X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • sss Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!!!!!
    Zyrcia nawet nie widac ze w ciazy bylas......a malego kapiesz codziennie?

Ja wlasnie slonia bprzypominam a najgorsze jest to ze lezakuje bo jak tylko sie rusze maly wypycha tylek i boli......zazdrosze wy wszystko robicie itp....
    M wyszorowal wanienke, zakupil baterie do lezaczka i pojechal do pracy.

Nie odniose sie do kazdej osobna bo juz zapomnialam kto co pisal. Trzymam kciuki za rodzace i cierpliwosci dla lezacych w szpitalu. To juz koncowka.......

U mnie duszno i grzmi....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • sss Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupilam stanik do karmienia na allegro zebym chociaz jeden miala. Potem sie zobaczy...

Kusi mnie magnum , juz wystaje z lodowki wr.......

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odnośnie brzucholka po porodzie, to ja po pierwszym kupiłam w aptece tak pas ściągający, zapinany na rzep. Nie pamiętam jaka dokładnie była nazwa. Trochę w nim chodziłam po domu. Niezbyt wygodne. Brzuch zniknął ładnie, ale czy to jego zasługa to nie obiecuje ;)

Sista lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wcinam truskawy i szoruje sufity w pokojach bo mam panele plastikowe :D
    na szczęście nie skaczę po drabinie bo mieszkamy na poddaszu więc dosyć nisko mamy :) może mała sie ruszy za te 2dni :D będzie donoszona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 14:04

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Z. Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Z. ja bardzo lubię chłodnik i robię chyba najprostszą wersję - botwinkę razem z młodymi buraczkami i 1/2 buteleczki koncentratu buraczanego gotuję jakieś 15 minut i chłodzę. Jak się ochłodzi dodaję około 1 - 1,5 litra kefiru, albo pół na pół ze zsiadłym mlekiem, ząbek czosnku, pokrojone w kostkę - ogórek zielony, 2 pęczki rzodkiewek, duży pęczek kopru, czasem daje też szczypior młody, jak za intensywne wyszło rozrzedzam wodą, sól i pieprze do smaku. Do tego jajka na twardo.

Super! Dziękować produkty zakupilam, jutro robię chlodnik mmm :)
    A teraz czas na krajowe truskawy i relaks na balkonie (dobrze że już w cieniu ;) )
    Nie będę się spinac. Nie chce wychodzic to nie to korzystam z ostatnich chwil na relaks :)

A1984, maglic, Alorrene13 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie pomogę bo chłodnika nie robię tylko zupkę botwinkę :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Z. Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, takie huśtawki nastrojów też mam. Ostatnio się popłakałam bo mąż coś na mnie krzyknął jak go o coś zapytałam ze zwykłej troski i chęci pomocy bo ostatnio ma dużo roboty. Ale nie wiem czy to nie była też kumulacja razem z tym oczekiwaniem aż nasze dziecko zeche łaskawie nas powitać. A później na drugi dzień się popłakałam że moja mama wyjechała i nie zobaczy zapewne wnuka zaraz po narodzinach mimo że wcale nie chciałam aby nam się ktokolwiek narzucal zaraz po porodzie. Hormony szaleją na tej koncowce... rollercoster ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra książka się chowa jak się nie wejdzie na forum przez kilka godzin i trzeba nadrabiać ;)

W nocy udało mi się zasnąć, gdy Junior leniwie oddał parę kopniaków. Widocznie miał wczoraj gorszy dzień i z okazji dnia dziecka miał wszystko gdzieś. Ale nie powiem pierwszy raz miałam złe myśli. nawet rozmowa do brzucha błaganie męża nic nie zdziałały. Na szczęście dziś już nadrobił i nawet cieszyłam się, że boli :P Mogę być spokojna chociaż :)

Ode mnie właśnie mama pojechała z ploteczek, zabrała kartony z ciuszkami do prasowania (i jak się dziwnie pusto zrobiło), więc mam luzik ;) Przywiozła mi truskawki i tak się objadłam, ze hoho :D A teraz czeka mnie robienie obiadu, bo zaraz mężulek kończy zmianę, więc pewnie wpadnie głodny.

Wszystkim rodzącym i szpitalnym mamuśkom powodzenia!
    Nieukowa wszystkiego dobrego w tą rocznicę :) A hormony widzę działają na Ciebie na samą końcówkę, ale to dobrze, że tylko w końcówce :)
    Żyrcia no jakbyś nie rodziła ;)
    A reszcie o kim zapomniałam miłego dnia życzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 15:04

A1984, Z., Sista, maglic, Rozalia, Alorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nie chodzę wściekła i nie skaczę na męża, więc chyba hormony mi trochę przystopowały ;)
    Po całej nocy różnych bóli udało mi się w końcu rozruszać gnaty i humor się poprawił.
    Zaczęły się za to smsy z pytaniami kiedy mamy cc, a my nie mówimy nikomu jaka jest data. Tylko Wy i lekarz znacie termin cięcia :) Chcemy ten dzień przeżyć sami w spokoju i bez dodatkowych nerwów, które i tak będą duże. Powiadomimy wszystkich jak tylko Miniu wyjdzie na świat :)
    Jeśli chodzio spotkanie to ja bardzo chętnie, tylko nie mogę obiecać swojej obecności bo wszystko zależy jaki akurat dzień mi się trafi...Ostatnio coraz gorzej z moją mobilnością, więc same rozumiecie :) Ustalcie między sobą termin jaki Wam odpowiada.

Zyrcia gdzie Ty Leona chowałaś do porodu, bo chyba nie w tym szczupłym brzuchu :)

Brumbrumek ja przez wczorajszy mieszany zapis też mam jutro ktg, więc wychodzi co drugi dzień i już mam dość tego jeżdżenia. Trzymam kciuki aby Twój się poprawił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 15:07

dorcia8919, maglic, sss, Nieukowa, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, możecie przypomnieć wzór na wniosek macierzynsko-rodzicielskiego? Wiem, ze to temat z ubiegłego tygodnia, ale tu nie tak łatwo dogrzebać sie do starych tematów. Szukam na internecie, ale nie ma nic fajnego. Bede dozgonnie wdzięczna :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista podaj maila wyślę Ci mój wniosek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Witam!!!!!
    Zyrcia nawet nie widac ze w ciazy bylas......a malego kapiesz codziennie?

Ja wlasnie slonia bprzypominam a najgorsze jest to ze lezakuje bo jak tylko sie rusze maly wypycha tylek i boli......zazdrosze wy wszystko robicie itp....
    M wyszorowal wanienke, zakupil baterie do lezaczka i pojechal do pracy.

Nie odniose sie do kazdej osobna bo juz zapomnialam kto co pisal. Trzymam kciuki za rodzace i cierpliwosci dla lezacych w szpitalu. To juz koncowka.......

U mnie duszno i grzmi....
    Tak codziennie go kąpiemy ;) raz w tygodniu z głową, bo podobno tak trza :P
    Dzięki dziewczyny :D zaraz popadnę w samozachwyt :D Jeden rozstęp mi się zrobił na brzuchu ale taki delikatnie różowy, że jakoś specjalnie nie widać. Czyli to smarowanie to chyba nie ma nic do tego, bo ja może ze 2 tygodnie się smarowałam oliwką potem mi się odechciało :P a mama moja też nie miała ;)

dorcia8919, sss, Nieukowa, Scintilla lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:

Dorcia to ja też poproszę :) [email protected]

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia poszło :)

Rozalia lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:

[email protected]

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia mam, dzięki :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly78 urodziła !
    o godz 9,10.
    Eryk ma 57 cm i 4300 g !! mama odpoczywa ze swoim słodkim synusiem po cc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 15:35

Z., Rozalia, Sista, dorcia8919, Marcia86, Alorrene13, Inesicia, sss, A1984, maglic, Katha81, CaneCorso, Viola, Joasia:), Aka81, Ania1704, Nieukowa, niusiaa5, Finezja, .aś., nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia figura super chruper, te modelki meza chowaja sie do mysiej dziury:)
    Dada - derka dla konia mnie rozwaliła. Ale pociesze cie. Otoz ostatnim, odwlekanym zakupem mialy byc staniki do karmienia. Zmierzylam sie dziarsko pod biustem i zonk.... 85D. Coz moje 70D i cycki jak od chirurga plastycznego sa a thing of the past na razie, choc moj maz nadal je wielbi i podziwia ich "jedrnosc" ( niech se bryle kupi albo ma jakis niedowlad w dloniach;)). Tak wiec chcac nie chcac powloklam sie na targ celem zakupu karmnika. Wlaże i mòwie o jaki rozmiar mi chodzi. Babka wyjela z pudla i worka na smieci kłab biustonoszy. Gmera, gmera- jest.... Wyciaga triumfalnie rzeczone cuda. Zamarlam- wygladalo to to jak stare biustonosze wiejskiej omy porozciagane jak przedwojenne spadochrony Ruskich. Zalamka totalna, ale jeszcze nie dawalam za wygrana. Wzielam te biustonosze i z pewna mina, tak zeby mnie slyszala bełkoce ze " na bank nie beda pasowac". Noz k-wa mac, pasuja jak ulał:)))) Ostatni bastion mojej kobiecosci, czaru i powabu padł jak krowi placek na łace;))))
    Mezo wężo oczywscie zachwycony:)
    Zycze wszystkim oczekujacym na cc i sn blizkriku porodowego a pozostalym zero bulòw

Alorrene13, Sista, Rozalia, sss, zyrcia, Viola, Joasia:), Nieukowa, niusiaa5, Finezja, Scintilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bòlòw

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    Ja tez ładnie proszę :)
    [email protected]

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ