X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie te informacje sa od przyjaciółek, które w ubiegłym roku CC miały. Ja to muszę sobie zapisać i zapytać o to gina na wizycie 5 czerwca. No u nas glukozę sie dostaje w kroplowce, czyli jakas forma jedzenia :) A 2 trzeba zrobić przed jedzeniem, aby udowodnić, ze jelita juz pracują. Ja nawet nie chce aby mi Olgę przystawiali do piersi w pierwszej dobie, wole dac szczepionce na WZW czas aby zaczęła działać.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, jakieś dziwne te ich wymagania. u nas w szpitalu też nie można jeść już po kolacji przed cc (17), ale cały dzień?! A to udowadnianie, że jelita pracują... jelita muszą mieć bodziec do pracy a z tego co wiem to glukoza w kroplówce pobudzi tylko nerki i pęcherz. No sorry... co te jelita po trzech dniach głodówki mają niby wydalić?

Ja liczę w naturę i wierze w to, że dziecko nie będzie chciało wyjść jak mama jest chora :) takie moje wierzenia. :D

I jak co wieczór nachodzi mnie refleksja... kolejny dzień za nami, dzień bliżej do porodu, do ujrzenia maleństwa, dzieci o dzień starsze i silniejsze, czyż to nie jest piękne? :)

Dobranoc, dziewczyny. :)

Rozalia, gosi_a lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze.. mi nikt nie mowil ze po cc niemozna od razu jesc tylko kroplowki daja. Ciekawa jestem jak to u mnie bedzie.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Sista Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytaliście o nasza Madzię. Pojawił sie nowy wpis w jej pamiętniku, same dobre wiadomości :)

gosi_a, A1984, Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po cc też nie można jeść i dostaję się przez 24h kroplówkę, a potem jak u Joasi kleik który podobno smakuje jak kawior ;)

Aś piękna refleksja i jaka prawdziwa :)

Dobranoc dziewczyny.

Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    O kurcze.. mi nikt nie mowil ze po cc niemozna od razu jesc tylko kroplowki daja. Ciekawa jestem jak to u mnie bedzie.

Katha - z tego co dziewczyny piszą, to na pewno doba po CC na kroplowkach. To jakby nie było jest operacja brzucha.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takze przy zzo? Czy tylko przy pelnej narkozie?
    Sista wrote:
    Katha - z tego co dziewczyny piszą, to na pewno doba po CC na kroplowkach. To jakby nie było jest operacja brzucha.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    U mnie po cc też nie można jeść i dostaję się przez 24h kroplówkę, a potem jak u Joasi kleik który podobno smakuje jak kawior ;)

Aś piękna refleksja i jaka prawdziwa :)

Dobranoc dziewczyny.

Jedyna która pozwala znieść tą bezsenność, zgagę, latanie co 5 minut do wc, zmiany humoru co 5 minut, straszaki którym się nudzi, traktowanie brzucha przez dziecko jak worek treningowy, przyduszanie przez macicę, wbijanie szpilek w szyjkę, no jeszcze opcjonalnie dietę cukrzycową i wiele wiele innych atrakcji. Ale przecież ciążą to taki pięęękny czas. :D jestem przy nadziei... że się kiedyś skończy :D

Katha81, maglic, gosi_a lubią tę wiadomość

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia Gratuluje doczekalas sie synusia SUPER
    Dobranoc
    xnw4pc0znf5j74rp.png

• Finezja Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia - gratulacje, synek cudny - super, że już masz go przy sobie!

Agata śliczne zdjęcia !!!

Muniek synek to sama słodycz, trzymam kciuki za rozbujanie laktacji.

Agawera jak widzę co Ci tam podają to zastanawiam się czy to szpital czy jakieś więzienie ;/

A1984 lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my z dzisiaj, z takim brzucholkiem zaczynamy 38 tc :D

csvw15in9ute_t.jpg

nenette, Aneta87, Sista, maglic, Aka81, Z., Katha81, Scintilla, sss, Alorrene13, CaneCorso, Nieukowa, gosi_a, Joasia:), dorcia8919, Inesicia, BrumBrumek, Ania1704, karolinka85 lubią tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista co szpital to teoria, dopytaj lepiej gina :) u naa najlepiej być 12h bez jedzenia, ale takie minimum to 6h i ja tylko tyle byłam na czczo (akcja rozkręcała się szybko u boleśnie, nie było co czekać). Nagłe CC robią zawsze, nawet najedzonym pacjentkom i sobie radzą więc bez przesady kurcze z tymi 24h, można zasłabnąć z głodu. Przez 10h po operacji miałam kroplówki nawadniające (raczej nie non stop tylko ze dwie, trzy??) + glukoze ale to ze względu na niski cukier-54!, po tym czasie przyszedł lekarz, zbadał i zarządził picie wody. Na obiad dostałam kleik i sucharki, na kokacje bułkę z masłem ale sama sobie winna bo za późno zaczęłam pić wodę, inaczej miałabym pełną pooperacyjną kolacyjkę;) teraz jestem cały czas na diecie pooperacyjnej właśnie, o niebo lepszej niż ta parszywa cukrzycowa ;) i cukry ok, pomimo białych bułek czy owsianki na śniadanie :) u nas nie robi się lewatywy ani nie czeka na 2 z jedzeniem ;) ważne jednak aby ta 2 pojawiła się w miarę szybko jak zaczniesz jeść. Ja mam ze sobą syrop Lactuloza, zdecydowanie wolę to niż czopki glicerynowe. Syrop podaje się też niemowlakom, położna pozwoliła go pić :)

• Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja slicznie wygladasz z tym brzuszkiem
    Az trudno uwierzyc ze to 38 tydz
    xnw4pc0znf5j74rp.png

Finezja lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Takze przy zzo? Czy tylko przy pelnej narkozie?

Tu nie ma znaczenia rodzaj znieczulenia, ale rodzaj operacji. Jedna znajoma miała nagle CC (znieczulenie ogólne), druga planowane (zzo), obie mogły zjeść w drugiej dobie po operacji. Ale jak pisze Nenette, każdy szpital ma inaczej, lepiej dopytać.

Katha81 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie nad ranem będę się z tego śmiała, ale teraz... zastanawiam się czy nie rodzę :D od jakichś dwóch godzin. Boli okresowo dosyć konkretnie, a dwie nospy forte nie pomogły. Czemu nikt nie wymyślił pojęcia "poród urojony"? chciałabym zasnąć i obudzić się nad ranem, wtedy wszystko byłoby jasne, ale ból i stres nie daje zasnąć, a każda minuta wlecze się okropnie. Mąż zaczął chrapać w 5 minut po tym jak mu powiedziałam, że nie wiem czy to przypadkiem nie teraz. xD

Generalnie to się dzisiaj na 8h wybierałam na uczelnię i chciałam sprawdzić czy dzidzia "będzie grzeczna" jak już odjadę tą godzinę od domu. Był i spacer 6 km i seks i miętolenie sutów i pranie i sprzątanie, a teraz leżę i się zastanawiam...

Nie piszę tego, żeby jakieś emocje wzbudzić czy coś, bo pewnie do rana przejdzie, ale uznałam, że muszę się "wygadać", bo mąż chrapie raczej coraz głośniej niż coraz ciszej xD i przy każdym skurczu muszę do kibla latać. dosłownie. Nie wiem co ile są. Jak nie będę mogła wstać z łóżka to pewnie uznam, że to jednak poród :D Data mi się wybitnie nie podoba xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 04:29

Sista, CaneCorso, gosi_a lubią tę wiadomość

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Dada Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamki :)

Mi wczoraj wieczorem pierwszy raz tak mocno twardnial brzuch u gory,ze az bolało...może Leon nie lubi jeździć pociągiem a to reakcja na 70km trasę ...

Miłego dnia.

Mi dziś kuzynka pstryknie kilka zdjeć jak wyjdą fajne to sie pochwale

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Ja juz druga noc mam dosc mocne nieprzyjemne twardnienia brzucha. Dzis nawet troche bolalo okresowo. Chyba powoli sie cos zaczyna dziac. Ale to pewnie ze wzgledu na to ze wczoraj malo lezalam. Ciekawe czy dotrwam do czwartku.

Zycze milego dnia.. ide spac. Trzeba odespac nie przespana noc :)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przespałam się, wstałam i sytuacja wygląda identycznie xD mogłoby się zdecydować. wóz albo przewóz. Idę do wody. Może moja macica się jakoś określi.

z cyklu rady nie od parady:

Jak radzić sobie podczas pierwszej fazy porodu?

Ignoruj skurcze tak długo, jak się da - oszczędzaj siły na poród

Jeśli poród zaczyna się łagodnie, nie skupiaj się na nim, tylko zajmij się czymś innym: wyjdź na spacer, upiecz ciasto. Spokojnie czekaj na rozwój wypadków, oszczędzaj swoją energię.

To co? murzynek, szarlotka? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 07:48

Katha81, Z., Alorrene13, Nieukowa, gosi_a, Marcia86, zapah_ciszy lubią tę wiadomość

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Noc w szpitalu to jakaś masakra - wstać ze skrzypiącego łóżka nie budząc wszystkich graniczy z cudem.
    Ciśnienie w normie, temp ok, bóli brak, wody się nie sączą - ciekawe co wymyślą żeby mnie tutaj zostawić.
    Czekamy na śniadanie (mam nadzieję, że coś zjadliwego)

Aś na bólach się nie znam ale jeśli kąpiel nie pomoże to chyba będzie to. Trzymam kciuki :)

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja, ja myślę, że nic już nie wymyślą, bo mogą wziąć za Ciebie kasę :) a jak jeszcze wspomnisz, że chcesz do domu to chyba nie będą Cię tam trzymać na siłę ;)

też się nie znam na bólach, ale piąta godzina @watych skurczy rozwala mnie przede wszystkim psychicznie xd

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
‹‹ 1266 1267 1268 1269 1270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ