Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie Dziewczynki,
Ja zmieniłam łóżko i spałam z moim M. i od razu pełna odmiana, spałam jak dziecko, do 9.00Dzisiaj kolejne pranie, bo mam kilka nowych ciuszków, pieluszki z warsztatów i uszyłam poszewki na podusie. Jeszcze pol godziny temu świeciło śliczne słoneczko, a teraz widze nadchodzą szare chmury. Wyskoczę do sklepu, ale raczej samochodem. Wczoraj zapytałam koleżanki co dobrze jest miec w szpitalu i ja chyba bede musiała wziąć zestaw walizek. Komplet ubranek dla Olgi, bo w szpitalu owszem ubierają, ale czasami w kaftaniku jest jeden guziczek, a sześć wyrwanych, wiec dziecko gole prawie. Kubek i komplet sztućców, bo lepiej miec swoje. Jakas mała lampkę, bo jak chcemy cos zrobić przy dziecko w nocy, to lepiej miec małe światełko, bo to ogólne to oczywiście mocne jarzeniowe. No i dowiedziałam sie, ze statystycznie, zadko kiedy wychodzi sie w przepisowym czasie, bo albo żółtaczka, albo USG bioderek, nerek, wiec mam sie nastawić na dni 7
Wczoraj tez pytałam mojego gina o ranę po CC. I dopóki jest opatrunek, to dobrze jak sa majtki siateczkowe, takie wyższe. A w trzeciej dobie zdejmuje sie opatrunek i najlepsze takie niskie flizelinowe (to sa chyba te jednorazowe), ale ja chyba wezme takie niskie bawełniane. No i szwy moze mi zdjąć w piątej dobie, jeszcze w szpitalu, jak wszystko bedzie ok. No i powiedział, ze teraz to sa nawet takie zalecenia, ze po CC to nawet po drugiej, trzecie dobie wypuszczają - ale tego to ja sobie nie wyobrażam. No i zażartował, choc on pamięta jak było kiedyś, ze jak dojdzie PiS do władzy znowu to nie bedzie juz tak łatwo o wskazania do CC. Trzeba bedzie sie pilnować, bo sie zaczną kontrole zasadności operacji i lekarze bedą sie bać, ze stracą posady. Dobrze, ze my rodzimy lada moment
Miłego dnia Dziewczynki, ja zabieram sie do śniadaniaRozalia, Alorrene13, Scintilla, dorcia8919, Joasia:), lilly78, nenette, gosi_a lubią tę wiadomość
-
Alorrene13 wrote:Puk puk
Jest tu dziś kto?
Rodzi ktos dziś?
Hmmm położna powiedziała, że umówi mnie na wizytę w szpitalu dopiero w przyszłym tygodniu. Mąż naciska aby jechać w tym tyg, muszę chyba zadzwonić i jeszcze z nią pogadać szczerze... Wiem, że nie wyjmą małego przed skończonym 38 tyg, ale wolę wcześniej pojechać coś ustalić, wiedzieć na czym stoję. Bo 9-10 czerwca to już późno tak przed samym terminem hmmm (CC).
Pogoda dziś straszna, postanowiłam coś robić bo zwariuje, ale zeby się nie przemęczać teżPodeślecie znowu linka do naszej listy? Przepraszam, nie wiem dlaczego on się nie zapisuje mi w przeglądarce
Miłego Dnia -
Hej laseczki, ależ miałam noc nieciekawą...obudziło mnie dziwne uderzenie gorąca i zaczęło mi się robić słabo. Wstałam otworzyć okno i zrobić siku, po drodze mnie chwycił skurcz brucha i były ze trzy w małym odstępie czasu. Aż się przeraziłam czy nie rodzę. No ale posiedzialam trochę, wzięłam no spe i mi przeszło. Powtórzę że NIE JESTEM GOTOWA i siedz synu w apartamencie do terminu cc
U mnie pionizacja ma być po 10-12h. Podobno dziewczyny różnie boli, więc jak się sama przekonam to będę wiedziała co jest dla mnie najgorsze
Wczoraj laryngolog przeplukał mi ucho i nareszcie słyszę. Teraz mam wrażenie że wszystko jest za głośne
Wieczorem mąż oglądał filmiki jak kąpać noworodka i stwierdził że to go najbardziej przeraża i już wie że się cały zapoci
Finezja zdjęcie z sesji piękne, pewnie reszta też będzie zachwycaćSista, Alorrene13, Scintilla, Z., dorcia8919, Joasia:), Finezja, maglic, nenette, gosi_a, Katha81 lubią tę wiadomość
-
Witam w ten pochmurny wietrzny dzien, przynajmniej u mnie bu....... Smerf maruda: nienawidze wilgoci....
Agawera bedzie dobrze , trzymam mocno za was kciuki. W szpitalach zwykle nic nie mowia, najlepiej miec tam swojego lekarza albo wparowac do ordynatora i sie wypytac.....
Ja nie moglam zasnac maly tak dawal po garach ze nie wiem..
Ja dzis wizytuje dopiero o 20 ktg i wogole wiec zejdzie... Zobaczymy co ciekawego mnie czeka.
PozdrawiamMarcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Finezja śliczne zdjęcie
CaneCorso wskazaniem jest prawdopodobnie makrosomia płodu tzn zbyt duże dziecko jak na swój wiek płodowy obecnie waży ok.4000-4200 gram a do terminu jeszcze 2,5 tygodnia. Chciałabym jednak usłyszeć to od lekarza w szpitalu i znać termin operacji aby być pewną
Sista, Rozalia właśnie ostatnio coś lekarz mówił na tym USG, że wysokie kobiety mają jakąś specyficzną miednicę i przez to mają też niby gorsze warunki do porodu naturalnego (ale pewnie dotyczy to tylko niektórych nie wiemdzięki za linka Z. !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 10:15
Sista, Rozalia, Z., dorcia8919, Finezja lubią tę wiadomość
-
Rozalia wrote:Kurde Sista co to znaczy?
Mój wiek i fakt, ze to pierwsza ciaza, jest wskazaniem do CC. Ale po łacinie ładniej brzmi, niż "za stara na SN". Wysoka nie wzrostem, a wiekiem
Oczywiście, gdybym sie uparła na SN, nikt by mnie nie powstrzymywał, ale ja sie nie upieram
Zaczynam sie martwić o Truskawkę, miała miec wczoraj CC i cisza. A wydaje mi sie, ze pisała do nas juz ze szpitala, wiec łączność z netem raczej ma. Truskaweczko odezwij sie !!! Edit: chodzi o Stokrotkę(Truskawka, nie przestrasz sie, jak dojdziesz do tego postu:))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 10:58
Alorrene13, Rozalia, Scintilla, Z., dorcia8919, Aka81, nenette, gosi_a lubią tę wiadomość
-
Ja jestem wysoka ale co jakiś lekarz mnie widzi i słyszy że chcę cc to mówi eeee spokojnie by pani urodziła, jasnowidze się znaleźli
Każda z nas by urodziła bo tak już jesteśmy stworzone, pytanie tylko z jakimi konsekwencjami dla niektórych...
Sista ja też bym się nie upierałaA będziesz chciała Oldze zafundować rodzeństwo?
-
Rozalia ale Ty masz CC umówione prawda?
Ostatnia wypowiedź truskawki była taka:
Wysłany: 25 maja, 19:35
Witam dziewczynki widzę że lista się powiększa z dnia na dzieńGratulacje dla wszystkich mam
U nas jutro wizyta o 15.45 Jestem ciekawa jak tam mała przybrała na wadze mam nadzieję że nie dobiła do 4kg co do porodu to kurcze mam codziennie ale na tym koniec ciekawe kiedy się zacznie widzę jak do tej pory to wysypują się dziewczyny z późniejszymi terminami
Zaczynamy odliczanie: 9.... już chyba ostatnia fotka z brzuszkiem
Ona nie ma raczej CC -
Alorenne tak ja mam cc już dogadaną z ordynatorem na 12 czerwca i jeśli któraś może zmieńcie mi to w tabelce, bo z tel nie idzie
Szkoda tylko że muszę kasę wyłożyć, ale czasem na takie głupoty wydawalam że w imię wyższego bólu juz zapłacę
Alorrene13, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
Rozalia wrote:Alorenne tak ja mam cc już dogadaną z ordynatorem na 12 czerwca i jeśli któraś może zmieńcie mi to w tabelce, bo z tel nie idzie
Szkoda tylko że muszę kasę wyłożyć, ale czasem na takie głupoty wydawalam że w imię wyższego bólu juz zapłacę
najważniejsze byś ty dobrze i komfortowo się czuła:)
stawiam , ze to sumka ok 2000...złAlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Karolina
Tyle dobrego że co mam jakieś życzenie do ordynatora to mówi że da się zrobić. Nawet głupie ktg od ręki bo on tylko karteczkę mi napisał, a tak to trzeba czekać na zapisy. Wiadomo że cudów nie oczekuję ale wolę żeby byli mili
karolina0522 lubi tę wiadomość
-
Alorrene13 wrote:Sista ja mam wrażenie, że piszesz o Liliance a nie o Truskawce
Faktycznie, nie o Truskawkę chodzi, ale o Stokrotkę (mózg mi wypalilo). Pisała wczoraj o 4.40, ze bedzie miała cesarkę jutro, wiec nie wiem czy miała na myśl wczoraj czy dzisiaj. Ciekawam co u niej?
Alorrene13, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Juz to kiedys pisalam Rozalia, ale bym tych ordynatorow wystrzelala. Bo to nie jest normalne, ze oddzial to ich prywatny folwark na ktorym trzepia kase prywatnie... A lekarze na oddziale traktuja niektorych pacjentow jak vipy bo to pacjenci szefa... No ale coz poradzic
Witam sie z leniem. Tez wstalam o 9, dopiero jestem po sniadaniu... Chyba chwile poleze a potem zribie jakis spacer co by za bardzo nie lenic sie w domu...
Trzymam kciuki za Lilianke- pewnie biedna ma teraz stresa w zwiazku z operacja u malutkiej
No i za Stokrotke tez kciukam! Moze zda relacje dopiero jak wroci ze szpitala...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 10:55
Alorrene13, Rozalia, gosi_a lubią tę wiadomość
-
Rozalia wrote:Ja jestem wysoka ale co jakiś lekarz mnie widzi i słyszy że chcę cc to mówi eeee spokojnie by pani urodziła, jasnowidze się znaleźli
Każda z nas by urodziła bo tak już jesteśmy stworzone, pytanie tylko z jakimi konsekwencjami dla niektórych...
Sista ja też bym się nie upierałaA będziesz chciała Oldze zafundować rodzeństwo?
Olga rodzeństwo juz ma...Rozalia lubi tę wiadomość