X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia dzwoń po męża!! Już tyle czasu cierpisz, może akcja naprawdę się rozwija!

Rozalia lubi tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie piatkowo..

Nie miałam okazji pogratulować Zyrci...więc gratuluję niech Leon chowa sie zdrowo

A my mieliśmy kiepska noc, Antek coś nie mógł porządnie kupy zrobić i przez pół nocy cisnal głośno nie wiem co mogłam zjeść nie tak...on zaraz pójdzie spać a ja cóż...sprzątanie, gotowanie i nie mam kiedy sie zdrzemnac.
    Nie nadrobilam Was ale pewnie mi wybaczycie :-)
    Chciałabym mu moc dawać smoczka żeby trochę go uspokajać tym, ale kolejna próba skończyła sie odruchem wymiotnym, muszę poczekać az skończy 6 tyg wtedy ponoć dziecko umie ssac dobrze pierś i ze smoczkiem sobie poradzi

preg.png[/url]
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia ... może lepiej jedź na IP - niech podłączą Cię do KTG dla bezpieczeństwa a zawsze masz prawo odmówić przyjęcia na Oddział.

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    Rozalia dzwoń po męża!! Już tyle czasu cierpisz, może akcja naprawdę się rozwija!

Jeszcze chwilkę poczekam, poudaje twardą sztukę ;) Zadzwonię zaraz do gina od cięcia pogadać, bo on 24h pod tel i nawet na smsy odpisuje.

Alorrene13 lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś pięknie i gorąco, rano zaliczyłam lab. zobaczymy jak tam moje płytki, czy coś się poprawiły ;) wczoraj okna umyte, dziś czeka prasowanie firan, jakiś obiad no i wieczorem wpadnie siostra. Nie wiem już jak przemawiać do swojego dziecka, wcześniej miałam jakieś skurcze, bóle itp. teraz NIC dosłownie nic się nie dzieje. Oby to była cisza przed burzą ;)

Alorrene13, Scintilla, maglic lubią tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję nieprzespanych nocy i dolegliwości. My czujemy się super, wiadomo ze czasem zaboli jak kopnie i oddech mam jak buldog francuski ale poza tym jestem wdzięczna losowi że póki co ominelo mnie większość atrakcji - bez rozstępów, bez hermana, Bożena wygląda normalnie całkiem, nie urosły mi stopy, nie spuchłam, nie wyszły żylaki, nie wypadły zęby, no bajka :D jak zrobicie taka listę to pewnie się okaże ze u Was tez większość obaw się nie spełniła ;-)

Rozalia ja bym jechała na ip

Alorrene a może zróbcie sobie z mężem i znajomymi wieczór planszówek?

Rozalia, Alorrene13, Scintilla, Nieukowa, maglic, Aneta87 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Witamy w końcówce Maja ;)
    Kobietki już nawet nie mam siły by pisać, bo co tu pisać, wszystkie czekamy, wszystkie mamy obawy i nie jesteśmy w stanie praktycznie myśleć już o niczym innym, przynajmniej ja tak mam ...
    Czekam jak na szpilkach na poniedziałek. Mam mieć zrobione USG i KTG w szpitalu i mają podjąć decyzję czy będzie CC. Niby prowadząca ginekolog i znajoma położna są zdania, że jest to wskazanie, ale wiecie decyzję podejmuje lekarz ze szpitala i w wyobraźni przygotowuję sobie argumenty, aby w razie czego odepszeć jego decyzję na NIE... boję się już po prostu. Co ma być to będzie, muszę się nastawić pozytywnie :)

Zyrciu Leonek świetny, niech nam tylko jeszcze oczęta pokaże <3 i czekamy na relację z Twojego porodu.

Dziewczyny podsuńcie jakieś pomysły, aby spędzić weekend z mężem i nie zwariowac czekając na poniedziałek, a jednocześnie nie przemęczać się i nie wywołać porodu ... ech musimy coś porobić bo tak to wieczory wyglądają, że lenimy się patrząc na siebie i rozmyślając co to będzie, co to będzie ...

MIŁEGO DNIA :)

Rozalia niech te bóle się wynoszą !
    Aś u Ciebie też, bo za wcześnie ciut no i może lepiej nie wzywać karetki na uczelnię ;)
    Agawera, Patrycja współczuję pobytu w szpitalu i kto tam jeszcze jest ...

Trzymam kciuki za wszystkie i za każdą z osobna, buziaki :*
    Alorrene, polecam: wspólne gotowanie, pokazywanie mężowi elementów garderoby dziecka i pytanie go o nazwę (tak ćwiczyliśmy na szkole rodzenia, połowa mężów nie odróżnia pajaca od śpiochów itd. :-), ponadto mozna cyknąć zdjęcia ciążowe- osobiście mam to w planach, wyglądam wprawdzie jak wieloryb, ale wcześniej nie było pogody :-)
    No i zobacz mój wcześniejszy wpis z dzisiaj, zakupię chyba te nieludzko drogie paletki, bo mi odbiło, może sprezentuję je mężowi? W każdym razie plan jest taki: bierzemy dziecię do wózka i idziemy na polanę, dziecię śpi a my gramy w badmintona (aha nie umniejszając inteligencji Twojego męża polecam również zabawę w "jak się nazywa gra w paletki"- połowa moich męskich znajomych mówi babington :-)
    Ponieważ ani Wy ani my jeszcze dzieck anie mamy, można iść na polanę we dwójkę i pograć.

Alorrene13, A1984, Nieukowa, Scintilla, Z. lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia ja bym jechała na ip .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin nie odbiera, poczekam co odpiszę i będę działać. Ooo planszówki uwielbiamy i często ze znajomymi graliśmy, tylko fajnie mieć wypożyczalnie niedaleko :)
    Moja ciąża też bez opuchlizny, hermana, Bożena normalnych rozmiarów, żadnego rozstępu ani żylaka więc generalnie też jestem bardzo zadowolona ;)

Alorrene13, A1984, Scintilla, Z., maglic, Aneta87 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pomysły dziewczyny ! :*
    "W paletki" chyba teraz już nie pogram bo ciężko by było ale resztę rozważę ;)
    idę na krótkie zakupki, wolę mieć to z głowy bo jak się położę to już mogę nie wstać dziś ;) Hmmm znowu niby ładnie, niby cieplej ale to jeszcze nie to. No i dobrze, ciepło niech się zacznie jak urodzimy ;)
    Rozalia trzymam kciuki !

Rozalia, A1984 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cane corso my mamy te paletki do speed badmintona i są o tyle fajne ze solidniejsze, lotki tez wiec mozna grac nawet jak lekko wieje no i zupelnie inny wycisk jak normalny badminton. Fajna sprawa

CaneCorso lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia lepiej dzwon po meza zawsze to lepiej sie upewnic na ip.

Moj tez jakis dzisiaj aktywny tak sie wygina ze chodzic nied moge a tu obiadek, pranie myslam ze cos nadrobie bo pogoda super a tu masz lezakuje ...juz mama mnie przez telefon okrzyczala ze mi sie jeszcze nalesnikow zachciewa.. Dzis wychodzi wiec chcialan zeby zjadla cos dobrego a dwoch chlopow na samej zupie to ciezko...

Dziewczyny nie dajcie sie. Te ktore majas niech rodza te co nie to jeszcze nie, by bole znikly... Teraz bedziemy tylko takie wpisy umieszczac o bolach, rodzeniu, potem karmienie.
    I tak jakos nie moge uwierzyc ze to w sumie juz.........zlecialo. Ostatnio gin mi mowi z ma caly czas przed oczami nasza wizyte w 13 tygodniu jak maly sie zaklinowal w rogu macicy i tetno bylo niskie....

Rozalia, Scintilla, Z., Sista, gosi_a lubią tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpitalnym mamuśką życzę duuużo cierpliwości - szczególnie, że zbliża się weekend co równa się z beznadziejnym siedzeniem i czekaniem.

Widzę, że kolejny tydzień u nas pełen cesarek i emocji - oj jak ja Wam zazdroszczę dziewczyny świadomości tego, że wiecie kiedy to się zacznie ( Alorrene13 mam nadzieję, że w Pn Szpital podejmie najlepszą decyzję co do sposobu Twojego porodu )

Ja od dzisiaj staram się nie myśleć o mojej ciąży ... ( ciężko kiedy ma się zgagę, bóle w kroczu i ogólne osłabienie a mała czasami energicznie się rusza ); po prostu wiem, że im mocniej nastawię się na poród w ciągu kolejnych 3 dni tym dłużej potrwa oczekiwanie od Poniedziałku w Szpitalu ...
    Poszukam jakiś przepisów na jutrzejszego Grilla ... sezon ciążowy na wolności zamierzam zakończyć kaszanką !

Mam nadzieje, że te co oczekują jeszcze w maju się miło zaskoczą a tym, którym poród nie w czas jeszcze cierpliwie poczekają :)

No i żebyśmy nie musiały czuć i mówić, że :
    http://wrzucaj.net/images/2015/05/29/1tDJUVW6Q2prp0hzaQNs8S7xJXmZ58rOlg.jpg

Rozalia, Nieukowa, Z., karolina0522, gosi_a, maglic, Aneta87, AMJ, .aś., BrumBrumek lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata genialny pomysl z tymi planszowkami :) mamy znajomych 5 krokow od siebie i oni maja swira na punkcie kolekcjobowania gier :) moze do nich wpadniemy w weekend.

Co to ja chcialam... Aaa! Mozliwe ze czop zaczal mi odchodzic :) zaklulo mnie w szyjce tak ze sie az zwinelam, teraz kluje lekko non stop. W miedzyczasie zauwazylam na wkladce krople zywej krwi i w niej taki mikro skrzepik na 3mm moze. Wiecej poki co nie ma, ale to Zyrcia chyba miala podobnie, ze odchodzil ratami... Wczesniej ani razu nie krwawilam w ciazy wiec czop to najbardziej prawdopodobna opcja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 10:41

Sista, A1984, Scintilla, gosi_a, maglic lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz odpisał że mam jechać na ip. Poczekam na męża i potem pojedziemu bo teraz ma jakąś konferencję kończąca projekt, więc wytrzymam a jak nie to mam dzwonić.

Nieukowa, Sista, A1984, maglic, Katha81 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się ze szpitala zdaniem ordynatorki szykujemy się ze w przyszłym tygodniu rozwiązujemy poród

Joasia:), Rozalia, patrycja_24, Z., Sista, Scintilla, Katha81, Aneta87 lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso fajne te rakietki. Ja marze o tym, zeby przejsc sie na scianke do tenisa z jedna z cioć Radka co jest bardzo fit :) bysmy na zmiane z nim siedzialy, a w miedzyczasie poruszaly rakieta :)

Dobra. Czekam az kluciansie skoncxa i ide na spacer do lasku :D

Agawera w koncu jakas meska decyzja! Bedziesz miec malutka w koncu i nie bedzie jej zagrazala hipotrofia jak zacznie szamac mleczko...

Rozalia ja bym sie streszczala w twojej sytuacji, bo im wcsesniej trafisz na ip, tym szybciej zaczna wyciszac skurcze. Jesli akcja sie rozwinie to juz jej nie zatrzymaja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 10:45

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Cane corso my mamy te paletki do speed badmintona i są o tyle fajne ze solidniejsze, lotki tez wiec mozna grac nawet jak lekko wieje no i zupelnie inny wycisk jak normalny badminton. Fajna sprawa
    Dzięki za radę! Ja wiem z doświadczenia, że produkty Tchibo są świetne jakościowo, dlatego uparłam się na te paletki, dodatkowo Twój opis mnie przekonał więc je kupię :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera no nareszcie jakieś konkrety. Ciąża bedzie donoszona wiec córusia jest bezpieczna.

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Melduje się ze szpitala zdaniem ordynatorki szykujemy się ze w przyszłym tygodniu rozwiązujemy poród

No to kolejny tydzień u nas emocjonujący .... lekarze pewnie wiedzą co robią - a jak córcia będzie koło Ciebie wynagrodzi Ci to całe wydłużone czekanie na jakąkolwiek decyzje - pewnie szybko wyjdziecie do domu i koniec z tym szpitalnym jedzeniem ;) !!!

mhsvi09kzjtuku9r.png
‹‹ 1268 1269 1270 1271 1272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ