X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest bardziej bluzka niż bluza i pod spodem cienkie body. Troszkę u nas wieje więc nie chciałam go rozbierać :P

Nieukowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam na świecie nowych maluszków- dla ich mam ogromne gratulacje :)

Rozalia bardzo ładna sesja- Czy Ty ostatnio pisałaś, że waga u Ciebie pokazuje ok. 90 kg??? Więc ja się pytam gdzie Ty je ukryłaś- super wyglądasz :)

Zyrcia muszę przyznać, że nie wyglądzasz na kobietę która tydzień temu urodziła dziecko- figura super ;)

Ja wybrałam się na spacer, było miło i przyjemnie bez upałów. Po powrocie zjadłam obiad i opadłam z sił :/ leżę sobie i odpoczywam ;)

zyrcia, Rozalia lubią tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpiszę wszystkim wieczorem, ale zdjęęęęcia piękne.

Truskaweczka, GRATULACJE!!! ;)

Ja mam doooosyć. Od wczoraj boli mnie okresowo i nie chce przejść. Niech przechodzi albo się rozkręca, bo mnie coś trafi. Wiadomo, że to nic przyjemnego. Skurcze są, ale ich nie liczę. Idę na spacer, a potem zimny radlerek bez procentów. W ogóle... śluz mi zniknął. Sucho jak na pustyni. O co cho? Już nawet mąż się niecierpliwi.

Rozalia lubi tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super się czyta o kolejnych maluszkach :)

Gratuluję nowym Mamusiom :)

Rozalia super zdjęcia, jak od fotografa!

Zyrcia super spacerek, pięknie wyglądacie cała trójka :)

Ja już po grillu, wieczorem wjadą jeszcze lody :) Głowa mnie cały czas ćmi, a mała rozpycha się po całości :)

zyrcia, Suzanna22, Rozalia lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla rozpakowanych mam :)

Zdjecia przepiękne :)
    A ja zjadlam dwa kawały urodzinowego torta już dawno mi nic.tak nie smakowalo. Antek wisi na cycu...dosłownie...mam pokarm bo widze jak przysnie to mu sie z buzi wylewa, coś sie wygina, prezy, mało w dzień spał może w nocy będzie lepiej spał. Mogliby mi.go.wsadzić.tak.na jeden dzień i noc.z powrotem do brzucha.
    Zabrali Zuzie w domu cisza, spokój, M na meczu Antek może przysnie a ja muszę ogarnąć i też sie kładę.

Ekkaja, Rozalia, gosi_a lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! udało mi się załapać na grilla jeszcze :D a teraz mała daje mi popalić :D chyba jej nie zasmakowała rybka z grilla ^^ a może wręcz odwrotnie :)

nie wiem tylko czemu ale gdy udaje leniuszka to się martwię, gdy wierzga za długo/dużo to też oO i dogódź tu kobiecie :D

nadciąga upalny weekend ! jak to przeżyć? ^^

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po grilu i lezakuje oczywiscie wczesniej wypilam koktail truskawkowy wiec bedzie rewolucja..

Zyrcvia ty w ciazy bylas. Rewelacyjnie wygladasz a maly to nie nie mowie przystojniak...

Rozalia super zdjecia moj nie taki chetny do robienia

zyrcia, Rozalia lubią tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też się dzisiaj załapałam na grilla w Malborku u rodziny męża, było spoko. nic nie boli tylko te twardnienia co chwile czasami aż tchu nie mogę złapać,mały się wierci i ja nie wiem kiedy zdecyduje się wyjść. Dziewczyny gratuluję maluszków.

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zaczynam się już martwić nadchodzącym weekendem i tymi upałami...mam dość takich temperatur jak w brzuszku siedzi mały lokator :)

Ania moja waga pokazuje więcej niż 90 a teraz dokładnie 92, oj miało się gdzie odkładać :D :D

Mąż pojechał do kościoła, a ja chyba wskoczę pod prysznic bo leje się ze mnie...

Zazdroszczę Wam tych smakołyków z grilla, mój się nie chce dać wyciągnąć bo boi się że zacznę rodzić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 20:38

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • niusiaa5 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka - gratulacje!
    No zyrcia ja tak dobrze po porodzie napewno nie wygladalam i po kolejnym coś mi sie wydaje ze tez nie bede, super wygladasz!
    Mi tu ostatnio cieżko wejsc bo smaka robicie tymi grillami ale ktoras wspomniala o kebabie wiec dzis zaliczylam obłednie pysznego i tuczacego:) chyba w 3 min go pochłonełam:)

Sigma lubi tę wiadomość

6b451260c9.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za gratulacje. Dzis krotko bo jeszcze ze szpitala na tablecie. Z nami ok poza tym, ze Mala troche leniwa i nie chce sie jej ssac aczkolwiek na ostatnie karmienie wybudzila sie sama i obylo sie bez dokarmiania. Mam nadzieje, ze jutro wyjdziemy wtedy napisze wiecej. Nie naciete i nie pekniete krocze to chyba zasluga cudownej poloznej. Ale i tak musiala zalozyc 7 szwow bo mnia Zosia przy wychodzeniu paznokciami pociela. Dla tych ktore maja gbs tylko z pochwy- tez tak mialam i przy przyjeciu lekarz steierdzil, ze dlatego ze nie mam z odbytu dostalam antybiotyk. M cudowny pomagal jak mogl. Jestesmy w corci zakochani po czubki glow. Mama

Ania1704, niusiaa5, CaneCorso, Aka81, Marcia86, Z., Alorrene13, Nieukowa, Sista, Rozalia, nenette, Finezja, Scintilla, Dongina, BrumBrumek, sss lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze jutro wyjdziemy wiec opisze szczegoly i wrzuce fote naszego szkraba

karolina0522, Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Dada Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczynki mi jakos dzis dziwnie a od 2 h twardnieje mi brzuch i sama nie wiem co o tym myślec....

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka gratuluje :)

Nieukowa moj jesli sie nic nie przesunie to nie szybciej niz 16 lipiec...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada a przy tym.masz jakiś ból, bo mi to tak twardnieje teraz non stop juz tak z tydzień i czasami tylko czuje ze jest twardy a czasem to aż oddychać nie mogę i parcie na pęcherz, mam wrażenie ze wybuchnie mi macica i brzuch jednocześnie.

• Dada Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu no mam podobnie...No jest to nie przyjemne ale nie zeby bolało ...dziwne...
    Lepiej,zeby sie nic nie zaczęło bo jestem w Starogardzie i jutro musze dużo załatwic a nawet torby do bagażnika nie wzielam....

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no spokojnie ja juz tak co chwile mam i trwa to tydzień ale męża kuzynka jak zaczęła rodzic to właśnie ten brzuch tak jej się stawiał co dziesięć minut i tak z godzinę i odeszły jej wody. Każda inaczej, wiec spoko, będzie dobrze hehe

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba za przykładem Zyrci się fochnę na mojego Radka i na moją macicę. Spiskują przeciwko mnie. Zero skurczy, mały ani myśli wychodzić, a ja właśnie przekroczyłam planowany limit wagi 82kg ;( Stop mówię! 15kg! I to bez obrzęków więc wszystko toto idzie mi w tyłek!

Za 2 dni kończę 39tc. W 40tygodniu chcę w końcu zobaczyć swoje stopy. Mały ma się eksmitować. O.

.aś., siamyrka, Rozalia, gosi_a, karolina0522, Alorrene13, Finezja, Scintilla, dorcia8919 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie Mamusia z Juleczka
    Wreszcie Was nadrobilysmy
    Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamusi
    Oczywiscie cierpliwosci dla tych które czekaja na skarby swoje
    Przepraszam ze nie pisalam ale nie bylo czasu jakos po za tym jestem oblednie zakochana w coreczce poprostu nie moge od niej oderwac wzroku.w nocy prawie nie spie i wogole nie odczuwam zmeczenia
    Jesli chodzi o cc to tak jak pisalam strasznie stresujacy dzien dla nas 3 razy nas odsylali do salii zawsze jakis wymyslony powod, ogolnie u nas bez lewatywy zabieg trwal ok 1.5 godz.ciezko bylo sie dostac do Julki bo mialam duzo zrostow, ale tez wyciagali malutka powoli tak jakby rodzila sie naturalnie. Maz byl przy mnie tylko na poczatku bo spadlo mi.cisnienie i zaczelam wymiotowac wiec wyproszono go z sali i ogladal wszystko przrz drzwi. Po cc przewiezli mnie na sale poporodowa gdzie byla juz malutka i moj W Be nie zabieraja dziecka nawet.na chwile.wiec musiala sie szybko ogarnac w pierwszej dobie do karmienia wolala polozne i one podawaly mi mala. We wtorek po poludniu bylam pionizowana i od wt robie juz wszystko sama z kazdym dniem jest lepiej .

Sista, gosi_a, Nieukowa, karolina0522, nenette, Rozalia, Alorrene13, Finezja, Inesicia, Z., Aka81, Ekkaja, Scintilla, Ania1704, Dongina, sss, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balam sie ze mi utnie wiec...
    Julka w nocy z wt/sr miala kolki cala noc nosilam ja dopiero nad ranem polozna zlitowala sie i wziela ja na 2 godz a ja moglam sie polozyc Pozniej podalabjej jakis suplement ale pomogl na krotko. Na szczescie kupilam w Pl espumisan i podaje malej 3* dzienne po 3 krople od tego czasu mam dziecko idealne. Dzisiaj dostalam juz nawalu mleka wiec caly dzien cycek i.troche odciagam ogolnie nie mialam problemu z pokarmem Julka to prawdziwy ssak. Przybiera na wadze sluch ma idealny.dzisiaj badala ja pediatra wszystko ok. Jutro juz wyjdziemy wiec jestemhappy A jesli chodzi o mnie to wyglam jak hipopotam i mam strasznie wiszacy brzuch koszmar do tego zatrzymanie wody wiec wygladam jak balon chyba waze wiecej niz w 9 mc
    Taki nasz los I tak jestem z sieboe dumna bo to wszystko dla Julii Pozdrawiamy a fotek mam milion ale jak je wstawic?

Alorrene13, Ekkaja, CaneCorso, sss, niusiaa5 lubią tę wiadomość

‹‹ 1322 1323 1324 1325 1326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ