Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ooo Rozalia to tak jak ja z tymi słodyczami
Teraz jak tak czytam o tej makrosomii płodu to zastanawiam się czy czasem nie mam cukrzycy, której po prostu nie wykryto. Ciekawe czy będą to sprawdzać ...
Linea negra mam od dawnaRozalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlorrene13 wrote:Ooo Rozalia to tak jak ja z tymi słodyczami
Teraz jak tak czytam o tej makrosomii płodu to zastanawiam się czy czasem nie mam cukrzycy, której po prostu nie wykryto. Ciekawe czy będą to sprawdzać ...
Linea negra mam od dawna -
kopnijcie mnie w tyłek! Ja chcę już urodzić - dzisiaj chyba z 10 razy wyłam...
/co do cukrzycy to może wyjść i w 36 tygodniu ciąży - po prostu organizm sobie ciężej radzi z cukramidlatego niby nie powinnyśmy kąsać słodkości tylko się zdrowo i racjonalnie odżywiać
ale Gosiu u Ciebie to pewnie nie to - nie wiem czy dobrze pamiętam ale pisałaś chyba, że u Ciebie w rodzinie dzieciaczki spore więc to pewnie geny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 16:38
Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość
-
Kurde przecież oni wyraźnie mówią żeby siedzieć na tyłku, ja tylko poszłam do samochodu żeby na świeżym powietrzu posiedzieć bo mi słabo było.
Maglic pewnie taki dzień, jutro będzie lepiej i pamiętaj że jesteś coraz bliżejWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 16:40
maglic lubi tę wiadomość
-
Maglic kopię Cię
!!!
Angel spacerki okej, ale na pewno nie w trakcie badania
Moja gina miała lajtowe podejście, tzn. miałam wszystkie wyniki w normie, wg nowej normy. Wg starej miałam ponad normę po 2 godzinach, tylko tyle. Lekarz stwierdził, że nie ma cukrzycy.maglic lubi tę wiadomość
-
maglic wrote:kopnijcie mnie w tyłek! Ja chcę już urodzić - dzisiaj chyba z 10 razy wyłam...
Maglic - masz ode mnie kopa. Do porodu, jak pokazuje suwaczek 4 dni. Z lekcji w szkole tez wychodziłaś 5 minut przed przerwa? Gabrys został zaproszony na 9 miesiecy do brzucha, wiec siedzi grzecznymaglic, Nieukowa, nenette lubią tę wiadomość
-
Oj Sista w tej szkole to różnie bywało:D ale coś mi na mózg padło bo nigdy taka niecierpliwa nie byłam
a teraz mało jajka nie zniosę
- a swoją drogą Olga może pochwalić się seksi mamuśką, ja z moją nadąsaną twarzą wygladam póki co jak gorylica Scintilli - i jestem tak samo gotowa jak onaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 16:59
Scintilla, Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość
-
Kurcze, nie mam siły Was nadrobić xD muszę noc odespać.
patrycja, wypisz się, taka moja rada, piszę to bo dwa razy leżałam niepotrzebnie na patologii. W sobotę (przynajmniej u mnie) badania jakie robią to co najwyżej poranne ktg, ciśnienie, temperatura itp. Chcą po prostu kasę i potem pewnie tak jak dziewczynom wpiszą, że miałaś 1500 różnych badań.
karolina, tak sggw
rozalia, my się zmówiłyśmy czy jak? xD
ja po ostatnich pobytach w szpitalu stwierdziłam, że wrócę tam tylko i wyłącznie rodzić.
A generalnie to mam podobnie. Taka sinusoida. 2 godziny okresowego bólu, 30 min spokoju. Zaczyna boleć okresowo coraz mocniej, a potem przechodzi + ból w szyjce + dzidzia mi naciska na jakiś nerw w pachwinie i to jest chyba najgorsze. I tak od 3 w nocy. Mogłam sobie darować te zajęcia, bo przysypiałam raczej. Teraz to się boję kłaść...bo pewnie znowu się zaczną cyrki jak w nocy. Ja rozumiem straszaki, ale te przeginają ;/
w 35+1 wera ważyła wg usg 3200, więc uważam ją za donoszoną xD
Jeszcze myślałam, że się z babą w autobusie pobiję... podjeżdża autobus, a ta leci do drzwi, popycha wszystkich, nie patrzy i stoi przed tymi drzwiami, a wszyscy za nią (może szeptała sezamie otwórz się czy coś, ciężko powiedzieć). W końcu wlazłam przed nią i wcisnęłam ten guzik, bo chyba byśmy nigdy nie weszli, chce wchodzić, a ta mnie odpycha od drzwi.... no ja pie***, co za ludzie...
Idę spać.Rozalia, Sista lubią tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Allorene- ja mam chcicę na słodycze!! Za lody dam się pokroić, a że ostatnio odkryłam pycha pączki to każda wyprawa do sklepu kończy się taką nagrodą
Maglic- wysyłam kopniaka, żebyś urodziła i zjadła coś słodkiego
Sista- piękna z Ciebie mamusia !
A my odebraliśmy foty z sesjiPochwalę się Wam, bo jaram się nimi okrutnie
Scintilla, .aś., patrycja_24, Rozalia, Nieukowa, sss, Inesicia, Joasia:), BrumBrumek, Alorrene13, Z., elukkkcha245, nenette, lilly78, Ania1704, maglic, Viola, A1984, CaneCorso, Sista, karolinka85, karolina0522, Aka81, AMJ, Aneta87, gucio, dorcia8919, Finezja lubią tę wiadomość
-
maglic wrote:kopnijcie mnie w tyłek! Ja chcę już urodzić - dzisiaj chyba z 10 razy wyłam...
Gdyby kopniaki przyspieszały ewentualny poród to spędziłabym cały dzisiejszy dzień u jakieś DOMINY
Gosi_a - śliczne zdjęcia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 17:19
Nieukowa, nenette, maglic, Sista lubią tę wiadomość
-
.aś. wrote:patrycja, wypisz się, taka moja rada, piszę to bo dwa razy leżałam niepotrzebnie na patologii. W sobotę (przynajmniej u mnie) badania jakie robią to co najwyżej poranne ktg, ciśnienie, temperatura itp. Chcą po prostu kasę i potem pewnie tak jak dziewczynom wpiszą, że miałaś 1500 roznych badan
No właśnie o to chodzi, że dyżurująca doktorka nie pozwoliła mi się wypisać, ewentualnie jutro i mam nie stwarzać problemów. Jak poprosiłam o badanie to mi odmówiła - też ewentualnie jutro.
Poczułam się powoli jak w szkole - potraktowała mnie jak małolate, która chce się zwolnić z lekcji
Dzisiaj miałam robione tylko ktg i to tyle.
Ja już po kolacji a śniadanie o 9 - widać że ktoś to przemyślał
Gosi_a śliczne zdjęcia. -
Uff... ale power tripa dziś zaliczyłam
Po przydługim spacerze zrobiłam obiad, potem obiad na następny dzień, potem podlałam ogród, przycięłam pnącza, wypieliłam chwasty i zaległam w pokoju młodego na bujanym fotelu
I stwierdziłam że potrzebny mi jeszcze jeden mebel... stoliczek. SIedzę z lapkiem i nie mam gdzie herbaty sobie położyć, wyobrażam sobie że z młodym też będę potrzebowała pod ręką akcesoriów typu butla z mineralną, zabawka, tetra albo lektura
Ps. kot zaległ obok mnie. Na przewijaku -_-'
Piękna sesja Gosiu!
Ps2. Cukrzyca u noworodka to co innego niż u matki - ma inne przyczyny i nie jest związana bepośrendio z cukrycą ciążową mamy (na szczęście)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 17:51
gosi_a, Scintilla, Rozalia, maglic, Sista lubią tę wiadomość
-
Milo uslyszec ze nie widac St bym przyryla dobrze ze o wage nikt nie pyta heee....
Ja juz lezakuje nie daje rady, kregoslup mi pada ...
Siostra mi truskawki przywiozla mniam mniam.....
Gosia sliczna sesja . ja sie mojego nie moge doprosic o zdjecia a jak juz to go bieze jak siedze w pizazmie i wygladam jak slon wr....
Wy to dziewczyny takie laseczki jestescie po ciazy sladu nie bedzie...Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm