X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    A to my dzisiaj, początek 37 tygodnia :)

4ucqz96dohtz_t.jpg

Ja robię wlasnie truskawkowy sok :) Zazwyczaj robiłam nalewkę, ale w tym roku odpada :)
    Sista, ale z Ciebie smukła laska! Ja nie wiem kiedy rodzę, ale wiem, że:
    1. Mąż ma urodziny 5.czerwca
    2. Pierwszą rocznicę ślubu mamy 14.czerwca
    3. Od 6.czerwca Mąż zaczyna urlop
    4. W weekend i w poniedziałek planujemy kilka zdjęć, potem jestem (ro)zwarta i gotowa ;-)
    PS. Polecam grę Dobble- emocje sięgają zenitu!!!!!

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to już nie wiem kiedy urodzę :/ wczoraj specjalnie się namęczyłam żeby coś ruszyło , a tu 3 straszaki z wieczora i zasnęłam :/ u mnie też 18 maja na moje urodziny Niunia nie chciała wyjść, później dzień matki też jej się nie spodobał , dzisiaj M. ma urodziny, ale też się nie zapowiada na wyjątkowy prezent :) 1 czerwca dzień dziecka, a 3ego mamy rocznicę, więc może Niuu chce się sprezentować obojgu rodzicom razem, żeby nikt nie był pokrzywdzony, tylko że to jeszcze całe 5 dni a ja już wariuje :(

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tutaj z tego stresu urodze.

Dzwonilam do mojej doktorki - byla zdziwiona ze nie zrobili mi badania. Stwierdzila ze jak nic sie nie dzieje to abym poprosila o badanie i sie wypisala.
    Bylam u doktorki ktora ma dyzur (matka ordynatora) - ta mnie wysmiala i powiedziala ze badanie jutro i mam byc cierpliwa.

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy rocznice slubu 22 .06 ale tyle czekac to odpada

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia ... jeszcze raz - ogromne gratulacje!

Widzę, że sporo z nas ma rocznicę ślubu w czerwcu ... u nas wypada 9tego - no ale do tego czasu mam nadzieję się już rozpakować :)

Spakowałyście do torby dla malucha Rożek ?? ... bo ja spakowałam 1 kocyk i to nie za gruby i po kilka sztuk pieluch flanelowych i tetrowych i zastanawiam się czy to nie mało ... po porodzie SN przykrywają dziecko szpitalnym okryciem czy proszą o nasze ?

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reanimuje sie arbuzem. Wymyslilam se spacer po lasku. Nie do konca poszlo zgodnie z planem, bo weszlam w zla przecznice i wyladowalam 4km od domu. No to w sumie zrobilam z 7km w obie strony. Dupa mnie boli, mrowki mnie pozarly, ale chyba rodzic nie bede po tej przygodzie  czopa jednak nie ma.

Sista, Rozalia, Joasia:) lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy rocznicę ślubu koniec sierpnia :D mam nadzieje, że małą nie zechce tyle czekać :P

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki z moczu .. ogólnie ok ale pisze aceton w moczu .. ma być do 5 a ja mam 16 .... o co chodzi ??????

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy rocznice ślubu 29 czerwca - ale mam nadzieje że wtedy Mała będzie już z nami

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyczytałam, że aceton w moczu pojawia sie przy cukrzycy ale ja jej nie mam .... o co chodzi ???????????

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja juz po zakupach spozywczych dla moich mezczyzn co by mi z glodu nie umarli jak mnie nie bedzie.
    Zaraz uciekam po synusia do szkoly, a o 18 jedziemy ogladac ciuszki dla malej bo kolezanki szwagierka ma do sprzedania duzo i ponoc oryginalne i w bdb stanie.
    Zaczelam juz sie stresowac na szczescie jutro moj synek ma wystep wiec tylko niedziela jest dniem bez planow i pewnie noc bez snu
    Pozdrawiam
    xnw4pc0znf5j74rp.png

Sista, karolina0522, Scintilla, maglic lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Zyrcia ... jeszcze raz - ogromne gratulacje!

Spakowałyście do torby dla malucha Rożek ?? ... bo ja spakowałam 1 kocyk i to nie za gruby i po kilka sztuk pieluch flanelowych i tetrowych i zastanawiam się czy to nie mało ... po porodzie SN przykrywają dziecko szpitalnym okryciem czy proszą o nasze ?
    w szpitalu w którym zamierzam rodzić trzeba zabrać tylko rzeczy tylko dla matki, ew. dla ojca dziecku wszystko zapewniają.
    Ale mimo to wzięłam kocyk cienki, troszkę gruszy i rożek i ciuszki :)

Scintilla lubi tę wiadomość

• soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,mam dosc krepujace pytanie. Czy wy (te ktore juz urodzily) mialyscie problemy z wyproznianiem sie ,gdy zblizal sie porod? Jestem w 37 tc i boli mnie czasami mocniej dol brzucha i biegam caly czas na "kuku" ale nic z tego,a jesli juz to "blotko"..... pomocy;d

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • maglic Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia- aceton pojawia sie gdy przerwa w jedzeniu jest za dluga, na noc jedz kanapeczke przed snem :) a ginekolodzy nie zwracaja na niego uwagi :)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Monia- aceton pojawia sie gdy przerwa w jedzeniu jest za dluga, na noc jedz kanapeczke przed snem :) a ginekolodzy nie zwracaja na niego uwagi :)
    uffffffffff :) dzięki :) bo ja już sie tu o cukrzycy naczytałam tylko mi nie pasowało bo nie wyszła mi cukrzyca ciążowa.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na razie nie pojechałam na ip. Ból znów jest ale bez tragedii, chwyta mnie i skręca co jakiś czas. Teraz mąż jedzie na spotkanie służbowe, ja położę się w wannie z ciepłą wodą i jeśli wieczorem nadal nic się nie zmieni to wtedy podjedziemy. Wątpie aby to akcja się zaczynała ale może szyjka się skraca albo to te przepowiadacze, a ja nie potrafię ich rozpoznać. Chociaż to jest raczej ból niepodobny do skurczu. No nic spojrzą do środka, może ktg zrobią i będę spokojniejsza.

Sista laseczka z Ciebie i kształtny brzusio :)

My rocznicę ślubu mamy w sierpniu, więc młody na pewno do tego czasu wyjdzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 15:36

Sista, gosi_a lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia to mnie aż tak nie boli jak Ciebie ... mój mężny to już by mnie 100 razy wysłał na ip gdybym miała takie bóle jak TY :P

Rozalia lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w klubie czerwcówek, które będą miały rocznicę ślubu w czerwcu ;)
    28.06 już powinniśmy być we 3 :) Ja dziś zdziałałam małe zakupy, Pani w Żabce mi rzekła, że bardzo ładnie wyglądam :O Niby nic a cieszy, jacy Ci ludzie potrafią być mili ;)

Zyrcia dzielna byłaś i teraz masz swoje szczęście :) Pewnie zaraz będziesz jak nowo narodzona i szybko wyjdziecie, młoda kobitka jesteś to i regeneracja powinna szybko nastąpić !

Zainspirowałyście mnie, ponieważ wolę jednak aktywność na świeżym powietrzu, a że ma być ładna pogoda w weekend - to właśnie postanowiłam iść np. do Łazienek lub nad Wisłę albo pojechać z M nad Zalew Zegrzyński ;) ooo np. tam gdzie było nasze wesele i poczilować na plaży ...

Muszę się przyznać, że zjadłam dziś dużo słodkiego, ale jakie to wszystko było dobre ;) Kto się do mnie dopisze, że ma chcicę na słodycze przed samą końcóweczką ciąży? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 15:54

Rozalia, Sista, Viola, karolina0522, gosi_a, Scintilla, zapah_ciszy, Z. lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mój jest dużo mniejszym panikarzem niż ja ;) Jakbym chciała to bez problemu byśmy pojechali ale jeszcze trochę to przetrzymam.

Alorenne ja mam chcicę na słodycze odkąd żyję i ciąża tylko to wzmogła :P Dziś obżarłam się tylko truskawkami ale po porodzie rzucam się na merci :D

W ogóle to ciekawostka, pojawiła mi się ciemna linia na brzuchu. W porę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 16:00

Alorrene13, Finezja lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnej ciemnej linii na brzuchu :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1270 1271 1272 1273 1274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ