X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FEX - gratulacje !... synek dorodny, już wcześniej prognozowali taką wagę z USG czy to była niespodzianka?

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • aghata Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia ja Cię pociesze...mnie też drugie bolalo bardziej tydzień w domu jeszcze do siebie dochodzilam ale już jest super biegam, skacze, kaszle...wrócisz do domku to mąż będzie Ci pomagał :)
    Antek dzisiaj w nocy wstawał dwa razy...poszedł spać przed 22 ale wstał.6:30 i teraz dalej śpi a mi sie już nie chce. Wstawilam pranie może namówie M żeby z małym pojechać gdzieś w plener taka piękna pogoda

Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Dada Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia trzymam kciuki .

U mnie o 5 sie wyciszyło i w koncu zasnelam ...

Miłego dnia Kochane.

Życzę żeby te ktore chcą urodziły wlasnie dzis :)

Z., Scintilla, maglic, Rozalia, Nieukowa lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FEX, moje gratulacje, bardzo się boję że u mnie po próbie porodu naturalnego skończy się właśnie na CC- liczę, że do tego nie dojdzie, ale wiem że im dłużej po terminie tym bardziej wzrasta waga dzidziusia :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Brzuchatki i Mamusie :))) w pierwszej kolejności serdeczne gratulacje dla Kathe, Truskaweczki i Fex !!!

Rozalia śliczną mąż Ci zrobił sesje, patrzyłam i nie mogłam przestać - piękna pamiątka :) p.s. masz piękne włosy !

Zyrcia jak Ty cudnie wyglądasz !!!!! Nic tylko rodzić w przyszłości kolejne :) synio taki słodki i maleńki zwłaszcza widać na fotce gdzie mąż go trzyma ;)

Dziewczyny, które już mogą i chcą życzę Wam aby akcja rozwinęła się szybko ! Też mam gdzieś w tyle głowy obawę aby nie przenosić.

A ja wczoraj miałam mimo, fajnych planów kiepski dzień, a raczej dzień płaczącej ciężarówki :/ nie mam pojęcia po co i dlaczego :)

Miłego i spokojnego dnia !

Rozalia, zyrcia lubią tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany ale naprodukowalyscie! Zaraz co i komu? Acha zaczne od tyłu:
    Marcia kciuki mooocno zacisniete za expresowa akcje
    Karolina nie stresuj sie cc, tak jak u Joasi wszystko poidsie predko i moze z nieco wiekszym bolem ale dadza ci sodki przeciwbolowe i nic tylko bedziesz zakochiwac sie w maluszku
    Dada wspolczuje boli ale ciesze sie ze straszaki umilkły. Oby przez caly dzien nie wrocily. Podziwiam cie ze funkcjonujesz tak dzielnie bez meza, ale wpolowie lipca to bedzie dopiero spotkanie;)
    Inesicia fajnie ze juz niedlugo wychodzicie i czujecie sie swietnie
    Maglic, co prawda nie jestem w twoim polozeniu, ale moja kumpela tez ostatnio przenosila i urodzila 7 dni po terminie. Zabawne jest to ze miala miec dwie daty cesarki do wyboru bo maly nie byl dobrze ulozony. Wybrala sobie ta druga date 3 dni przed data naturalnego porodu. I co? Maly fiknal i efekt byl taki ze musiala rodzic sn. Rodzila 20h, tak wiec dwie szanse przepuscila i jeszcze sie bidula umordowala. Ale u ciebie bedzie raz dwa:)))))
    Zyrcia rodzinka piekna i udana. Maly fistaszek jest slodki:)
    Wszystkie dziewczyny ktore pominelam pozdrawiam, zycze chlodngo dnia bez cienia opuchlizny i denerwujacych straszakow.

Rozalia, Sista, zyrcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FEX szczere gratulacje

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :) Mi też nie chce się wchodzić na forum. Czuję się świetnie, nic nie boli, nic nie twardnieje, nawet na sikanie często nie chodzę.
    Wczoraj obraziłam się na moje dziecko, pojechaliśmy z mężem na wycieczkę i to całkiem daleko od domu, pozwiedzaliśmy stare bunkry które są na wysoookiej górze, trzeba było się wspinać po ogromnych schodach, potem resztę dnia przesiedzieliśmy nad rzeką, mój S. z wędką a ja z książką. Ogólnie super udany dzień.
    Wieczorem byłam na ktg, skurczy brak, szyjka 2cm długości!!, AFI 14. Chociaż lekarka mówiła że na to nie ma reguły i mogę za 2 godziny przyjechać do porodu.
    Jutro 41 tydzień :( :(

Maglic, niech lepiej Gabryś nie stara się przepuścić Hanię w kolejce porodowej bo nigdy się nie doczeka :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 08:51

Rozalia, maglic, Scintilla lubią tę wiadomość

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia to Ty pierwsza, super, oby wszystko szybko.poszło, dawaj znaki.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Marcia kciukam za szybki poród bez bólu :)

ja po <3, pije herbate z liści malin , po mega wyczerpującym spacerze wczoraj pod góre .... cichoszaaaaaaa....... moja córka chyba w tym miesiącu nie wyjdzie :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu a jak w szpitalu ? ok ? jak jest z tym odwiedzaniem powiedz mi ? i z tą niby szybą w pokoju odwiedzających ????

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana po udanej przespanej nocy, siku ostatnio robię tylko raz więc jest super ;)

Dziś kolejny dzień lenia, obiad i jakiś spacer. Generalnie odpoczywam bo za tydzień o tej porze będę się kladla na stół brrrr... ;)

Marcia powodzenia, oby poszło szybko :)

Dziewczynom które chcą już zobaczyć maleństwa dużo cierpliwości i apeluje do dzieciaków, aby przebijały pecherze i do kanału raz dwa ;) :P

Dziękuję za komplementy o sesji. Nie zdecydowałam się na fotografa ale to zawsze jakaś pamiątka :)
    Finezja
    Finezja dzięki ja nienawidzę swoich włosów, ostatnio fryzjer mnie tak załatwił z farbowaniem że mnie tu wszystkie mamuśki pocieszały :-D

Niech dziesiejszy dzień przyniesie nowe maleństwa i brak opuchnięć ;)

Sista, maglic, Scintilla, dorcia8919, Z., Finezja lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Joasiu- Juleczka piękna :)

Marcia- dużo sił i szybkiego porodu!

Maglic, Z.- nie martwcie się brakiem symptomów, bo tak jak Brum brumek pisała może się okazać, że dopadnie akcja, trach i dziecko na świecie. Domyślam się, że jesteście zawiedzione, bo miało być już, ale to już bliżej niż dalej dziewczyny. Głowy do góry- nacieszcie się jeszcze samotnością z mężami, zróbcie coś dla siebie, a dzieci na pewno wyskoczą bez oxy :)

Rozalia- u mnie też tylko jedno wstawanie w nocy, ale za to obowiązkowe ;)

Dzisiaj chyba będzie smaliło, więc trzeba iść na spacer, nie ma co siedzieć w domu :)
    Miłego dnia i akcji porodowej dla Z. i Maglic :)

maglic, Scintilla, Z., Rozalia lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Ale do dupy sie obsluguje komorke z palcami jak parowki :/
    Czuje sie mega opuchnieta, chociaz chyba tylko rece i troche twarz... Ciezka noc, jeszcze sie zestresowalam ze maly sie nie rusza, a on po prostu spal...

Marcia powodzenia! Zazdroszcze ze juz pewnie dzis bedziesz miec maluszka w ramionach:)

Fex super ze sie odezwalas! Gigantyczne to twoje malenstwo, az w glowie sie nie miesci ze nikt nie podjal wczesniej decyzji o cc!

Pozdrawiam i probuje jakos zaczac ten dzien... Chyba bez kawy nie dam rady...

gosi_a, maglic, dorcia8919 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Brzuchatki i Mamusie :)
    Moj wczorajszy dzien uznaje za udany. Wyszliśmy w końcu na spacer po półdzikim parku i zrobiłam jakies 4km. Pózniej dołączyliśmy sie do grila pod blokiem, ale nic nie zjadłam :) Noc spokojna, bez zakłóceń. A dziś od rana znowu śmigam. Upralam pieluszki, które dokupiłam w środę, wyszorowalam kabinę prysznicowa. W planach fryzjer, wyparzenie rzeczy Olgi, mycie samochodu rodzicow, zakupy, ostatnia wizyta u gina i odebranie rodzicow, którzy dzisiaj wracają z wycieczki. No i moze uda nam sie wyskoczyć po elektroniczna nianie, chce iść z M., bo jest dobry w negocjacjach cenowych :)

FEX - ogromne gratulacje i pełen podziw z za mecząca akcje porodowa !!! Duzo duzo zdrówka i szybkiego dojścia do pełni sił oraz do domu :):):) Jak sie czujesz po CC? Dajesz rade pod prysznicem i z opieka nad Synkiem? Jak wogole było z pionizacja, szwem, pierwsza kapiela?

Rozalia - śliczne zdjecia, ciaza Ci służy, wyglądasz kwitnąco :):)

Zyrcia - powtórzę sie za dziewczynami, łaska z Ciebie :) Wyglądasz jakbyś wogole nie była w ciazy :) Chyba sie napatrzyłam na Twoje zdjecia, bo mi sie śniaś dzisiaj (sny zdarzają mi sie niezmiernie zadko, wiec to cos musi oznaczać). Okazało sie, ze zamieszkałaś na moim osiedlu i spotykałam Cie w rożnych instytucjach i okolicznych sklepach :):):)

Za Brzuchatki po terminie, trzymam kciuki. Pamiętajcie, ze ten termin to taki patykiem pisany. Trudno do końca stwierdzić kiedy ten plemnik dostał sie do naszej komórki jajowej, a jak widać po naszym wątku każde USG jest tylko bezduszna maszyna. Dzieci bedą wiedziały kiedy wyjsć :) A jak pisze Karolinka, bedą gotowiutkie do życia po tej stronie :)

Asiu - powtórzę sie, ale Juleczka jest prześliczna :):)

Miłego dnia Dziewczynki !!!

gosi_a, maglic, Scintilla, karolina0522, dorcia8919, zyrcia, Z., Rozalia lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Dziewczyny jade do szpitala, przed chwila odeszły mi wody, to musiały być wody :) trzymajcie kciuki :)

Marcia - trzymam kciuki za ekspresowa akcje !!! Piatek to super dzien na urodziny :):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Sista, ja wiem o moim cyklu w ktorym zaszlam WSZYSTKO. Dlugo sie staralismy, a cykle mialam jak w zegarku, wiec wiem kiedy mialam owulke, kiedy bylo zaplodnienie, kiedy implantacja bo tez byla lekko bolesna :D No i moje terminy z om i I usg sa w zasadzie identyczne z tymi wyliczoni z owulacji, wiec akurat tu nie.mam usprawiedliwienia.

Ale masz racje, kazda ciaza jest inna, wiem ze Radek pewnie chce nabrac cialka zeby ponad 3kg miec na wylocie. Ale i tak oczekiwanie robi sie juz nieznosne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 09:27

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha Sista podpisuje sie pod wiesciami o plemnikach Nieukowej. Dobrze wiem kiedy zaszlam, bo dzien przed bylam na monitoringu i byl pecherzyk, potem sex ( w dodatku na obrazonego;)) i kolejny dzien twk sie zlozylo ze bylam znowu u gina i pecherzyk byl juz pekniety. 9 dni pozniej przy skladaniu kanapy cos mnie ukłóło w macicy - trwalo to zaledwie sekunde i zlałam to uczucie, a okazalo sie ze to implantacja. Tydzien pozniej beta wysoka:) Usg i Om krzycza nieustannie ta sama date, tak wiec wszystko wiadomo;)
    Jade po kosze wiklinowe na kosmetyki Tosi i pieluchy. Patki

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wiem kiedy TO sie stało :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • sss Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Widze ze sie dzieje....

Fex gratulacje i dobrze ze zdecydowali sie na cc , duzy chlop... Zdrowka...

Marcia trzymam kciuki za szybka akcje..

A ja hmmm zbieram sie na szykowanie kacika dla malego bo chyba juz czas

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
‹‹ 1324 1325 1326 1327 1328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ