X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Tak będę leżeć jutro na poporodowym.
    mam nadzieje że po porodzie będą cie lepiej karmić :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co moja gin tam dziś wymyśliła ? :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jedzenie bardzo ochydne. Zaraz bedzie obiad:)

No mogli by podać oxy ale oni to olewają.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze mała jest duża ... to po co ją trzymać i ma daremnie nabierać masy w brzuchu .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    No jedzenie bardzo ochydne. Zaraz bedzie obiad:)

No mogli by podać oxy ale oni to olewają.
    to czekamy na zdjęcie :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda, że tam nie ma tv w pokoju bo co robić przez cały dzień ...

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Viola Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dzisiaj, czasami przez te grube mury mam problem z netem....ja mam jednak cc jutro, tak wiec Joasiu rodzimy razem:-)....jestem tu drugi dzien i powiem wam ze wspolczuje wszystkim ktorzy musze spedzic w szpitalu więcej niz 2-3 dni...mozna sfiksowac z bezczynności.

Joasia:), Ania1704, Z., Alorrene13, Sista, maglic, sss, dorcia8919, Katha81, Rozalia lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violu mój tez 2 dzień szpitala i już mam ochotę wiać ;)!
    Podziw i szacun dla ciężarnych, które leżą tygodniami.

Obiad jedzie :)!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 12:23

Sista, Viola lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Kochana trzymaj się dzielnie, ja myślałam że jesli pępowina wokół szyi to robią cc z automatu?
    Pepowina sama w sobie nie stanowi zagrożenia do momentu skurczy. Jeśli czeka mnie naturalny to w większości czasu w pozycji leżącej z podpięty ktg aby kontrolować tętno małej, czekam na konsultacje z lekarzem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 12:33

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po ktg, jeszcze tak płaskiego zapisu obrazującego skurcze to nie miałam w czasie całej ciąży, super poprostu. Hania mało się ruszała więc doktor kazała przyjść dziś na IP żeby jeszcze raz zrobić ktg. No i jeszcze RR do dupy, 150/95. Idę sobie zakupić ciśnieniomierz.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę w domu i też zaraz sfiksuję. Na spacer nie poszłam bo sprzątam. Sprzątam bo mąż porozpierdzielał narzędzia budowlane po całej chacie, ponanosił pyłu wszędzie, zostawił brudne gary po kolacji i śniadaniu na stole, mam wrażenie że się przyzwyczaił że jestem w domu i ma teraz służącą.
    Nie mam dobrej fazy na tę naszą rocznicę... Jak mu nie wygarnę jak go spotkam to będzie cud.

Nawet mnie to nie boli że sprzątam, ale że codziennie jest to samo- ja sprzątam, a ten wraca i zamyka się w sypialni żeby remontować. Ale powiedzcie, to jakaś fiksacja, żeby 5x malować ściany, bo on widzi nierówność, to sobie ją spiłuje/zaszpachluje itp, albo wymyśla nagle że jeszcze kabelek poprowadzi. I malowanie trwa od 2 tygodni! Jasna cholera no. Wczoraj obiecał że to ostatnia warstwa, a dziś wszystko znowu roz@ebane bo pewnie znowu jakiś kabelek sobie wymyślił.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi też Dada przeszło, teraz, będziemy codziennie miały pewnie takie przeboje. Ja zaraz jadę do fryzjera wkoncu bo myślałam, że przez chorobę Majki i męża spotkanie na 17 nie dojadę, a fryzjerka napisała, że już jest wolna. To teraz po fryzu i jechać Majeczke przejdzie to zabieram się za te masowanie.

• A1984 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka 88 - kciukam mocno za Twojego Maluszka, fajnie że się odezwałaś i wszystko u Ciebie ok!

Inesicia - jejku, trochę współczuję, mam nadzieję że jak Zosia wyczuje jaki piękny pogodowo weekend ją czeka to się ogarnie i wyjdzie ;-)

Alorrene13 - chciałaś rodzić 2 - 8 czerwca to co się dziwisz że Młody wcześniej się nie pcha, od dziś ma czas ;-) Mam nadzieję że humor Ci się trochę poprawi (po zakupach to możliwe), ale też bym się czuła trochę zrobiona w balona. Jak tam u Ciebie plany na długo weekend? Jak zostajesz w wwie to może skoczymy na lody i spacer przepędzać Synków? Oczywiście inne Czerwcówki z okolic wwy też mile widziane!

Herbata z liści malin zakupiona ale dla mnie jest obrzydliwa :/ nie wiem czy się zmuszać jak i tak nie działa, ehh

Dongina rada ze ssanie sutków czadowa :D Ja mam tylko pewne opory bo już mi się tam mleczko pojawia, niedużo ale jakoś krępujące by dla mnie było żeby mąż sobie podjadał, hmmm. Jakie macie do tego podejście? Tak sobie teraz myślę że jak pójdzie wszytko zgodnie z planem to tam mleko będzie przez co najmniej 6 mc, faceta dużego mam całkiem od piersi odstawić?

Orchidea kciukam!!!! Niech się dzieje :-)

Nieukowa - miłej rocznicy Wam życzę, jakbyś dziś urodziła to byłby czad :D

Sista zazdroszczę nastroju ;-) O samoopalaczach czytałam że można, też planuję jakiś krem brązujący bo na słońcu nie jestem w stanie wytrzymać

CaneCorso - ależ Cię rozumiem, mi tez się zaczęły jazdy psychiczne i jakieś dziwne sny... damy radę!

Zyrcia Leo jest boski <3 a Ty super Mama, zazdroszczę Wam!

Joasia, Maglic, Scintilla i Inesicia - niech moc będzie z Wami!!

U mnie kicha, nie lubię się w takiej wersji - jęczybuła do kwadratu, no ale co zrobić? Spałam dziś do 11, miałam iść na krew ale olałam, dalej siedzę taka rozmemłana :/ Zaczynam czuć jakiś dziwny niepokój z którym ciężko mi sobie poradzić bo to nie jest żadna konkretna obawa, ale w nocy się odzywa i spać nie mogę. Borys się rano nie ruszał, u mnie już nawał najczarniejszych myśli. Zmuszam się żeby wyjść teraz na spacer, poszłabym na zakupy ale co mam sobie kupić? Derkę dla konia czy namiot?

Alorrene13, karolina0522, Sista, maglic, Viola, dorcia8919, Joasia:), Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak bardzo trzymam kciuki żeby te wasze uparciuchy już powychodziły ! Ja już byłam w tragicznym stanie i wiem, że każdy dzień byłby męką -_- !!
    Leon ma dziś chyba jakiś afrykański głód ! co godzinę/pół woła jeść :o
    A kupy nie było dwa dni, takie bonyy wali, że się oddychać nie da :D już widzę tą mega kupę, którą wyprodukuje po takim żarciu :D

Nie możemy znaleźć aktu ślubu :D Radek pojechał ugadać w urzędzie żeby zarejestrowali go bez tego :p chyba mają jakieś dane w komputrach więc bez przesady :o

A1984, Z., Alorrene13, karolina0522, Sista, Nieukowa, maglic, Viola, dorcia8919, Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, znam ten ból. Nawet butów nie kupię bo stopy jak u słonia. Ehh, oby jeszcze jakoś przetrwać te 3 tygodnie...

A1984 lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które już urodziły, tak z ciekawości - jak wygląda brzuszek zaraz po porodzie i kilka dni po porodzie, tak sobie skóra zwisa? Zupełnie nie potrafię sobie tego wyobrazić :-) Po porodzie można od razu spać na brzuchu (marzę o tym!!!!) czy trzeba kilka tyg poczekać?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu i jak obiad :P ?

Żyrcia ale fajnie, że masz już przy sobie ssaka :D
    jas sie czujesz tam na dole ??? zmęczona ogólnie ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wygląda to tak:
    nx19gj.jpg
    i przód
    10icldf.jpg
    i jest taki bardzo miękki, lekko wiotki. Pewnie można od razu spać na brzuchu, mi się tam chwilę udało, ale teraz tak mnie bolą cyce, że mogę o tym zapomnieć :P

na dole tragedia -_- tzn, sama rana lekko szczypie, ale mam wrażenie, że mnie rwą wszystkie mięśnie z prawej strony tam przy nacięciu. Ale mam cudowne czopki ;p po nich mogę nawet usiąść na dupie :D ale myślę, że jeszcze kwestia kilku dni, bo z dnia na dzień jest lepiej. Jedyne co to wkurza mnie, że tyle tej krwi zlatuje, już się zapomniało jak się miało okres a tu teraz taka Niagara ;D

PS. powoli wraca talia :D !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 12:52

A1984, XxMoniaXx, Alorrene13, angel-84, Z., Nieukowa, maglic, karolina0522, sss, BrumBrumek, dorcia8919, Katha81, Rozalia, Finezja lubią tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia wyglądasz super, wow!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata jeszcze tydzień mogę wytrzymać, ale obawiam się, że jeśli właśnie w ciągu tego tygodnia nie urodzę to położą mnie na oddział z zamiarem wywoływania, a tego bym nie chciała. No i jeszcze gdzieś w okolicach 15.06 przyjeżdżają do nas na 2-3 dni teściowie (na pewno przed 18.06 bo wtedy mają lot powrotny) i jak pomyślę, że mam w tym czasie być tuż po porodzie to mnie skręca. Najchętniej powiedziałbym im żeby tą wizytację odpuścili, ale nie widzieliśmy się z nimi "na żywo" prawie 2 lata no i wiadomo, że chcieliby wnuczkę poznać.

Co do spania na brzuchu to raczej chyba mało prawdopodobne przy karmieniu piersią.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
‹‹ 1300 1301 1302 1303 1304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ