Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozalia może on mi nic nie powiedział bo ostatnie USG było w 30 tygodniu i może uznał że Młody ma czas się przekręcić i nie będzie mnie straszył. Zobaczymy za tydzień na USG, jak jest ułożony twarzyczkowo to będzie cesarka - nie ważne czy będę musiała zapłacić czy nie, nie będę ryzykować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 15:17
Rozalia lubi tę wiadomość
-
A1984 wrote:Monia jak córcia będzie taka duża to masz prawo do cesarki, nie stresuj się na zapas.
Ja już się całkiem podłamałam "profesjonalizmem" lekarzy - na ostatnim USG jak pytałam lekarza w którą stronę ma twarz (tak z ciekawości, nic nie wiedziałam o ułożeniu twarzyczkowym o którym piszecie) to powiedział że w stronę mojego brzucha ale nic nie dodał o ewentualnej cesarceZa tydzień mam ostatnie USG to go przycisnę, boże czemu człowiek musi wszystkiego sam pilnować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 15:20
-
nick nieaktualnyA1984 wrote:Rozalia własnie poczytałam i się przeraziłam - przy takiej opcji mogę zapomnieć o tym że mnie nie natną, raczej mnie posiekają na maxa, duże ryzyko konieczności użycia próżnociągu i przedłużającego się porodu - RACZEJ zalecana cesarka. No way, nie zgodzę się na to, nie ze względy na mnie tylko ze względu na bezpieczeństwo synka. Nawet jakbym miała za tą cesarkę zapłacić, jeśli nadal jest tak ułożony.
A dodam że głowa Borysa jest koło 90 centyla, NIE NIE NIE, nie ma opcji
Przepraszam ze tak sie wtracam. Moj syn byl obrocony twarzyczkowo lekarze sie nie zorientowali, porod zakonczys sie vaccum - proznociag.
To jest wskazanie do cc tylko lekarze na jej wykonywanie sa zbyt leniwi.
Jesli masz taka sytuacje nalegaj na cc. Kleszcze albo proznociag to koszmar, nie zycze nikomu.
Pozdrawiam sierpniowka 2015 -
Cassie wrote:Przepraszam ze tak sie wtracam. Moj syn byl obrocony twarzyczkowo lekarze sie nie zorientowali, porod zakonczys sie vaccum - proznociag.
To jest wskazanie do cc tylko lekarze na jej wykonywanie sa zbyt leniwi.
Jesli masz taka sytuacje nalegaj na cc. Kleszcze albo proznociag to koszmar, nie zycze nikomu.
Pozdrawiam sierpniowka 2015
Cassie dzięki za info! A powiedz mi, jak to się lekarze nie zorientowali? tego nie widać na USG? Czy się dziecko tak ustawiło już w trakcie porodu? -
nick nieaktualny
-
Joasia:) wrote:Mi też sprawdzał ułożenie Julki. Jest ułożona twarzą w stronę mojego kręgosłupa. Napominał, że inaczej byłby kolejny (w moim przypadku 4) argument za cc.
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA1984 wrote:Cassie dzięki za info! A powiedz mi, jak to się lekarze nie zorientowali? tego nie widać na USG? Czy się dziecko tak ustawiło już w trakcie porodu?
Rodzilam 6 lat temu i wtedy mialam wizyty co 4tyg i co 4tyg USG. Na porodowke przyjechalam z rozwarciem 8cm wiec stwierdzili szybko pojdzie. Dopiero jak po godzinie parcia bez rezulatu zawolali ordynatora to stwierdzil ze maly jest obrocony, na cc bylo za pozno i szybko robili vaccum. Nie musialam byc nacinana ale ze wzgledu ze vaccum moglo mnie porozrywac nacieli profilaktycznie.
Vaccum + polozne na brzuchu nic fajnego.
A syn mial glowke cala w obrzekach jak u kosmity naciagnieta.
Milion badan po porodzie itp. Syn na szczescie jest zdrowy. -
Kilka fotek z naszej sesji brzuszkowej
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cca2e923748a.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e8f23e4333b.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dfdffed2f71.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/023c296f6f46.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ec74ef4f2e1.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 15:32
BrumBrumek, CaneCorso, Scintilla, .aś., Z., Nieukowa, Alorrene13, Marcia86, XxMoniaXx, Katha81, Joasia:), Natka88, gosi_a, Aka81, sss, Sista, Rozalia, Dada, maglic, niusiaa5, karolinka85, Finezja, Aneta87 lubią tę wiadomość
-
Cassie wrote:Rodzilam 6 lat temu i wtedy mialam wizyty co 4tyg i co 4tyg USG. Na porodowke przyjechalam z rozwarciem 8cm wiec stwierdzili szybko pojdzie. Dopiero jak po godzinie parcia bez rezulatu zawolali ordynatora to stwierdzil ze maly jest obrocony, na cc bylo za pozno i szybko robili vaccum. Nie musialam byc nacinana ale ze wzgledu ze vaccum moglo mnie porozrywac nacieli profilaktycznie.
Vaccum + polozne na brzuchu nic fajnego.
A syn mial glowke cala w obrzekach jak u kosmity naciagnieta.
Milion badan po porodzie itp. Syn na szczescie jest zdrowy.
Cassie brzmi strasznieBardzo się cieszę że wszytko u Was ok!
-
nick nieaktualnyA1984 wrote:Cassie brzmi strasznie
Bardzo się cieszę że wszytko u Was ok!
Oby zadna z Was nie musiala przez to przechodzic.
Na sn nie zgadzajcie sie pod zadnym wypadkiem w takiej sytuacji.
Teraz bede miala cc.
Nie zasmiecam Wam wiecej watku.
Gratulacje dla rozpakowanych i powodzenia calej reszcieAlorrene13, Joasia:), Aneta87 lubią tę wiadomość
-
CaneCorso wrote:Agata śliczne zdjęcia, wianek uplotłaś sama czy zamówiłaś w kwiaciarni? Pytam, bo ja też taki planuję
Pani fotograf mi dostarczyła, sztuczny ale na zdjęciach bardzo fajnie wychodzi, jak prawdziwy. W H&M widziałam całkiem fajne wianki z kwiatków, ale jak masz opcje z kwiaciarni to chyba tak będzie najfajniej!
-
Mój chyba tez jest buźką do przedniej sciany, a nie do kregoslupa. Niby wokoł własnej osi moze sie krecic, ale nie wiem jakie jest tego prawdopodobienstwo. Niby teraz sa inne czasy i decyzje o cc sa podejmowane szybciej, ale jak widac ciagle zdarzaja sie trudne przypadki. Nikomu nie zycze meczyc sie SN jak brak jakichkolwiek postepow w porodzie. Moj M.był od poczatku za Cc ze wzgledu na ryzyko komplikacji, no i prawdopodobnie okaze sie ze postawi na swoim. Nie mam nic przeciwko. To ze ktos rodzi dziecko 4600 to wspolczuje bolu, jesli wszystko bylo ok i dziecko zdrowiusienkie to gratuluje siły i warunków fizycznych do porodu, ale sorry nie każdy takie ma ...
A1984, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Wszystko fajnie dziewczyny, tylko ze nic wam nie da info jak dziecko jest obrocone na 2tyg przed porodem, bo ono sie okreca wokol osi podczas 1 fazy porodu i nie mozna wczesniej okreslic, jak ustawi sie w finale akcji porodowej. To sie ustala tak naprawde przed samym parciem i wtedy mozna to okreslic.
BrumBrumek, Alamakota, zapah_ciszy, Katha81, sss, Sista lubią tę wiadomość
-
"O 14.35 urodził się Leoś. 3525g i 56 cm. 10 pkt! Potem foto, bo teraz ciągniemy cyca"
GRATULACJE!!!BrumBrumek, Marcia86, A1984, Scintilla, agawera, Alamakota, Nieukowa, Z., Alorrene13, XxMoniaXx, Katha81, nadine24, Joasia:), EP!C, Natka88, gosi_a, karolina0522, Aka81, sss, Sista, lilly78, Rozalia, maglic, niusiaa5, Inesicia, gucio, nenette, eva84, Aneta87, Sigma, amarranta, Ekkaja lubią tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje