X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly gratulacje :)

Ja po wizycie. Ktg ok a usg nie zrobila bo jutro w szpitalu mi zrobia. A tak chcialam wiedziec na ile tysiecy gram go szacuja ;) mam nadzieje ze nie przekroczy 4000g :)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Worek się rozwiązał :-) gratuluję nowych dzieciaczków i trzymam kciuki za następne :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten dzisiejszy/jutrzejszy poród wydaje mi się być zbyt pięknym żeby być prawdziwym.

Allorene podziwiam za dzisiejszy spacer bo ja siedzę w domu i po prostu się roztapiam.

Alorrene13 lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Ekkaja witaj w klubie, też wolałabym coś wiedzieć wcześniej :/
    a ile Twoje dzieciątko waży wg USG? :)

38tydz+1 wg usg 3,4kg - a tu dwa tygodnie jeszcze :) sama mam 160cm, mój M. 190cm :D no i mam wąskie bioderka - na co zwróciły uwagę położne gdy zwiedzałam szpital, pomierzyły mnie i tak trochę ze zwątpieniem w oczach, że TAKI brzuch to one z doświadczenia widzą cesarkę ;]- aż się dziwie, czemu lekarz nie może takich pomiarów zrobić, tylko dopiero szpital na przyjęciu.

sss lubi tę wiadomość

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze, a zwłaszcza mężczyźni w większości mają zdanie: Da Pani radę, nie takie kobiety rodzą takie dzieci itp. więc niestety, ale może będzie spontaniczna decyzja o CC, okaże się.

Katha skoro masz umówioną CC, to czemu Ci zależy aby dzidziuś nie przekroczył 4000 gram?

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Lilly gratulacje :)

Ja po wizycie. Ktg ok a usg nie zrobila bo jutro w szpitalu mi zrobia. A tak chcialam wiedziec na ile tysiecy gram go szacuja ;) mam nadzieje ze nie przekroczy 4000g :)

Katha - ale przeciez Ty masz miec CC, to chyba nawet lepiej jak synuś bedzie ponad 4000g.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly, ogromne gratulacje! ale porzadnego mężczyznę urodzilas, no no :-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly gratulacje kochana :) fajnie że masz to za sobą. Buziaki dla Eryka :) zacna waga.

• maglic Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde moj w 37 tygodniu mial 3200 :O
    Mam nadzieje, ze trzyma linie :) bo mamusce Bozene zmasakruje :D
    / a tak miedzy nami golenie Bozenki w 41 tygodniu to jest cos :| mam jeden pas lysy, drugi nie - jak przejscie dla pieszych :D ale walic to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 16:53

Sista, Z., gosi_a, Inesicia, sss, Scintilla lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violu o której zaczynasz głodówkę ;) Ja czekam na sałatkę i frytki z maca ;) od 17:30 koniec jedzonka. Pić mogę do 24" a cc mam mieć o 8" :)

Pozostałe cesarkowe jakie Wasze plany;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 16:53

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    On mi kazal rano w wieczorem i teraz by ta poranna az tak wypłynęła.... Kurcze nie wiem...
    W szpitalu położne mówiły ze nie da się tego przegapic, jeśli będziesz co chwile zmieniać wkładkę i cały czas będzie mokra to mogą być wody. A jak nie to pewnie po tych globulkach. Jak bralam luteine to tez w różnych porach potrafiło wypłynąć...
    Nie znam się ale w teorii ponoć tak jest ;)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily gratulacje!! Kawał chłopaka z Eryka :)

Truskawko trzymam kciuki.

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily, gratulacje ;)

Ja dziś tylko na chwilkę, bo się wnerwiłam !!
    Nie dotrwam do 37 tc !!! jak mi się uda do 36tc to będzie sukces ;(

Czop mi wylazł - ale bez krwi glut zapyziały.

Byłam dziś na ktg - wzorowe, ale na samolocie już nie: dzidzi nisko, rozwarcie na 0,5 cm, szyjka 1-1,5 cm. Bebech mi się stawia, na razie nie boli i nieregularnie ;(

Jeszcze mam bakterie w moczu i jakieś płaskie coś tam, wszystko przez hermana !

b4ipuen.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily duzy chłop. Gratuluje!!!!!!!

Mikolay a gin cie nie wyslal do szpitala. Moj to odrazu jak mu sie szyjka niepodobala dali sterydy na plucka . przynajmniej maluch by mogl spokojnie sie rodzic..
    Bedzie dobrze........juz jest duzy...

Moj dalej wierciuch , nospe zjadlam bo mega twardy brzuch mam....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili również gratuluję :-)
    U nas była dziś położna,przez tydzień mały przybrał 350g :-) kluseczka się robi,właśnie zauważyliśmy że robi mu się drugi podbródek :-) :-)
    Truskaweczko kciuki za szybki poród!!

Sista, sss, dorcia8919, Z., Inesicia, Scintilla lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Lily duzy chłop. Gratuluje!!!!!!!

Mikolay a gin cie nie wyslal do szpitala. Moj to odrazu jak mu sie szyjka niepodobala dali sterydy na plucka . przynajmniej maluch by mogl spokojnie sie rodzic..
    Bedzie dobrze........juz jest duzy...

Moj dalej wierciuch , nospe zjadlam bo mega twardy brzuch mam....
    Ja na sterydach byłam w 28 tc, dziecko zabezpieczone. Mam więcej twardnień i pobolewa krzyż. Pakuję torbę ;( Ja chcę jeszcze tydzień !!!!!!!!!!!!
    Maluch 1,5 tygodnia temu miał 2400 g

b4ipuen.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia trzymam kciuki żeby akcja się rozwinęła. Oby pełnia zrobiła swoje ;)

Maglic i jak tam po wizycie? Coś się ruszyło?

Mikolay płucka maluszka zabezpieczone więc luuuuz.. a bez gluta to można i z 2 tyg chodzić.. prawie będziesz miała donoszoną :) ps. ja Ci zazdroszczę tego gluta ;)

Truskaweczka, trzymamy kciuki!!! Dajesz!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 18:03

Z., Inesicia, gosi_a, maglic lubią tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Lily, gratulacje ;)

Ja dziś tylko na chwilkę, bo się wnerwiłam !!
    Nie dotrwam do 37 tc !!! jak mi się uda do 36tc to będzie sukces ;(

Czop mi wylazł - ale bez krwi glut zapyziały.

Byłam dziś na ktg - wzorowe, ale na samolocie już nie: dzidzi nisko, rozwarcie na 0,5 cm, szyjka 1-1,5 cm. Bebech mi się stawia, na razie nie boli i nieregularnie ;(

Jeszcze mam bakterie w moczu i jakieś płaskie coś tam, wszystko przez hermana !
    Też mam bakterie i płaskie nabłonki ale antybiotyku nie chcę!!!

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To była straszącą globulka ...ale byście widziały ten strach w oczach ...Pani w banku nie wiedziała o co chodzi....Do tego musiałam isc kupic kartę za cały parking bo swoją zgubilam ,,,, miałam isc do apteki i tez nie poszłam tylko pędziłam do domu..

Za to juz dzis pakuje torbę obiecuje....

Gratuluje mamuśki.

gosi_a, Sista lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff jak gorąco .. Widzę, że dzisiejsza pełnia spełnia swoje zadanie :)
    Nie było mnie kilka godzin, a tutaj tyle napisane i trudno Was nadrobić i wszystko zapamiętać ;)
    Ja też, jak większość z was mam truskawkowy dzień :P Właśnie napachałam się sałatką z kurczakiem i truskawkami :D

Zyrcia- Wow, zazdroszczę takiej figury kilka dni po porodzie :)

Lily- gratuluję, kawał chłopa :)

Inesicia, Truskaweczka- trzymam kciuki za pozytywny rozwój akcji :)

Dada może podjedź na IP aby sprawdzić czy wszystko ok.

Mikolay a jak u Ciebie???

Ja po wizycie, ale niestety nie usłyszałam tego czego oczekiwałam- szyjka zamknięta,lekko miękka, bez oznak na szybki poród, na KTG zero skurczy. Jedyny plus to, że główka jest już w kanale rodnym :), gin powiedziała, że mamy jeszcze trochę czasu. 13.06. mam podjechać do szpitala na dyżur mojej gin, oceni sytuację i powie co dalej.
    Dzisiejsze badanie było bardzo nieprzyjemne, aż się podniosłam na samolocie z bólu
    :( Potem ciężko mi się szło..

Livia waży 3300gr. wszystkie wymiary, pomiary, wody, przepływy ok. łożysko wygląda staro ale bez tragedii.

Jeżeli chodzi o spotkanie koło metra to mi nie bardzo pasuje ten tydzień :/ ale spokojnie nie zwracajcie na mnie uwagi, jescze będzie okazja aby spotkać się na wyścigi z wózkami ;)

Z., dorcia8919, gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość

‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ