X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • sss Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!!!!!
    Zyrcia nawet nie widac ze w ciazy bylas......a malego kapiesz codziennie?

Ja wlasnie slonia bprzypominam a najgorsze jest to ze lezakuje bo jak tylko sie rusze maly wypycha tylek i boli......zazdrosze wy wszystko robicie itp....
    M wyszorowal wanienke, zakupil baterie do lezaczka i pojechal do pracy.

Nie odniose sie do kazdej osobna bo juz zapomnialam kto co pisal. Trzymam kciuki za rodzace i cierpliwosci dla lezacych w szpitalu. To juz koncowka.......

U mnie duszno i grzmi....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • sss Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupilam stanik do karmienia na allegro zebym chociaz jeden miala. Potem sie zobaczy...

Kusi mnie magnum , juz wystaje z lodowki wr.......

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odnośnie brzucholka po porodzie, to ja po pierwszym kupiłam w aptece tak pas ściągający, zapinany na rzep. Nie pamiętam jaka dokładnie była nazwa. Trochę w nim chodziłam po domu. Niezbyt wygodne. Brzuch zniknął ładnie, ale czy to jego zasługa to nie obiecuje ;)

Sista lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wcinam truskawy i szoruje sufity w pokojach bo mam panele plastikowe :D
    na szczęście nie skaczę po drabinie bo mieszkamy na poddaszu więc dosyć nisko mamy :) może mała sie ruszy za te 2dni :D będzie donoszona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 14:04

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Z. Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Z. ja bardzo lubię chłodnik i robię chyba najprostszą wersję - botwinkę razem z młodymi buraczkami i 1/2 buteleczki koncentratu buraczanego gotuję jakieś 15 minut i chłodzę. Jak się ochłodzi dodaję około 1 - 1,5 litra kefiru, albo pół na pół ze zsiadłym mlekiem, ząbek czosnku, pokrojone w kostkę - ogórek zielony, 2 pęczki rzodkiewek, duży pęczek kopru, czasem daje też szczypior młody, jak za intensywne wyszło rozrzedzam wodą, sól i pieprze do smaku. Do tego jajka na twardo.

Super! Dziękować produkty zakupilam, jutro robię chlodnik mmm :)
    A teraz czas na krajowe truskawy i relaks na balkonie (dobrze że już w cieniu ;) )
    Nie będę się spinac. Nie chce wychodzic to nie to korzystam z ostatnich chwil na relaks :)

A1984, maglic, Alorrene13 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie pomogę bo chłodnika nie robię tylko zupkę botwinkę :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Z. Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, takie huśtawki nastrojów też mam. Ostatnio się popłakałam bo mąż coś na mnie krzyknął jak go o coś zapytałam ze zwykłej troski i chęci pomocy bo ostatnio ma dużo roboty. Ale nie wiem czy to nie była też kumulacja razem z tym oczekiwaniem aż nasze dziecko zeche łaskawie nas powitać. A później na drugi dzień się popłakałam że moja mama wyjechała i nie zobaczy zapewne wnuka zaraz po narodzinach mimo że wcale nie chciałam aby nam się ktokolwiek narzucal zaraz po porodzie. Hormony szaleją na tej koncowce... rollercoster ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra książka się chowa jak się nie wejdzie na forum przez kilka godzin i trzeba nadrabiać ;)

W nocy udało mi się zasnąć, gdy Junior leniwie oddał parę kopniaków. Widocznie miał wczoraj gorszy dzień i z okazji dnia dziecka miał wszystko gdzieś. Ale nie powiem pierwszy raz miałam złe myśli. nawet rozmowa do brzucha błaganie męża nic nie zdziałały. Na szczęście dziś już nadrobił i nawet cieszyłam się, że boli :P Mogę być spokojna chociaż :)

Ode mnie właśnie mama pojechała z ploteczek, zabrała kartony z ciuszkami do prasowania (i jak się dziwnie pusto zrobiło), więc mam luzik ;) Przywiozła mi truskawki i tak się objadłam, ze hoho :D A teraz czeka mnie robienie obiadu, bo zaraz mężulek kończy zmianę, więc pewnie wpadnie głodny.

Wszystkim rodzącym i szpitalnym mamuśkom powodzenia!
    Nieukowa wszystkiego dobrego w tą rocznicę :) A hormony widzę działają na Ciebie na samą końcówkę, ale to dobrze, że tylko w końcówce :)
    Żyrcia no jakbyś nie rodziła ;)
    A reszcie o kim zapomniałam miłego dnia życzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 15:04

A1984, Z., Sista, maglic, Rozalia, Alorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nie chodzę wściekła i nie skaczę na męża, więc chyba hormony mi trochę przystopowały ;)
    Po całej nocy różnych bóli udało mi się w końcu rozruszać gnaty i humor się poprawił.
    Zaczęły się za to smsy z pytaniami kiedy mamy cc, a my nie mówimy nikomu jaka jest data. Tylko Wy i lekarz znacie termin cięcia :) Chcemy ten dzień przeżyć sami w spokoju i bez dodatkowych nerwów, które i tak będą duże. Powiadomimy wszystkich jak tylko Miniu wyjdzie na świat :)
    Jeśli chodzio spotkanie to ja bardzo chętnie, tylko nie mogę obiecać swojej obecności bo wszystko zależy jaki akurat dzień mi się trafi...Ostatnio coraz gorzej z moją mobilnością, więc same rozumiecie :) Ustalcie między sobą termin jaki Wam odpowiada.

Zyrcia gdzie Ty Leona chowałaś do porodu, bo chyba nie w tym szczupłym brzuchu :)

Brumbrumek ja przez wczorajszy mieszany zapis też mam jutro ktg, więc wychodzi co drugi dzień i już mam dość tego jeżdżenia. Trzymam kciuki aby Twój się poprawił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 15:07

dorcia8919, maglic, sss, Nieukowa, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, możecie przypomnieć wzór na wniosek macierzynsko-rodzicielskiego? Wiem, ze to temat z ubiegłego tygodnia, ale tu nie tak łatwo dogrzebać sie do starych tematów. Szukam na internecie, ale nie ma nic fajnego. Bede dozgonnie wdzięczna :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista podaj maila wyślę Ci mój wniosek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Witam!!!!!
    Zyrcia nawet nie widac ze w ciazy bylas......a malego kapiesz codziennie?

Ja wlasnie slonia bprzypominam a najgorsze jest to ze lezakuje bo jak tylko sie rusze maly wypycha tylek i boli......zazdrosze wy wszystko robicie itp....
    M wyszorowal wanienke, zakupil baterie do lezaczka i pojechal do pracy.

Nie odniose sie do kazdej osobna bo juz zapomnialam kto co pisal. Trzymam kciuki za rodzace i cierpliwosci dla lezacych w szpitalu. To juz koncowka.......

U mnie duszno i grzmi....
    Tak codziennie go kąpiemy ;) raz w tygodniu z głową, bo podobno tak trza :P
    Dzięki dziewczyny :D zaraz popadnę w samozachwyt :D Jeden rozstęp mi się zrobił na brzuchu ale taki delikatnie różowy, że jakoś specjalnie nie widać. Czyli to smarowanie to chyba nie ma nic do tego, bo ja może ze 2 tygodnie się smarowałam oliwką potem mi się odechciało :P a mama moja też nie miała ;)

dorcia8919, sss, Nieukowa, Scintilla lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:

Dorcia to ja też poproszę :) [email protected]

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia poszło :)

Rozalia lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:

[email protected]

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia mam, dzięki :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly78 urodziła !
    o godz 9,10.
    Eryk ma 57 cm i 4300 g !! mama odpoczywa ze swoim słodkim synusiem po cc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 15:35

Z., Rozalia, Sista, dorcia8919, Marcia86, Alorrene13, Inesicia, sss, A1984, maglic, Katha81, CaneCorso, Viola, Joasia:), Aka81, Ania1704, Nieukowa, niusiaa5, Finezja, .aś., nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia figura super chruper, te modelki meza chowaja sie do mysiej dziury:)
    Dada - derka dla konia mnie rozwaliła. Ale pociesze cie. Otoz ostatnim, odwlekanym zakupem mialy byc staniki do karmienia. Zmierzylam sie dziarsko pod biustem i zonk.... 85D. Coz moje 70D i cycki jak od chirurga plastycznego sa a thing of the past na razie, choc moj maz nadal je wielbi i podziwia ich "jedrnosc" ( niech se bryle kupi albo ma jakis niedowlad w dloniach;)). Tak wiec chcac nie chcac powloklam sie na targ celem zakupu karmnika. Wlaże i mòwie o jaki rozmiar mi chodzi. Babka wyjela z pudla i worka na smieci kłab biustonoszy. Gmera, gmera- jest.... Wyciaga triumfalnie rzeczone cuda. Zamarlam- wygladalo to to jak stare biustonosze wiejskiej omy porozciagane jak przedwojenne spadochrony Ruskich. Zalamka totalna, ale jeszcze nie dawalam za wygrana. Wzielam te biustonosze i z pewna mina, tak zeby mnie slyszala bełkoce ze " na bank nie beda pasowac". Noz k-wa mac, pasuja jak ulał:)))) Ostatni bastion mojej kobiecosci, czaru i powabu padł jak krowi placek na łace;))))
    Mezo wężo oczywscie zachwycony:)
    Zycze wszystkim oczekujacym na cc i sn blizkriku porodowego a pozostalym zero bulòw

Alorrene13, Sista, Rozalia, sss, zyrcia, Viola, Joasia:), Nieukowa, niusiaa5, Finezja, Scintilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bòlòw

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    Ja tez ładnie proszę :)
    [email protected]

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ