Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
No wlasnie te informacje sa od przyjaciółek, które w ubiegłym roku CC miały. Ja to muszę sobie zapisać i zapytać o to gina na wizycie 5 czerwca. No u nas glukozę sie dostaje w kroplowce, czyli jakas forma jedzenia
A 2 trzeba zrobić przed jedzeniem, aby udowodnić, ze jelita juz pracują. Ja nawet nie chce aby mi Olgę przystawiali do piersi w pierwszej dobie, wole dac szczepionce na WZW czas aby zaczęła działać.
-
Sista, jakieś dziwne te ich wymagania. u nas w szpitalu też nie można jeść już po kolacji przed cc (17), ale cały dzień?! A to udowadnianie, że jelita pracują... jelita muszą mieć bodziec do pracy a z tego co wiem to glukoza w kroplówce pobudzi tylko nerki i pęcherz. No sorry... co te jelita po trzech dniach głodówki mają niby wydalić?
Ja liczę w naturę i wierze w to, że dziecko nie będzie chciało wyjść jak mama jest choratakie moje wierzenia.
I jak co wieczór nachodzi mnie refleksja... kolejny dzień za nami, dzień bliżej do porodu, do ujrzenia maleństwa, dzieci o dzień starsze i silniejsze, czyż to nie jest piękne?
Dobranoc, dziewczyny.Rozalia, gosi_a lubią tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Katha81 wrote:O kurcze.. mi nikt nie mowil ze po cc niemozna od razu jesc tylko kroplowki daja. Ciekawa jestem jak to u mnie bedzie.
Katha - z tego co dziewczyny piszą, to na pewno doba po CC na kroplowkach. To jakby nie było jest operacja brzucha. -
Rozalia wrote:U mnie po cc też nie można jeść i dostaję się przez 24h kroplówkę, a potem jak u Joasi kleik który podobno smakuje jak kawior
Aś piękna refleksja i jaka prawdziwa
Dobranoc dziewczyny.
Jedyna która pozwala znieść tą bezsenność, zgagę, latanie co 5 minut do wc, zmiany humoru co 5 minut, straszaki którym się nudzi, traktowanie brzucha przez dziecko jak worek treningowy, przyduszanie przez macicę, wbijanie szpilek w szyjkę, no jeszcze opcjonalnie dietę cukrzycową i wiele wiele innych atrakcji. Ale przecież ciążą to taki pięęękny czas.jestem przy nadziei... że się kiedyś skończy
Katha81, maglic, gosi_a lubią tę wiadomość
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Zyrcia - gratulacje, synek cudny - super, że już masz go przy sobie!
Agata śliczne zdjęcia !!!
Muniek synek to sama słodycz, trzymam kciuki za rozbujanie laktacji.
Agawera jak widzę co Ci tam podają to zastanawiam się czy to szpital czy jakieś więzienie ;/
A1984 lubi tę wiadomość
-
nenette, Aneta87, Sista, maglic, Aka81, Z., Katha81, Scintilla, sss, Alorrene13, CaneCorso, Nieukowa, gosi_a, Joasia:), dorcia8919, Inesicia, BrumBrumek, Ania1704, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySista co szpital to teoria, dopytaj lepiej gina
u naa najlepiej być 12h bez jedzenia, ale takie minimum to 6h i ja tylko tyle byłam na czczo (akcja rozkręcała się szybko u boleśnie, nie było co czekać). Nagłe CC robią zawsze, nawet najedzonym pacjentkom i sobie radzą więc bez przesady kurcze z tymi 24h, można zasłabnąć z głodu. Przez 10h po operacji miałam kroplówki nawadniające (raczej nie non stop tylko ze dwie, trzy??) + glukoze ale to ze względu na niski cukier-54!, po tym czasie przyszedł lekarz, zbadał i zarządził picie wody. Na obiad dostałam kleik i sucharki, na kokacje bułkę z masłem ale sama sobie winna bo za późno zaczęłam pić wodę, inaczej miałabym pełną pooperacyjną kolacyjkę
teraz jestem cały czas na diecie pooperacyjnej właśnie, o niebo lepszej niż ta parszywa cukrzycowa
i cukry ok, pomimo białych bułek czy owsianki na śniadanie
u nas nie robi się lewatywy ani nie czeka na 2 z jedzeniem
ważne jednak aby ta 2 pojawiła się w miarę szybko jak zaczniesz jeść. Ja mam ze sobą syrop Lactuloza, zdecydowanie wolę to niż czopki glicerynowe. Syrop podaje się też niemowlakom, położna pozwoliła go pić
-
Katha81 wrote:Takze przy zzo? Czy tylko przy pelnej narkozie?
Tu nie ma znaczenia rodzaj znieczulenia, ale rodzaj operacji. Jedna znajoma miała nagle CC (znieczulenie ogólne), druga planowane (zzo), obie mogły zjeść w drugiej dobie po operacji. Ale jak pisze Nenette, każdy szpital ma inaczej, lepiej dopytać.Katha81 lubi tę wiadomość
-
Pewnie nad ranem będę się z tego śmiała, ale teraz... zastanawiam się czy nie rodzę
od jakichś dwóch godzin. Boli okresowo dosyć konkretnie, a dwie nospy forte nie pomogły. Czemu nikt nie wymyślił pojęcia "poród urojony"? chciałabym zasnąć i obudzić się nad ranem, wtedy wszystko byłoby jasne, ale ból i stres nie daje zasnąć, a każda minuta wlecze się okropnie. Mąż zaczął chrapać w 5 minut po tym jak mu powiedziałam, że nie wiem czy to przypadkiem nie teraz. xD
Generalnie to się dzisiaj na 8h wybierałam na uczelnię i chciałam sprawdzić czy dzidzia "będzie grzeczna" jak już odjadę tą godzinę od domu. Był i spacer 6 km i seks i miętolenie sutów i pranie i sprzątanie, a teraz leżę i się zastanawiam...
Nie piszę tego, żeby jakieś emocje wzbudzić czy coś, bo pewnie do rana przejdzie, ale uznałam, że muszę się "wygadać", bo mąż chrapie raczej coraz głośniej niż coraz ciszej xD i przy każdym skurczu muszę do kibla latać. dosłownie. Nie wiem co ile są. Jak nie będę mogła wstać z łóżka to pewnie uznam, że to jednak poródData mi się wybitnie nie podoba xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 04:29
Sista, CaneCorso, gosi_a lubią tę wiadomość
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Dzien dobry
Ja juz druga noc mam dosc mocne nieprzyjemne twardnienia brzucha. Dzis nawet troche bolalo okresowo. Chyba powoli sie cos zaczyna dziac. Ale to pewnie ze wzgledu na to ze wczoraj malo lezalam. Ciekawe czy dotrwam do czwartku.
Zycze milego dnia.. ide spac. Trzeba odespac nie przespana noc -
przespałam się, wstałam i sytuacja wygląda identycznie xD mogłoby się zdecydować. wóz albo przewóz. Idę do wody. Może moja macica się jakoś określi.
z cyklu rady nie od parady:
Jak radzić sobie podczas pierwszej fazy porodu?
Ignoruj skurcze tak długo, jak się da - oszczędzaj siły na poród
Jeśli poród zaczyna się łagodnie, nie skupiaj się na nim, tylko zajmij się czymś innym: wyjdź na spacer, upiecz ciasto. Spokojnie czekaj na rozwój wypadków, oszczędzaj swoją energię.
To co? murzynek, szarlotka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 07:48
Katha81, Z., Alorrene13, Nieukowa, gosi_a, Marcia86, zapah_ciszy lubią tę wiadomość
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Dzień dobry
Noc w szpitalu to jakaś masakra - wstać ze skrzypiącego łóżka nie budząc wszystkich graniczy z cudem.
Ciśnienie w normie, temp ok, bóli brak, wody się nie sączą - ciekawe co wymyślą żeby mnie tutaj zostawić.
Czekamy na śniadanie (mam nadzieję, że coś zjadliwego)
Aś na bólach się nie znam ale jeśli kąpiel nie pomoże to chyba będzie to. Trzymam kciuki
-
patrycja, ja myślę, że nic już nie wymyślą, bo mogą wziąć za Ciebie kasę
a jak jeszcze wspomnisz, że chcesz do domu to chyba nie będą Cię tam trzymać na siłę
też się nie znam na bólach, ale piąta godzina @watych skurczy rozwala mnie przede wszystkim psychicznie xdMaj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią