X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak na połówkowym :D
    no jednak +6 kg zostało, ale damy radę. Jakoś nawet nie mam apetytu więc szybko zrzucę, a jak się wezmę za siebie potem to jeszcze lepiej będzie niż przed ciążą :D

A1984, Alorrene13, Inesicia, Z., maglic, dorcia8919, Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia ale figura :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia a szewki kiedy Ci ściągnęli ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Agata do 11 spałaś, ale przynajmniej byłaś w stanie wszystkim ładnie odpisać ;) U mnie humor ciut lepszy, wiem, że nic nie wiem i zdaję się na los i łut szczęścia :)

Do tej pory planem dotyczącym weekendu było "będą ciąć przed czy po długim weekendzie" a teraz wszystko się pozmieniało. Raczej nie wyjedziemy z Wawy, a pogoda ma być cudna, więc nie wiem co robić. Możemy się umówić któregoś dnia nie ma problemu, pozostwałe z Wawki co wy na to? Dla mnie warunek to blisko metra i tyle ;) Oczywiście jeśli nie urodzę do tego momentu ;) Który dzień byłby najlepszy?

Agawera gratuluję wyjścia ze szpitala, pobędziecie jeszcze w 2paku i malutka jeszcze przybierze na wadze :)

Joasiu, Lilly, Orchidea, Scintilla, Inesica, Maglic, Viola powodzenia ! :D

Hmmm jest upał chyba,zaraz w końcu się zbiorę na ten spacer, tylko czekam aż pranie się skończy. Odkurzania intensywnego już chyba dziś nie zdążę, przekładam na jutro :P Nieukowa współczuję sprzątania, bo widzę, że nie umiesz inaczej - wyjść i olać. Ja zauważyłam, że tylko jak M nie ma w domu to mogę co nie co ogarnąć, bo właśnie jak on jest i sobie leży na przykład to ja leżę z nim ;)

Co do nocy też mam niespokojne ostatnio, niby śpię, ale myśli krążą po jakimś błędnym kole, masakra, budze się, 5:30, 6:30, 7:30 i tak się zmuszam jeszcze do spania. Śniło mi się też, że czop mi odszedł, był chyba fioletowy ale w realu lipa, nic nie było ;)

Zyrciu chyba bez aktu małżeństwa powinno się udać, tak mi się wydaje :)
    Świetnie wyglądasz Zyrciu ! Szybko wrócisz do formy, a dużo miałaś tych szwów na nacięciu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 13:02

A1984, zyrcia, Viola, dorcia8919, Rozalia, Joasia:), Finezja lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu - brzucho świetne, widać, ze nie obwiśnie, tylko sie fajnie spłaszczy :)

Kurde Dziewczyny, ale macie słaby dzien, współczuje. Oby ta pełnia nie była nocą wyjących z marudzenia Brzuchatek ;)

Ja wróciłam ze sklepu z truskawkami i wlasnie sie opycham, az mi Olga dupę wypięła :):):)

Nieukowa - moj to druga skrajność Twojego M. W domu potrafi gwoździa wbić, to wszystko. Ale z takim dokładnym jak Twój chyba bym oszalała. Trzymam kciuki abyś wytrzymała do jutra z nerwami na wodzy :)

Ja jestem przykładem, ze ciągniecie sutków (codziennie to robię aby zleciało kilka kropił siary), sex oraz wciąganie na drugie piętro pełnych toreb, porodu nie wywołują. Macica sie nawet nie napina :) Ale ma zielone światło w przyszłym tygodniu, powiedzmy wtorek, aby Olga wiedziała, ze to juz :):)

A1984, dorcia8919, Rozalia lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene ja nie mam preferencji co do dnia, dostosuję się :-) Miejscówka koło metra dla mnie ok! Warszawskie czerwcówki co Wy na to?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba właśnie odszedł mi ten nieszczęsny czop śluzowy. Spory glut podbarwiony krwią. Może jednak nasze dziecko nie jest takie uparte i zdąży się wygrzebać w ciągu tygodnia.

A1984, Sista, zyrcia, Z., XxMoniaXx, Alorrene13, gosi_a, maglic, niusiaa5, sss, dorcia8919, Katha81, Rozalia, CaneCorso, Ania1704, Finezja, .aś., Scintilla lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Żyrcia a szewki kiedy Ci ściągnęli ?
    mam rozpuszczalne :)

Nie wiem ile ich mam. Radek odbierze dziś mój wypis to pewnie tam wszystko bedzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 13:16

• Sista Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Chyba właśnie odszedł mi ten nieszczęsny czop śluzowy. Spory glut podbarwiony krwią. Może jednak nasze dziecko nie jest takie uparte i zdąży się wygrzebać w ciągu tygodnia.

Jak czytałam styczniówki, lutowki, marcowki, etc, to czop podbarwionym krwią zwiastuje porod w ciagu 1-2 dni. Trzymam kciuki za pierwsza czerwcowa Dziewczynkę urodzona w czerwcu SN !!!

Inesicia lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    mam rozpuszczalne :)

Nie wiem ile ich mam. Radek odbierze dziś mój wypis to pewnie tam wszystko bedzie ;)
    fajnie :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista to miód na moje uszy ;)
    Ale póki co nie będę się jeszcze na nic nastawiać. Chociaż pamiętam, że na SR śmialiśmy się z M, że będziemy rodzić w piątek po Bożym Ciele bo Warszawa trochę się wyludni więc i korków nie będzie ;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Z. Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ skwar.

Macie może fajny przepis na chłodnik z botwiny?

Inesica trzymam kciuki aby to było to! Czas na nas z początku listy! :)

Inesicia, BrumBrumek lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Sista to miód na moje uszy ;)
    Ale póki co nie będę się jeszcze na nic nastawiać. Chociaż pamiętam, że na SR śmialiśmy się z M, że będziemy rodzić w piątek po Bożym Ciele bo Warszawa trochę się wyludni więc i korków nie będzie ;)
    kciuki za czop :)
    a czułaś coś ?

Gonia123 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia super figura,brzuch zaraz będzie płaski, ja to orka a teraz siedzę u fryza i patrze w lustro no albo pogrubia hehe albo spuchałam juz ładnie Jasiek się wierci, cieszy się,że mama wkoncu ludzi będzie przypominać

zyrcia lubi tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    kciuki za czop :)
    a czułaś coś ?
    Właściwie to nic szczególnego. Po prostu poczułam, że coś ze mnie wyleciało z myślą, że to pewnie zwykła wydzielina, patrzę a to jednak różowawy glut.

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Sista Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych, którym za gorąco donoszę, ze u nas (Śląsk) juz grzmi i nadchodzi ciemna chmura :):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej mam wqrw. Może to jakieś zmiany hormonalne przed porodem? Podczas najgorszego PMSu tak nie miałam... w ciąży prawie w ogóle się nie złościłam... a diś jakaś masakra, pocę się od tego zdenerwowania i mam ochotę ryczeć na cała wiochę. Tylko że fizycznie bez cienia zmian :P

Inesicia do boju :D

Inesicia, dorcia8919 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. ja bardzo lubię chłodnik i robię chyba najprostszą wersję - botwinkę razem z młodymi buraczkami i 1/2 buteleczki koncentratu buraczanego gotuję jakieś 15 minut i chłodzę. Jak się ochłodzi dodaję około 1 - 1,5 litra kefiru, albo pół na pół ze zsiadłym mlekiem, ząbek czosnku, pokrojone w kostkę - ogórek zielony, 2 pęczki rzodkiewek, duży pęczek kopru, czasem daje też szczypior młody, jak za intensywne wyszło rozrzedzam wodą, sól i pieprze do smaku. Do tego jajka na twardo.

Sista, Z., Alorrene13, Finezja lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa może to się już wydziela przedporodowa adrenalina? ;-)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa witaj w klubie :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1301 1302 1303 1304 1305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ