X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • sss Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Ja na sterydach byłam w 28 tc, dziecko zabezpieczone. Mam więcej twardnień i pobolewa krzyż. Pakuję torbę ;( Ja chcę jeszcze tydzień !!!!!!!!!!!!
    Maluch 1,5 tygodnia temu miał 2400 g

Wiem ze nie jest to czas, tez to przeszlam , moze jednak maluszek wysiedzi. Grunt to spokoj. Wiem latwo sie pisze bedzie dobrze.....

Teraz to ja sie stresuje. Brzuch dalej skala , wiercioch sie wypina kurde ledwo chodze, jutro ktg zobaczymy . Ból bolem ale jak jego nie boli, ciasno tam .....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso - Ja mam tych zapyziałych bakterii 5 x normę, a te płaskie tylko trochę powyżej :( Pierwszy raz mam coś w moczu - wszystko przez hermana. Dostałam coś na przepukanie szajsu, ale nie wiem czy to antybiotyk nie mam do tego dziś głowy.

Mąż zjeby łapie ;) Bo muszę jeszcze naszykować paczki do wysyłki z allegro - picze jedne nie kupowały, a teraz wszystkie hurtem ( przestraszyły się urlopem zaplanowanym 8-22 czerwiec) ;)

I kuźwa wszystko na moim łbie - popłacić rachunki, zus, paczki z allegro przekierować do koleżanki (nie liczę, że kurier mnie zastanie :(

BrumBrumek mogę się zamienić - podrzuć mi swojego gluta :)

Ania1704 - czekam, wzięłam skopolan, leżę i mam nadzieję, że się unormuje ;)

Mąż mnie do szewskiej pasji doprowadza:
    " ... to co, na działkę pojadę tylko na 2 h i wrócę, bo się umówiłem z ixińskim, że mu zabiorę lodówkę do wywalenia na złom..."
    Jebnąć pajacowi to mało, działkę mam 40 km od warszawy......

b4ipuen.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly gratuluję kawał chłopa :)

Byłam w tym zusie i wyjasnilam wszystko mają jutro zmienić dziady straszą tylko ludzi.

Ja mam dzisiaj urodziny niby rok sie czeka a dzień jak codzień. Ostatni rok z dwójka z przodu

Ekkaja, dorcia8919, gosi_a, niusiaa5, .aś., Sista lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wizytuje, zobaczymy co lekarz powie
    Ostatnio szyjka juz sie troszkę skróciła, mam nadzieje ze teraz dojdzie rozwarcie bo jest mi coraz ciężej.Brzuch mi twardnieje,malutki szaleje, rozpycha sie calą szyjkę mam obita.
    Wieczorem biorę męża i lecimy na zakupy,sama boje się wypuszczać.

Za wszystkie ciężarówki trzymam kciuki za szczesliwe, szybkie i bezbolesne

aghata wszystkiego najlepszego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 18:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) STO LAT ! STO LAT !!! Wszystkiego co najlepsze :)

Oto kolacja;) podana 16:47
    7s1jmiicmo8m_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 18:33

Sista lubi tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego AgatA!! Spełnienia w każdej życiowej roli!

3i49zbmhdvaalxch.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wszystkiego naj, naj :)
    ciesz się tą dwójką z przodu :)

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Agata :) STO LAT ! STO LAT !!! Wszystkiego co najlepsze :)

Oto kolacja;) podana 16:47
    7s1jmiicmo8m_t.jpg

Kochana, zasalałaś ;)

Ja byłam dziś na kontroli na oddziale patologii i papu śliczne dziewczyny miały, a ja się na kompocik załapałam - salowe mnie pamiętały, a byłam tam 5 tygodni temu. I pytały jak się czuję i ile jeszcze zostało :) MIłe

b4ipuen.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ze szpitalnego menu zrezygnowałam już po pierwszym posiłku :)

gosi_a, XxMoniaXx lubią tę wiadomość

• Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agato WSZYSTKIEGO NAJ NAJ -lepszego :)

A co do szpitalnego papu- to aż strach jak na takim prowiancie dochodzić szybko do zdrowia :D jak wogóle dochodzić do czegokolwiek :D i czemu NIKT tego nie pilnuje -.-
    ja dodatkowo mam dietę bezglutenową -.- to wiecie co dostawałam w szpitalu? (laparoskopia przez 10dni ;]) - TO SAMO CO NA ZDJECIACH tylko bez chleba :D a czasem nawet mniej (bo podejrzanych wędlin też nie mogę :D) tylko obiady miałam w miarę dla mnie ale zimmmnnnee jakby przedwczorajsze :D

na poród jestem nastawiona "chcesz jeść - weź WSZYTSKO SWOJE" :)

ps. swoją drogą może też popstrykam zdjęcia - może jakiś artykuł w interecie ktoś napisze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 18:49

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Lilly gratuluję kawał chłopa :)

Byłam w tym zusie i wyjasnilam wszystko mają jutro zmienić dziady straszą tylko ludzi.

Ja mam dzisiaj urodziny niby rok sie czeka a dzień jak codzień. Ostatni rok z dwójka z przodu

Spełnienia marzeń :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata wszystkiego naj naj najlepszego!

Odnośnie szpitalnego jedzenia, to jak leżałam po poronieniu to dostałam ugotowane jajka, ale z wyjętymi żółtkami :D

Joasia:) lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Kurde moj w 37 tygodniu mial 3200 :O
    Mam nadzieje, ze trzyma linie :) bo mamusce Bozene zmasakruje :D
    / a tak miedzy nami golenie Bozenki w 41 tygodniu to jest cos :| mam jeden pas lysy, drugi nie - jak przejscie dla pieszych :D ale walic to
    ja już tego nie robię , mąż daje popis :)
    nie martw sie , moja 36+4 miała 3,5 :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily za pamięci: gratuluję dorodnego chłopaka! I poproszę o fotki w najbliższym czasie :)

Zyrcia: zgrabny brzusio! Jakbyś w ciąży nie byłą :) Ty się tam nie musisz obawiać że cokolwiek ci zostanie z niechcianych pamiątek :D Leoś będzie mieć lachona-matkę, co jak starsza siostra wygląda :J

Mikolay ale to wredne, że tyle z nas czeka na odejście czopa jak na zbawienie, a akurat tobie, której zależy na jak najodleglejszym terminie porodu akurat się przytrafiło!!! Grrr! Kciukam żeby jeszcze ze 2tyg udało sie malucha utrzymać... Trzymajcie się tam!

Agata a ja przebiję wszystkie: 200 LAT!!! :D i pociechy z syneczka i reszty przychówku!

Joasia jedzenie jak w Hiltonie!

Mi zły humor poszedł precz :) Wieczór z mężem w knajpce, potem na lodach byliśmy, a teraz odpoczywam i czekam aż mi się to dobro uleży w żołądku :D
    Od jutra mały może wyłazić, chociaż mój mąż zakomunikował mi, że auto musi oddać na serwis na 1 dzień, potem jedzie w ostatnią delegację (ale godzinę drogi z Pz więc zdąży wrócić jakby sie coś rozkręcało) a potem ma nocki w pracy...
    Lekkoduch kurde, twierdzi że to prawie niemożliwe, żeby Radek akurat wtedy chciał wychodzić jak go nie ma :) A ja będę się denerwować że auta nie ma na miejscu. Pal licho chłopa, ale auto by się rzydało w razie wu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 18:57

zyrcia, dorcia8919, Sista, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata- wszystkiego najlepszego, jak najwięcej przespanych nocy, uśmiechu i spełnienia wszystkich marzeń!

Joasia, czytając Twojego posta z jedzeniem jadłam kanapkę i jak bum cyk cyk była najpyszniejsza na świecie! Ja gdybym miała leżeć w szpitalu przez tydzień po porodzie to szybko bym wróciła do wagi sprzed ciąży :)

No, ale zaraz.. co tu tak spokojnie? Gdzie wieści o kolejnych porodach i noworodkach? :)

Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • niusiaa5 Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata - wszystkiego najlepszego!!!

no widze ze faktycznie jakieś poruszenie z porodami... mnie dziś też dopadły jakieś mocniejsze skurcze a wczoraj na ktg tez cos tam pokazało wiec ciekawa jestem czy pełnia zadziała...

6b451260c9.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wszystkiego najlepszego. Spełnienia marzeń.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata wszystkiego co najlepsze :)

Joasiu jak widzę co Ci dają jeść to mi aż apetyt przechodzi :P

Ja zwariuje w tym domu ... moja teściowa jest jak wróżbita maciej .... ciągle mi mówi o porodzie, że napewno jeszcze nie , że jeszcze nie pora, że jeszcze nie bede rodzić , że srata tatatatatatata... a dziś przychodzi wiesz jeszcze nie będziesz rodzić bo wszyscy mówią , że jeszcze napewno nie...
    cholera to po co ja do tego gina chodzę , może niech i ona mnie zaraz przebada ... mam dosyć i ochotę, żeby Julka zrobiła na złość i wyszła ale ona jest z nimi w zmowie !

Joasia:), Nieukowa lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia olej to co mówi.

U nas co jakiś czas odchodzą kolejne części czopa z krwią i co jakiś czas skurcze. Jeśli już mamy jechać do szpitala to niech się w nocy rozkręci żebyśmy zdążyli na IP przed 7 zanim będą tłumy ;)

maglic, Alorrene13, BrumBrumek, XxMoniaXx, Finezja, Z., Sista, Nieukowa, Joasia:), gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • sss Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka 100 lat!!!!!!

Moj tesciowa w niedziele zapraszala nas na obiad potem nas kawe ale nie uleglam heeee... Bylam tydzien termu to wystarczy......

Ekkaja lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ