem i zastanawiam się nad planem dnia.

Sista, Alorrene13, Scintilla, maglic, nenette, gosi_a lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Hej dziewczyny,

Jak to jest teraz z ta pionizacją po cc? Ile godzin po każą wstać i co tak naprawde przy tym boli? rana czy kurcząca sie macica?

Troche zaczynam sie stresowac bo boje sie bolu.

Katha - z pionizacja okazuje sie co szpital to obyczaj. W naszym pionizuja po znieczuleniu ogólnym po 6h, a po ZZO po około 12h. I u nas wystarczy zrobić trzy kroki, nie trzeba od razu pod prysznic, mozna na drugi dzien sie umyć :)

Katha81 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puk puk ;) Jest tu dziś kto?
    Rodzi ktos dziś ;) ?
    Hmmm położna powiedziała, że umówi mnie na wizytę w szpitalu dopiero w przyszłym tygodniu. Mąż naciska aby jechać w tym tyg, muszę chyba zadzwonić i jeszcze z nią pogadać szczerze... Wiem, że nie wyjmą małego przed skończonym 38 tyg, ale wolę wcześniej pojechać coś ustalić, wiedzieć na czym stoję. Bo 9-10 czerwca to już późno tak przed samym terminem hmmm (CC).
    Pogoda dziś straszna, postanowiłam coś robić bo zwariuje, ale zeby się nie przemęczać też :/ Podeślecie znowu linka do naszej listy? Przepraszam, nie wiem dlaczego on się nie zapisuje mi w przeglądarce :/
    Miłego Dnia :)

Sista, Scintilla, Joasia:), maglic lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
‹‹ 1242 1243 1244 1245 1246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ