X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Nieukowa ja też bym ich rozstrzelała za to, ale co zrobić... Dawanie kasy w ten sposób mnie w ogóle nie jara :/ Najchętniej poszlabym do prywatnego szpitala ale nie stać mnie aby dać 10 tysięcy za cc, więc zozostaje mi tylko ta opcja. No i opcja sn ;)

Kurcze znów mnie brzuch boli i zaczęło czyścić jak wczoraj, ale to chyba ten etap nie?

Rozalia ja od kilku dni chodzę regularnie do wc, do tej pory było to nie możliwe. Miewam też przy tym bóle brzucha, mam wrażenie, że taki stan mam jak lekko opuścił mi się brzuch.

Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wielkie kciuki za Kasike i czekamy na kolejnego obywatela :)

Ania ja nie miałam żadnych zaparć przez całą ciążę i bywałam w kibelku raz dziennie, ale teraz to kosmos 3-4 razy i wcale mało nie zostawiam ;)
    Jako że jesteśmy w parze to zastanawiam się czy urodzisz przede mną, bo termin masz po moim cc :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Od kilku dni mam więcej śluzu , białawy, bezwonny, na infekcje to nie wygląda.. czop to nie jest :/ ehhhmmm....
    dziś z powodu bólu żebra prawie wcale nie spałam :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:06

Z., Scintilla, Katha81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    No to wielkie kciuki za Kasike i czekamy na kolejnego obywatela :)

Ania ja nie miałam żadnych zaparć przez całą ciążę i bywałam w kibelku raz dziennie, ale teraz to kosmos 3-4 razy i wcale mało nie zostawiam ;)
    Jako że jesteśmy w parze to zastanawiam się czy urodzisz przede mną, bo termin masz po moim cc :)

Ja obawiam się tego, że przenoszę ciążę! We wtorek mam wizytę i dowiem się jak się sparwy mają!

Poobserwuj jescze trochę Twoje kosmiczne wizyty w WC, jak nabiorą jeszcze większego tempa to skonsultuj się z lekarzem. Ale mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby ;)
    Uciekam na spcer papappaap :)

Rozalia lubi tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly polozna kazała dookoła czyścić woda i wacikiem i osuszac...jak sie coś dzieje to octanisept. Przyznam sie bez bicia ze u Zuzi czyscilam spirytusem i teraz też kilka razy przetarlam takim gotowym wacikiem nasaczonym.

lilly78 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jeszcze do wczoraj mówiłam ze przyniosę ciąże na bank do nie mam skurczu ani jednego ani nie twardnieje brzuch

Ania1704 lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika - trzymam kciuki !!! Powodzenia :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika trzymam kciuki. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
    agawera oby wszystko z przepływami było w porządku.
    Zyrcia u mnie na obiad też pizza, ale robiona przez M. Już nie mogę się doczekać bo co jak co ale pizza akurat mu wychodzi :) No a na razie zabrał się za sprzątanie w szafkach kuchennych i aż się boją czy ja tam coś później znajdę ;)
    Zyrcia może wstawisz linka do tego dokumentu w Excelu w poście na pierwszej stronie? Co Wy na to?
    U nas dziś noc w miarę. Co prawda chyba 4 razy byłam w toalecie, ale później jakoś w miarę szybko udało mi się zasnąć więc nie było źle. Poprasowałam dziś już wszystkie ubranka, które od siostry (o dziwo lubię prasować takie maleństwa więc jakby któraś miała jakieś prasowanie to zgłaszam się na ochotnika ;) ), zamierzam umyć podłogi a później zobaczymy co dalej.
    Wczoraj chciałam zobaczyć jak będzie wyglądać łóżeczko z falbanką, organizerem i prześcieradłem, a później stwierdziłam, że jednak już nie będę tego zdejmować tylko materac przykryję folią żeby się nie kurzył. Może Małą zmobilizuje to do szybszego wyjścia ;)
    Zosia mamie się nudzi, a taty urlop mija!

maglic, Alorrene13, .aś., Z., Joasia:), Scintilla, zyrcia, Sista, gosi_a lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki najblizej terminu porodu lub te ktore urodziły: czy odchdził Wam czop, czy tez mialyscie rozowy/szary/ brązowy śluz? Potem cos nastapiło czy nic i nadal cisza? Pytam bo mam cos takiego od wczoraj, ale ilości nie za wielkie na razie. Myslalam ze to po badaniu recznym? Lilly sąsiad nietaktowny to mało powiedziane !!!
    Kasika kciuki zaciśnięte za Was ! :)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już mam dosyć - chce mi się zjeść kebaba XXL, pizze, zapiekanke, wiadro lodów i na sam koniec popiłabym to 2 litrową coca-colą i poprawiła kilogramem ciasta :D Sranie murowane - ale chociaż byłabym spełniona i może lepiej czekałoby mi się na te wywoływanie bo póki co moja kobieca intuicja mówi mi, że urodzę Go pewnie w połowie czerwca po beznadziejnym, bolesnym wywoływaniu..

Jedyna nadzieja w mojej babci - śniło jej się, że urodziłam w niedziele i że Gabryś ważył 3100. Więc zobaczę czy wróżbita Maciej nie ma przypadkiem konkurencji :D

Za wizyty, za badania, za szpitalne dziewczyny - KCIUKI! :)

Allorene - ja miałam po badaniu czerwonego gluta coś a'la czop- niestety to nie był czop - wszystko pozamykane. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 12:10

Alorrene13, Rozalia, dorcia8919, Nieukowa, Marcia86, Z., Viola, Sista, gosi_a lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    Dobry!

Właśnie wróciliśmy od rodziców (zostaliśmy na noc po dniu matki) i mąż od razu zabrał się za kończenie remontu. A ja nieco leniuchuję :) Pogoda do bani, więc i zero natchnienia na cokolwiek.

Dużo z nas widzę ma CC, a ja znów nie wyobrażam sobie nie rodzić naturalnie :) Chyba bardziej przeraża mnie fakt cięcia niż samego porodu. I o dziwo jakoś się nie boję. W końcu urodzę i nikt za mnie tego nie zrobi. I nastawiam się mega pozytywnie i nie zastanawiam się nad tym jak to będzie. Damy radę :)
    Użycz mi trochę tego pozytywnego nastawienia! Ja się staram jak mogę pozytywnie się nastawić, też marzę o porodzie sn, konieczenie dość szybkim, no i żebym nie zapomniała jak się oddycha przeponą :-) Poza tym wymagań nie mam, chcę tylko urodzić zdrowe dziecię, a jak mała będzie pamiętała kiedy tatuś ma urlop i urodzi się wtedy, to już w ogóle będzie smerfastycznie :-)

Alorrene13, dorcia8919, Z., Scintilla, Sista lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia Alorrene13 Ania1704 - dzięki :)
    Rozalia wrote:
    Powtórzę że NIE JESTEM GOTOWA i siedz synu w apartamencie do terminu cc ;)

Ja swojej też powtarzam, że jestem jeszcze nie gotowa (muszę ogarnąć mieszkanie tak ogólnie i stare dokumenty poprzeglądać, powyrzucać itp., ale jakoś mi nie śpieszno ;) no i nie mamy jeszcze łóżeczka.

Napiszę Wam dziewczyny jak się wczoraj zdenerwowałam na ZUS !!! generalnie przez całą ciąże na palcach jednej ręki zostałam wyprowadzona z równowagi, ale jak już to nastąpiło to tak konkretnie i wczoraj miałam taką sytuację po tym jak weszłam na PUE sprawdzić czy widać już moje zwolnienie z przed 2 tyg bo jeszcze wcześniejsze niestety zostało zarejestrowane po ponad miesiącu i kasy nie dostałam i już teraz kontroluję to.

W każdym razie patrzę widać zwolnienie i wskazana jest wartość 80 % świadczenia, myślę sobie jak to, napisałam do nich zapytanie, po godzinie babka odp. że na zwolnieniu nie ma kat. B uprawniającej do 100% świadczenia. Myślę sobie czyżby Gin zapomniał wpisać? poszłam sprawdzić moje ksera zwolnień i patrze jak byk jest kat B. Noż kurde !!!!

Napisałam znowu, żeby sprawdzili bo zaszła jakaś u nich pomyłka i niech to poprawią bo na moim ksero jest ta kat. B. No ale zero już odzewu, więc ja niecierpliwa myślę sobie zadzwonię, nie wspomnę już ile czekałam na połączenie, ale jak już odebrała babka i przedstawiłam sprawę to powiedziała, żebym napisała pismo przewodnie z wyjaśnieniem i dołączyła ksero zwolnienia !!!!!!!!! Noż ku**** no tak się zirytowałam i podniesionym głosem mówię do niej, że jak to ja mam wysyłać pismo skoro zwolnienie jest u nich i wystarczy aby ktoś to sprawdził i po to dzwonie aby on komuś to przekazała, ta w tym czasie nawet pauzy nie zrobiła i nadawała to samo cały czas i tak się przekrzykiwałyśmy, aż w końcu się rozłączyłam.

Dziś sprawdzam i dalej jest 80 %, napisałam kolejną wiadomość na PUE i czekam, ale tak tego nie zostawię - żeby na każdym kroku trzeba było każdego sprawdzać i kontrolować, jakby nie to PUE to bym dostała jakąś kasę i bym się nawet nie doliczyła czy dobrze czy źle bo oni wypłacają za zwolnienia, a nie jako miesięczną całość i to jeszcze jak chcą. AAAAaaa w każdym razie dziewczyny sprawdzajcie to bo to tak nie może być, żebym ja musiała pilnować czy mi dobrze wypłacają kasę, jakby było w drugą stronę jakaś pomyłka to szybko by się upomnieli jeszcze kary by dawali !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 12:15

Rozalia, Alorrene13 lubią tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • sss Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja masz acje Zus to taka instytucja placvic nie chca a jak ty sie spoznisz to juyz blokuja chamy jedne wrrrrr...

Podziwiam was laseczki ja pochodze troche i musze isc lezec bo mi naciska mlody na dol i tak dziwnie ze az sie wyprtostowac nie moge niee wiem czy na tym etapie tyo nmormalne. a co do zgagi mialam z dwa tygodnie temu a teraz cisza , brzuch nizej jakos nie zauwazylam....

Agawra jak maly nie przybiera to chyba najlepiej go wyciagnac ale ja sie nie znam. Wycagnac cos konkretnego od nich graniczy z cudem

Kasika trzymam kciuki,,,

Siostra mi powtarza zebym jeszcze nie rodzila bo mama w szpitalu , tata po zabiegu i jeszcze te bakterie wisza w powietrzu...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale Cię rozumiem Finezja, ja w tym miesiącu zarobiłam śmieszną kwotę (własnie to wyjaśniam, ale na korektę mam i tak szansę dopiero na końcu czerwca!!!!) i dowiedziałam się, że za 15 dni zwolnienia, na którym zapomnieli mi w LuxMedzie wbić pieczątki, a które już dawno dostarczyłam skorygowane, nie przyznali mi ani złotówki!!!!!! Zapłacą za miesiąc....bo skorygowane zwolnienie dotarło dopiero po naliczeniu płac. To dlaczego nie zapłacili mi normalnej wypłaty, a po skorygowaniu zwolnienia nie odliczą kasy, tylko na wszelki wypadek nie zapłacili nic, a ja może za miesiąc będę miała szansę na swoje własne pieniądze!!! W mordę! Zaklnę po niemiecku, ot może się nei będzie liczyło: verdammt!

3i49zbmhdvaalxch.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Użycz mi trochę tego pozytywnego nastawienia! Ja się staram jak mogę pozytywnie się nastawić, też marzę o porodzie sn, konieczenie dość szybkim, no i żebym nie zapomniała jak się oddycha przeponą :-) Poza tym wymagań nie mam, chcę tylko urodzić zdrowe dziecię, a jak mała będzie pamiętała kiedy tatuś ma urlop i urodzi się wtedy, to już w ogóle będzie smerfastycznie :-)

Jakbym tylko mogła z miłą chęcią bym przekazała to moje nastawienie :) Ja generalnie jestem wieczną optymistką i żyję w "błogiej nieświadomości" i chyba to pozwala mi jakoś przetrwać ;) Mam w głowie, że porody zawsze były i kobiety dawały radę to czemu ja mam sobie nie poradzić. Poza tym po co mam się stresować i nastawiać źle skoro i tak urodzić muszę, bo nikt tego za mnie nie zrobi :) Boleć będzie, bo tak już jest, ale przy współpracy z położnymi można faktycznie przeżyć poród nieco lżej. I z myślą, że nie ja jestem tu dziś gwiazdą i nie ja jestem najważniejsza tylko moje dziecko i to dla niego muszę dać radę i wytrzymać wszystko :) A wiem, że widok maluszka sprawi, że wszelkie bóle i katusze pójdą w niepamięć ;) Tobie życzę również pozytywnego nastawienia :)

Nieukowa, Z., Scintilla, zapah_ciszy, zapah_ciszy, Inesicia, Aneta87, Sista, gosi_a lubią tę wiadomość

• Finezja Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie z tym ZUSem to totalna porażka, też w maju za kwiecień dostałam tylko 1/3 "pensji",a kolejną kasę dostane 8.06 w tym część jeszcze za kwiecień. A jakbym była samotna, albo jedna pensja tylko ? Do tej pory byłam cierpliwa, ale jak tego szybko nie załatwią i nie wypłacą mi za maj w czerwcu to złoże skargę ;)

Aneta dzięki za odp. z tym pończoszkami :))) teraz już rozumiem ;) W nocy przyszły mi na myśl kosmate myśli ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 12:35

Aneta87 lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi siw nie chce... Ech.
    A zeby sie do tego zusu zalogowac to trzeba tam isc osobiscie? Dowolny oddzial zus czy wystarczy najblizszy?

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekałam dwa miesiące na jakąkolwiek kasę. Na szczęście wypłacili mi teraz już całość. Dobrze, że mam L4 na całe miesiące, więc i kasa jest w całości. Niestety z ZUSem nie ma żartów, bo mają swoje przepisy i ciężko byłoby z nimi wygrać :P

• Finezja Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Ale mi siw nie chce... Ech.
    A zeby sie do tego zusu zalogowac to trzeba tam isc osobiscie? Dowolny oddzial zus czy wystarczy najblizszy?

Nieukowa najpierw rejestrujesz się przez internet tutaj:

https://pue.zus.pl/portal//logowanie.npi

a następnie musisz stawić się u nich osobiście aby potwierdzić swoje dane itp. O tyle to jest fajne, że możesz zapytania później przez net wysyłać i muszą odpowiedzieć, możesz też pisma chyba wysyłać droga elektroniczną no i oczywiście wszystko widzisz, zwolnienia, daty wypłat itp.

Mi właśnie odp. że przekazali moją sprawę do oddziału w moim mieście i mam czekać na wyjaśnienie. Poczekam, ale jak za długo to potrwa to będę ich zasypywać wiadomościami !!

Nieukowa lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
‹‹ 1245 1246 1247 1248 1249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ