X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak na połówkowym :D
    no jednak +6 kg zostało, ale damy radę. Jakoś nawet nie mam apetytu więc szybko zrzucę, a jak się wezmę za siebie potem to jeszcze lepiej będzie niż przed ciążą :D

A1984, Alorrene13, Inesicia, Z., maglic, dorcia8919, Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia ale figura :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia a szewki kiedy Ci ściągnęli ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Agata do 11 spałaś, ale przynajmniej byłaś w stanie wszystkim ładnie odpisać ;) U mnie humor ciut lepszy, wiem, że nic nie wiem i zdaję się na los i łut szczęścia :)

Do tej pory planem dotyczącym weekendu było "będą ciąć przed czy po długim weekendzie" a teraz wszystko się pozmieniało. Raczej nie wyjedziemy z Wawy, a pogoda ma być cudna, więc nie wiem co robić. Możemy się umówić któregoś dnia nie ma problemu, pozostwałe z Wawki co wy na to? Dla mnie warunek to blisko metra i tyle ;) Oczywiście jeśli nie urodzę do tego momentu ;) Który dzień byłby najlepszy?

Agawera gratuluję wyjścia ze szpitala, pobędziecie jeszcze w 2paku i malutka jeszcze przybierze na wadze :)

Joasiu, Lilly, Orchidea, Scintilla, Inesica, Maglic, Viola powodzenia ! :D

Hmmm jest upał chyba,zaraz w końcu się zbiorę na ten spacer, tylko czekam aż pranie się skończy. Odkurzania intensywnego już chyba dziś nie zdążę, przekładam na jutro :P Nieukowa współczuję sprzątania, bo widzę, że nie umiesz inaczej - wyjść i olać. Ja zauważyłam, że tylko jak M nie ma w domu to mogę co nie co ogarnąć, bo właśnie jak on jest i sobie leży na przykład to ja leżę z nim ;)

Co do nocy też mam niespokojne ostatnio, niby śpię, ale myśli krążą po jakimś błędnym kole, masakra, budze się, 5:30, 6:30, 7:30 i tak się zmuszam jeszcze do spania. Śniło mi się też, że czop mi odszedł, był chyba fioletowy ale w realu lipa, nic nie było ;)

Zyrciu chyba bez aktu małżeństwa powinno się udać, tak mi się wydaje :)
    Świetnie wyglądasz Zyrciu ! Szybko wrócisz do formy, a dużo miałaś tych szwów na nacięciu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 13:02

A1984, zyrcia, Viola, dorcia8919, Rozalia, Joasia:), Finezja lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu - brzucho świetne, widać, ze nie obwiśnie, tylko sie fajnie spłaszczy :)

Kurde Dziewczyny, ale macie słaby dzien, współczuje. Oby ta pełnia nie była nocą wyjących z marudzenia Brzuchatek ;)

Ja wróciłam ze sklepu z truskawkami i wlasnie sie opycham, az mi Olga dupę wypięła :):):)

Nieukowa - moj to druga skrajność Twojego M. W domu potrafi gwoździa wbić, to wszystko. Ale z takim dokładnym jak Twój chyba bym oszalała. Trzymam kciuki abyś wytrzymała do jutra z nerwami na wodzy :)

Ja jestem przykładem, ze ciągniecie sutków (codziennie to robię aby zleciało kilka kropił siary), sex oraz wciąganie na drugie piętro pełnych toreb, porodu nie wywołują. Macica sie nawet nie napina :) Ale ma zielone światło w przyszłym tygodniu, powiedzmy wtorek, aby Olga wiedziała, ze to juz :):)

A1984, dorcia8919, Rozalia lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene ja nie mam preferencji co do dnia, dostosuję się :-) Miejscówka koło metra dla mnie ok! Warszawskie czerwcówki co Wy na to?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba właśnie odszedł mi ten nieszczęsny czop śluzowy. Spory glut podbarwiony krwią. Może jednak nasze dziecko nie jest takie uparte i zdąży się wygrzebać w ciągu tygodnia.

A1984, Sista, zyrcia, Z., XxMoniaXx, Alorrene13, gosi_a, maglic, niusiaa5, sss, dorcia8919, Katha81, Rozalia, CaneCorso, Ania1704, Finezja, .aś., Scintilla lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Żyrcia a szewki kiedy Ci ściągnęli ?
    mam rozpuszczalne :)

Nie wiem ile ich mam. Radek odbierze dziś mój wypis to pewnie tam wszystko bedzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 13:16

• Sista Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Chyba właśnie odszedł mi ten nieszczęsny czop śluzowy. Spory glut podbarwiony krwią. Może jednak nasze dziecko nie jest takie uparte i zdąży się wygrzebać w ciągu tygodnia.

Jak czytałam styczniówki, lutowki, marcowki, etc, to czop podbarwionym krwią zwiastuje porod w ciagu 1-2 dni. Trzymam kciuki za pierwsza czerwcowa Dziewczynkę urodzona w czerwcu SN !!!

Inesicia lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    mam rozpuszczalne :)

Nie wiem ile ich mam. Radek odbierze dziś mój wypis to pewnie tam wszystko bedzie ;)
    fajnie :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista to miód na moje uszy ;)
    Ale póki co nie będę się jeszcze na nic nastawiać. Chociaż pamiętam, że na SR śmialiśmy się z M, że będziemy rodzić w piątek po Bożym Ciele bo Warszawa trochę się wyludni więc i korków nie będzie ;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Z. Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ skwar.

Macie może fajny przepis na chłodnik z botwiny?

Inesica trzymam kciuki aby to było to! Czas na nas z początku listy! :)

Inesicia, BrumBrumek lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Sista to miód na moje uszy ;)
    Ale póki co nie będę się jeszcze na nic nastawiać. Chociaż pamiętam, że na SR śmialiśmy się z M, że będziemy rodzić w piątek po Bożym Ciele bo Warszawa trochę się wyludni więc i korków nie będzie ;)
    kciuki za czop :)
    a czułaś coś ?

Gonia123 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia super figura,brzuch zaraz będzie płaski, ja to orka a teraz siedzę u fryza i patrze w lustro no albo pogrubia hehe albo spuchałam juz ładnie Jasiek się wierci, cieszy się,że mama wkoncu ludzi będzie przypominać

zyrcia lubi tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    kciuki za czop :)
    a czułaś coś ?
    Właściwie to nic szczególnego. Po prostu poczułam, że coś ze mnie wyleciało z myślą, że to pewnie zwykła wydzielina, patrzę a to jednak różowawy glut.

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Sista Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych, którym za gorąco donoszę, ze u nas (Śląsk) juz grzmi i nadchodzi ciemna chmura :):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej mam wqrw. Może to jakieś zmiany hormonalne przed porodem? Podczas najgorszego PMSu tak nie miałam... w ciąży prawie w ogóle się nie złościłam... a diś jakaś masakra, pocę się od tego zdenerwowania i mam ochotę ryczeć na cała wiochę. Tylko że fizycznie bez cienia zmian :P

Inesicia do boju :D

Inesicia, dorcia8919 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. ja bardzo lubię chłodnik i robię chyba najprostszą wersję - botwinkę razem z młodymi buraczkami i 1/2 buteleczki koncentratu buraczanego gotuję jakieś 15 minut i chłodzę. Jak się ochłodzi dodaję około 1 - 1,5 litra kefiru, albo pół na pół ze zsiadłym mlekiem, ząbek czosnku, pokrojone w kostkę - ogórek zielony, 2 pęczki rzodkiewek, duży pęczek kopru, czasem daje też szczypior młody, jak za intensywne wyszło rozrzedzam wodą, sól i pieprze do smaku. Do tego jajka na twardo.

Sista, Z., Alorrene13, Finezja lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa może to się już wydziela przedporodowa adrenalina? ;-)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa witaj w klubie :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1301 1302 1303 1304 1305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ