X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    A to my dzisiaj, początek 37 tygodnia :)

4ucqz96dohtz_t.jpg

Ja robię wlasnie truskawkowy sok :) Zazwyczaj robiłam nalewkę, ale w tym roku odpada :)
    Sista, ale z Ciebie smukła laska! Ja nie wiem kiedy rodzę, ale wiem, że:
    1. Mąż ma urodziny 5.czerwca
    2. Pierwszą rocznicę ślubu mamy 14.czerwca
    3. Od 6.czerwca Mąż zaczyna urlop
    4. W weekend i w poniedziałek planujemy kilka zdjęć, potem jestem (ro)zwarta i gotowa ;-)
    PS. Polecam grę Dobble- emocje sięgają zenitu!!!!!

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to już nie wiem kiedy urodzę :/ wczoraj specjalnie się namęczyłam żeby coś ruszyło , a tu 3 straszaki z wieczora i zasnęłam :/ u mnie też 18 maja na moje urodziny Niunia nie chciała wyjść, później dzień matki też jej się nie spodobał , dzisiaj M. ma urodziny, ale też się nie zapowiada na wyjątkowy prezent :) 1 czerwca dzień dziecka, a 3ego mamy rocznicę, więc może Niuu chce się sprezentować obojgu rodzicom razem, żeby nikt nie był pokrzywdzony, tylko że to jeszcze całe 5 dni a ja już wariuje :(

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tutaj z tego stresu urodze.

Dzwonilam do mojej doktorki - byla zdziwiona ze nie zrobili mi badania. Stwierdzila ze jak nic sie nie dzieje to abym poprosila o badanie i sie wypisala.
    Bylam u doktorki ktora ma dyzur (matka ordynatora) - ta mnie wysmiala i powiedziala ze badanie jutro i mam byc cierpliwa.

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy rocznice slubu 22 .06 ale tyle czekac to odpada

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia ... jeszcze raz - ogromne gratulacje!

Widzę, że sporo z nas ma rocznicę ślubu w czerwcu ... u nas wypada 9tego - no ale do tego czasu mam nadzieję się już rozpakować :)

Spakowałyście do torby dla malucha Rożek ?? ... bo ja spakowałam 1 kocyk i to nie za gruby i po kilka sztuk pieluch flanelowych i tetrowych i zastanawiam się czy to nie mało ... po porodzie SN przykrywają dziecko szpitalnym okryciem czy proszą o nasze ?

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reanimuje sie arbuzem. Wymyslilam se spacer po lasku. Nie do konca poszlo zgodnie z planem, bo weszlam w zla przecznice i wyladowalam 4km od domu. No to w sumie zrobilam z 7km w obie strony. Dupa mnie boli, mrowki mnie pozarly, ale chyba rodzic nie bede po tej przygodzie  czopa jednak nie ma.

Sista, Rozalia, Joasia:) lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy rocznicę ślubu koniec sierpnia :D mam nadzieje, że małą nie zechce tyle czekać :P

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki z moczu .. ogólnie ok ale pisze aceton w moczu .. ma być do 5 a ja mam 16 .... o co chodzi ??????

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy rocznice ślubu 29 czerwca - ale mam nadzieje że wtedy Mała będzie już z nami

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyczytałam, że aceton w moczu pojawia sie przy cukrzycy ale ja jej nie mam .... o co chodzi ???????????

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja juz po zakupach spozywczych dla moich mezczyzn co by mi z glodu nie umarli jak mnie nie bedzie.
    Zaraz uciekam po synusia do szkoly, a o 18 jedziemy ogladac ciuszki dla malej bo kolezanki szwagierka ma do sprzedania duzo i ponoc oryginalne i w bdb stanie.
    Zaczelam juz sie stresowac na szczescie jutro moj synek ma wystep wiec tylko niedziela jest dniem bez planow i pewnie noc bez snu
    Pozdrawiam
    xnw4pc0znf5j74rp.png

Sista, karolina0522, Scintilla, maglic lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Zyrcia ... jeszcze raz - ogromne gratulacje!

Spakowałyście do torby dla malucha Rożek ?? ... bo ja spakowałam 1 kocyk i to nie za gruby i po kilka sztuk pieluch flanelowych i tetrowych i zastanawiam się czy to nie mało ... po porodzie SN przykrywają dziecko szpitalnym okryciem czy proszą o nasze ?
    w szpitalu w którym zamierzam rodzić trzeba zabrać tylko rzeczy tylko dla matki, ew. dla ojca dziecku wszystko zapewniają.
    Ale mimo to wzięłam kocyk cienki, troszkę gruszy i rożek i ciuszki :)

Scintilla lubi tę wiadomość

• soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,mam dosc krepujace pytanie. Czy wy (te ktore juz urodzily) mialyscie problemy z wyproznianiem sie ,gdy zblizal sie porod? Jestem w 37 tc i boli mnie czasami mocniej dol brzucha i biegam caly czas na "kuku" ale nic z tego,a jesli juz to "blotko"..... pomocy;d

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • maglic Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia- aceton pojawia sie gdy przerwa w jedzeniu jest za dluga, na noc jedz kanapeczke przed snem :) a ginekolodzy nie zwracaja na niego uwagi :)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Monia- aceton pojawia sie gdy przerwa w jedzeniu jest za dluga, na noc jedz kanapeczke przed snem :) a ginekolodzy nie zwracaja na niego uwagi :)
    uffffffffff :) dzięki :) bo ja już sie tu o cukrzycy naczytałam tylko mi nie pasowało bo nie wyszła mi cukrzyca ciążowa.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na razie nie pojechałam na ip. Ból znów jest ale bez tragedii, chwyta mnie i skręca co jakiś czas. Teraz mąż jedzie na spotkanie służbowe, ja położę się w wannie z ciepłą wodą i jeśli wieczorem nadal nic się nie zmieni to wtedy podjedziemy. Wątpie aby to akcja się zaczynała ale może szyjka się skraca albo to te przepowiadacze, a ja nie potrafię ich rozpoznać. Chociaż to jest raczej ból niepodobny do skurczu. No nic spojrzą do środka, może ktg zrobią i będę spokojniejsza.

Sista laseczka z Ciebie i kształtny brzusio :)

My rocznicę ślubu mamy w sierpniu, więc młody na pewno do tego czasu wyjdzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 15:36

Sista, gosi_a lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia to mnie aż tak nie boli jak Ciebie ... mój mężny to już by mnie 100 razy wysłał na ip gdybym miała takie bóle jak TY :P

Rozalia lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w klubie czerwcówek, które będą miały rocznicę ślubu w czerwcu ;)
    28.06 już powinniśmy być we 3 :) Ja dziś zdziałałam małe zakupy, Pani w Żabce mi rzekła, że bardzo ładnie wyglądam :O Niby nic a cieszy, jacy Ci ludzie potrafią być mili ;)

Zyrcia dzielna byłaś i teraz masz swoje szczęście :) Pewnie zaraz będziesz jak nowo narodzona i szybko wyjdziecie, młoda kobitka jesteś to i regeneracja powinna szybko nastąpić !

Zainspirowałyście mnie, ponieważ wolę jednak aktywność na świeżym powietrzu, a że ma być ładna pogoda w weekend - to właśnie postanowiłam iść np. do Łazienek lub nad Wisłę albo pojechać z M nad Zalew Zegrzyński ;) ooo np. tam gdzie było nasze wesele i poczilować na plaży ...

Muszę się przyznać, że zjadłam dziś dużo słodkiego, ale jakie to wszystko było dobre ;) Kto się do mnie dopisze, że ma chcicę na słodycze przed samą końcóweczką ciąży? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 15:54

Rozalia, Sista, Viola, karolina0522, gosi_a, Scintilla, zapah_ciszy, Z. lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mój jest dużo mniejszym panikarzem niż ja ;) Jakbym chciała to bez problemu byśmy pojechali ale jeszcze trochę to przetrzymam.

Alorenne ja mam chcicę na słodycze odkąd żyję i ciąża tylko to wzmogła :P Dziś obżarłam się tylko truskawkami ale po porodzie rzucam się na merci :D

W ogóle to ciekawostka, pojawiła mi się ciemna linia na brzuchu. W porę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 16:00

Alorrene13, Finezja lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnej ciemnej linii na brzuchu :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1270 1271 1272 1273 1274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ