Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wspolczuje Dada... Daj znac czy cos sie rozkrecilo do rana. U mnie jak widac tez zla noc.
Dopadly mnie obrzeki- w nocy obudzilam sie nie na sikanie a na picie. Wypilam w sumie po kilku pobudkach 5 szklanek wody, a teraz rece spuchniete. Kostli u nog jeszcze mam, ale nie wiem jak dlugo bo znowu mam potrzebe picia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 04:45
-
Ja mam tragicznego dola, 41 tydzien ciazy i u mnie kompletnie nic sie nie dzieje-czuje sie lepiej niz wczesniej
Nie wchodze nawet na forum zeby Wam nie smecicchcialabym zeby juz wyszedl- a on tam bedzie siedzial jeszcze pewnie z tydzien
Przeraza mnie wywolywanie porodu zakonczone cesarka, zreszta u mnie w szpitalu czekaja ile moganawet ta cukrzyca ich nie interesuje dopoki cukry w normie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 06:37
-
maglic wrote:Ja mam tragicznego dola, 41 tydzien ciazy i u mnie kompletnie nic sie nie dzieje-czuje sie lepiej niz wczesniej
Nie wchodze nawet na forum zeby Wam nie smecicchcialabym zeby juz wyszedl- a on tam bedzie siedzial jeszcze pewnie z tydzien
Przeraza mnie wywolywanie porodu zakonczone cesarka, zreszta u mnie w szpitalu czekaja ile moganawet ta cukrzyca ich nie interesuje dopoki cukry w normie.
Maglic, wiem co czujesz
U mnie dokładnie tak samo... i nic się nie dzieje. Ani skurczy ani boli miesiaczkowych ani pleców. Nic co dawało by nadzieje na poród. Też mam dość. I przeraża mnie wywoływanie - boloniki, oksy, przebijanie pęcherza...
Dziś mam ktg, pewnie też nic się nie zapisze.
Oby zlapalo nas nagle i szybko poszło.
Udanego dnia dla wszystkich.maglic, Rozalia, Ekkaja lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Czesc Wszystkim,
Wstałam, bo kręgosłup nie pozwala mi spać, dziś urodziny mojego Męża więc tatusiem w tym dniu raczej nie zostanie.
@Maglic, Z.: u mnie też nic się nie dzieje, za 3 dni skończę 40 tydzień, rodzić mogę od jutra bo dzisiaj od 13 do 24 jestem kompletnie sama w domu. W moim szpitalu nie czekają ile się da tylko wywołują tydzień po terminie- nie wiem już co jest gorsze. Najbardziej nie przeraża mnie to czekanie, tylko fakt, że jeśli urodzę dwa tygodnie po terminie, bo tydzień po zaczynają wywoływanie na różne sposoby i to trwa zazwyczaj kolejny tydzień, to będę miała naprawdę duże dziecko więc nie wiem jak je urodzę oraz dojdę do siebie po połowie lipca i pewnie mało tego lata nam zostanie, a chciałam skorzystać z tej pory, skoro od zawsze kocham lato a ostatnie osiem lat spędziłam w korporacyjnych murach,harując od rana do wieczora...
No nic ide dzisiaj do gina, pewnie mi da antybiotyk na te bakterie w moczu :-(ostatnio mówił że jak nie wezmę lekarstwa to mogę przedwcześnie urodzić, więc dzisiaj chyba naprawdę nie wezmę... -
nick nieaktualnyWitam kochane
Niestety nie dam rady Was nadrobić. Gratuluje nowo rozpakowanym mamusiom
Dzieciaczki śliczne
My nadal w szpitalu, jak wszystko bedzie dobrze wyjdziemy w niedziele lub w poniedziałek. U nas po cc pobyt trwa 4-5 dni.
Julka to urodzony ssak. Pokarmu jeszcze niewiele ale przystawiam ją często wiec laktacja rusza:)
Położne dokarmiają rownież butelką.
Ja niestety walczę z bólem rany. Jednak drugie cięcie boli bardziej. Ale jak patrzę na Tą moją córcię, ból słabnie.
Za Wasze szybkie i bezbolesne porody kciuki zaciśniete.
CaneCorso, Scintilla, karolina0522, Muniek, Finezja, Z., Sista, gosi_a, angel-84, Rozalia, XxMoniaXx, Ekkaja, Nieukowa, sss, dorcia8919, niusiaa5, zyrcia, elukkkcha245, nenette lubią tę wiadomość
-
Rozalia - miło zobaczyć Twoją buske i na dodatek w tak udanej sesji, gratuluję uzdolnionego meza :-)Zyrcia - to ssię nazywa szybki powrót do formy...
no i nie dziwię się ze macie czerwoną kokardke przy wózku bo w synku łatwo można się zauroczyc. Maglic, Z. i wszystkie inne mamusie po terminie i blisko niego wspieram Was całym serduchem - rozumiem co czujecie szczególnie teraz z perspektywy czekania w szpitalu... pociesze Was, że poród nie zawsze musi być przez nas wyczuwalny przed startem - w nocy zabrali 2 pacjentki na porodowke które dzisiaj miały mieć próby z oxy ale nie zdążyli bo jedna nagle dostała skurczy a drugiej odeszły wody
po porodzie zapomnimy szybko o tym męczącym oczekiwaniu... A może skoro nasze dzieci tyle czekają to czeka nas z tego tytułu jakiś "bonus" np extra laktacja lub zero kolek
? Trzymam kciuki aby dzisiaj poczytać tu o narodzinach kolejnego bobasa
Z., maglic, Sista, Rozalia, Ekkaja, Nieukowa, zyrcia, nenette lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
U mnie noce ostatnio spokojne,bez wstawania,
Tylko bardzo mnie ciągnie brzuch i boki brzucha.....
I jakaś tak zdenerwowana jestem ogólnie
Joasiu, jak, się czujecie?
Nagich, Z.,.ja w 1 wszej ciąży też przechodziłam i to 10 dni po terminie...jedyny plus ,.że maluchy będą , jak pączek w maśle donoszono, dojrzałe w pełni gotowe do życia poza macica
głowa do góry miłego dniaZ., maglic, Rozalia, Ekkaja lubią tę wiadomość
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Dziewczyny jade do szpitala, przed chwila odeszły mi wody, to musiały być wody
trzymajcie kciuki
Scintilla, Joasia:), karolina0522, Ania1704, CaneCorso, Muniek, Finezja, Z., maglic, Dongina, Sista, gosi_a, BrumBrumek, angel-84, Rozalia, Gosia82., Ekkaja, Nieukowa, patrycja_24, Inesicia, sss, MIKOLAY, dorcia8919, niusiaa5, zyrcia, .aś., nenette lubią tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Joasiu - mała przeslodka, życzę Ci szybkiej, udanej walki z bólem - niech ucieka żebyś mogła całą sobą cieszyc się z malej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 08:25
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
długo zbieral sie aby napisać, jeszcze przed porodem chciałam no ale nie wyszło... Miałam termin na 11.06.2014 urodziłam 7 dni przed. Moj Borysek urodził sie o 12.45 niestety przez cc po 10h próby naturalnej. Waga 4800 60 cm długi
porod był ciężki, naprawdę, ale juz jest coraz lepiej. A ja zobaczycie swojego Maluszka to jest najpiękniejsza nagroda. Do tego jak leży z Wami w łożku, ktoś chce Go zabrać a on niczym naprężony kot pokazuje ze chce do... Mamy
wspaniałe uczucie! Obyście mogły jak najszybciej sie o tym przekonać! Ja do poniedziałku zostaje w szpitalu z racji ogólnego wyczerpania akcja porodowa. Z chcia wstawilab zdjecia brzdąca ale chyba nie bede umiała...
w razie pytań, pytajcie, mam duzo czasu z chęcią pomogę, odpowiem
CaneCorso, Scintilla, Finezja, Z., maglic, Sista, Rozalia, Ekkaja, Nieukowa, patrycja_24, sss, dorcia8919, niusiaa5, nenette lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny