X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super anetko!
    U mnie też dużo zrostów po 1cc więc ja już się denerwuję przed poniedziałkowym cięciem,
    Jakoś,mam źle przeczucia :-(

Aneta87 lubi tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde juz spalam i obudził mnie znowu jakis straszak ,przepedzilo mnie na kibelek i juzsie zestresowałam,ze spac nie moge ...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No weź nie strasz, może doczekasz, do jutra aby być na miejscu. Będzie spoko dasz rade

• Dada Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu to samo ....

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Dada... Daj znac czy cos sie rozkrecilo do rana. U mnie jak widac tez zla noc.
    Dopadly mnie obrzeki- w nocy obudzilam sie nie na sikanie a na picie. Wypilam w sumie po kilku pobudkach 5 szklanek wody, a teraz rece spuchniete. Kostli u nog jeszcze mam, ale nie wiem jak dlugo bo znowu mam potrzebe picia... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 04:45

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka trzymam kciuki bedzie dobrze Zreszta pozniej i nie tak nie bedziesz miala ochoty i czasu zeby sie uzalac Moja Julka wynagradza mi wszystkie bole i to samo bedzie u ciebie
    Pozdrawiam

karolina0522 lubi tę wiadomość

• maglic Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tragicznego dola, 41 tydzien ciazy i u mnie kompletnie nic sie nie dzieje-czuje sie lepiej niz wczesniej :(
    Nie wchodze nawet na forum zeby Wam nie smecic :( chcialabym zeby juz wyszedl- a on tam bedzie siedzial jeszcze pewnie z tydzien :(

Przeraza mnie wywolywanie porodu zakonczone cesarka, zreszta u mnie w szpitalu czekaja ile moga :( nawet ta cukrzyca ich nie interesuje dopoki cukry w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 06:37

ukdytv73la1h903i.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic współćzuje :( szczególnie tego podejścia że w szpitalu czekają ile mogą oO
    ja mam termin na za tydzień ale na razie też cisza ;]

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Ja mam tragicznego dola, 41 tydzien ciazy i u mnie kompletnie nic sie nie dzieje-czuje sie lepiej niz wczesniej :(
    Nie wchodze nawet na forum zeby Wam nie smecic :( chcialabym zeby juz wyszedl- a on tam bedzie siedzial jeszcze pewnie z tydzien :(

Przeraza mnie wywolywanie porodu zakonczone cesarka, zreszta u mnie w szpitalu czekaja ile moga :( nawet ta cukrzyca ich nie interesuje dopoki cukry w normie.

Maglic, wiem co czujesz <3
    U mnie dokładnie tak samo... i nic się nie dzieje. Ani skurczy ani boli miesiaczkowych ani pleców. Nic co dawało by nadzieje na poród. Też mam dość. I przeraża mnie wywoływanie - boloniki, oksy, przebijanie pęcherza...
    Dziś mam ktg, pewnie też nic się nie zapisze.
    Oby zlapalo nas nagle i szybko poszło.

Udanego dnia dla wszystkich.

maglic, Rozalia, Ekkaja lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wszystkim,
    Wstałam, bo kręgosłup nie pozwala mi spać, dziś urodziny mojego Męża więc tatusiem w tym dniu raczej nie zostanie.
    @Maglic, Z.: u mnie też nic się nie dzieje, za 3 dni skończę 40 tydzień, rodzić mogę od jutra bo dzisiaj od 13 do 24 jestem kompletnie sama w domu. W moim szpitalu nie czekają ile się da tylko wywołują tydzień po terminie- nie wiem już co jest gorsze. Najbardziej nie przeraża mnie to czekanie, tylko fakt, że jeśli urodzę dwa tygodnie po terminie, bo tydzień po zaczynają wywoływanie na różne sposoby i to trwa zazwyczaj kolejny tydzień, to będę miała naprawdę duże dziecko więc nie wiem jak je urodzę oraz dojdę do siebie po połowie lipca i pewnie mało tego lata nam zostanie, a chciałam skorzystać z tej pory, skoro od zawsze kocham lato a ostatnie osiem lat spędziłam w korporacyjnych murach,harując od rana do wieczora...
    No nic ide dzisiaj do gina, pewnie mi da antybiotyk na te bakterie w moczu :-(ostatnio mówił że jak nie wezmę lekarstwa to mogę przedwcześnie urodzić, więc dzisiaj chyba naprawdę nie wezmę...

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane :)
    Niestety nie dam rady Was nadrobić. Gratuluje nowo rozpakowanym mamusiom :)
    Dzieciaczki śliczne :)

My nadal w szpitalu, jak wszystko bedzie dobrze wyjdziemy w niedziele lub w poniedziałek. U nas po cc pobyt trwa 4-5 dni.
    Julka to urodzony ssak. Pokarmu jeszcze niewiele ale przystawiam ją często wiec laktacja rusza:)
    Położne dokarmiają rownież butelką.
    Ja niestety walczę z bólem rany. Jednak drugie cięcie boli bardziej. Ale jak patrzę na Tą moją córcię, ból słabnie.

skdiznb9ea4y_t.jpg

Za Wasze szybkie i bezbolesne porody kciuki zaciśniete.

CaneCorso, Scintilla, karolina0522, Muniek, Finezja, Z., Sista, gosi_a, angel-84, Rozalia, XxMoniaXx, Ekkaja, Nieukowa, sss, dorcia8919, niusiaa5, zyrcia, elukkkcha245, nenette lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia - miło zobaczyć Twoją buske i na dodatek w tak udanej sesji, gratuluję uzdolnionego meza :-)Zyrcia - to ssię nazywa szybki powrót do formy... :-) no i nie dziwię się ze macie czerwoną kokardke przy wózku bo w synku łatwo można się zauroczyc. Maglic, Z. i wszystkie inne mamusie po terminie i blisko niego wspieram Was całym serduchem - rozumiem co czujecie szczególnie teraz z perspektywy czekania w szpitalu... pociesze Was, że poród nie zawsze musi być przez nas wyczuwalny przed startem - w nocy zabrali 2 pacjentki na porodowke które dzisiaj miały mieć próby z oxy ale nie zdążyli bo jedna nagle dostała skurczy a drugiej odeszły wody :-) po porodzie zapomnimy szybko o tym męczącym oczekiwaniu... A może skoro nasze dzieci tyle czekają to czeka nas z tego tytułu jakiś "bonus" np extra laktacja lub zero kolek :-)? Trzymam kciuki aby dzisiaj poczytać tu o narodzinach kolejnego bobasa

Z., maglic, Sista, Rozalia, Ekkaja, Nieukowa, zyrcia, nenette lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu śliczna ta Twoja córeczka:-)

Joasia:) lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    U mnie noce ostatnio spokojne,bez wstawania,
    Tylko bardzo mnie ciągnie brzuch i boki brzucha.....
    I jakaś tak zdenerwowana jestem ogólnie :-(
    Joasiu, jak, się czujecie?
    Nagich, Z.,.ja w 1 wszej ciąży też przechodziłam i to 10 dni po terminie...jedyny plus ,.że maluchy będą , jak pączek w maśle donoszono, dojrzałe w pełni gotowe do życia poza macica :-)
    głowa do góry miłego dnia ;-)

Z., maglic, Rozalia, Ekkaja lubią tę wiadomość

541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu kochana a długo.cię cieli,pewnie były zrosty?

541113d5ef.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jade do szpitala, przed chwila odeszły mi wody, to musiały być wody :) trzymajcie kciuki :)

Scintilla, Joasia:), karolina0522, Ania1704, CaneCorso, Muniek, Finezja, Z., maglic, Dongina, Sista, gosi_a, BrumBrumek, angel-84, Rozalia, Gosia82., Ekkaja, Nieukowa, patrycja_24, Inesicia, sss, MIKOLAY, dorcia8919, niusiaa5, zyrcia, .aś., nenette lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu - mała przeslodka, życzę Ci szybkiej, udanej walki z bólem - niech ucieka żebyś mogła całą sobą cieszyc się z malej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 08:25

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Dziewczyny jade do szpitala, przed chwila odeszły mi wody, to musiały być wody :) trzymajcie kciuki :)
    Powodzenia!

sss lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) długo zbieral sie aby napisać, jeszcze przed porodem chciałam no ale nie wyszło... Miałam termin na 11.06.2014 urodziłam 7 dni przed. Moj Borysek urodził sie o 12.45 niestety przez cc po 10h próby naturalnej. Waga 4800 60 cm długi :-) porod był ciężki, naprawdę, ale juz jest coraz lepiej. A ja zobaczycie swojego Maluszka to jest najpiękniejsza nagroda. Do tego jak leży z Wami w łożku, ktoś chce Go zabrać a on niczym naprężony kot pokazuje ze chce do... Mamy :-) wspaniałe uczucie! Obyście mogły jak najszybciej sie o tym przekonać! Ja do poniedziałku zostaje w szpitalu z racji ogólnego wyczerpania akcja porodowa. Z chcia wstawilab zdjecia brzdąca ale chyba nie bede umiała... :-/ w razie pytań, pytajcie, mam duzo czasu z chęcią pomogę, odpowiem :-)

CaneCorso, Scintilla, Finezja, Z., maglic, Sista, Rozalia, Ekkaja, Nieukowa, patrycja_24, sss, dorcia8919, niusiaa5, nenette lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak cięcie trwało dużej i teraz bardziej boli. Ale ból w końcu minie a dla takiego szczęścia mogę cierpieć.

‹‹ 1323 1324 1325 1326 1327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ