X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia może on mi nic nie powiedział bo ostatnie USG było w 30 tygodniu i może uznał że Młody ma czas się przekręcić i nie będzie mnie straszył. Zobaczymy za tydzień na USG, jak jest ułożony twarzyczkowo to będzie cesarka - nie ważne czy będę musiała zapłacić czy nie, nie będę ryzykować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 15:17

Rozalia lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Monia jak córcia będzie taka duża to masz prawo do cesarki, nie stresuj się na zapas.

Ja już się całkiem podłamałam "profesjonalizmem" lekarzy - na ostatnim USG jak pytałam lekarza w którą stronę ma twarz (tak z ciekawości, nic nie wiedziałam o ułożeniu twarzyczkowym o którym piszecie) to powiedział że w stronę mojego brzucha ale nic nie dodał o ewentualnej cesarce :/ Za tydzień mam ostatnie USG to go przycisnę, boże czemu człowiek musi wszystkiego sam pilnować :-(
    a ja nigdy sie nie dowiedziałam w którą stronę ma twarz i właśnie zapytam w poniedziałek , ciekawe co sie dowiem .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 15:20

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Rozalia własnie poczytałam i się przeraziłam - przy takiej opcji mogę zapomnieć o tym że mnie nie natną, raczej mnie posiekają na maxa, duże ryzyko konieczności użycia próżnociągu i przedłużającego się porodu - RACZEJ zalecana cesarka. No way, nie zgodzę się na to, nie ze względy na mnie tylko ze względu na bezpieczeństwo synka. Nawet jakbym miała za tą cesarkę zapłacić, jeśli nadal jest tak ułożony.

A dodam że głowa Borysa jest koło 90 centyla, NIE NIE NIE, nie ma opcji :D

Przepraszam ze tak sie wtracam. Moj syn byl obrocony twarzyczkowo lekarze sie nie zorientowali, porod zakonczys sie vaccum - proznociag.
    To jest wskazanie do cc tylko lekarze na jej wykonywanie sa zbyt leniwi.
    Jesli masz taka sytuacje nalegaj na cc. Kleszcze albo proznociag to koszmar, nie zycze nikomu.

Pozdrawiam sierpniowka 2015

• A1984 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Przepraszam ze tak sie wtracam. Moj syn byl obrocony twarzyczkowo lekarze sie nie zorientowali, porod zakonczys sie vaccum - proznociag.
    To jest wskazanie do cc tylko lekarze na jej wykonywanie sa zbyt leniwi.
    Jesli masz taka sytuacje nalegaj na cc. Kleszcze albo proznociag to koszmar, nie zycze nikomu.

Pozdrawiam sierpniowka 2015

Cassie dzięki za info! A powiedz mi, jak to się lekarze nie zorientowali? tego nie widać na USG? Czy się dziecko tak ustawiło już w trakcie porodu?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest wszystko za skomplikowane, lepiej jak posprzątam łazienkę :P

A1984, Joasia:), Z. lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też sprawdzał ułożenie Julki. Jest ułożona twarzą w stronę mojego kręgosłupa. Napominał, że inaczej byłby kolejny (w moim przypadku 4) argument za cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 15:21

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Mi też sprawdzał ułożenie Julki. Jest ułożona twarzą w stronę mojego kręgosłupa. Napominał, że inaczej byłby kolejny (w moim przypadku 4) argument za cc.
    aha czyli jak Twarzą do kręgosłupa to jest ok - muszę zakodować :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Cassie dzięki za info! A powiedz mi, jak to się lekarze nie zorientowali? tego nie widać na USG? Czy się dziecko tak ustawiło już w trakcie porodu?

Rodzilam 6 lat temu i wtedy mialam wizyty co 4tyg i co 4tyg USG. Na porodowke przyjechalam z rozwarciem 8cm wiec stwierdzili szybko pojdzie. Dopiero jak po godzinie parcia bez rezulatu zawolali ordynatora to stwierdzil ze maly jest obrocony, na cc bylo za pozno i szybko robili vaccum. Nie musialam byc nacinana ale ze wzgledu ze vaccum moglo mnie porozrywac nacieli profilaktycznie.
    Vaccum + polozne na brzuchu nic fajnego.
    A syn mial glowke cala w obrzekach jak u kosmity naciagnieta.
    Milion badan po porodzie itp. Syn na szczescie jest zdrowy.

• A1984 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka fotek z naszej sesji brzuszkowej :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cca2e923748a.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e8f23e4333b.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dfdffed2f71.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/023c296f6f46.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ec74ef4f2e1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 15:32

BrumBrumek, CaneCorso, Scintilla, .aś., Z., Nieukowa, Alorrene13, Marcia86, XxMoniaXx, Katha81, Joasia:), Natka88, gosi_a, Aka81, sss, Sista, Rozalia, Dada, maglic, niusiaa5, karolinka85, Finezja, Aneta87 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Rodzilam 6 lat temu i wtedy mialam wizyty co 4tyg i co 4tyg USG. Na porodowke przyjechalam z rozwarciem 8cm wiec stwierdzili szybko pojdzie. Dopiero jak po godzinie parcia bez rezulatu zawolali ordynatora to stwierdzil ze maly jest obrocony, na cc bylo za pozno i szybko robili vaccum. Nie musialam byc nacinana ale ze wzgledu ze vaccum moglo mnie porozrywac nacieli profilaktycznie.
    Vaccum + polozne na brzuchu nic fajnego.
    A syn mial glowke cala w obrzekach jak u kosmity naciagnieta.
    Milion badan po porodzie itp. Syn na szczescie jest zdrowy.

Cassie brzmi strasznie :( Bardzo się cieszę że wszytko u Was ok!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata śliczne zdjęcia, wianek uplotłaś sama czy zamówiłaś w kwiaciarni? Pytam, bo ja też taki planuję :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Cassie brzmi strasznie :( Bardzo się cieszę że wszytko u Was ok!

Oby zadna z Was nie musiala przez to przechodzic.
    Na sn nie zgadzajcie sie pod zadnym wypadkiem w takiej sytuacji.

Teraz bede miala cc.

Nie zasmiecam Wam wiecej watku.

Gratulacje dla rozpakowanych i powodzenia calej reszcie ;)

Alorrene13, Joasia:), Aneta87 lubią tę wiadomość

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata cudowne zdjęcia!! Pięknie wyglądasz :)

Ja umyłam jedno duże okno balkonowe, zasapałam się jak mops, kręgosłup łupie. Odpocznę i biorę się za ostatnie okno :D

Ciekawe jak tam Zyrcia, czy już Leon jest na świecie :D

A1984 lubi tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Agata śliczne zdjęcia, wianek uplotłaś sama czy zamówiłaś w kwiaciarni? Pytam, bo ja też taki planuję :-)

Pani fotograf mi dostarczyła, sztuczny ale na zdjęciach bardzo fajnie wychodzi, jak prawdziwy. W H&M widziałam całkiem fajne wianki z kwiatków, ale jak masz opcje z kwiaciarni to chyba tak będzie najfajniej!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie bardzo dziękujemy za cenne informacje!! Wszystkiego dobrego!

Cassie lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chyba tez jest buźką do przedniej sciany, a nie do kregoslupa. Niby wokoł własnej osi moze sie krecic, ale nie wiem jakie jest tego prawdopodobienstwo. Niby teraz sa inne czasy i decyzje o cc sa podejmowane szybciej, ale jak widac ciagle zdarzaja sie trudne przypadki. Nikomu nie zycze meczyc sie SN jak brak jakichkolwiek postepow w porodzie. Moj M.był od poczatku za Cc ze wzgledu na ryzyko komplikacji, no i prawdopodobnie okaze sie ze postawi na swoim. Nie mam nic przeciwko. To ze ktos rodzi dziecko 4600 to wspolczuje bolu, jesli wszystko bylo ok i dziecko zdrowiusienkie to gratuluje siły i warunków fizycznych do porodu, ale sorry nie każdy takie ma ...

A1984, Rozalia lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko fajnie dziewczyny, tylko ze nic wam nie da info jak dziecko jest obrocone na 2tyg przed porodem, bo ono sie okreca wokol osi podczas 1 fazy porodu i nie mozna wczesniej okreslic, jak ustawi sie w finale akcji porodowej. To sie ustala tak naprawde przed samym parciem i wtedy mozna to okreslic.

BrumBrumek, Alamakota, zapah_ciszy, Katha81, sss, Sista lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ale jak to ustalić przed samym parcie? Przecież nie zrobią mi wtedy usg? Ręcznie?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "O 14.35 urodził się Leoś. 3525g i 56 cm. 10 pkt! Potem foto, bo teraz ciągniemy cyca"

GRATULACJE!!! :)

BrumBrumek, Marcia86, A1984, Scintilla, agawera, Alamakota, Nieukowa, Z., Alorrene13, XxMoniaXx, Katha81, nadine24, Joasia:), EP!C, Natka88, gosi_a, karolina0522, Aka81, sss, Sista, lilly78, Rozalia, maglic, niusiaa5, Inesicia, gucio, nenette, eva84, Aneta87, Sigma, amarranta, Ekkaja lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULACJE ZYRCIA! szybko poszło!!!! :)

f2wl20mmpih2dfg3.png
‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ