X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super anetko!
    U mnie też dużo zrostów po 1cc więc ja już się denerwuję przed poniedziałkowym cięciem,
    Jakoś,mam źle przeczucia :-(

Aneta87 lubi tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde juz spalam i obudził mnie znowu jakis straszak ,przepedzilo mnie na kibelek i juzsie zestresowałam,ze spac nie moge ...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No weź nie strasz, może doczekasz, do jutra aby być na miejscu. Będzie spoko dasz rade

• Dada Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu to samo ....

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Dada... Daj znac czy cos sie rozkrecilo do rana. U mnie jak widac tez zla noc.
    Dopadly mnie obrzeki- w nocy obudzilam sie nie na sikanie a na picie. Wypilam w sumie po kilku pobudkach 5 szklanek wody, a teraz rece spuchniete. Kostli u nog jeszcze mam, ale nie wiem jak dlugo bo znowu mam potrzebe picia... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 04:45

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka trzymam kciuki bedzie dobrze Zreszta pozniej i nie tak nie bedziesz miala ochoty i czasu zeby sie uzalac Moja Julka wynagradza mi wszystkie bole i to samo bedzie u ciebie
    Pozdrawiam

karolina0522 lubi tę wiadomość

• maglic Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tragicznego dola, 41 tydzien ciazy i u mnie kompletnie nic sie nie dzieje-czuje sie lepiej niz wczesniej :(
    Nie wchodze nawet na forum zeby Wam nie smecic :( chcialabym zeby juz wyszedl- a on tam bedzie siedzial jeszcze pewnie z tydzien :(

Przeraza mnie wywolywanie porodu zakonczone cesarka, zreszta u mnie w szpitalu czekaja ile moga :( nawet ta cukrzyca ich nie interesuje dopoki cukry w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 06:37

ukdytv73la1h903i.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic współćzuje :( szczególnie tego podejścia że w szpitalu czekają ile mogą oO
    ja mam termin na za tydzień ale na razie też cisza ;]

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Ja mam tragicznego dola, 41 tydzien ciazy i u mnie kompletnie nic sie nie dzieje-czuje sie lepiej niz wczesniej :(
    Nie wchodze nawet na forum zeby Wam nie smecic :( chcialabym zeby juz wyszedl- a on tam bedzie siedzial jeszcze pewnie z tydzien :(

Przeraza mnie wywolywanie porodu zakonczone cesarka, zreszta u mnie w szpitalu czekaja ile moga :( nawet ta cukrzyca ich nie interesuje dopoki cukry w normie.

Maglic, wiem co czujesz <3
    U mnie dokładnie tak samo... i nic się nie dzieje. Ani skurczy ani boli miesiaczkowych ani pleców. Nic co dawało by nadzieje na poród. Też mam dość. I przeraża mnie wywoływanie - boloniki, oksy, przebijanie pęcherza...
    Dziś mam ktg, pewnie też nic się nie zapisze.
    Oby zlapalo nas nagle i szybko poszło.

Udanego dnia dla wszystkich.

maglic, Rozalia, Ekkaja lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wszystkim,
    Wstałam, bo kręgosłup nie pozwala mi spać, dziś urodziny mojego Męża więc tatusiem w tym dniu raczej nie zostanie.
    @Maglic, Z.: u mnie też nic się nie dzieje, za 3 dni skończę 40 tydzień, rodzić mogę od jutra bo dzisiaj od 13 do 24 jestem kompletnie sama w domu. W moim szpitalu nie czekają ile się da tylko wywołują tydzień po terminie- nie wiem już co jest gorsze. Najbardziej nie przeraża mnie to czekanie, tylko fakt, że jeśli urodzę dwa tygodnie po terminie, bo tydzień po zaczynają wywoływanie na różne sposoby i to trwa zazwyczaj kolejny tydzień, to będę miała naprawdę duże dziecko więc nie wiem jak je urodzę oraz dojdę do siebie po połowie lipca i pewnie mało tego lata nam zostanie, a chciałam skorzystać z tej pory, skoro od zawsze kocham lato a ostatnie osiem lat spędziłam w korporacyjnych murach,harując od rana do wieczora...
    No nic ide dzisiaj do gina, pewnie mi da antybiotyk na te bakterie w moczu :-(ostatnio mówił że jak nie wezmę lekarstwa to mogę przedwcześnie urodzić, więc dzisiaj chyba naprawdę nie wezmę...

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane :)
    Niestety nie dam rady Was nadrobić. Gratuluje nowo rozpakowanym mamusiom :)
    Dzieciaczki śliczne :)

My nadal w szpitalu, jak wszystko bedzie dobrze wyjdziemy w niedziele lub w poniedziałek. U nas po cc pobyt trwa 4-5 dni.
    Julka to urodzony ssak. Pokarmu jeszcze niewiele ale przystawiam ją często wiec laktacja rusza:)
    Położne dokarmiają rownież butelką.
    Ja niestety walczę z bólem rany. Jednak drugie cięcie boli bardziej. Ale jak patrzę na Tą moją córcię, ból słabnie.

skdiznb9ea4y_t.jpg

Za Wasze szybkie i bezbolesne porody kciuki zaciśniete.

CaneCorso, Scintilla, karolina0522, Muniek, Finezja, Z., Sista, gosi_a, angel-84, Rozalia, XxMoniaXx, Ekkaja, Nieukowa, sss, dorcia8919, niusiaa5, zyrcia, elukkkcha245, nenette lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia - miło zobaczyć Twoją buske i na dodatek w tak udanej sesji, gratuluję uzdolnionego meza :-)Zyrcia - to ssię nazywa szybki powrót do formy... :-) no i nie dziwię się ze macie czerwoną kokardke przy wózku bo w synku łatwo można się zauroczyc. Maglic, Z. i wszystkie inne mamusie po terminie i blisko niego wspieram Was całym serduchem - rozumiem co czujecie szczególnie teraz z perspektywy czekania w szpitalu... pociesze Was, że poród nie zawsze musi być przez nas wyczuwalny przed startem - w nocy zabrali 2 pacjentki na porodowke które dzisiaj miały mieć próby z oxy ale nie zdążyli bo jedna nagle dostała skurczy a drugiej odeszły wody :-) po porodzie zapomnimy szybko o tym męczącym oczekiwaniu... A może skoro nasze dzieci tyle czekają to czeka nas z tego tytułu jakiś "bonus" np extra laktacja lub zero kolek :-)? Trzymam kciuki aby dzisiaj poczytać tu o narodzinach kolejnego bobasa

Z., maglic, Sista, Rozalia, Ekkaja, Nieukowa, zyrcia, nenette lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu śliczna ta Twoja córeczka:-)

Joasia:) lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    U mnie noce ostatnio spokojne,bez wstawania,
    Tylko bardzo mnie ciągnie brzuch i boki brzucha.....
    I jakaś tak zdenerwowana jestem ogólnie :-(
    Joasiu, jak, się czujecie?
    Nagich, Z.,.ja w 1 wszej ciąży też przechodziłam i to 10 dni po terminie...jedyny plus ,.że maluchy będą , jak pączek w maśle donoszono, dojrzałe w pełni gotowe do życia poza macica :-)
    głowa do góry miłego dnia ;-)

Z., maglic, Rozalia, Ekkaja lubią tę wiadomość

541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu kochana a długo.cię cieli,pewnie były zrosty?

541113d5ef.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jade do szpitala, przed chwila odeszły mi wody, to musiały być wody :) trzymajcie kciuki :)

Scintilla, Joasia:), karolina0522, Ania1704, CaneCorso, Muniek, Finezja, Z., maglic, Dongina, Sista, gosi_a, BrumBrumek, angel-84, Rozalia, Gosia82., Ekkaja, Nieukowa, patrycja_24, Inesicia, sss, MIKOLAY, dorcia8919, niusiaa5, zyrcia, .aś., nenette lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu - mała przeslodka, życzę Ci szybkiej, udanej walki z bólem - niech ucieka żebyś mogła całą sobą cieszyc się z malej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 08:25

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Dziewczyny jade do szpitala, przed chwila odeszły mi wody, to musiały być wody :) trzymajcie kciuki :)
    Powodzenia!

sss lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) długo zbieral sie aby napisać, jeszcze przed porodem chciałam no ale nie wyszło... Miałam termin na 11.06.2014 urodziłam 7 dni przed. Moj Borysek urodził sie o 12.45 niestety przez cc po 10h próby naturalnej. Waga 4800 60 cm długi :-) porod był ciężki, naprawdę, ale juz jest coraz lepiej. A ja zobaczycie swojego Maluszka to jest najpiękniejsza nagroda. Do tego jak leży z Wami w łożku, ktoś chce Go zabrać a on niczym naprężony kot pokazuje ze chce do... Mamy :-) wspaniałe uczucie! Obyście mogły jak najszybciej sie o tym przekonać! Ja do poniedziałku zostaje w szpitalu z racji ogólnego wyczerpania akcja porodowa. Z chcia wstawilab zdjecia brzdąca ale chyba nie bede umiała... :-/ w razie pytań, pytajcie, mam duzo czasu z chęcią pomogę, odpowiem :-)

CaneCorso, Scintilla, Finezja, Z., maglic, Sista, Rozalia, Ekkaja, Nieukowa, patrycja_24, sss, dorcia8919, niusiaa5, nenette lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak cięcie trwało dużej i teraz bardziej boli. Ale ból w końcu minie a dla takiego szczęścia mogę cierpieć.

‹‹ 1323 1324 1325 1326 1327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ