X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Zyrcia, brawo Leoś !!

wnidt5odau6o2x80.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo, gratulacje :-)
    Zyrciu dałaś radę , prawie on line :-P
    Pozdrawiam o czekamy na fotosa......

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu gratulacje :)

• A1984 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Dziewczyny moja corka tez urodzila sie twarza do gory. Zadnego proznociagu ani kleszczy nie mialam,jedynie co to nie moglam wyprzec jej glowki wiec przyszedl lekarz i nacisnal mi na brzuch i glowka wyszla.Potem dwa parcia i Maja byla juz na zewnatrz. Lozysko wyszlo chwile po tym w calosci.
    Bylam nacieta normalnie czyli z boku pod skosem i potem zalozone 3 szwy.To wszystko :)

Magda, z tego co wiem to takie naciskanie na brzuch jest obecnie zakazane bo wiąże się z dużym ryzykiem, nikt nie ma prawa naciskać, kłaść się na brzuchu rodzącej. Ale cieszę się że u Was wszystko potoczyło się ok!!!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Zyrcia.. Gratulacje!!!!

Agata sliczne zdjecia!!!!!

Wiecie co ja nie czytam o tych ulozeniach i wogole. Czasami lepiej mniej wiedziec, teraz jest tak a przy porodzie i tak moze sie pozmieniac. Mam nadzieje ze bedzie wszystko ok...i tego sie trzymam inaczej idzxie zwariowac.

Ja dzis na nogach i padam. Wlasnie lezakuje a tak mnie boli bozena chyba sie rozszerzam na dole albo od tego chodzenia, zakupy itp. Podziwiam aktywne mamusie ja wymiekam..

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrciu serdecznie gratuluję, szybko Ci poszło no i jesteś w położeniu, o którym marzę: masz już za sobą szczęśliwy poród i cieszysz się dzidziusiem!!!

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Zyrciu !!! No to masz juz Leosia, nareszcie :):):) Czekamy na relacje i foty :):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leonku witaj na świecie! Gratulacje dla mamusi :)

Agata śliczne foty, aż zazdroszczę pozytywnie :)

Mój młody dziś robi mi armagedon z brzucha i zaczynam się obawiać czy wytrwa do 12go. Oby :)

A1984 lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też mała ostatnio bombarduje ... chyba bada elastyczność mojej skóry :)

a na dole , mniej więcej tam gdzie pęcherz mi coś przeszkadza, ciśnie, rozpycha , nie mam tam już miejsca i ćmi .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • maglic Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu-gratuluje Wam bardzo :)

Agata- przepiekne zdjecia :)

Ja mam dzisiaj dzien buraka, spie leze i cierpie na gardlo :/ juz mam wszystkiego dosyc..

A1984 lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzień lenia, niby robię , sprzątam ale nie chce mi sie strasznie :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Witam sie po wizycie. Generalnie - nudy. Wody w normie (AFI 13,2), szyjka zamknieta na 4 spusty, skurczy brak, mlody dokazuje ale gigantem nie jest :) Kiepsko go tucze, bo ba razie ma 2750g takze spodziewam sie raczej grzecznie czekac na termin porodu, zeby do 3kg go dopasc :)
    Przeplywy ok, zarowno te w pepowinie, jak i w serduchu, jak i w mozgu. Takze jestem spokojna, ponudze sie jeszcze jak widac :)

Misja elektrody zakonczona sukcesem, podobnie jak misja ZUS. Jeszcze mam misje na jutro: badania labo i L4 do kadr...

maglic, Scintilla, sss, Aka81, A1984, Inesicia, Rozalia, gucio, Z., nenette, Alorrene13, dorcia8919, Sista, gosi_a lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • niusiaa5 Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia-gratulacje!!!

6b451260c9.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie to z tydzien jeszcze. Nie wyjde juz do porodu, wywoluja hormonami i lipa. Juz mi sie tylko ryczec chce, zle sie czuje po tych zastrzykach i nic wiecej.
    Glowa mnie boli juz od tego wszystkiego. O cc nie chca slyszec, tylko naturalny szpital.
    Gratulacje dla nowych mamusiek

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia gratuluję. Czekamy na foty Leonka.
    Agata piękne zdjęcia.
    Muniek Samuel śliczny.
    A my właśnie wróciliśmy z 6 km spaceru. Przewietrzyłam głowę i trochę mi lepiej chociaż i tak jestem zła na nasze dziecko, że nie chce wychodzić.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika smutno to slyszec :( trzymaj sie i nie zwariuj tam w tym szpitalu... W koncu sie akcja rozkreci! Trzymam kciuki...

Dziewczyny, jak mam w tym ZUS Pue sprawdzic wyplate zasilku? Nie ma tam takiej zakladki, przepatrzylam wszystko w panelu uzytkownika... Moze cos zle robie?

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wróciliśmy z hipermarketu, trzeba było zrobić zapasy spożywczo-chemiczne bo potem może być kiepsko z czasem.
    Ból jak na okres coraz silniejszy, chyba się wszystko przygotowuje tam w środku a ja tłumaczę mojej macicy żeby nie szalała, bo jej się to raczej nie przyda ;)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lekarze pomagali naciskając ale nie na brzuch tylko dno macicy albo przepone?
    Zyrcia gratuluję rzeczywiście szybko poszło. Czekamy na fotorelacje
    Muniek słodziak z Twojego synka
    A1984 wrote:
    Magda, z tego co wiem to takie naciskanie na brzuch jest obecnie zakazane bo wiąże się z dużym ryzykiem, nikt nie ma prawa naciskać, kłaść się na brzuchu rodzącej. Ale cieszę się że u Was wszystko potoczyło się ok!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w szpitalu i może wyjdziemy za dwa dni a może będziemy musieli zostać dłużej. Dziś się spłakalam bo się okazało że Gucio ma wysoką bilirubine I ma teraz naswietlania. Na razie wkładają mu pod ubranka taka płytkę. Jest cały czas ze mną. Jeśli wieczorne wyniki z krwi nie poprawia się to mi go zabiorą na intensywną

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod lampy. Karmie go piersią i ledwo żyję. Moje brodawki płoną żywym ogniem. Trochę się obwiniam za ta bilirubine bo go nie wzbudzałam na jedzenie przez co mniej sikal i kupkowal a ponoć w taki sposób wydała ją z organizmu. Także pilnujcie tego koniecznie w pierwszych dniach życia. Poza tym jest kochaną cudowną żabka koloru pomarańczowego i nie wiem że dopełnił moje życie i mając męża i jego obok siebie jestem bardzo szczęśliwa

‹‹ 1262 1263 1264 1265 1266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ