X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też będe zwlekać ze szpitalem jak tylko sie da bo jakoś mnie tam nie ciągnie :P

Ale Rozalia Ty jutro masz donoszoną :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 16:07

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ale jeszcze nie jestem gotowa ;) Poza tym młody nie jest bykiem więc chciałabym go chociaż do tych 3 kg utuczyć :)
    Właśnie ja też nie miałam tej linii ale dziś mi się delikatna pojawiła.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Rozalia to tak jak ja z tymi słodyczami ;)
    Teraz jak tak czytam o tej makrosomii płodu to zastanawiam się czy czasem nie mam cukrzycy, której po prostu nie wykryto. Ciekawe czy będą to sprawdzać ...
    Linea negra mam od dawna ;)

Rozalia lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o slodkie to tez tak mam.Mimo iż mam cukrzyce to sobie pozwalam na slodkie,ale później wypuszczam sie na spacer żeby te cukry zbić.Dzisiaj bylo ptasie mleczko do kawy

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Ooo Rozalia to tak jak ja z tymi słodyczami ;)
    Teraz jak tak czytam o tej makrosomii płodu to zastanawiam się czy czasem nie mam cukrzycy, której po prostu nie wykryto. Ciekawe czy będą to sprawdzać ...
    Linea negra mam od dawna ;)
    moja kuzynka w czasie badania glukozy wypuscila sie na miasto, bo nie chcialo jej sie siedziec 3 godzin w jednym miejscu.Wynik wyszedl perfekt.Tylko jak urodzila dziecko okazali sie ze maleństwo ma cukrzyce.Bo matka zafałszowała wynik tym łażeniem. A ty tez spacerki sobie urządzałaś, czy grzecznie siedzialas?

• maglic Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopnijcie mnie w tyłek! Ja chcę już urodzić - dzisiaj chyba z 10 razy wyłam...

/co do cukrzycy to może wyjść i w 36 tygodniu ciąży - po prostu organizm sobie ciężej radzi z cukrami :) dlatego niby nie powinnyśmy kąsać słodkości tylko się zdrowo i racjonalnie odżywiać :) ale Gosiu u Ciebie to pewnie nie to - nie wiem czy dobrze pamiętam ale pisałaś chyba, że u Ciebie w rodzinie dzieciaczki spore więc to pewnie geny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 16:38

Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde przecież oni wyraźnie mówią żeby siedzieć na tyłku, ja tylko poszłam do samochodu żeby na świeżym powietrzu posiedzieć bo mi słabo było.

Maglic pewnie taki dzień, jutro będzie lepiej i pamiętaj że jesteś coraz bliżej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 16:40

maglic lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic kopię Cię ;) !!!
    Angel spacerki okej, ale na pewno nie w trakcie badania ;)
    Moja gina miała lajtowe podejście, tzn. miałam wszystkie wyniki w normie, wg nowej normy. Wg starej miałam ponad normę po 2 godzinach, tylko tyle. Lekarz stwierdził, że nie ma cukrzycy.

maglic lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż z ciekawości zapytam jaki miałaś wynik po 2h? pewnie 140coś?

ukdytv73la1h903i.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:

Maglic - masz ode mnie kopa. Do porodu, jak pokazuje suwaczek 4 dni. Z lekcji w szkole tez wychodziłaś 5 minut przed przerwa? Gabrys został zaproszony na 9 miesiecy do brzucha, wiec siedzi grzeczny :)

maglic, Nieukowa, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Sista w tej szkole to różnie bywało:D ale coś mi na mózg padło bo nigdy taka niecierpliwa nie byłam :) a teraz mało jajka nie zniosę :D
    - a swoją drogą Olga może pochwalić się seksi mamuśką, ja z moją nadąsaną twarzą wygladam póki co jak gorylica Scintilli - i jestem tak samo gotowa jak ona :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 16:59

Scintilla, Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie mam siły Was nadrobić xD muszę noc odespać.

patrycja, wypisz się, taka moja rada, piszę to bo dwa razy leżałam niepotrzebnie na patologii. W sobotę (przynajmniej u mnie) badania jakie robią to co najwyżej poranne ktg, ciśnienie, temperatura itp. Chcą po prostu kasę i potem pewnie tak jak dziewczynom wpiszą, że miałaś 1500 różnych badań.

karolina, tak sggw :)

rozalia, my się zmówiłyśmy czy jak? xD
    ja po ostatnich pobytach w szpitalu stwierdziłam, że wrócę tam tylko i wyłącznie rodzić. :D
    A generalnie to mam podobnie. Taka sinusoida. 2 godziny okresowego bólu, 30 min spokoju. Zaczyna boleć okresowo coraz mocniej, a potem przechodzi + ból w szyjce + dzidzia mi naciska na jakiś nerw w pachwinie i to jest chyba najgorsze. I tak od 3 w nocy. Mogłam sobie darować te zajęcia, bo przysypiałam raczej. Teraz to się boję kłaść...bo pewnie znowu się zaczną cyrki jak w nocy. Ja rozumiem straszaki, ale te przeginają ;/
    w 35+1 wera ważyła wg usg 3200, więc uważam ją za donoszoną xD

Jeszcze myślałam, że się z babą w autobusie pobiję... podjeżdża autobus, a ta leci do drzwi, popycha wszystkich, nie patrzy i stoi przed tymi drzwiami, a wszyscy za nią (może szeptała sezamie otwórz się czy coś, ciężko powiedzieć). W końcu wlazłam przed nią i wcisnęłam ten guzik, bo chyba byśmy nigdy nie weszli, chce wchodzić, a ta mnie odpycha od drzwi.... no ja pie***, co za ludzie...

Idę spać.

Rozalia, Sista lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allorene- ja mam chcicę na słodycze!! Za lody dam się pokroić, a że ostatnio odkryłam pycha pączki to każda wyprawa do sklepu kończy się taką nagrodą :)

Maglic- wysyłam kopniaka, żebyś urodziła i zjadła coś słodkiego :)

Sista- piękna z Ciebie mamusia !

A my odebraliśmy foty z sesji :) Pochwalę się Wam, bo jaram się nimi okrutnie :)

5tvyc3695vh7_t.jpg

qhv8rhtfmeyl_t.jpg

Scintilla, .aś., patrycja_24, Rozalia, Nieukowa, sss, Inesicia, Joasia:), BrumBrumek, Alorrene13, Z., elukkkcha245, nenette, lilly78, Ania1704, maglic, Viola, A1984, CaneCorso, Sista, karolinka85, karolina0522, Aka81, AMJ, Aneta87, gucio, dorcia8919, Finezja lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:

Gdyby kopniaki przyspieszały ewentualny poród to spędziłabym cały dzisiejszy dzień u jakieś DOMINY :D

Gosi_a - śliczne zdjęcia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 17:19

Nieukowa, nenette, maglic, Sista lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to ja jaram się razem z Tobą, też chceeeee taką sesję :)

gosi_a lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    patrycja, wypisz się, taka moja rada, piszę to bo dwa razy leżałam niepotrzebnie na patologii. W sobotę (przynajmniej u mnie) badania jakie robią to co najwyżej poranne ktg, ciśnienie, temperatura itp. Chcą po prostu kasę i potem pewnie tak jak dziewczynom wpiszą, że miałaś 1500 roznych badan

No właśnie o to chodzi, że dyżurująca doktorka nie pozwoliła mi się wypisać, ewentualnie jutro i mam nie stwarzać problemów. Jak poprosiłam o badanie to mi odmówiła - też ewentualnie jutro.
    Poczułam się powoli jak w szkole - potraktowała mnie jak małolate, która chce się zwolnić z lekcji :/
    Dzisiaj miałam robione tylko ktg i to tyle.
    Ja już po kolacji a śniadanie o 9 - widać że ktoś to przemyślał :D

Gosi_a śliczne zdjęcia.

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff... ale power tripa dziś zaliczyłam :D Po przydługim spacerze zrobiłam obiad, potem obiad na następny dzień, potem podlałam ogród, przycięłam pnącza, wypieliłam chwasty i zaległam w pokoju młodego na bujanym fotelu :D

I stwierdziłam że potrzebny mi jeszcze jeden mebel... stoliczek. SIedzę z lapkiem i nie mam gdzie herbaty sobie położyć, wyobrażam sobie że z młodym też będę potrzebowała pod ręką akcesoriów typu butla z mineralną, zabawka, tetra albo lektura :)

Ps. kot zaległ obok mnie. Na przewijaku -_-'

Piękna sesja Gosiu!

Ps2. Cukrzyca u noworodka to co innego niż u matki - ma inne przyczyny i nie jest związana bepośrendio z cukrycą ciążową mamy (na szczęście)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 17:51

gosi_a, Scintilla, Rozalia, maglic, Sista lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milo uslyszec ze nie widac St bym przyryla dobrze ze o wage nikt nie pyta heee....

Ja juz lezakuje nie daje rady, kregoslup mi pada ...

Siostra mi truskawki przywiozla mniam mniam.....
    Gosia sliczna sesja . ja sie mojego nie moge doprosic o zdjecia a jak juz to go bieze jak siedze w pizazmie i wygladam jak slon wr....

Wy to dziewczyny takie laseczki jestescie po ciazy sladu nie bedzie...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic nie pamietam wyniku, tak chyba 140coś ;)
    Dziewczyny zapadła decyzja, jedziemy na działkę jednak!!!
    Gosiu super fotki, buziaki papa :*

Nieukowa, Sista lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorenne miłego wygrzewania się na słoneczku :)

Ja idę leżeć do wanny z pianką :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ