X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam chyba z 2 skurcze ok 40 ale nic nie czułam,
    Z jednej strony nie chce mi się leżeć bezczynnie bo i tak żadnych badań nie robią a najbliższe badanie prawdopodobnie w przyszłym tygodniu ok wtorku i wtedy pewnie wszystkiego się dowiem przynajmniej tak myślę

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek śliczny MIŚ :)

Zyrcia już niedługo i w końcu wyczekany Leoś :D

Ja mam doła. Wrociłam właśnie od ginki. Termin pozostaje 06.06. Szyjka skrócona z minimalnym rozwarciem.
    Jak się nic nie rozkręci to 05.06. mam się zgłosić na oddział, poleżeć dwa dni i jak dalej nic się nie rozwinie to będą wywoływać.
    Najbardziej chciałam uniknąć takiego leżenia bez sensu, ale z moim szczęściem tak to się właśnie pewnie skończy :(

• soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym KTG tez roznie jest,bo ja podobno mialam straszne skurcze a nic nie czulam i jedna powiedziala,ze to nie jest dobrze,a druga stwierdzila,ze ja to nie martwi i ze wszystko jest ok.... nie wiem sama,ale coz,one sie znaja...

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Muniek jaki słodziak :) Zauwazylyscie że czerwcowe dzieciaki są wyjątkowo piękne? :)

Maglic wysyłam cała pulę skurczy,niech Cię dopadną ;)

Zyrcia to naprawdę ma poród online, tylko kamerki brakuje i rodzilybysmy z nią :-D :-D

Joasia Ty chociaż wiesz co i jak wygląda, doświadczona mama z Ciebie a ja to dopiero zesrana ;)
    Dzięki Zyrciu mamy poród rodzinny :-) :-)
    Ja po wizycie, gbsy ujemne mocz ok, do 8.06 powinnam dotrwać L4 do 7.06,
    Szuka się wydłużyła z 2.5 na 3.00 hahaha, ale miękka powyżej wchodzi, tylko ten opuszek wchodzi już od 26 tyg. Hahaha,
    Więc nie znamy dnia ani godziny ,na dzień dzisiejszy ok. i córko siedz do 8.06 bo matka nie lubi niespodzianek :O
    Cukier mi spadł musiałam zjeść dwa snikersa i cole wypić! Małą bo mnie trzęsło, ale cukrzycy brak u mnie w rodzinie tak mamy szybko cukier spalamy, więc teraz chodzę nawilżona aż mi się w głowie kręci....

Scintilla, dorcia8919, Rozalia, Alorrene13 lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek ... synek uroczy - wiedziałam, że jak wróci do domu to Wam wynagrodzi całe to oczekiwanie w szpitalu - to miło, że tak mocno cieszysz się z macierzyństwa a w Twoją laktację wszystkie wierzymy :]

Właśnie przeczytałam, że jedna z ostatnich majówek urodziła SN pociechę o wadze 4600 ... WOW.

Mnie dopadł syndrom sprzątania ... ogarnęłam całe mieszkanie i niech mi tylko dzisiaj Ginka powie, że nie ma żadnego rozwarcia bo nie ręczę za siebie :P :P

Zyrcia ... emocje sięgają zenitu :)

Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Dada Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki

No to ciekawie tu dzis :)

Ktora następna zacznie co jakas ciągłość bedzie w emocjach ;)

Ja jutro do gina takze trzymać kciuki :)

Sista lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, o kurde 4600sn... Ciekawe czy pierworodka :) to tak jakby granat tam w srodku wybuchl :/

Dobra. Bylam w ZUSIE, obsluzono mnie w marmurach ale trzeba przyznac ze bardzo szybko. Teraz jade do meza a potem gin i ktg :)

Muniek Samcio jest super slodki! Trzymam kciuki za laktacje!

Rozalia, Sista, Finezja lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    Muniek, prześliczny maluszek!! Dobrze jest czytać że cieszysz się macierzyństwem, ja naczytałam się o depresjach poporodowych i boję się że po porodzie może nie być tak różowo jak sobie to wyobrażam. Mam nadzieję że już po powiem tak jak Ty :D A co do laktacji to nie poddawaj się łatwo, może to jakiś kryzys i niedługo popłynie rzeka mleka ;) czy teraz dokarmiasz mm?? Od lilianki nie mamy już dawno informacji, martwię się :(

Monia ja też się bardzo bałam bólu porodowego, ale jakoś z biegiem ciąży wszystko się poukładało w głowie i teraz czuję już tylko oczekiwanie i ekscytację, daj sobie trochę czasu niedługo chęć tulenia maluszka będzie większa niż strach przed bólem. Pomyśl sobie że każdy skurcz przybliża Cię do spotkania z dzidziusiem, musisz dać z siebie wszystko, dobrze oddychać, współpracować z położną, prawidłowo przeć. Ja staram się o tym myśleć i to mi bardzo pomaga :)

Zyrcia dawaj dawaj!! Już niewiele zostało, dobrze że wziełaś znieczulenie, bo pewnie bez przy rozwarciu 9cm nie dałaby radę pisać sms :D

to ze mną na odwrót .. syndrom oczekiwania, radości, spokoju miałam do 35 tyg... teraz już tylko nerwy i strach i wizyty w wc :P
    nie miałam możliwośc chodzenia na SR , więc jestem w tym temacie zielono zielona .... nie wiem jak oddychać, przeć i nic - czyli ogólnie nic nie wiem :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin wam robi na wizytach to ktg czy gdzieś was wysyła ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te 4,600 wagi to nie jest wcale śmieszne bo jak moja bd dalej siedzieć w brzuchu to może i taki wynik osiągniemy w 40 tc :O :O :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia jak córcia będzie taka duża to masz prawo do cesarki, nie stresuj się na zapas.

Ja już się całkiem podłamałam "profesjonalizmem" lekarzy - na ostatnim USG jak pytałam lekarza w którą stronę ma twarz (tak z ciekawości, nic nie wiedziałam o ułożeniu twarzyczkowym o którym piszecie) to powiedział że w stronę mojego brzucha ale nic nie dodał o ewentualnej cesarce :/ Za tydzień mam ostatnie USG to go przycisnę, boże czemu człowiek musi wszystkiego sam pilnować :-(

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek, Samuelek jest cudowny. Zycze Ci powodzenia z karmieniem :)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mamy jakieś wieści od Magda Leny i jej słodziaka? Chyba się długo nie odzywała, prawda?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Gin wam robi na wizytach to ktg czy gdzieś was wysyła ?

Ja sama z siebie robię prywatnie KTG - Mój Gin do momentu kiedy ciąża była wzorowa nie widział żadnej konieczności robienia KTG nawet na końcówce - dopiero na wizycie kontrolnej po Szpitalu zaproponował abym robiła raz w tygodniu - Płacę 30/40zł i zawsze musi być lekarz, który to opisze swoim nazwiskiem + mówią czy wszystko jest ok.

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze Kasika miała jakaś akcje porodową wczoraj ? Czy mój mózg coś pomylił ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 15:03

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ktg będę miała u lekarza. Cieszę się że wizytuję bo mam ciągle uczucie wilgoci i czuję napieranie więc będę spokojniejsza.

Dopadła mnie dolina więc kupiłam sobie 0,5kg truskawek które za godzinę pochłonę w całości i może będę szczęśliwsza :-)

Rozalia lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ktg za darmo w szpitalu w którym będzie cc ze względu na cukrzyce. Przy prawidłowo przebiegającej ciąży chyba się nie wykonuje albo już w koncowce.

Agata bo ułożenie buźka do brzucha samo z siebie nie jest wskazaniem do cc, ale niesie większe zagrożenie i przedłuża poród. Poczytaj bo dużo o tym w necie :)

O takie info np.
    Położenie twarzyczkowe jest wtedy, gdy dziecko wchodzi do kanału rodnego z główką wyprostowaną lub nawet nieco odgiętą do tyłu. Przy położeniu twarzyczkowym poród będzie trudniejszy. Częścią przodującą – zamiast potylicy – będzie wtedy wierzchołek głowy, czoło lub twarz dziecka. Ułożenie twarzyczkowe oznacza największe odgięcie główki do tyłu – rodzi się ona wówczas największym obwodem. Poród jest w tej sytuacji utrudniony, a nawet niemożliwy – może być konieczne cesarskie cięcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 15:08

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Ja mam ktg za darmo w szpitalu w którym będzie cc ze względu na cukrzyce. Przy prawidłowo przebiegającej ciąży chyba się nie wykonuje albo już w koncowce.

Agata bo ułożenie buźka do brzucha samo z siebie nie jest wskazaniem do cc, ale niesie większe zagrożenie i przedłuża poród. Poczytaj bo dużo o tym w necie :)

Rozalia własnie poczytałam i się przeraziłam - przy takiej opcji mogę zapomnieć o tym że mnie nie natną, raczej mnie posiekają na maxa, duże ryzyko konieczności użycia próżnociągu i przedłużającego się porodu - RACZEJ zalecana cesarka. No way, nie zgodzę się na to, nie ze względy na mnie tylko ze względu na bezpieczeństwo synka. Nawet jakbym miała za tą cesarkę zapłacić, jeśli nadal jest tak ułożony.

A dodam że głowa Borysa jest koło 90 centyla, NIE NIE NIE, nie ma opcji :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 15:10

Rozalia, Sista lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Dziewczyny, Kasika napisała, że wywołują u niej poród. Trzymamy kciuki! :) Jak napisze coś więcej to przekażę.

Nie no jednak dobrze kojarzę ;)
    Kasika odezwij sie :)

A1984 lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Rozalia własnie poczytałam i się przeraziłam - przy takiej opcji mogę zapomnieć o tym że mnie nie natną, raczej mnie posiekają na maxa, duże ryzyko konieczności użycia próżnociągu i przedłużającego się porodu - RACZEJ zalecana cesarka. No way, nie zgodzę się na to, nie ze względy na mnie tylko ze względu na bezpieczeństwo synka. Nawet jakbym miała za tą cesarkę zapłacić, jeśli nadal jest tak ułożony.

Zgadzam się z Tobą w 100% i też balabym się o zdrowie małego. Niby lekarze twierdzą że da się urodzić sn ale ryzyko większe. Mój gin od początku komentował ułożenie Mikołaja i na opisach usg mam że jest twarzą do kręgosłupa. Dziwne trochę że Twój gin nawet nie wspomniał o tym...

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ